יעד לחופשת חורף
-
יעד מומלץ לתחילת ינואר
שלום
אנחנו זוג צעיר שמחפשים יעד לטיול בן 6 ימים בתקציב של כ8000₪ כולל הכל. חשוב שהיעד יהיה נוח לאישה בהריון.
אין לנו בעיה אם מזג האוויר הוא קר ויבש (אפילו קצת שלג) אבל לא גשום.איפה ניתן לחוש אווירת הקריסמס והסלבסטר גם ממש בתחילת ינואר ?
רוצים עיר גדולה, עם פחות מוזיאונים ויותר חיי צעירים..
לא פריז אבל אולי:
ברצלונה, לונדון(גשום?), בודפשט, פראג..
תודה לכם
-
יעד לחופשת חורףזה כמו לשאול איפה אפשר להרגיש את אווירת חגי תשרי בכסלו. אין אווירת חג מולד בינואר. וה"סילבסטר" (רק ישראלים קוראים לו כך, מדובר ב-New years eve) הוא אך ורק בלילה האחרון של דצמבר.
ברצלונה תהיה כנראה הכי נעימה מבחינת מזג אוויר. פראג ובודפשט כנראה יהיו האופציה הכי זולה.
-
יעד לחופשת חורףשלום
התכוונתי לקישוטי חג המולד והאורות, ואולי יהיו שוקי החג עדיין פתוחים. לא את החג עצמו.
מה עדיף תחילת דצמבר או תחילת ינואר כדי להרגיש את החגים באירופה. יש רק את שתי האפשרויות האלה. ואיפה ?
-
יעד לחופשת חורףהבנתי למה התכוונת, אבל שווקי החג נועדו כדי שאנשים יקנו מתנות לחג. אין היגיון להמשיך לתפעל אותם אחרי החג - יש מקומות שהם כן פתוחים עד סוף דצמבר או ה-2 בינואר (רובם לא), אבל זהו זה.
אם רוצים שווקי חג, נוסעים בתחילת דצמבר.
אם רוצים את מסיבות ראש השנה החדשה, מתכננים להיות בעיר גדולה עם חגיגות ב-31 בדצמבר.
-
יעד לחופשת חורףזה לא ממש מדויק סילווסטר זה השם של החג במדינות דוברות גרמנית ומשתמשים בו גם בצרפת, אולי בעוד מדינות.
בפריז יש שאריות של שווקים גם בהתחלת ינואר. יש שוק בשאנז אליזה שנמשך לפחות כמה ימים לתוך תחילת ינואר. לא הרשים אותי במיוחד, הרגיש מאוד ממוסחר, כאילו הכל יוצר בסין ונראה בדיוק אותו דבר. מצד שני, פריז עצמה נפלאה, ושוקולה שו זה נהדר כשקר בחוץ. אי אפשר להתחייב שלא ירד גשם.
-
יעד לחופשת חורףכדי להרגיש את אווירת החג רצוי לטוס במהלך דצמבר עד לחג עצמו (24.12). אווירה נהדרת יש במגוון מדינות.
מניסיון ממליצה על אזור אלזס , וינה , בודפשט.
מהידע שנצבר באתר יש שלל שווקים ברחבי גרמניה.
-
יעד לחופשת חורףבינואר אין כבר שווקי חג מולד (אולי קצת שאריות אחרונות, אבל לא אווירה קסומה).
אם אתם יכולים, סעו בשבועיים הראשונים של דצמבר.
אנחנו מאד אהבנו את אלזס. זה דורש רכב (יש תחבורה ציבורית אבל בהריון הייתי מתפנקת). עוד אופציות עירוניות יותר - ברלין, וינה, בודפשט.
-
יעד לחופשת חורףלגבי גשם או שלג, אף אחד לא יכול להבטיח לכם מזג אויר במרכז אירופה.
מדריד נחשבת יבשה יותר, והיא עיר מדליקה מאד.
לא יודעת איך היא מבחינת חג-מולדיות.