היי חברים,
היה לי סופש פנוי מהעבודה ואחרי שהתלבטתי עם חבר בין כמה יעדים, כמו וינה/פאריס/לונדון בהן הייתי כמה פעמים, החלטנו לבקר בקייב כיוון שמצאנו טיסה במחיר סביר (לא היה קל למצוא ביום העצמאות), והעיר והטבע מסביב נראים יפים בתמונות. בדקנו לפני שהזמנו והבנו שהבעיות שעשו לישראלים שם לפני חודשיים פסקו – וזהו שממש ממש לא.
בביקורת הדרכונים נתנו לחבר שלי לעבור ולי אמרו ללכת לצד לביקורת. לשנינו יש את אותו סוג דרכון. קראו לעוד 10 ישראלים מהטיסה לביקורת הזאת. נתנו לנו להמתין 3 שעות, ואז קראו לכל אחד לראיון ארוך שכלל לקיחת טביעות אצבע ותמונות פרופיל. אותי למשל תיחקרו על החברה בה אני עובד – חברת תוכנה שאגב עובדים בה גם כמה אוקראינים שביקרו בארץ (והמליצו לי לבקר שם...). לכולנו היה את כל מה שצריך – אישור הזמנת מלון, כרטיס טיסה חזור, ביטוח רפואי, כסף מזומן שהצגנו בראיון. לאחר עוד שעתיים של המתנה קראו לכל אחד מהמעוכבים ואמרו לו שלא מאמינים לו ומחזירים אותו לארץ!
הושיבו אותנו בפינה ליד שער העליה למטוס עד שהטיסה הבאה תצא (8 שעות המתנה) עם 3 חיילים חמושים ששומרים עלינו ואסרו עלינו לזוז ללא אישור.
מדי פעם הצטרפו עוד ישראלים מטיסות שנחתו ועברו את אותו התהליך.
את הדרכונים החזירו לנו רק כשנחתנו בארץ.
עכשיו, אם חשבתם שהם עושים את זה לאנשים "בעיתיים" שהתפרעו/לא הביאו מסמכים - ממש לא. אני בן 44, רחוק מלהיות טיפוס רועש או משהו. אני טס 4 פעמים בשנה לטיולים ומעולם לא עיכבו אותי אפילו לשניה. וכל האחרים שסולקו גם חבר'ה טובים. האוקראינים רמזו שבתל אביב עושים משהו דומה וזו הסיבה.
"חוויה" כזאת משפילה לא חוויתי מעולם, ובסה"כ רציתי להגיע לחופשה שם. אז אנשים, אני כותב את כל זה כדי אולי לעזור לאחרים - אל תסעו למקום הזה!!!