רמת קושי טרקים בפרו
-
היי, עשיתי את טרק קניון דל קולקה של ה3 ימים והיה לי קשה, אולי אפילו קשה מאוד... זה אמנם הטרק הראשון שלי אבל בכל זאת.. האם הטרק הזה נחשב קשה לעומת אלה שבקוסקו (או בעצם יותר נכון של הווארז)? כל הדרך היתה או עליה או ירידה. טיפסנו 1100 מטר ב3 שעות. המהירים בשעתיים ורבע! אני רוצה לדעת אם זאת הרמה של הפרקים האחרים בפרו או לא
תודה!
-
רמת קושי טרקים בפרוהיי,
אני התחלתי את הטיול שלי מאזור הווארז ואני חושבת שהיה לי הרבה יותר קשה מאשר באזור הקולקה.
לא כל כך זכור לי שהרגשתי חוסר חמצן משמעותי כמו שהרגשתי בטרקים בהווארז. אבל סתם עצה בשביל מישהי שהיה קשה לה והיא תמיד הייתה אחרונה- אתה לא בתחרות, תעשה את הדברים בקצב שלך.
אז בקיצור.. בעיני הקולקה הוא טרק הרבה יותר קל מאשר הטרקים בהווארז.. אבל זה כמובן סובייקטיבי.
-
רמת קושי טרקים בפרוהיי גיא, לעניות דעתי, הסיבה שהיה קשה לך היא בגלל העלייה אחרונה. זו עלייה לא פשוטה בכלל, לרוב הדעות. הטרקים באזור הווארז נחשבים קשים מאוד בעיקר בגלל אלמנט הגובה - הטרקים שם ע"פ רוב עוברים את ה-4500 מטרים ומגיעים לאף 5000, אך ברוב אין שינוי גובה משמעותי כמו בקולקה (כ-1000 מטר). דעתי - שאר הטרקים בפרו לאו דווקא יותר קשים, אך תשמור על זהירות ותדאג להתאקלם לגובה כמו שצריך, ואם חלילה אתה מרגיש לא טוב - תרד!
-
רמת קושי טרקים בפרוקיוויתי לקבל תשובות אחרות... העליות/ירידות הממושכות הן קשות, אפילו שהן רק בגובה 3000. לדעתי לפחות... בהווארז הטרקים יותר גבוהים ואת זה אני יודע, אבל הם פחות תלולים ויותר מישוריים ממה שהבנתי מכם, וזה עדיף בהרבה לא? אם תגידו לי שבהווארז יותר קשה אני מאמין שאוותר עליה מראש, חבל לבזבז שבוע ולהבין את זה כשאני כבר שם ורק אז להמשיך ליעד אחר...
-
רמת קושי טרקים בפרובהוואראז הטרקים קשים יותר . העליה הללגונה 69 קשה מאוד .
על טרק הוואיי-וואש בכלל אין מה לדבר . הוא הרבה יותר קשה .
אם הקולקה קניון היה לך קשה, אז לדעתי אל תיסע להאראז .
תעשה את טרק הסלקנטאיי בקוסקו+עליה למאצ'ו-פיצ'ו ברגל בבוקר.
לא באוטובוס. הטרק הזה קל יותר מהטרקים בהוואראז .
אם יהיה לך קשה , אז תסיק את המסקנות לבד .
-
רמת קושי טרקים בפרועשיתי את הסלקנטאי לפני כמה ימים, לדעתי לא מדובר בטרק קל. הוא אינטנסיבי, בעיקר בגלל היום השני שלו (22 קילומטר, טיפוס וירידה של 12 שעות +) דווקא הבנתי שהסנטה קרוז יותר קל.
-
רמת קושי טרקים בפרואני דווקא ממליץ לא לוותר ולנסות להעלות את הרמה בהדרגה. יש הרבה שיפור בהסתגלות ובכושר הגופני מטרק לטרק, מיום ליום. יכול להיות שהטרק הראשון היה מאוד קשה, הטרק אחריו יהיה קצת פחות, וכך הלאה. נסה מסלולים קלים (כמו שהציעו, בסביבת קוסקו) ואז תחליט.
-
רמת קושי טרקים בפרוסלקנטאי טרק הוא טרק קל משמעותית מהוואי-וואש, לפחות לטעמי.
יכול להיות שמדובר בעניין של הסתגלות, אבל הטרקים באזור וואראז קשים (אך מדהימים). גם מבחינת הגובה, גם מבחינת אינטנסיביות ההליכה וגם מבחינת הלינה (קר מאוד בלילות).אישית, אני ממליץ לא לוותר על אזור וואראז. הטיפ הכי טוב הוא להגיע לשם, לתת יום או יומיים להתאקלמות לגובה (אמור להיות הרבה יותר פשוט אם מגיעים מקוסקו), ואז לצאת לטיול יום (לגונה 69) כדי לבחון את מצבכם.
-
(כמעט) אין טרקים קשיםיש בעיקר הליכה מהירה מידי, או הסתגלות לא מספקת לגובה, או נשיאת משקל גבוה מידי וכדומה.
אם הולכים מספיק לאט (יש לזה ביטוי קולע בעברית - עקב בצד אגודל) הקושי הפיזי נעלם. וגם שמים לב לפרטים.
אלא שאז צריך להתמודד עם הקושי הנפשי שכרוך בלא להיות בין הראשונים, ועם הנטייה הטבעית שלנו "להגיע".
ספציפית להוארז ולטרק ההואיוואש:
- כדאי להסתגל היטב לגובה. כל לילה נוסף בהוארז או במקום גבוה אחר יקל מאוד.
- כמעט בכל הימים מגיעים מוקדם לקמפינג, ואז מעבירים את הזמן באכילת פופקורן, משחקי קלפים וכדומה. כך שאין סיבה של ממש למהר. להיפך.
- יש סוסים מלווים. אפשר בהחלט לרכב עליהם בחלק מהעליות.
-
(כמעט) אין טרקים קשיםתודה רבה לכולם! עשיתי את הטרק. היה קשה אבל לגמרי שווה את זה. נופים מטורפים!!!!! חוויה אדירה אני לא מצטער