טיול בסין עם ילדים קטנים
-
שלום
אנו מעוניינים לטייל עם הילדים בסין
יש לנו ילדים קטנים (1,4...)
אני מתאר לעצמי שחלקים מהטיול יותר נוחים וחלקים פחות
חשבנו לעשות טיול ב4-5 מוקדים בלבד, על מנת להימנע ממעברים רבים
וסביב כל מוקד לעשות טיול עצמאים/מאורגנים
מה דעתכם?
תודה רבה
-
טיול בסין עם ילדים קטניםדבר ראשון - אם מדובר בילד בן שנה, כדאי להתייעץ עם מרפאת מטיילים לגבי הנושא הרפואי ומה עושים עם החיסונים.
-
טיול בסין עם ילדים קטניםהכל בסדר. היינו עם בן שנה בתאילנד . עושים חיסונים וזהו...
ביגינג, שנחאי, גוולין ויאנגשו, הונג קונג. תיהנו
-
טיול בסין עם ילדים קטניםתודה, ברור שאבדוק את העניין מבחינה רפואית
קראתי רבות ואני רואה שמדובר בטיול עם נסיעות מאוד ארוכות,
בד"כ בטיולים מאורגנים , והתחושה היא שיהיה קשה להסתדר עם ילדים
השאלה היא, אם מניסיונכם ניתן לתכנן את הטיול בצורה שמבוססת על פחות מעברים, והישארות של זמן יותר ממושך באותו מקום
-
טיול בסין עם ילדים קטניםבהחלט אפשר, אבל זה בכל זאת שונה מאד מטיול כוכב באירופה.
אני טיילתי שם 3 שבועות עם מספר מצומצם (יחסית) של מוקדים, אבל אנחנו לוקחים דברים באיזי יחסית, לא מתאמצים לראות כל מה שיש.
טיילתי עם בן 6 - אז זה לא אותו דבר אבל אתה יכול להציץ בסיפור שלי אולי זה יתן לך קצת רעיונות. עשיתי מסלול די קלאסי.
לא יודעת על איזה טיולים מאורגנים מקומיים אתה חושב להסתמך. אני מניחה שרובם המוחלט של טיולים כאלה ידברו סינית. אתה יכול למצוא מדריכים/נהגים מקומיים דוברי אנגלית (המדריכים, כנראה לא הנהגים) שיסייעו לך במקומות עצמם. אולי שווה לארגן את זה מראש, אני שמעתי על אנשים שתכננו את הטיולים ככה.
מצד שני תשאל את עצמך מה אתה רוצה לראות וכמה מהמקומות שאתה רוצה לראות תצליח לראות בהרכב המשפחתי הזה. האם זה אמור להיות "הטיול הגדול לסין" שלא יהיו עוד אחריו ותתבאס אם כל מיני דברים לא יצאו לפועל בגלל הקטנטנים שלך, או שזה לא משנה כל כך. כשהבן שלי היה בגילאים האלה בהחלט התפקששו לי דברים שרציתי לראות בטיולים, אבל הם היו באירופה וזה קל לחזור לשם שוב.
-
טיול בסין עם ילדים קטניםמעבר לערים הגדולות (בטח כולם גדולות, הכוונה הממש גדולות), מבין האופציות גווילין/יאנגשו ,צאנגדו,שיאן מה מבין האופציות הכי רלוונטי לילדים?
תודה רבה לכולם על כל התשובות
-
טיול בסין עם ילדים קטניםלתינוק שלך זה בכלל לא משנה איפה תהיו.
לילד בן 4 צ'נגדו היא יעד נהדר בזכות הפנדות. לראות את הפנדות שם זה הרבה יותר שווה מגן חיות. אם יהיה לכם מזל תראו גורי פנדות, זה משהו.
ביאנגשו אנחנו קצת הסתבכנו עם זה שרוב מה שיש לעשות שם זה ברכיבה על אופניים. לא היו אופניים לילד בן 6. הילד שלך עוד יכול לרכוב במושב ילד על האופניים שלך? לא שאני יודעת אם יש שם ומה יהיה עם בן השנה. איך הם עם מערות וכאלה?
שיאן מהממת בעיני אבל אני לא חושבת שתעניין במיוחד ילד בן 4.
מצד שני אני חוזרת למשהו שכתבתי קודם - אם זה "הטיול הגדול" שלכם בסין, תחליטו גם מה מעניין אתכם.
-
טיול בסין עם ילדים קטניםלא לוותר על גווילין ויאנגשו.... מדהים שם באמת.
מקום מטרף, שיט בנהר עם הילדה יהיה חוויה ואין בעיה (נהר הלי הקטן יותר, לא הארוך מגווילין שדי מיותר אחרי שעה שעתיים) אופניים - תלוי איםה אנחנו היינו במלון מקסים על הנהר ונוף להרים, היה אופניים שניתן להרכיב בהם. הרכבנו את הילדה בת 5.5 והקטן בן שנתיים וחצי. גם שם יש פארק נחמד, לא לוותר על הסיור בטראסות האורז (סיור יום מאורגן מגווילין) בקיצור חוויה לכל החיים. אני מניח שגם שיאן וצאנגדו יפים אבל גווילין ויאנגשו זה משהוא אחר. בגווילין בכיכר המרכזית יש מתקנים חביבים מאוד לילדים קטנים. אתם לא צרכים דיסינלנד בגילאים האלה... ( למרות שהפארק בהונג קונג שמשלב גן חיות והופעות מים בכלל לא רע)
-
טיול בסין עם ילדים קטניםהיינו בסין שלושה שבועות בספטמבר שעבר, וזאת אחרי שביקרתי במדינה מספר רב של פעמים לצרכי עבודה. סין מדהימה ובטוח שנחזור לעוד ועוד! טיילנו משפחה של 5 עם שלושה ילדים בוגרים.
אבל
לא חושבת שזה יעד טיול למשפחה עם שני ילדים קטנים. הטיול לא קל, לא ניתן לשכור רכב (רכב כמובן מאוד מאוד מקל כשיש ילדים וצריך להיסחב עם ציוד רב, עגלה, בוסטר וכו').
סין לא פשוטה לטייל המערבי ובעיקר לילדים - מבחינת אוכל, שפה, התמצאות, נוחות, ניקיון וכו'. נכון, תהיה לכם חוויה אדירה, אבל יהיה גם קשה מאוד.
מבחינתי, כל עוד הילדים קטנים, רצוי שהיעדים יהיו "מערביים", רצוי טיולי כוכב עם רכב שכור. דרך אגב, גם תאילנד מתאימה לדעתי, מכיוון שהיא מאוד מפנקת והתאימה עצמה לתייר המערבי. בסין - אתה כתייר מערבי לא בפוקוס שלהם, יש להם מאות מליוני תיירים סינים פוטנציאלים והם פחות מתאימים עצמם לתייר המערבי - שזה מדהים וכיף ועושה את הטיול למאוד מעניין ומרתק - אבל לא מומלץ עם ילדים קטנים.
זו דעתי בכל אופן.
מבחינת הילדים הרי זה ממש לא משנה איפה מטיילים, כל עוד יש חוויות עם ההורים. השאלה היא מבחינתכם בלבד - ונראה שתהיו עסוקים מאוד בלהסתדר ופחות תוכלו להנות. סין תחכה לכם, יש המון המון יעדים מדהימים פה קרוב, שמאוד נוחים לטיול עם ילדים.