@יוני-ק מצטרפת להמלצה החמה של "שמחת הפרטים הקטנים" על התמקמות בגרינדלוולד ועל כל האתרים שציינה.
ומצרפת המלצה חמה על המוזיאון הפתוח בבאלנברג ליד ברינץ. אמנם ילד מעט יותר מבוגר היה ממצה אותו יותר מתינוק בן שנה וחצי, אבל עדיין מדובר במקום קסום להעביר בו כחצי יום עם חיות משק, גני שעשועים עם מתקנים לכל הגילאים והכל טובל כמובן במרחבים ירוקים של נופי שוייץ המשגעים.
לגבי אגם בכאלפ ליד פירסט - נכון שהדרך אליו לא מתאימה לעגלה, אבל אם יש לכם מנשא ואתם בכושר סביר מומלץ ביותר ללכת אליו - מדובר בהליכה לא ארוכה וממש לא מאתגרת, על שביל חצץ רחב ונוח, ולהגיע עד לפירסט בלי לראות את האגם נראה לי פספוס.
באופן כללי, שווה לכם מאוד לדעתי להשקיע במנשא טוב אם אין לכם כזה. כי למרות שיש המון מקומות נגישים עם עגלה, עדיין לפעמים עוד כמה צעדים נוספים מעבר למה שאפשר להגיע אליו עם אוטו או עגלה יעניקו לכם מראות נפלאים שחבל להפסיד במינימום מאמץ.
הערה חשובה: יש מקומות רבים בהם אין גדרות בפסגות שמתחתן תהום תלולה. כשעלינו לפסגת מאנליכן למשל עם תאומים שהיו אז בני 6 אני זוכרת שהייתי די בחרדות מזה. כך שאם בן השנה וחצי כבר הולך ואתם משחררים אותו בטבע הפתוח, מה שבהחלט מומלץ לעשות, תשימו לב איפה אתם עושים את זה...
ובשורה התחתונה: האיזור הזה מלא במקומות שמתאימים גם לכם - כנראה שלא תספיקו את הכל, וכדאי גם להכין אופציות לימי גשם שתמיד יכולים להגיע שם גם בקיץ.
תודה על התגובות,
מקריאה באינטרנט, אני לא בטוח שאזור גרינדוולד מתאים לתינוק בעגלה. הבנתי שיש כפרים באזור שבכלל אסור להיכנס אליהם עם רכב ושהחניות בעיתיות (רחוק מהאטרקציה, בעליה לא סלול).
אולי עדיף לנו באחד האגמים ?