מה לקחת יורו או דולרים?
-
אנחנו נוסעים באמצע ספטמבר בטיול מאורגן לסלובניה וקרואטיה. שם עדיין משתמשים במטבע המקומי. מה כדאי לקחת איתי: יורו או דולרים? עבור איזה מטבע אני אקבל שער חליפין טוב יותר? -
עדיף יורוהם מקבלים יורו בקלות ולכן עדיף על דולר -
מה לקחת יורו או דולרים?:Reאם בכלל יש איזה שהוא הפרש בין השערים, ההפרש יהיה זניח בהנחה שאת לא מתכוונת להוציא אלפי דולרים ומעלה. בכל מקרה - המרה אך ורק בנקודות Change שבדרך כלל אינם גובים עמלת המרה. או בבנק. בשום פנים ואופן לא אצל חלפן מזדמן ברחוב. -
מה לקחת יורו או דולרים?:Reאנחנו לקחנו לקרואטיה דולרים והמרנו, פה בארץ כמעט ולא מוכרים את המטבע הקרואטי. -
מה לקחת יורו או דולרים?:Reרצוי תמיד לקחת מכאן את המטבע המקומי. לגבי יעד הטיול שלך איני יודע אם יש שם אינפלציה , שאם כן והמטבע סובל מפיחותים כדאי לבוא דווקא עם יורו(המדריכה /מדריך יודעים וודאי מה עדיף). בעקרון: בנק הפועלים מפעיל את הסניף ודלפקי מטבע החוץ בנתב``ג. מציע שתתקשרו ו -
מה לקחת יורו או דולרים?:Reלא תמיד רצוי לקחת מהארץ מטבע מקומי. על פי רוב בארץ, שערי המטבע בעיקר של מדינות מזרח אירופה מאוד נמוכים כשבנוסף ממירים את השקלים קודם לדולר ואחר כך למטבע המקומי ולכן משלמים פעמיים עמלת המרה. -
הכי טוב...להוציא מטבע מקומי מהבנקט בכרטיס אשראי בינלאומי(סכומים גדולים במספר משיכות קטן,בגלל העמלה על כל משיכה). למדינות מזרח-אירופה לשעבר מומלץ יותר יורו,כי תמיד יש סיכוי גדול יותר שיקבלו ישירות יורו(ולא דולר) בכמה מקומות(חנויות,מסעדות וכו`). -
עמלההעמלה גבוהה במשיכה עם כרטיס אשראי. גבו ממני באירופה על 100 יורו (אני לא יודע עד כמה הסכום משנה) 15 ש''ח עמלה. -
עמלההעמלה גבוהה במשיכה עם כרטיס אשראי. גבו ממני באירופה על 100 יורו (אני לא יודע עד כמה הסכום משנה) 15 ש''ח עמלה. -
מה לקחת יורו או דולרים?:Reאם את קונה בארץ מטבע זר, עדיף לקנות יורו. אם יש לך דולרים,הרי לא תמירי אותם ליורו. בקרואטיה וסלובניה,עדיף להמיר לכסף המקומי כי תמיד יקחו ממך ביורו יותר כלומר אם תשלמי בכסף מקומי זה יצא פחות יורו,אני אתן לך דוגמא ביקשו מאיתנו איקס קונות עבור לינה או -
עמלה:Reעל כל משיכה,יש פחות מ-3 דולר עמלה. זניח במשיכות סכומים לא קטנים מידי פעם,לעומת נשיאת סכומים גדולים כל הטיול,וסכנה לגניבתם/איבודם. בסופו של דבר, גם בהמרות בצ`יינג`ים יש עמלות,המוכנסות בשערים הגרועים, תוך ציון הבדיחה:''ללא עמלה''..חה...חה...חה...