אירלנד או סקוטלנד באוקטובר
-
האם ריאלי לדעתכם לתכנן טיול באירלנד או סקוטלנד בחודש אוקטובר שיכלול מסלולי הליכה של כמה ימים? האם מזג האויר מאפשר זאת או שזה ממש לא תקופה טובה? תודה, נטע -
אירלנד או סקוטלנד באוקטובר:Reבסקוטלנד מאפשר בהחלט, למרות שאי אפשר לדעת ב-100% כיוון שיש ימים שמתחילים עם שמש ומסתיימים בגשם מטורף או מתחילים ומסתיימים הפוך, זאת סקוטלנד. סה''כ צריך להיות אפשרי להערכתי לפי מה שאני זוכר שהיה (יצא לי להיות בחודש אוקטובר שלם שם והיה בסדר גמור, קריר ובלי -
סקוטלנד באוקטוברמזג האויר משתנה כאן כל הזמן, והסיכוי לגשם קיים תמיד. העונה שהכי ''בטוח'' לנבא לגביה היא החורף [נובמבר עד מרץ] בטוח שיהיה מאד מאד קר!!! לגבי אוקטובר - אלוהים גדול. לפעמים קר מאד, לפעמים בכלל לא, לפעמים יש גם כמה ימי שלג... אפשר בהחלט עדיין לתכנן ללכת את
West Highland Way -
כל מה שנאמר לגבי סקוטלנדבהחלט תקף גם לגבי אירלנד. לאף אחד אין שמץ של מושג איך יהיה המזג אויר בעוד חודש או חודש וחצי, אבל אני זוכר שנים בהן היה מזג אויר נפלא באוקטובר - זה פשוט הימור. וכמו שנועה אומרת, הסתיו הוא תקופה מקסימה - שלכת, פטריות טריות, blackberries. אחלה. -
קוריוזמועדוני ההליכה השונים באירלנד בכלל מפסיקים את פעילותם בקיץ (בגלל שחם מדי, תארו לעצמכם). הם מחדשים את הפעילות בספטמבר, ויוצאים כל סופשבוע לטיולים עד חודש יוני. הליכות רק מתבטלות במקרה שיורד גשם ברציפות במשך כמה ימים ואז השבילים פשוט בוציים מדי. אבל מלבד -
:-))) -
:))הכול תלוי בנקודת המבט המקומית.