מסלול מוושינגטון לניאגרה ולניו יורק
-
שלום,
אנחנו הרכב של זוג + 3 (15, 12, 5). עתידים לטוס בחגי תשרי למזרח ארה"ב. התכנון הוא 7 ימים באורלנדו בהתחלה ואח"כ טיסה לוושינגטון.
אודה לחוות דעתכם והערותיכם לגבי המסלול שחשבנו עליו (והחורים שיש בימים 6-7):
ימים 1-2 וושינגטון
יום 3 - נסיעה לכיוון אגמי האצבעות. עתירה בהרשי (בתחילת אוקטובר הפארק לא פועל אז נבקר רק במפעל). אחר כך חשבנו להתקדם לכיוון אגמי האצבעות.
יום 4 - אזור מפלי האצבעות (ווטקינס גלן) ולינה בניאגרה.
יום 5 - ניאגרה
יום 6 - ???
יום 7 - ???
יום 8 (קולומבוס דיי) - ביקור בספרינגפליד (בעיקר בגלל היכל התהילה של הכדורסל).
ימים 9-11 - מנהטן.
תודה
-
אני חושב שיש כמה בעיות בטיול שלכם. לא יודע מה אפשר לשנות וכמה יעלה לשנות, אבל אני חושב שצריך לתת את הדעת לבעיות האלה
להתחיל באורלדנו זה בעייתי. שבוע באורלדנו זה יחסית הרבה זמן. אני לא חושב שזה יותר מדי, אבל אני כן חושב שזה אומר שאתם נותנים לאורלדנו משקל וחשיבות, וסביר שזה שיא הטיול. אבל יש פה שתי בעיות בסיסיות:
הבעיה הראשונה היא שהיום-יומיים הראשונים של הטיול מאופיינים בג'טל ועייפות.פארי שעשועים מאופיינים בימים ארוכים מאד. בגלל המחיר הגבוהה (סדר גודל של 700 דולר ליום רק כניסה, או 1000 כולל מחייה) אנחנו רוצים לנצל את הימים עד הסוף. מה שאומר שיוצאים מהפארק או כי הוא נסגר או כי נופלים מהרגליים. הג'טלג של תחילת הטיול עשוי לגרום לכם ליפול מהרגליים מוקדם יותר.
הבעיה השניה היא שאורלדנו היא ככל הנראה שיא הטיול שלכם. ומשם זה רק מתדרדר. הילדים לא קטנטנים, אבל לא כאלה גדוליםץ בייחוד לא בן/בת ה-5. עשוי להיות בעייתי לעניין אותם בהמשך הטיול אחרי אורלדנו.
בלי קשר לסוגיית אורלדו תחילה, יש לכם הרבה מאד נסיעה ומעט זמן.
לא ברור לי אם יום 1 של וושינגטון זה יום הטיסה או יום אחרי. אם מדובר על יום הטיסה אז זה רק זנב של יום. כי עד שתגיעו למלון ומשם לעיר ו/או למרכז העיר וחניה עם רכב זה כבר אחר הצהריים. ובוושגינטון אתרים רבים נסגרים בסביבות 17:00. אז אם יש לכם רק יום טיפה בוושינגטון זה מעט מאד לטעמי. יומיים זה רק מעט (בלי מאד).
נסיעה מוושינגטון - מוושינגטון לקורנינג (תחילת האצבעות במסלול הזה) זה 6 שעות נסיעה לפחות. יום די מתיש. אני לא רואה אפשרות לטייל באיזור האצבעות אחה"צ ערב. הרשי זה לא אתר מאד מעניין לבקר בו. בלי קשר לזה שהפארק סגור, אתם מיד אחרי שבוע באורלדנו. מרכז המבקרים (מפעל כבר אין שם) נחשב פה בפורום כאטרקציה לקטנים בלבד (גילאי גן), ו/או אטרקציה ליגה ג' לאחרים. כלומר אם עברתם באיזור וחיפשתם מקום לעצור אז אפשר, אבל זה לא יעד לנסיעה.
אגמי האצבעות זה הרבה יותר מרק ווטקינס גלן. אבל גם אתם רוצים אין לכם הרבה זמן. למשהו נוסף. מהאצבעות לניאגרה זה 3-4 שעות נסיעה (תלוי איפה באצבעות). ווטקינס גלן לבד זה בערך 3 שעות ברוטו. יום קודם הייתה לכם נסיעה מתישה אז אין לכם כח לקום מוקדם ולהסתער, ובכללי אתם כבר אחרי 10 ימים טיול והעייפות המצטברת נותנת את אותותיה.
מנהטן ל-3 ימים - מעט. אבל אני מניח שלא מדובר על 3 ימים. כי יום קודם עוד ביקרתם בספרינגפילד. אם ישנתם בספרינגפילד ועשיתם את הביקור על הבוקר אז תוכלו עוד אחר הצהריים לנסוע לניו יורק. אבל אם הביקור לא יהיה על הבוקר, יהיה קשה לנסוע לניו יורק עוד באותו ערב. אגב לא לשכוח שתחנות ההשכרה במנהטן לא בהכרח פתוחות עד מאחר בלילה. אז יתכן שיום 9 בתוכנית מוקדש עוד בבוקר לנסיעה, ואז הלוגיסטיקה של מזוודות ו/או צ'ק אין. וגם ביום ה-11 לא ברור לי אם יש טיסה ומתי. אבל צריך לזכור שאפילו אם הטיסה היא בחצות זה לא יום מלא. כי הלוגיסטיקה של המזוודות לוקחת זמן, וכי 4 שעות לפני הטיסה כבר צריך לעלות על המונית, כלומר 4.5 שעות לפני הטיסה כבר צריך להיות במלון למשוך מזוודות, ומכאן תספרו אחורה ליעד הטיול היומי.
מהניאגרה לספרינגפילד יש לכם כ-7 שעות נסיעה ישירה. כתלות בהחלטה מה לעשות ביומיים האלה זה יכול גם להגיע ל-10 שעות. ממש לא מעט.
ובסך הכל יש לכם ביום השלישי לפחות 6 שעות נסיעה, למחרת קרוב ל-4. יום מנוחה ואז שלושה ימים רצופים עם 4-5 שעות נסיעה כל יום. הרבה ומתיש.
בלי קשר לכל מה שפרטתי, תזכרו שהניאגרה כבר קרה באוקטובר. ממש לא קפוא והכל עדיין פתוח. אבל בטמפרטורה של 16° בצהריים כבר לא נעים להרטב מהרסס. בקיץ זה כיף ומרענן. בסתיו זה כבר לא נעיםץ לא נורא, אבל בהחלט לא נעים.
מה לעשות? הייתי שוקל בחיוב לטוס מאורלדנו לניאגרה ולא לוושינגטון, גם אם זה אומר תשלום קנס מסויים (כמובן תלוי מה הקנס). זה יחסוך לכם חלק לא קטם מהנסיעה הארוכה. באצבעות תעברו אחרי הניאגרה, ואז תוכלו לבחור אם לעשות מסלול מזרחי שכולל את ספרינגפילד ומקומות אחרים, או דרומי שכולל את וושינגטון. בשני המקרים מדובר על טיול רגוע יותר.
אפשרות אחרת היא לקחת טיסה נוספת מוושינגטון לניאגרה (ביום 3), אם תיקחו טיסת בוקר תוכלו להיות כבר בשעות הצהריים בניאגרה, לא עייפים בכלל. ואז ביום 4 בשעות הבוקר כבר נוסעים לאצבעות, וסביר שאפשר להספיק את ווטקינס גלן ביום הזה. בפועל שיחררנו יותר מיום, חסכו הרבה שעות נסיעה וויתרנו על הרשי שהוא יעד לא משהו.
-
תודה רבה על העצות הטובות. תכננו כך את הטיול בשביל לא להיות באורלנדו בסופש של הקולמבוס דיי וגם כדי להיות בעיר ביום כיפור (נהיה בוושינגטון). בהחלט נשקול לטוס מוושינגטון לבאפלו ולנסוע למפלי האצבעות אחרי הניאגרה. זה ישחרר לנו עוד יום כך שאשמח לשמוע רעיונות מה עוד לעשות בין ניאגרה לניו יורק. לגבי מזג האויר - האם מאוד קר באזור הצפון באוקטובר? תודה
-
לגבי מזג האויר - לא קר מאד. כאמור הטמפרטורות הממוצעות בצהריים נעות בין 15 ל-20 מעלות תלוי במיקום. סבבה לטייל.
הבעיה היא לא עם לטייל, אלא להרטב. זה כבר לא נעים. בעיניי חלק מהחוויה של הניאגרה בקיץ זה להרטב. בין אם כשעומדים קרוב למפלים לתצפית, בסירה, או במערת הרוחות. כשקריר זה פחות כיף. זה לא אומר שלא תהנו בניאגרה. זה רק אומר שפחות מאשר בקיץ. עדיין כל האטרקציות פתוחות, וכולם מטיילים גם בעונה הזאת.
מה לעשות בשאר הטיול? אני מציע שתפרטו יותר על מי אתם, מה הרקע ומה תחומי העניין. מעניין אתכם מלחמת האזרחים? חלל? סופרים אמריקאיים של המאה ה-17? אטרקציות אקטיביות? מרוצי סוסים? טיולים בטבע? הרבה הליכה? חנויות של בעלי חיים? חנויות חג המולד? מבוכי תירס?
לפני האזכור של ספרינגפילד, נראה אולי שיש לכם עניין מיוחד ב NBA. להבנתי הטיול שלכם הוא טרום העונה (עוד אין לו"ז) אבל אולי אפשר יהיה לתפוס אימון או משחקי טרום עונה? לא מבין בזה כלום. אבל היות והלו"ז עוד לא התפרסם, צריך לנסות להבין מנסיון העבר מה היה, ואז לשמור על התוכנית שלכם גמישה יחסית להתמודד עם זה.
בכל מקרה, אני מציע לפרט את התוכנית יחד עם תאריכים, ימי השבוע וחגים. לא הייתי מודע ליום כיפור (וגם לא ידעתי שזה שיקול). לא יודע אם זה חשוב לכם, אבל שימו לב שאם המטרה ביום כיפור בעיר זה שוטטות ללא נסיעה, אז זה אומר מלון סופר מרכזי ולרוב גם מאד יקר. ואם גם אתם לא מוכנים לעבור דרך מגנומטר וכדומה אז יתכן שזה אומר שלא נכנסים לאתרים. אני בכלל לא הייתי פוסל יום כיפור דווקא בעיירה קטנה שאפשר לשוטט בה ברגל, שהכל קרוב, ושמחירי הלינה סבירים. אולי דווקא איתקה או קורנינג?
-
מצטרף להמלצה של אנשים טובים לוותר על וושינגטון בטיול, מצד שני - אני לא רואה בעייה בלהתחיל עם אורלנדו (רק תתחילו עם יום רגוע ביום הראשון - למשל אנימל קינדום)
לגבי מה להוסיף - במיוחד אם אתם מעבירים טיסה למפלים - אפשר יום או יומיים באזור אדינרודאק -להבנתי אתם תהיו באזור בתחילת-אמצע אוקטובר... משהו כזה: https://goo.gl/maps/dmWvXqzxuVZyTq1y7
אבל אישית הייתי נרתע מלהוסיף גם את אזור אדינרודאק בתיכנון הנוכחי שלכם מאותה סיבה שאנשים טובים ציין - יותר מדי שעות נסיעה...
ומחשבה אחרת לגמרי -אם אפשר להזיז את טיסת הפנים - לוותר על וושינגטון והמפלים ולטוס בכלל לבוסטון - לבלות בה את יום כיפור ואז לראות איך לשלב את ההרים לבנים (ניו המפשייר), ורמונט וספרינגפילד הכל בדרך למנהטן (אגב בעיני אין בעיה לטיול קצר של 3 ימים מלאים בעיר - עיר גדוה יכולה להיות מאד מעייפת לילדים וככה יישאר טעם של עוד)
-
תודה רבה לשניכם. הרבה חומר למחשבה. אחשב מסלול מחדש
-
אני רק אזרוק כמה נקודות, כי אני ממש לא מומחה גדול כמו הכותבים הקבועים פה בפורום:
- ניו יורק 3 ימים נשמע לי מעט מדי, אלא אם כבר הייתם קודם. מה שכן, סביר להניח שהיא תהיה הכי יקרה בטיול מבחינת הלינה.
- כאחד שצם בכיפור, הייתי לפני שנתיים ב STOWE וורמונט ובלי להתכוון עוד יצא ששכרתי דירת AIR BNB ליד בית כנסת רפורמי, אני יכול לומר שזו חוויה מרעננת (ואני לא רפורמי), אני רושם את זה בתגובה להמלצה להיות בעיירה קטנה בכיפור.
- תתכוננו (באזור הניאגרה, האצבעות, אדירונדק ) לימים שיכולים גם להיות באזור ה -12-14 מעלות ולילות של 2-6 מעלות. למי שאוהב קור כמוני זה פשוט תענוג, גם בניאגרה. ובמיוחד בשמורות הטבע. ותזכרו שבאותו הזמן בישראל עדיין חם.
- אני אישית נהנתי מכל הרואד טריפ, אבל המרחקים שם גדולים, תשקלו לוותר על יעד אחד.
- אם כן תהיו באצבעות, תשקלו את מוזאון הזכוכית של קורנינג. ---- אבל מה שלא תבחרו, אני בטוח שתהנו- זו אמריקה...
-
שלום דני תודה על תגובתך המרעננת והכל כך במקום,
לא מדובר כאן על מומחים, פשוט נוכחים כאן גולשים אוהבי הז'אנר ,ואוהבי הבעת דיעה לטובת מכיני/ות טיול ביבשת.
נשמח לראותך ממשיך להגיב מניסיונך בפורום צפון אמריקה. .
מוני