ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Dani_3638175
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 2
    • פוסטים 25
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

    Dani_3638175

    @Dani_3638175

    0
    מוניטין
    52
    צפיות בפרופיל
    25
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3638175 גיל 56

    Dani_3638175 הפסק לעקוב עקוב

    פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Dani_3638175

    • RE: מסלול מוושינגטון לניאגרה ולניו יורק

      אני רק אזרוק כמה נקודות, כי אני ממש לא מומחה גדול כמו הכותבים הקבועים פה בפורום:

      • ניו יורק 3 ימים נשמע לי מעט מדי, אלא אם כבר הייתם קודם. מה שכן, סביר להניח שהיא תהיה הכי יקרה בטיול מבחינת הלינה.
      • כאחד שצם בכיפור, הייתי לפני שנתיים ב STOWE וורמונט ובלי להתכוון עוד יצא ששכרתי דירת AIR BNB ליד בית כנסת רפורמי, אני יכול לומר שזו חוויה מרעננת (ואני לא רפורמי), אני רושם את זה בתגובה להמלצה להיות בעיירה קטנה בכיפור.
      • תתכוננו (באזור הניאגרה, האצבעות, אדירונדק ) לימים שיכולים גם להיות באזור ה -12-14 מעלות ולילות של 2-6 מעלות. למי שאוהב קור כמוני זה פשוט תענוג, גם בניאגרה. ובמיוחד בשמורות הטבע. ותזכרו שבאותו הזמן בישראל עדיין חם.
      • אני אישית נהנתי מכל הרואד טריפ, אבל המרחקים שם גדולים, תשקלו לוותר על יעד אחד.
      • אם כן תהיו באצבעות, תשקלו את מוזאון הזכוכית של קורנינג. ---- אבל מה שלא תבחרו, אני בטוח שתהנו- זו אמריקה...
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Dani_3638175
      Dani_3638175
    • דעות והמלצות לגבי טיול לניו יורק ויעד נוסף בשליש האחרון של נובמבר

      שלום לכולם,

      אני מתכנן לטוס (לבד) לטיול לארה”ב לתקופה של 12-14 ימים באזור ה 20/11.

      כבר הייתי פעם אחת בארה”ב, ב- 2019, בטיול שלכת בניו אינגלנד + ניו יורק, בעזרת העצות הטובות שקיבלתי פה בפורום (אפילו טעויות שעשיתי, לא דרמטיות אבל עדיין, היו דברים שהמליצו לי להימנע מהן פה...), שהיה מבחינתי טיול אגדי.

       עקב סיבות אישיות לא יכולתי לסגור מראש טיול, והגעתי למצב ששבועיים לפני הטיול אני סוגר דברים (בד”כ אני סוגר 4 חודשים מראש).

      אני מתכנן להיות בארה”ב בתקופת ה BLACK FRIDAY (ליפול על אאוטלט), והולך להיות בוודאות 6/7 ימים מהטיול בניו יורק (אבל לא בטוח שאהיה בניו יורק בתקופת ה BF).

      ההתלבטות שלי היא איזה יעד נוסף להוסיף, ואם  לשלב איזשהו טיול בטבע, לאור מזג האויר. אני חייב לציין שהטיולים בטבע הירוק של ניו אינגלנד היו פשוט תענוג.

      אני אוהב קור, אבל אם ירד גשם כל היום זה יהרוס הרבה.  כרגע התחזית ל NYC מדברת על ימים של 6-10 מעלות ולילות של 1-2 מעלות.

      אגב, מבחינתי אני צריך לבקר בניו יורק (מקומות שלא הספקתי בפעם הקודמת, מקומות לחזור אליהם) בלי קשר לשופינג, יש שם המון שעוד לא ראיתי, ופשוט נהנתי מכל רגע שם בפעם שעברה (האמת, בכל ארה”ב נהנתי).

      עקב כך שאני רק בימים אלו מזמין טיסות / לינות, מחירי הלינות עלו ב NYC, ובמלון 3-3.5 כוכבים גובים את אותו המחיר שגבו ב מלון 4 כוכבים לפני שבועיים, ובטיסות, הצטמצמו האפשרויות הסבירות שלי.

      אני זקוק להמלצה ליעד הנוסף, ובכלל כל מה שיש לכם לזרוק על ניו יורק ועל התכנית.

      במקור חשבתי להכניס עוד עיר, כמו טורונטו או בוסטון , אח”כ חשבתי לשלב את לאס ווגאס (צפי ל -16 מעלות, אם כי לדעתי 4 ימים מספיקים שם), ועכשיו מרוב ייאוש אני כבר חושב על סן פרנסיסקו או לוס אנג’לס.  ירידה לפלורידה משום מה לא נראית לי אטרקטיבית כרגע.

      אציין רק שהמינוס הכללי בכל המעבר למערב הוא שטיסה חזור לניו יורק שורפת ¾ יום, אבל אם תהיה תכנית טובה, אעשה זאת.

       מחכה להערות והארות, תודה 😊

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Dani_3638175
      Dani_3638175
    • RE: שאלות ועצות לקראת טיול אפשרי לצפון מזרח ארה"ב

      מתוך עצלנות דחיתי כל יום את הזמנת הטיסה מניו יורק לבאפלו (ניאגרה), ובינתיים המחיר עלה ב 50$.

      מהיכרותכם- האם זה כמו הטיסות הבינלאומיות שיש עליות ירידות, או שאין לי מה להמתין יותר ומכאן זה רק יכול לעלות ?

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Dani_3638175
      Dani_3638175
    • RE: כרטיס סים מקומי או חבילה מהארץ?

      @אלי-רון

      מכל מה שאני קורא פה, האם מישהו יכול למצוא יתרון בלקנות סים ישירות מהחברות האמריקאיות? 

      כי בחבילות של עד חודש, עם 5 ג'יגה גלישה וצפונה, המחירים של החברות בארץ  יחסית דומים, והנוחות שווה את זה

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Dani_3638175
      Dani_3638175
    • RE: ההרים הלבנים

      אני בעצמי מתכונן לטיול ראשון שלי באזור, כך שמן הסתם לא הייתי.

      רק רציתי לציין שלפי האתר של המקום, ב 20 לאוקטובר נסגרת גם העליה להר וואשינגטון (ההר הגבוה בצפון-מזרח ארה”ב) .

      אני מניח שזה סוג של תאריך רישמי ב”רשות הטבע והגנים” של ארה”ב.

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Dani_3638175
      Dani_3638175
    • RE: שאלות ועצות לקראת טיול אפשרי לצפון מזרח ארה"ב

      טוב, אני צריך עוד עצה, ואיזה מזל שקניתי לינות עם ביטול חינם….

      ביום של ערב יום כיפור (8/10) אני אמור על הבוקר לצאת מלייק פלאסיד, כשאני אמור לסיים את היום בלינקולן, בהרים הלבנים.

      הצום נכנס בערך ב 18:30 , והמטרה שלי היא להיות בלינקולן עד מקסימום 17:00, כדי לארגן לעצמי ארוחה נורמלית ולהתארגן בחדר.

       

      התכנון המקורי היה לצאת בבוקר מלייק פלאסיד בערך ב 08:00, לנסוע שעה לכיוון אוסאבל צ’זם, לטייל שם (וקחו בחשבון שהאטרקציות “הרטובות” לא רלוונטיות בטמפרטורה של 18 מעלות), ואז לנסוע לכיוון סטואה, שלפי גוגל זה שעתיים וקצת, אבל במציאות זה בערך שעתיים וחצי, ואז לטייל בסטואה לפי המסלולים והטרקציות שתוארו פה בפורום, ולהמשיך ללינקולן כשגוגל קובע נסיעה של עוד שעתיים וקצת.

       

      במציאות, זה כמובן לא מחזיק מים. גם אם אסיים באוסאבל צ’זם ב -3 שעות, , כלומר באזור 12 בצהריים, עד שאגיע לסטואה השעה תהיה באזור 14:30, ואין שום סיכוי שאהיה בלינקולן, אלא אם לא אהיה בסטואה, אבל אז  – מה שווה כל הדרך ?

       

      ועל כן, חשבתי לבטל את הלינה לערב כיפור וללילה שלמחרת בלנקולן, ולישון באזור סטואה, בעיירה שנמצאת 15-20 ק”מ דרומית ממנה (לא ווטרברי).

      יש לכם רעיון יותר טוב מזה ?

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Dani_3638175
      Dani_3638175
    • RE: ההרים הלבנים-כביש 112
      ה-5 דולר זה תשלום פעם אחת עבור כל החניונים בכביש 112, או שבכל חניון/ עצירה צריך לשלם ?
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Dani_3638175
      Dani_3638175
    • RE: שאלות ועצות לקראת טיול אפשרי לצפון מזרח ארה"ב

      ושאלה כללית- אם הגעתי עם הרכב לשמורה כלשהי, למסלול של שעה הליכה למפל או תצפית (משהו מוסדר כמובן), האם יש איזשהי הגנה על הרכב, מפריצות וכו’ ?

      כי יהיו פעמים שכל מה שיש לי (למעט הדרכון, פלאפון והכסף) יהיה ברכב, גם אם זה בבגאז’ שלא רואים כלום ולא יודעים אם זה תייר או סתם אמריקאי.

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Dani_3638175
      Dani_3638175
    • RE: שאלות ועצות לקראת טיול אפשרי לצפון מזרח ארה"ב

      תודה.

      לא ידעתי שיש עדיפות לכביש מסויים מבחינת הנוף בדרך מאית’קה ללייק פלאסיד, כרגיל למדתי.

      מכאן אניגם  מסיק שאם השמש שוקעת ב 18:37 באותו יום , ובטח יחשיך ללכיוון 18:00 (אזור הררי) אז אני חייב להגיע ללייק פלאסיד מקסימום עד השעה הזאת כדי להנות מהנוף.

       

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Dani_3638175
      Dani_3638175
    • RE: שאלות ועצות לקראת טיול אפשרי לצפון מזרח ארה"ב

      @עודד


      אני רק רוצה להבהיר נקודה. שבטעות לא ישתמע כאילו יש לי ביקורת על כותבת הפוסט הנ”ל, שאין ספק שישבה והשקיעה ועוד חשבה מה יתאים לילדים/ תרבות וכו’, וניכר שהיא ניסתה לסייע לישראלים שבאים לאזור.

      לגבי אישית , מרבית הדברים שם פחות דיברו.

      אני חייב לומר שגם בגלל שזה טיול שלכת, אז מן הסתם אין את הכיף “הפשוט” של עיירה ליד אגם שאפשר להעביר זמן בכיף בכניסה למי האגם/ מפל ביום חם.

      מה שאני בא לומר, זה שאני מרגיש שעדיף לי להיות שם מהבוקרכמה שעות, ואז לנסוע ליעד הבא.

      האם מישהו שהיה ב OLD FORGE יכול לתת לי הערכת זמן של כמה שעות נכון להשקיע שם ?

      האם זה יעד שהייתם מוותרים עליו, בהינתן שאני עוד אהיה בלייק פלאסיד, סטואה, ausable chasm, פרנקוניה נוטש וכמובן מפלי הניאגרה ?

      פורסם בפורום צפון אמריקה
      Dani_3638175
      Dani_3638175