ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. le_eran
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 10
    • פוסטים 110
    • הגבוה ביותר 7
    • קבוצות 0

le_eran

@le_eran

16
    מוניטין
    74
    צפיות בפרופיל
    110
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2771883 גיל 56

le_eran הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי le_eran

• אני ועוד ישראלים לא הוכנסנו לקייב תוך יחס מחפיר

היי חברים,

היה לי סופש פנוי מהעבודה ואחרי שהתלבטתי עם חבר בין כמה יעדים, כמו וינה/פאריס/לונדון בהן הייתי כמה פעמים, החלטנו לבקר בקייב כיוון שמצאנו טיסה במחיר סביר (לא היה קל למצוא ביום העצמאות),  והעיר והטבע מסביב נראים יפים בתמונות. בדקנו לפני שהזמנו והבנו שהבעיות שעשו לישראלים שם לפני חודשיים פסקו – וזהו שממש ממש לא. 

בביקורת הדרכונים נתנו לחבר שלי לעבור ולי אמרו ללכת לצד לביקורת. לשנינו יש את אותו סוג דרכון. קראו לעוד 10 ישראלים מהטיסה לביקורת הזאת. נתנו לנו להמתין 3 שעות, ואז קראו לכל אחד לראיון ארוך שכלל לקיחת טביעות אצבע ותמונות פרופיל. אותי למשל תיחקרו על החברה בה אני עובד – חברת תוכנה שאגב עובדים בה גם כמה אוקראינים שביקרו בארץ (והמליצו לי לבקר שם...). לכולנו היה את כל מה שצריך – אישור הזמנת מלון, כרטיס טיסה חזור, ביטוח רפואי, כסף מזומן שהצגנו בראיון. לאחר עוד שעתיים של המתנה קראו לכל אחד מהמעוכבים ואמרו לו שלא מאמינים לו ומחזירים אותו לארץ! 
      הושיבו אותנו בפינה ליד שער העליה למטוס עד שהטיסה הבאה תצא (8 שעות המתנה) עם 3 חיילים חמושים ששומרים עלינו ואסרו עלינו לזוז ללא אישור.
      מדי פעם הצטרפו עוד ישראלים מטיסות שנחתו ועברו את אותו התהליך.
      את הדרכונים החזירו לנו רק כשנחתנו בארץ.

עכשיו, אם חשבתם שהם עושים את זה לאנשים "בעיתיים" שהתפרעו/לא הביאו מסמכים - ממש לא. אני בן 44, רחוק מלהיות טיפוס רועש או משהו. אני טס 4 פעמים בשנה לטיולים ומעולם לא עיכבו אותי אפילו לשניה. וכל האחרים שסולקו גם חבר'ה טובים. האוקראינים רמזו שבתל אביב עושים משהו דומה וזו הסיבה.

"חוויה" כזאת משפילה לא חוויתי מעולם, ובסה"כ רציתי להגיע לחופשה שם. אז אנשים, אני כותב את כל זה כדי אולי לעזור לאחרים - אל תסעו למקום הזה!!!

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran
    • RE: אני ועוד ישראלים לא הוכנסנו לקייב תוך יחס מחפיר

@aljaje

אם מדינה מסויימת מתעללת בתיירים ישראלים, אני מצפה ממשרד החוץ שיוציא אזהרה כך שאנשים יהיו מודעים לכך וישקלו היטב אם להגיע אליה או לא. אם התגובה תהיה התעמרות בתיירים מאותה מדינה – זה אידיוטי לגמרי. כנ”ל לגבי אוקראינה – אם הם חושבים שבנתב”ג מתנהגים לא טוב, שיוציאו אזהרה לאזרחים כך שזה יפגע לנו בתיירות, אבל להתעלל בתיירים תמימים זו נראית לך דרך נורמלית?? לא חושב ששמעתי על מקרה דומה שמדינה מתנהגת זוועה לתיירים ממדינה אחרת רק כדי “להחזיר” לה.

השמועות שהם מחזירים על מה שעושים בנתב”ג הן רק שמועות, למעשה אף אחד לא אמר את זה רשמית. אני מניח שיש פה אלמנט של שנאה ו/או חשד כללי כלשהו.

לגבי ”המוניטין של אוקראינה … מוכר וידוע” – אני מבין אותך, ולא אסע יותר למקומות שיש אפילו צל של ספק לגביהם (לא שעשיתי את זה קודם...). אבל חיפשתי ובדקתי לפני שהזמנתי, ונראה שזה לא קורה יותר והרחיקו אנשים ללא מסמכים או משהו כזה (מה שלא נכון מסתבר), ובאמת שלא תיארתי לעצמי שזה יגיע למצב כזה, הנחנו שבמקרה הכי גרוע ישאלו כמה שאלות ויעכבו קצת, שזה לגיטימי...

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran
    • RE: סים מקומי באיטליה
      כן,בשדה התעופה במילאנו יש אחרי שאוספים את המזוודות

יש שם דוכן, מול המודיעין.

בערך 20 יורו ל 2 או 3 גיגה.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      le_eran
      le_eran

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

אולי אני תמים אבל לדעתי לרוב לא מעכבים בנב”ג סתם כדי להטריד ולהתעלל באנשים אלא מתוך מידע קודם – למשל אם יש תופעה של הברחת נשים מאוקראינה או גברים שמגיעים לעבוד ללא אישור (אלה הסיבות שעלו בקצת שביררתי), הם מחריפים את הבדיקות לאנשים מהמדינה. וזה ההבדל – לא שמעתי על איזושהי עילה סבירה שיש לאוקראינים כדי להתעלל באנשים. אם הייתי שומע שישראלים מבריחים / עושים שם משהו, ניחא, הייתי מבין למה בודקים בקפדנות. אבל  ההתנהגות שלהם נובעת משנאה/משחקי כבוד בלבד. בכל מקרה ברור שאני לא תומך במדיניות של התעללות באנשים ככה סתם, גם כרגע אני ממש לא רוצה שיציקו חזרה לאוקראינים ללא סיבה.

אבל נניח שבנתב”ג כן מתעללים באנשים ממדינה X ככה סתם. האם היא צריכה להתעלל בחזרה באנשים שמגיעים אליה? כמו שכתבתי,  זו תגובה אידיוטית. תגובה הגיונית בעיני היא להוציא אזהרה לאזרחים פשוט לא להגיע לישראל ושאנחנו נספוג הפסד תיירות. ו/או כתגובה לחייב ישראלים להוציא ויזה כדי להגיע למדינה ולדחות אותם. אבל לתת לאנשים פרטיים להפסיד הרבה כסף ועוגמת נפש סתם ככה לשם התעללות נטו?? לכן לא בטוח שכל העניין של התעללות הדדית הוא הסיבה למה שקורה שם. יש כנראה אלמנט של שנאה כלפי ישראלים מאיזשהו גורם שם בשרשרת. 

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

“אני לא לגמרי  מאשים את האוקראינים על גירוש חלק מאותה קבוצה”

“אני לא חושב שאתה תמים”

“אולי כדאי שנתחיל את העבודה אצלנו בבית”

“אם זו ההתנהגות הישראלית כנראה שיהיו מקומות שיחזירו לנו במטבע דומה.”

אתה באמת לא שם לב למה שאתה כותב? רוח הדברים היא שבאיזשהו מקום זה מגיע לנו כישראלים. ובמיוחד לחבר’ה שהעזו לעשות שם מסיבת רווקים (ברור, זה פשע מוגדר כמובן). בפעם ה 20 – אין שום עילה וסיבה חוקית והגיונית למה שעושים לישראלים שם, אנשים הציגו את כל האישורים, ענו בנימוס לכל השאלות, ובכל זאת לא הוכנסו והתנהגו אליהם כמו פושעים תוך גרימת עוגמת נפש ונזק כספי. מדובר בשנאה ונקמנות נטו, והניסיונות שלך לתרץ את ההתנהגות הבזויה הזאת באיזושהי התנהגות של ישראלים שם (שמעת מהאוקראינים טענות כאלה?) היא מטעה ולא נכונה. מילא היו עוצרים חבורות של אנשים שנראות להם כפורעי חוק או חוליגנים פוטנציאליים, לגיטימי, אבל אני כותב שוב ושוב שכל האנשים שהיו שם שקטים, מנומסים ומשכילים (אני אישית כבר די קשיש וחנון...). גם עיכובים בנתבג הם לא תירוץ להתנהגות כזאת, זה לא עובד כך, כמו שכתבתי הם יכולים פשוט להוציא הודעה לאוקראינים לא להגיע לפה, זה לא בדיוק עוזר לאזרחים שלהם שהם מתעללים חזרה בישראלים, והם מפסידים תיירות מזה.

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@Emma_3222445

בין המורחקים היו גם שניים יוצאי ברה”מ שדיברו עם המקומיים ברוסית. היו הרבה חיוכים ונראה שלהם זה יסתדר – אבל ממש לא. הם בסופו של דבר עוכבו והורחקו בדיוק כמו האחרים.

וראיתי עכשיו פוסט של 3 נשים שכתבו שהן מעוכבות שם ולא יודעות מה לעשות, אז אולי התופעה מתרחבת.

אלה שהוכנסו בכלל לא שמו לב שמעכבים ישראלים, לכן אם מרחיקים נגיד 20 ישראלים מתוך 600 שמגיעים בכל יום, את תשמעי יותר סיפורים על איזה כיף שם (גם אני שמעתי) וסיכוי קטן יותר שתשמעי על סיפורי ההתעללות בתיירים.

גם אני חשבתי שאוקראינה עשויה להיות יעד מעניין, יפה ,ירוק, וזול – אוקראיני שעובד איתנו וטייל איתי בארץ הראה לי תמונות. אז טעיתי בענק, ואני כותב את כל זה כדי שאולי זה יעזור למישהו להחליט אם להגיע למקום הזה מתוך הנחה שבו לא יפגעו כי הוא יגיע מסודר, יענה בנימוס, הוא מברה”מ לשעבר/אישה/גבר בעל חזות אירופאית – אז לגמרי לא, כולם עלולים להיפגע. ממש לא כדאי לאף אחד ישראלי לקחת סיכון ולהגיע למקום כזה שמתנהגים בו בצורה בזויה כזאת לתיירים.

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@Emma_3222445

ומסתבר שזה כן קורה כל הזמן, פשוט לא מדווחים על זה כבר. 

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי le_eran

@צפנת

מה שמרגיז זה שמשרד החוץ נותן את התחושה שהאוקראינים נוהגים כשורה והאשמה היא בישראלים שהורחקו כי אין להם מסמכים/התחצפו – מה שלחלוטין לא נכון, וזה גם גרם לי לא להימנע מלהזמין את החופשה הזאת.

אני לא מבין מה האינטרס של משרד החוץ והשגרירות שלנו באוקראינה להגיב כך, הרי הם אם יש בעיות פוטנציאליות, ולא רק ביטחוניות, הם בד”כ מתריעים כדי לחסוך מהישראלים נזק. פה להיפך. כנראה שמישהו שם לא רוצה להרגיז את האוקראינים ולפגוע ביחסים הדיפלומטיים – והכל על הגב של התיירים הישראלים.

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

כתבתי כבר כמה פעמים שאין שום עילה אמיתית לסילוק וליחס המחפיר, ותגובת משרד החוץ תלושה מהמציאות, שגויה ומטעה. אנשים הציגו את כל האישורים, ענו לכל השאלות, התנהגו בנימוס - והורחקו. אני אמרתי מה אני הולך לעשות בכל יום, היכן אני הולך ללון, הצגתי כסף שהבאתי, כרטיס חזרה, התכתבות עם מדריך תיירים שקבענו איתו לאחד הימים, היכן אני עובד, תואר אקדמאי ועוד - מה לדעתך אפשר למצוא לא תקין בזה ולהצדיק להחזיק אותי כפושע ולהרחיק אותי?? מילא רק אני, הם עושים את זה לכ 30 אנשים ביום לפי הנתונים…

כמו שציינתי, תגובה דומה של משרד החוץ מלפני כחודשיים גרמה לנו לחשוב שבסהכ מדובר ביחס לאנשים שהתפרעו או לא באו עם אישורים והכל יהיה בסדר ולכן הזמנו.

הנקודה שלי היא שפשוט אסור להגיע למקום כזה וההתנהגות הנבזית והמרושעת שלהם לא קשורה בכלל להתנהגות האנשים ולמטרת ביקורם. האמן לי, הייתי שם וראיתי את מי הרחיקו…

עד כה הייתי נוסע לחופשות קצרות עם/בלי הילדים מספר פעמים בשנה, אני אוהב מאוד לטייל ותמיד נהנה מאוד, ומעולם לא היו לי בעיות כאלה. אבל כרגע יצא לי כל החשק אחרי הזוועה הזאת, מקווה שיחזור... בנוסף, יש לי טיסה בקיץ עם הילדים לגרמניה ודפקו לי ולכולם חותמת גדולה ומכוערת בדרכון על איסור הכניסה. יש לי תחושה שזה משהו שיעשה לי צרות במדינות אחרות, אולי אנסה להחליף דרכון.

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@Emma_3222445

בין המורחקים היו גם שניים יוצאי ברה”מ שדיברו עם המקומיים ברוסית. היו הרבה חיוכים ונראה שלהם זה יסתדר – אבל ממש לא. הם בסופו של דבר עוכבו והורחקו בדיוק כמו האחרים.

וראיתי עכשיו פוסט של 3 נשים שכתבו שהן מעוכבות שם ולא יודעות מה לעשות, אז אולי התופעה מתרחבת.

אלה שהוכנסו בכלל לא שמו לב שמעכבים ישראלים, לכן אם מרחיקים נגיד 20 ישראלים מתוך 600 שמגיעים בכל יום, את תשמעי יותר סיפורים על איזה כיף שם (גם אני שמעתי) וסיכוי קטן יותר שתשמעי על סיפורי ההתעללות בתיירים.

גם אני חשבתי שאוקראינה עשויה להיות יעד מעניין, יפה ,ירוק, וזול – אוקראיני שעובד איתנו וטייל איתי בארץ הראה לי תמונות. אז טעיתי בענק, ואני כותב את כל זה כדי שאולי זה יעזור למישהו להחליט אם להגיע למקום הזה מתוך הנחה שבו לא יפגעו כי הוא יגיע מסודר, יענה בנימוס, הוא מברה”מ לשעבר/אישה/גבר בעל חזות אירופאית – אז לגמרי לא, כולם עלולים להיפגע. ממש לא כדאי לאף אחד ישראלי לקחת סיכון ולהגיע למקום כזה שמתנהגים בו בצורה בזויה כזאת לתיירים.

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

“אני לא לגמרי  מאשים את האוקראינים על גירוש חלק מאותה קבוצה”

“אני לא חושב שאתה תמים”

“אולי כדאי שנתחיל את העבודה אצלנו בבית”

“אם זו ההתנהגות הישראלית כנראה שיהיו מקומות שיחזירו לנו במטבע דומה.”

אתה באמת לא שם לב למה שאתה כותב? רוח הדברים היא שבאיזשהו מקום זה מגיע לנו כישראלים. ובמיוחד לחבר’ה שהעזו לעשות שם מסיבת רווקים (ברור, זה פשע מוגדר כמובן). בפעם ה 20 – אין שום עילה וסיבה חוקית והגיונית למה שעושים לישראלים שם, אנשים הציגו את כל האישורים, ענו בנימוס לכל השאלות, ובכל זאת לא הוכנסו והתנהגו אליהם כמו פושעים תוך גרימת עוגמת נפש ונזק כספי. מדובר בשנאה ונקמנות נטו, והניסיונות שלך לתרץ את ההתנהגות הבזויה הזאת באיזושהי התנהגות של ישראלים שם (שמעת מהאוקראינים טענות כאלה?) היא מטעה ולא נכונה. מילא היו עוצרים חבורות של אנשים שנראות להם כפורעי חוק או חוליגנים פוטנציאליים, לגיטימי, אבל אני כותב שוב ושוב שכל האנשים שהיו שם שקטים, מנומסים ומשכילים (אני אישית כבר די קשיש וחנון...). גם עיכובים בנתבג הם לא תירוץ להתנהגות כזאת, זה לא עובד כך, כמו שכתבתי הם יכולים פשוט להוציא הודעה לאוקראינים לא להגיע לפה, זה לא בדיוק עוזר לאזרחים שלהם שהם מתעללים חזרה בישראלים, והם מפסידים תיירות מזה.

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

הסיפור שפורסם ב ynet הוא של שני חברים שהיו בין האנשים שסולקו משם ביום חמישי, והייתי איתם בטרמינל. כמו שכתבתי, תגובת משרד החוץ היא פשוט שקר והטעיה. אחזור שוב - כולם ענו בנימוס ופירוט לשאלות, הציגו את כל המסמכים שנדרשו, ולא היה כל קשר כל קשר בינינו, כולם הגיעו עם חבר אחד או שניים, לא היו חבורות שבאו להתפרע או משהו כזה.

הצגתי להם בתשאול למשל אישור ממדריך מקומי שקבענו איתו, אישור למלון, כרטיס טיסה חזרה וכן אתרים שאנחנו מתכוונים לבקר. זה לא ממש שינה.

כל מי שסולק היו אנשים טובים ומנומסים, אף אחד לא פצה פה גם כשהודיעו לנו שאנחנו מסולקים.

נשמע שאתה חושב שזה לגיטימי לסלק תיירים ללא שום עילה וסיבה הגיונית רק כי שמעת שמגיעים לשם גם תיירים למסיבות רווקים (ולא שהגיעו אבל אגב, אז מה? לתל אביב לא מגיעים תיירים שמטרתם לבלות ולחגוג?? אני לא בליין לצערי, ובכל זאת אני לא מבין מה רע כל עוד לא מתפרעים) או כי אולי מעכבים אוקראינים בארץ. אז סלח לי אבל זו גישה עם מוסר מעוות

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@Emma_3222445

סבבה אז תניחי שלך זה לא יקרה ושזה בסדר להגיע למדינה שמתייחסת בצורה בזויה לגברים מישראל. לא ראיתי שעושים את זה לנשים, אבל כן עיכבו שני גברים שבאו עם האשה למשך שעות רבות ורצו לסלק את הגבר ולהכניס את האשה. לא יודע מה הם עשו כדי שיכניסו אותם בסוף. חוץ מזה, אף אחד מהמגורשים לא הגיעו לבד, כולם היו עם חבר אחד או שניים.

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@יוסי-ל

והנה שוב התגובה של משרד החוץ שלנו תולה את האשמה בישראלים שלדעתם התחצפו בתשאול או לא הציגו מסמכים. כמו שכתבתי, ראיתי תגובה דומה לפני שהזמנו וחשבנו שמדובר בחבר'ה שהתפרעו או משהו כזה ו/או לא הציגו מסמכים, ולכן לא תהיה בעיה, בטח לאנשים בגילנו המופלג. אז בוודאות, כל מי שנלקח לתשאול וסולק ענה בנימוס, בכנות והציג מסמכים שנדרשו ממנו. אני לא כל כך מבין מה האינטרס של משרד החוץ להמשיך להטעות את הישראלים, אולי הם חוששים שייווצר משבר דיפלומטי, אז מעדיפים שהאזרחים הקטנים ימשיכו לסבול

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@הדרקון-עם-קעקוע-הנערה

אולי אני תמים אבל לדעתי לרוב לא מעכבים בנב”ג סתם כדי להטריד ולהתעלל באנשים אלא מתוך מידע קודם – למשל אם יש תופעה של הברחת נשים מאוקראינה או גברים שמגיעים לעבוד ללא אישור (אלה הסיבות שעלו בקצת שביררתי), הם מחריפים את הבדיקות לאנשים מהמדינה. וזה ההבדל – לא שמעתי על איזושהי עילה סבירה שיש לאוקראינים כדי להתעלל באנשים. אם הייתי שומע שישראלים מבריחים / עושים שם משהו, ניחא, הייתי מבין למה בודקים בקפדנות. אבל  ההתנהגות שלהם נובעת משנאה/משחקי כבוד בלבד. בכל מקרה ברור שאני לא תומך במדיניות של התעללות באנשים ככה סתם, גם כרגע אני ממש לא רוצה שיציקו חזרה לאוקראינים ללא סיבה.

אבל נניח שבנתב”ג כן מתעללים באנשים ממדינה X ככה סתם. האם היא צריכה להתעלל בחזרה באנשים שמגיעים אליה? כמו שכתבתי,  זו תגובה אידיוטית. תגובה הגיונית בעיני היא להוציא אזהרה לאזרחים פשוט לא להגיע לישראל ושאנחנו נספוג הפסד תיירות. ו/או כתגובה לחייב ישראלים להוציא ויזה כדי להגיע למדינה ולדחות אותם. אבל לתת לאנשים פרטיים להפסיד הרבה כסף ועוגמת נפש סתם ככה לשם התעללות נטו?? לכן לא בטוח שכל העניין של התעללות הדדית הוא הסיבה למה שקורה שם. יש כנראה אלמנט של שנאה כלפי ישראלים מאיזשהו גורם שם בשרשרת. 

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@יוסי-ל

אני מניח שלא תראה אזהרה רשמית כי משרד החוץ לא ירצה לפגוע ביחסים הדיפלומטיים. כתבתי להם אבל זה לא ממש מעניין אף אחד. העיקר שהשגריר שלנו שם אמר שהכל בסדר וזה בכלל בגלל הישראלים שמגיעים…

זה עלה לכותרות לפני 3 חודשים כשגירשו קבוצות גדולות. עכשיו הם כנראה בוחרים כמה אנשים בודדים בכל יום כדי לא לעשות פיצוץ רועש...

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran

@Emma_3222445

ומסתבר שזה כן קורה כל הזמן, פשוט לא מדווחים על זה כבר. 

פורסם בפורום אירופה
      le_eran
      le_eran