קיץ 2017 המלצות???
-
אז...
הבן בכיתה יא יש כבר מבחני בגרות,
מישהו יודע היכן ניתן לקבל מידע על מועדי הבגרויות לקיץ?
חשבתי על טיול ארוך כי נראה שזה יהיה הטיול המשותף האחרון שלנו.
חודש לפחות.
נראה שלא נוכל לצאת לפני ה 15 ביולי אז אנחנו נופלים על שיא העונה.

אז לאן כדאי?
זוג + 3 (16,12,10) אוהבי טבע, טיולי הליכה. אזורים כפריים. פחות ערים גדולות. וכמעט לא לקניות.
נשמח להמלצות.
(טיילנו: סלובניה, אוסטריה אזור זלצבורג, יוון, בולגריה, תאילנד, סלובקיה)
תודה
הדס

-
קיץ 2017 המלצות???טיול של חודש ?
ארה"ב / קנדה ואין מה להוסיף

-
קיץ 2017 המלצות???תתפלאי אבל זה לא הטיול האחרון שלכם ביחד.
אנחנו טיילנו השנה עם 2 חיילים.
הצבא של היום....
מעלה אופציה נוספת - איסלנד
-
קיץ 2017 המלצות???דווקא לטיול של חודש לא הייתי ממליצה על איסלנד כי לטייל בה חודש זה מאאאד יקר. אפשר לראות את המיטב של איסלנד גם בשבועיים.
לטיול של חודש הייתי הולכת על יעד רחוק יחסית. ארה"ב / קנדה כמו שהציעו לך.
אפשרות נוספת שאני ממליצה עליה בחום היא דרום אפריקה. עדין לא ברור לי מדוע היא לא מקבלת מקום של כבוד בין ארה"ב לתאילנד, שנחשבים יותר פופלאריים בקרב משפחות ישראליות שמחפשות יעדים רחוקים. יש בה נופים, מסלולי הליכה, חיות, אטרקציות, עלויות סבירות, תשתית תיירות ברמה גבוהה.
-
קיץ 2017 המלצות???תודה על העידוד, אני מקווה שנמשיך לטייל יחד גם בצבא ואחרי.
ארהב / קנדה - מפחידות אותי העלויות, להשכיר קרוואן כן/לא, וגם אין לי שום מושג איפה כדאי, ומאיפה להתחיל היא ענקית ויש מלאן אופציות. אנחנו בשיא העונה.
דרום אפריקה - אופציה קלה יותר.
וויטנאם + תאילנד השלמות - זה מה שהאבא רוצה. נראה לי גם האופציה הזולה ביותר. או שאני טועה.
-
קיץ 2017 המלצות???לגבי ארה"ב - בכיף אפשר לעזור לתכנן... מומלץ לפתוח שירשור בנושא בפורום צפון אמריקה. כדאי כמובן לכתוב מה אוהבים ואיזה אילוצים קיימים.
-
קיץ 2017 המלצות???לגבי דרום אפריקה-כדאי לשים לב שהעונות הפוכות וחודש יולי זה עמוק בתוך החורף. מצד אחד המחירים נוחים יותר כי מדובר במועד שהוא הכי לא בעונה ומצד שני לטייל בחורף (במקום שהוא לא אתר תיירות חורף) זה די מבאס
בנוסף צריך לקחת כדורים נגד מלריה בחלק מאתרי הספארי המרכזיים. אפשר ללכת לאתרים פרטיים מחוץ לאזורי המלריה אך הם מאוד מאוד יקרים.
-
קיץ 2017 המלצות???אני בעד סקוטלנד. יש כאן הרבה סיפורי טיול מדהימים על סקוטלנד.
היא נחשבת ליקרה, אבל אם מתנהלים נכון (לנים בבית עם מטבח, רוכשים כרטיסים מוקדם ובזול) אפשר לטייל בה חודש מבלי להתרושש.
אפשר לשלב אותה עם אנגליה ועם אירלנד.
-
קיץ 2017 המלצות???מיקה, אני באמצע נוכריה (הספר)
סקוטלנד אני שומרת יותר לטיול זוגי אי שם לימים שנוכל לנסוע לבד.

-
קיץ 2017 המלצות???היי הדס
ויאטנם נהדרת, יופי של טיול עם ילדים.
ארהב כמובן גם, אבל הרבה יותר יקרה, אבל אם אתם בעניין של הרבה טבע הימים בפארקי הטבע זולים אז מקזז עלויות.
-
קיץ 2017 המלצות???בחודש אפשר גם לשלב כמה ארצות אירופיות. אפשר להתחיל בצרפת. האזורים הכפריים של הלואר ונורמנדי מקסימים. השנה אנחנו עשינו סיבוב של כמעט שבועיים בלואר, מונט סן מישל (אחד משיאי הטיול. תופעת טבע מעלפת) ונורמנדי. מנורמנדי אפשר לקחת מעבורת לאנגליה ושם ניתן בקלות להעביר עוד שבועיים שלושה. באנגליה יש מגוון אדיר של אפשרויות טיול כולל טבע (פיק דיסטריקט, לייק דיסטריקט, ווילס) עיירות עתיקות, וגם אטרקציות עירוניות לרוב.
-
קיץ 2017 המלצות???ארגנטינה
-
קיץ 2017 המלצות???תאילנד לא יותר זולה מארצות הברית!
הטיסות עולות אותו דבר. והלינה למשפחה בתאילנד לא יותר זולה.
נכון שבתאילנד המשפחות לנות במלונות דהלוקס שאי אפשר ממש להרשות לעצמנו ביעדים אחרים ובארצות הברית אפשר ללון במוטלים בדרכים שהם יותר זולים. אבל זה גורם לכך שאין הבדל גדול בעלות של הטיול.
והאטרקציות בתאילנד עולות כמו בכל ארץ מערבית בערך.
מה שזול זה אוכל רחוב ומסז'ים וזהו. אבל זה לא חלק רציני מעלות הטיול.
חודש בארצות הברית יעלה לכם בערך מאה אלף ש"ח וגם בתאילנד.
-
קיץ 2017 המלצות???גאורגיה וארמניה שילוב נהדר של חודש. גיאורגיה נפלאה חודש קצת הרבה מדי לכן ניתן לשלב עם ארמניה(לא הייתי מי שהיה ממליץ בחום) אם אהבת את בולגריה תשתגעי על גיאורגיה. חודש בויטנאם עם גיחה לקמבודיה אפשרות נוספת. בשתי האופציות ניתן לטייל בזול הראשונה זולה יותר נראה לי בגין הטיסות היותר זולות. טיול בראש אחר לגמרי, לא מתאים לכל אחד ולכל משפחה, חודש בצפון הודו, אם בכלל רלוונטי אשמח להרחיב.
-
קיץ 2017 המלצות???תודות לכל העונים.
גאורגיה וצפון הודו - נראה לי מדהים. אכן גם הם יעדים ברשימה שהולכת ומתארכת.
הערה על תאילנד - אפשר לטייל אחרת בתאילנד.
אנחנו טסנו לחודש לפני 3 שנים. שכרנו רכב, התנהלנו ספונטנית ביותר, לנו לרוב בגסטאוסים, אכלנו אוכל רחוב כי טעים יותר ונקי יותר. טיסת פנים אחת. והגענו לחוף מדהים ליד ראיונג - מלון ריזורט שכל השבוע היה כמעט ריק, ולקראת הסופש עלתה התפוסה במשפחות תאילנדיות אמידות.
עלות הטיול לא עברה תקציב של טיול באירופה.
הכרטיסים נקנו מנקודות אשראי באלעל שצברנו במהלך 7 שנים. לכן היו מאוד זולים.
היה טיול מדהים.
דרך אגב מאוד קל לטייל בתאילנד למרות כל ההפחדות על שפה ונהיגה בצד השני. שפה - גם ביוון ובבולגריה לא ממש מדברים אנגלית. התאילנדים מחוץ למוקדי התיירות הגדולים מאוד נחמדים ושמחים לעזור. ומשפחות עם ילדים קטנים/תינוקות הן אטרקציה מבחינתם ומיד נוצר קשר גם ללא השפה.
והנהיגה - מתרגלים מהר מאוד (לוקחים רכב עם גיר אוטומיטי אז יותר קל).
ממליצה בחום.
זה בדר"כ סוג הטיול שלנו, באירופה אנחנו גם הרבה בקמפינגים.
לא רצים מהר מדי ומשתדלים לא במרחקים ארוכים.

-
קיץ 2017 המלצות???אם ככה אז מה הבעיה עם ארצות הברית? תמצאו טיסות זולות (עם הירדנים או התורכים או אלאיטליה) ותעשו טיול קמפינגים. טיסות לניו יורק אפשר עכשיו למצוא באלף דולר וקמפינגים עולים בין 20 ל40 דולר ללילה. תלוי ברמה של הקמפינג.
מה לעשות שם? בדרך כלל טיול ראשון עושים לחוף המזרחי. טיול מתגלגל ממפלי הניאגרה עד ניו יורק. מזג האוויר שם יותר נעים לקמפינגים למרות שעלולים להיות גשמים או קור.
יש שתי משאבות כספים במסלול הזה והם ניו יורק והלינה היקרה שלה. והפארקים של אורלנדו. לא חייבים אותם.
אלעד
-
קיץ 2017 המלצות???טיול בתאילנד הוא חד משמעית זול יותר מארה"ב. איך הגעתם ל100 אש"ח לחודש בתאילנד?? אין שום סיבה לשלם יותר מ50 אלף שח (מנסיון), ולעשות יופי של טיול. לעומת זאת בארהב, גם כשרוב הטיול נעשה בשמורות טבע על בסיס לינה זולה, קשה לרדת מתחת ל90 אלף שח.
יש שפע של אופציות נפלאות ומרתקות לחודש טיול באוגוסט: סין, פרו, בוליביה, סרי לנקה, צפון הודו, לאוס, ויאטנם, קוסטה ריקה, מקסיקו, גואטמלה ועוד היד נטויה...