ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    איזה טרק כדאי לעשות בנפאל

    פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    6
    3738
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Scipio
      Scipio נערך לאחרונה על ידי

      אני הולך להיות בנפאל כשבועיים סך הכל ובשל כך יש לי אופציה לעשות טרק אחד כמו שצריך ואני מתלבט, האגמים הקפואים, או טרק מקוצר של האנאפורנה? לקחת בחשבון שהולך להיות מדובר בטרק הראשון שלי מבין טיול ארוך של חמישה חודשים (למקרה שיש משמעות לקושי של כל אחד מהם)

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • chenchen1234
        chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

        איזה טרק כדאי לעשות בנפאל

        שבועיים זה לחוץ, אין לך אפשרות להאריך קצת?
        האגמים הקפואים אמנם מתאים מבחינת הזמן שיש לך, אבל הוא לא כל כך קל בתור טרק ראשון, בגלל העלייה המהירה בגבהים ביומיים שלושה הראשונים. אם אין לך ניסיון קודם אז אני לא חושב שכדאי לך להתחיל איתו.


         

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Scipio
          Scipio נערך לאחרונה על ידי

          איזה טרק כדאי לעשות בנפאל

          תראה הליבה של הטיול הוא בפסיפיק - אוסטרליה וניו זילנד חודשיים כל אחד ככה שמבחינתי נפאל זה רק בונוס ואני לא מחפש להכיר את נפאל עד הסוף או למצות אותה. אני מחפש טעימה שאולי תעורר תאבון לטיולים הבאים. ואם אתה אומר שהאגמים הקפואים לא מתאים בתור טרק ראשון היית ממליץ לי ללכת על האנאפורנה (מקוצר מן הסתם)?

          ואשמח לשמוע עוד חוות דעת

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Gal3188614
            Gal3188614 נערך לאחרונה על ידי

            איזה טרק כדאי לעשות בנפאל

            הייתי לפני שנתיים ועשיתי את האנאפורנה, האגמים הקפואים ולאנג טאנג. ממליצה אם יש לך בחירה אחת לבחור את האנאפורנה - ואם יש אפשרות לעלות לאגם הטיליצ'ו (מאריך בכיומיים) אז בכלל הרווחת! תחסוך את היום הראשון עם נסיעה בג'יפ ובכלל יש מצב שמסתדר לך בול בזמנים. האנאפורנה הוא טרק יותר מגוון, יותר שלם (לדעתי) משני האחרים, שהם יותר נגיעה קטנה ממשהו אחד. גם מבחינה פיזית האנאפורנה יותר מתאים, למרות שגם הוא לא קל.

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

              איזה טרק כדאי לעשות בנפאל

              אל תבחר בטרק ארוך מדי אם אינך יכול להאריך את משך הנסיעה.

              מצד אחד הטרקים בנפאל קלים יותר מניו זילנד במובן שאתה לא חייב לסחוב כמעט ציוד ולבשל בעצמך, כי יש סבלים וישנים בגסטהאוסים שבהם גם מוגש אוכל. מבחינתי זה שאין צורך לסחוב זו ירידה עצומה ברמת הקושי. מנגד, בנפאל יש בעיה שאין בניו זילנד - מחלת גבהים. בשום פנים ואופן אל תבחר טרק שאתה לא יכול להוסיף לו כמה ימים במידת הצורך ולהיות גמיש, אל תבחר טרק שמכריח אותך ללכת בקצב מסוים. אם אתה מרגיש רע בטרק אתה חייב לעצור את ההליכה, ואם אין שינוי לטובה חייבים לרדת מיד בגובה בלוויית אדם נוסף. לא, כדורים זה לא תחליף לירידה בגובה. צריך גם לתכנן את הטרק עם עצירות ולפעמים גם יום מנוחה שלם במקומות ספציפיים כדי לתת לגוף להסתגל לחמצן הדליל. בגבהים המאמץ יכול להיות מאוד קשה, אבל אם הולכים בקצב מתון ומתכננים נכון את המסלול וקשובים לגוף, הכל נהיה קל ובטוח יותר.

               

              אישית לא השתגעתי דווקא על האגמים הקפואים עצמם. הלאנגטאנג שלידם הרבה יותר מוצלח - אבל כמובן צריך לראות מה השתנה בשטח בעקבות רעידת האדמה שהרסה חלקים מהאזור.

               

              אגב, הצעה קבועה שלי לתרמילאים חסרי ניסיון בטרקים שמתכננים טיול טרקים שלם בלי שיש להם מושג אם הם יחבבו את זה בכלל: לקחת תרמיל עם ציוד והרבה מים ולנסות מסלול בארץ קודם לכן. זה דבר אחד ללכת ברגל, ואחר ללכת עם משקל על הגב.

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 2ilan
                2ilan נערך לאחרונה על ידי

                איזה טרק כדאי לעשות בנפאל

                היי יעזור מאוד אם תרשום תאריכי ושעות נחיתה והמראה . בשביל לעשות לך סדר תרשום בגוגל " טבלת טרקים בנפאל " ויש שם את רוב הטרקים עם מידע מרוכז וזה יעזור לך להחליט. תקרא תלמד תבין ותפנים היטב את נושא מחלת הגבהים וכמו שכתב קודמי אם מרגישים בתסמין/ים של המחלה פשוט לרדת בגובה. ממניין 14הימים יש להוריד יום 1 לצורך סגירת פורטר והוצאת הפרמיטים - אפשר להרוויח את היום הזה אם תסגור לפני שתגיע לנאפל עם סוכנות על הפורטר ותשלח לסוכנות צילומי דרכון ותמונה ואז יוציאו לך את הפרמיטים מראש. השלמות ציוד תוכל לעשות ביום הנחיתה (באיזה שעה הנחיתה?) . יום 1 נוסף יתבזבז בסיום הטרק וחזרה לקטמנדו. יום 1 נוסף לצורך התאקלמות לגובה. יום 1 נוסף לדברים לא צפויים. בקיצור יהיו לך 9 ימים לטרק .אני הייתי גם באנפורנה וגם בלאנטנג ונראה לי שעדיף לעשות את הלאנאטנג גם בגלל נושא הגובה והוא יפה לא פחות מסובב אנפורנה . בהצלחה

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון
                ×