ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. odedee
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 1
    • פוסטים 6
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

odedee

@odedee

1
    מוניטין
    17
    צפיות בפרופיל
    6
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2817607 גיל 56

odedee הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי odedee

• RE: ברטאן עם ילדים

@odedee אמר:

טוב, אז לאור הדעות שלכם, התפשרנו חלקית 🙂

קיצרנו את השהות בברסט לשני לילות במקום ארבעה – ביום שבו נגיע מנאנט נראה נניח את קונקרנו ונעבור דרך קרוזון, ולמחרת את האקווריום, וביום שאחרי כן כבר ניסע לחוף הגרניט, וממנו ניסע למלון שלקחנו ליד סן מאלו, לשני לילות. ביום השני ניסע למון סן מישל ונישן שוב ליד סן מאלו, ולמחרת בבוקר ניסע לרן ונסתובב בה יום אחד.

עדיין יש פה הרבה נסיעות, אבל אנחנו די רגילים לכך, והאיזון בין האזורים השונים נראה לי מוצלח יותר כעת.

יש המלצות ודעות נוספות?

מעדכן לאחר שחזרנו 🙂

נהנינו מאזור נאנט, גם הפיל והקרוסלה המיוחדת, גם שיט על הנהר, הרכבת לילדים שיוצאת מהקתדרלה, וטירת דוכסי בריטני. יום אחד נסענו לאנג’ר, לפארק Terra botanica שהיה ממש מצוין, שש שעות שעברו מהר. בדרך לקונקרנו וברסט עצרנו גם בפארק הפרהיסטורי של בריטאני, מקום די צנוע אבל פרוש יפה באתר פתוח עם נופים מגוונים של צוק, אגם, וכו’, עם סצינות של האדם הקדמון ופסלי דינוזאורים. אמנם לא זזים ומשמיעים קולות כמו בתערוכה שהייתה בארץ, אבל בכל זאת מרשים, היינו שם שעתיים.

משם המשכנו לכיוון ברסט, עם עצירה קצרה בקונקרנו. ראינו די מעט ממנה, כי בזמן שהסתובבנו בעיר העתיקה הילדים הרגיזו אותנו וחתכנו משם הלאה בלי לאכול אפילו ארוחת ערב. בברסט רק לקחתנו את הילדים לאוסאנופוליס, שבסופו של דבר היה בינוני למדי לדעתי, ראיתי אקווריומים הרבה יותר מעניינים, ולפי הנאמר לי אפילו בירושלים מוצלח יותר. בבוקר למחרת נסענו לחוף הגרניט הוורוד ואז לקחנו שיט של שעה ו-45 דקות אל שבעת האיים. חוץ מהציפורים על האי הגדול לא ראינו כמעט כלום, רק כלב ים אחד מרחוק, ואת חוף הגרניט מהספינה. אני אישית לא עפתי על השיט הזה...

בסן מאלו היינו כחצי יום, עם ילדים גדולים יותר כנראה אפשר להעביר יום שלם בקלות, המקום ממש יפה. גם מון סן מישל היה שווה ביקור, אם כי כנראה עדיף לא באוגוסט, היה שם די עמוס. ישנו בדול דה בריטני, עיירה שיש בה רחוב היסטורי ממש יפה, וקתדרלה עתיקה – בהחלט שווה ביקור קצר.

מסקנה עיקרית שלי היא שהמעבר הקצר בברסט היה מיותר. נסענו די הרבה לשם ובחזרה, ועדיף היה להתרכז יותר בציר נאנט-רן-סן מאלו וכו’, במקום לעשות טיול שמקיף את כל בריטני. אבל עדיין – בהחלט נהנינו 🙂

פורסם בפורום אירופה
      odedee
      odedee

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי odedee

@odedee אמר:

קיצרנו את השהות בברסט לשני לילות במקום ארבעה – ביום שבו נגיע מנאנט נראה נניח את קונקרנו ונעבור דרך קרוזון, ולמחרת את האקווריום, וביום שאחרי כן כבר ניסע לחוף הגרניט, וממנו ניסע למלון שלקחנו ליד סן מאלו, לשני לילות. ביום השני ניסע למון סן מישל ונישן שוב ליד סן מאלו, ולמחרת בבוקר ניסע לרן ונסתובב בה יום אחד.

עדיין יש פה הרבה נסיעות, אבל אנחנו די רגילים לכך, והאיזון בין האזורים השונים נראה לי מוצלח יותר כעת.

יש המלצות ודעות נוספות?

מעדכן לאחר שחזרנו 🙂

נהנינו מאזור נאנט, גם הפיל והקרוסלה המיוחדת, גם שיט על הנהר, הרכבת לילדים שיוצאת מהקתדרלה, וטירת דוכסי בריטני. יום אחד נסענו לאנג’ר, לפארק Terra botanica שהיה ממש מצוין, שש שעות שעברו מהר. בדרך לקונקרנו וברסט עצרנו גם בפארק הפרהיסטורי של בריטאני, מקום די צנוע אבל פרוש יפה באתר פתוח עם נופים מגוונים של צוק, אגם, וכו’, עם סצינות של האדם הקדמון ופסלי דינוזאורים. אמנם לא זזים ומשמיעים קולות כמו בתערוכה שהייתה בארץ, אבל בכל זאת מרשים, היינו שם שעתיים.

משם המשכנו לכיוון ברסט, עם עצירה קצרה בקונקרנו. ראינו די מעט ממנה, כי בזמן שהסתובבנו בעיר העתיקה הילדים הרגיזו אותנו וחתכנו משם הלאה בלי לאכול אפילו ארוחת ערב. בברסט רק לקחתנו את הילדים לאוסאנופוליס, שבסופו של דבר היה בינוני למדי לדעתי, ראיתי אקווריומים הרבה יותר מעניינים, ולפי הנאמר לי אפילו בירושלים מוצלח יותר. בבוקר למחרת נסענו לחוף הגרניט הוורוד ואז לקחנו שיט של שעה ו-45 דקות אל שבעת האיים. חוץ מהציפורים על האי הגדול לא ראינו כמעט כלום, רק כלב ים אחד מרחוק, ואת חוף הגרניט מהספינה. אני אישית לא עפתי על השיט הזה...

בסן מאלו היינו כחצי יום, עם ילדים גדולים יותר כנראה אפשר להעביר יום שלם בקלות, המקום ממש יפה. גם מון סן מישל היה שווה ביקור, אם כי כנראה עדיף לא באוגוסט, היה שם די עמוס. ישנו בדול דה בריטני, עיירה שיש בה רחוב היסטורי ממש יפה, וקתדרלה עתיקה – בהחלט שווה ביקור קצר.

מסקנה עיקרית שלי היא שהמעבר הקצר בברסט היה מיותר. נסענו די הרבה לשם ובחזרה, ועדיף היה להתרכז יותר בציר נאנט-רן-סן מאלו וכו’, במקום לעשות טיול שמקיף את כל בריטני. אבל עדיין – בהחלט נהנינו 🙂

פורסם בפורום אירופה
      odedee
      odedee
      לישון ברן די חובה, גם מהטעם הפרקטי שאת הלילה האחד הזה כבר שילמנו מראש, וגם מכיוון שאנחנו טסים בצהריים למחרת, כלומר צריכים להיות בשדה התעופה של נאנט בעשר ומשהו בבוקר, ולא רוצים נסיעה ארוכה מדי לפני זה.

אבל חוץ מלישון שם, כנראה שאת היום הזה נבלה בעיקר באזור מון סן מישל ולא דווקא ברן עצמה. למרות שהבנו שיש שם הרבה דברים לראות...
      פורסם בפורום אירופה
      odedee
      odedee

יש המלצות ודעות נוספות?
      פורסם בפורום אירופה
      odedee
      odedee
      תודה לשניכם. אנחנו די סגורים על הורדת לילה מברסט, מצד שני לא מתלהבים ממעבר מלון מדי יום, קצת קשה לילדים.
      קונקרנו וקרוזון היו בתוכנית, אבל אולי באמת ברסט אינה הבסיס הכי מוצלח אליהן…

אם יוצאים מברסט אל חוף הגרניט, ישנים בסן מאלו, ולמחרת מבקרים במון סן מישל ונוסעים אל רן, זה נשמע סביר?
      פורסם בפורום אירופה
      odedee
      odedee
    • ברטאן עם ילדים
      שלום לכולם,

אנחנו נוסעים באמצע אוגוסט לטיול בברטאן, ויש לנו התלבטות לגבי המסלול. הטיסה שלנו היא ישירה אל (ומ-) נאנט. אנחנו עם שני ילדים, בני שלוש ושש, ולכן הטיול צריך לכלול הרבה זמן בריכה/חוף, פארקי שעשועים וכו’. יהיו לנו תשעה ימים מלאים.

יחד עם זאת אנחנו אוהבים גיוון ולא מעוניינים להיות באזור אחד. מכיוון שעם ילדים קשה לעבור מלון כל יום, חשבנו להתמקד בשני אזורים ולעשות בהם טיולי כוכב: ארבע ימים ולילות בנאנט, עוד ארבעה בברסט, ולילה אחד ברן – הלילה האחרון, שאחריו ניסע לשדה התעופה בבוקר. בכל המקרים המלונות שהזמנו אינם במרכז העיר אלא בקרבת האוטוסטרדה כדי שנוכל לצאת מהעיר בקלות.

אנחנו מבינים שברסט היא לא עיר יפה, והבחירה בה הייתה כדי לקחת את הילדים לאקווריום שם, שהבנו שהוא מרשים, ובשאר הזמן לנסוע לאתרים אחרים במרחק סביר.

התוכנית באופן כללי היא לבקר באתרים בנאנט ובקרבתה, סן נזר וכו’, ואולי גם לפזול לאזור הלואר ליום אחד, ואז לעשות יום של נסיעה ארוכה, עם עצירה בפארק הדינוזאורים, ואז המשך לברסט. עדיין לא כל כך סגורים מה לעשות בקרבת ברסט חוץ מהאקווריום. בבוקר האחרון בברסט נסיעה לחוף הגרניט הוורוד והמשך עד מון סן מישל (רחוק, כן, נגיע אחה”צ...) ומשם נסיעה אל רן.

נשמע תוכניות הגיונית או מטופשת? האם עדיף באמת ללון בברסט ארבעה לילות או במקום אחר? תודה!
      פורסם בפורום אירופה
      odedee
      odedee
    • RE: מעבר יבשתי בין גרוזיה לטורקיה
      מעבר יבשתי בין גרוזיה לטורקיה
      אני לא חושב שיש מידע זמין על חברות האוטובוסים האלה באינטרנט בשפה שהיא לא טורקית או גרוזינית.

יש שני מעברי גבול יבשתיים בין טורקיה וגאורגיה. אחד על חוף הים השחור, קרוב ל-Batumi שבגאורגיה, והשני מזרחי יותר, בקרבת posof שבטורקיה - כפר קטן ונידח. מעבר הגבול המזרחי קרוב יחסית לבורג'ומי, אבל הוא לא פופולרי - עוברים שם מעט מאוד אוטובוסים והמקום די נטוש. יכול להיות קצת מסובך להגיע מ-posof לאזור yusufeli מבחינת תזמון אוטובוסים וכו', אבל זה גם חוויה מעניינת להיות במקומות הנידחים האלה.

המעבר ליד batumi הרבה יותר פופולרי. אנחנו לקחנו אוטובוס מבאטומי ל-trabzon, והוא עוצר בהרבה ערים בדרך, אני לא זוכר אם hopa ביניהן אבל כמעט בטוח שכן. בכל מקרה, ממש לא חייבים לקחת אותו עד טרבזון.

לגבי בורג'ומי, אני חושב שמשם קל לקחת את האוטובוס למעבר ב-posof כמו שכתבתי, אבל לא נראה לי שיש שם אוטובוס לבאטומי. בטח צריך לנסוע משם לטביליסי או עיר אחרת בדרך (תראי במפה איפה בורג'ומי בהשוואה לדרך בין טביליסי לבאטומי) ושם להחליף אוטובוסים כדי להגיע לבאטומי (עיר נופש נחמדה מאוד, אגב).
      פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      odedee
      odedee