שינויים במסלול מזרח
-
שלום לכם, הטיול שלנו (אמא ובן בגיל בר מצוה ) מתוכנן ליוני-יולי הבא. לאזור המזרח נגיע באמצע יולי.
אחרי שקראתי קצת חשבתי שממש חבל לפספס את אית'קה אם אנחנו כבר שם. אז להלן חלק המסלול ששיניתי בתוספת אית'קה (בלי תוספת ימים):
11.7 עד 16.7 כולל - ניו יורק.
17.7 יום א' - בבוקר מניו יורק לפילדלפיה , חצי יום ולינה בפילדלפיה . (בלי רכב).
18.7 יום ב'- השכרת רכב. חבל האמיש, הרשי, נסיעה לאית'קה 4 שעות (אם בלתי אפשרי אז אפשר להוריד את הרשי ..)לינה באית'קה
19.7 יום ג' טיול באת'יקה, קורנל, חלק מהמפלים בסביבה הקרובה, אם נספיק גם ווטקינס גלן.
20.7 יום ד' - ווטקינס גלן אם לא הספקנו, מוזיאון הזכוכית בקורנינג, נסיעה (4 שעות) לניאגרה לצד הקנדי, לינה שם.
21.7 יום שלם בניאגרה בצד הקנדי והאמריקאי, לינה בניאגרה.
22.7 טיסה מבפאלו לפלורידה.
מה דעתכם? האם אפשרי?
-
שינויים במסלול מזרחנירה שלום.
לדעתי יום ה 18.7 לחוץ גם לשכור רכב ולהגיע לאיתקה כ 6 שעות הגה לקורנינג
כ 5+ שעות ללא עצירות. הייתי מציע ללון באותו יום מכסימום בוויליאמספורט.
19.07 לטייל בווטקינס גלן ובקורנינג.
20.07 איתקה ונסיעה לניאגרה.
https://goo.gl/maps/fdzCiYKKv282
-
שינויים במסלול מזרחתודה אלון,
אז בעצם אתה מציע ללון בחצי הדרך ולהמשיך את היתר כפי שהצעתי ? מה שנספיק ביומיים הבאים- אית'קה, ווטקינס גלן, קורנינג.- ממילא הם קרובים יחסית זה לזה. ולניאגרה.
-
שינויים במסלול מזרחנכון.
מה שהצעתי ביו השני לבקר לפני הצהריים בווטקינס גלן ואחה"צ במוזיאון הזכוכית בקורנינג.
ביום השלישי איתקה ונסיעה לניאגרה.
-
שינויים במסלול מזרחתמיד אמרתי שאית'קה וגם קורנינג הם קצת over rated .
לטעמי ממש לא אתרי חובה.
ואם החלטתם על קורנינג והמוזיאון - צריך להרשם מראש לסדנאות היצירה. ולזכור שלא תקבלו את התוצר ביד אלא רק למחרת מאוחר יותר. אפשר לשלוח (לא יודע אם בינלאומי)
-
שינויים במסלול מזרחאני דווקא פחות מתלהב מהיום של פילדפיה.
לא יודע מה רצתים לראות בעיר, אבל חצי יום זה לא הרבה.
יותר מזה, עם תחבורה ציבורית המשמעות היא:
1. נסיעה במונית לתחנת הרכבת/אוטובוס בניו יורק (אני מניח שלא תתניידו עם המזוודות ברכבת תחתית)
2. רכבת/אוטובוס למרכז פילדלפיה
3. מונית למלון ןהשארת מזוודות
4. אוטבוס/מונית/ברגל למרכז העיר לשיטוט
5. למחרת מונית לתחנת ההשכרה
6. יציאה מהעיר
7. השכרה בפילדלפיה (מדינת פנסילבניה) והחזרה בבאפולו (מדינת ניו יורק) - סביר שיהיו דמי החזר
הייתי שוקל:
השכרת רכב בניו יורק ונסיעה עם רכב לפילדפיה, חניה (עם המזוודות באוטו) במרכז העיר ושיטוט בעיר. לקראת ערב - נסיעה עם הרכב ללינה מחוץ לעיר.
נכון שזה אומר לנהוג ממנהטן (לא נעים) + השכרת רכב במדינת ניו יורק (יקר). אבל מדובר על יום ראשון כך שהנהיגה הרבה יותר קלה, וסביר שדמי ההחזר על החזרה בבאפולו יהיו נמוכים יותר.
כמובן שצריך לעשות חישוב עלויות מדוייק יותר והשוות את ההצעה הזולה ביותר להשכרת רכב בניו יורק מול ההצעה הזולה ביותר בפילדלפיה.
ובלי קשר -איימיש והרשי זכו פה בפורום להרבה ביקורת שזה לא שווה את המאמץ. פילדלפיה מאד חביבה בעיניי. אבל בשביל כמה שעות בפילדלפיה וביקור קצר באיימיש (בהנחה שוויתרתם עם הרשי) אתם משקיעים עוד יום שלם של נסיעה, וזה נראה לי קצת חבל.
-
שינויים במסלול מזרחאם אני לוקח את מה שאני כתבתי, ומחבר את מה שכתב מאי איסט:
אולי שווה לוותר על על הפרק של טיול רכוב בצפון מזרח?
זה לא שאין לכם טיול רכוב (הרבה במערב). אז אולי שווה פשוט לטוס מניו יורק או מפילדלפיה לבאפולו (או לשנות לגמרי את המסלול) וזהו?
במידה לא קטנה - כל המסלול הרכוב (איימיש, הרשי, קורנינג) אלו אטרקציות מהליגה השניה והשלישית. מבחינת נופים - כמובן שזה לא אותו דבר, אבל אחרי יוסמיטי, גרנד קניון ועוד, אני לא יודע עד כמה ווטקינס גלן או איתקה יעשו לכם את זה.
חשוב לזכור שתהיו כבר קצת עייפים אחרי 3 שבועות של טיול במערב, אחרי הרבה קילומטרז' של נסיעות ועוד. ואגב, הנהיגה בצפון מזרח מעט יותר קשה מאשר במערב.
אז פשוט נראה לי חבל לבלות קרוב ל-15 שעות נהיגה בשביל אטרציות ליגה שניה.
-
אמיש באזור אית'קה?זה לא שפילדלפיה כל כך חשובה לי, אבל האמיש חשובים לנו.. במיוחד לבן שלי.
מאחר ואנחנו לא בלחץ נוראי של זמן שם לא נראה לי נורא , מדובר בשעתיים פלוס מינוס נסיעה מניו יורק לפילדלפיה, ביום ראשון כאמור...יתכן שהשיקול שהצעת על שכירת רכב יהפוך את העניין לקל יותר, צריך לבדוק מחירים והתנהלות..
קראתי להפתעתי שיש קהילת אמיש גם קרוב לאית'קה, לא מצאתי שום מידע על כך מעבר לכתוב בספרה של נטע דגן, וגם שם אין הצעות לסיור בקהילה. ההצעות לסיור בקהילת האמיש הן רק בפילדלפיה והמרחק לא נורא.
שקלתי בתחילה לעשות יום טיול באוטובוס (עם מדריך) מניו-יורק לפילדלפיה ולאמיש, אבל אז יוצא שאני משלמת על עוד לילה בניו-יורק היקרה ... האם זאת נשמעת תכנית יותר סבירה?
-
שינויים במסלול מזרחתודה על תגובתך.
במזרח ארה"ב יוצא לנו להיות בניו-יורק, בניאגרה ובאורלנדו.
להרגשתי חסר לי קצת טבע בין לבין, כך שאזור אגמי האצבעות שהוא יחסית קרוב ונגיש ובדרך מתאים לי ליום-יומיים, גם אם הוא לא וואו מטורף..
-
אם תבחרו לישון בוויליאמספורטאני ממש ממש ממליצה על המלון הבא-
Hampton Inn & Suites Williamsport-Faxon Exit
הוא נהדר!
באופן אישי, הייתי מוותרת על איתאקה (גם בעיני ממש אובר רייטד) וישנה במיקום אחר באזור אגמי האצבעות.