ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חיסון נגד קדחת מוח יפנית

פורום בריאות
    3
    6
    4701
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הילהלהלהלה
      הילהלהלהלה נערך לאחרונה על ידי

שלום,

לפני כחודש ניגשתי למרפאת מטיילים בירושלים על מנת להתחסן לקראת הנסיעה למזרח.

הרופא אמר לי שעלי לעשות שלושה חיסונים כנגד קדחת מוח יפנית, כאשר את הראשון עלי לעשות במקום, את השני חודש מאוחר יותר ואת השלישי חודש לאחר השני.

אולם, ראיתי באינטרנט באתר של לשכת הבריאות המחוזית וכן באתר של החברה שמייצרת את החיסון שאת החיסון השני יש לעשות שבוע לאחר החיסון הראשון ואת השלישי שלושה שבועות אחרי השני.

לאחר בירור טלפוני עם מרפאת למטייל בת"א הם אשרו שהמידע שמצאתי באינטרנט נכון.

רציתי לשאול מה לעשות עכשיו. אני עשיתי את החיסון הראשון לפני כחודש ושבוע - בעשרים ושמונה ביולי, ואת החיסון השני לפני שלושה ימים - בראשון לספטמבר. לפי הוראות הרופא אני אמורה לעשות את הבא עוד חודש. האם ישנה דרך לתקן את הנזק שנגרם?

תודה,

הילה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nimrod99
        nimrod99 נערך לאחרונה על ידי

חיסון נגד קדחת מוח יפנית
        בואנה המרפאת למטייל האלה גנובים לגמרי.
        אפשר לשאול באיזה מדינות במזרח את תיהי?
        אני גם טס לתאילנד וללאוס ולי אמרו שבכלל לא צריך לעשות חיסון נגד קדחת מוח יפנית כי זו לא העונה...
        • דוקטור_אנט
          דוקטור_אנט נערך לאחרונה על ידי

חיסון נגד קדחת מוח יפנית
          סיכון דלקת מוח יפנית קיים בכל מדינות במזרח הוא שונה באזורים שונים
          קיים לוז מזורז 3 זריקות בהפרש של שבוע כל אחת
          מרווחי זמן ארוכים יותר אינם פוגעים ביעילות החיסון.
          חשוב להשאר בהשג טיפול רפואי לפחות שבוע אחרי כל זריקהץ
          לאן את נוסעת?
          • הילהלהלהלה

חיסון נגד קדחת מוח יפנית
            אני נוסעת לנפאל,הודו וכנראה גם ויאטנם ולאוס. יהיה לי יותר משבוע בארץ לאחר החיסון האחרון. הרופא במרפאה בירושלים אמר לי להתחסן נגד צהבת איי, צהבת בי, טטנוס, טיפוס הבטן, פוליו וקדחת מוח יפנית. האם עלי להתחסן כנגד משהו נוסף?

אני שמחה על התגובה המרגיעה. דאגתי מכיוון שכשהתקשרתי למרפאת למטייל בת"א האחות אמרה לי שההפרש המקסימלי בין החסון הראשון לשני הוא שבועיים.
            • הילהלהלהלה

חיסון נגד קדחת מוח יפנית
              אני נוסעת לנפאל, הודו, לאוס וויאטנם, או לפחות לחלקן, לא החלטתי עדיין. אני מתכוונת להיות לפחות חצי שנה במזרח, אז יכול להיות שבגלל זה אמרו לי להתחסן למרות שזו לא העונה
              • דוקטור_אנט
                דוקטור_אנט נערך לאחרונה על ידי

חיסון נגד קדחת מוח יפנית
                במקרה שלך החיסון מומלץ מאד,ובפרוש החיסון יהיה יעיל
                במדינות דרום מזרח אסיה עונת סיכון עיקרי בין מאי לאוקטוברבויאטנם אפריל נובמבר
                בהודו:סיכון דלקת מוח יפנית
                אין סיכון ב Arunachal, Dadra, Daman, Diu, Gujarat, Himachal, Jammu, Kashmir, Lakshadweep, Meghalaya, Nagar Haveli, Orissa, Punjab, Rajasthan, and Sikkim
                בדרום הודו
                בגואה הסיכון בין מאי לאוקטובר
                בטמיל נדו בין אוקטובר לינואר
                בקרנטקה בין בין אוגוסט לדצמבר עם שיא נוסף במחוז Mandya בין אפריל ליוני
                באנדרה פרדש בין ספטמבר לדצמבר
                בצפון הודו מיולי עד דצמבר
                ידוע על התפרצויות המחלה כל שנה ב Outbreaks in West Bengal, Bihar, Karnataka, Tamil Nadu, Andrha Pradesh, Assam, Uttar Pradesh, Manipur, and Goa.
                ואפילו מיקרים עירוניים לדוגמא ב Luchnow

המחלה מאד נדירה בין מטיילים

זה מספר על חיסונים
                Because of immunologic memory, intervals longer than routinely recommended between doses do not impair the immunologic response to live and inactivated vaccines that require more than one dose to achieve primary immunity. Similarly, delayed administration of recommended booster doses does not adversely affect the antibody response to such doses.[2,5] As a result interruption of a recommended primary series or an extended interval between booster doses does not necessitate re-initiation of the entire vaccination series. For example, lengthening the interval between two doses of in-activated poliovirus vaccine (IPV) may increase the antibody response to the second dose
                Plotkin - Vaccines, 5th Edition 2008
                • CDC
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון