ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. הרמינטור
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 29
    • פוסטים 391
    • הגבוה ביותר 27
    • קבוצות 0

הרמינטור

@הרמינטור

29
    מוניטין
    107
    צפיות בפרופיל
    391
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2893213 גיל 54

הרמינטור הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי הרמינטור

• RE: נסיעה משדה תעופה במילאן לסנט. מוריץ בפברואר

אעיד על עצמי כמומחה סנט מוריץ לאחר 4 חופשות שם מ2010. מתוכם שניים עם צחי שהגיב כאן…

סנט מוריץ אתר סקי אדיר. יש לשים לב כי מתאים לגולשים בינוניים ומעלה. רוב המסלולים שם אדומים. 

גם בשיא העונה המסלולים לא מלאים ואין בכלל תורים במעליות. העיירה אמנם יקרה אך מצאתי גם חנויות משתלמות ביותר. המסלולים רחבים ומטופלים היטב. יש אופפיסטים נהדרים. האתר גבוה 3300-1750 ככה שהשלג מצויין כל העונה. 

ישנם 2 אתרי גלישה גדולים. קורוויליה שצמוד לסנט מוריץ וקורווטש כ7 דק נסיעה. שניהם מצויינים. 

אתר נוסף ומצויין הינו הקרחון דיאבולצה כחצי שעה נסיעה. אתר קטן אבל מדהים עם מסלולים מהירים ורחבים. באתר זה יש מסלול הנחשב לאחד מ10 הקשים בעולם. 31 צהוב. גלישת מצוק שלוקח כ2-3 שעות לסיים אותו. מומלץ ביותר לגולשים מתקדמים לא להתקרב או לחשוב עליו אם אינכם כאלו. 

ניתן לתפוס דילים מצויינים בקלאב מד סנט מוריץ שהינו קלאב מצויין. אפשר להתקשר אליהם ישירות ולסגור שבוע הכל כולל פנסיון מלא עם סקיפס והדרכה מעולה בכ1000-1200 יורו. שווה ביותר. הקלאב מחזיק במסעדות גם על ההר ככה שלא צריך לחזור לצהריים. מצב תמונה מהאתר. 

אשמח לסייע גם בטלפון אם נדרש. 

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: שכירת ציוד סקי - רבות נכתב . טיפ קטן נוסף
      לטעמי- ציוד אישי מלא יתרון גדול

נעליים כמובן שאין מה לדבר. נעל טובה ואיכותית תחזיק עשור ואף יותר. מגלשיים – עניין של טעם ותועלת. 

לפני 4 שנים קניתי את מגלש הפאודר רוסיגיול סול 7 בעלות של 550 יורו עם ביינדיגנס מחוזקים. 

אני יוצא 2-3 פעמים בשנה לסקי. מגלשיים אלו עולים כ150-170 יורו לשבוע שכירות בכל אתר שבדקתי ככה שב8-9 חופשות שביצעתי איתם כבר הייתי משלש את מחירם. 

דבר נוסף, שנה שעברה בסנט מוריץ יצא לבדוק את הדגם האחרון של הסול 7 וממש התאכזבתי. הקשיחו את המגלשיים מאוד והפכו קשים לשליטה יחסית לדגם 2015 שלי. יכול להיות שלאחרים זה שינוי מבורך לי בטוח שממש לא. 

בדכ אני טס עם טיסות סדירות שבתיאום מראש לא גובות יותר על הטסת ציוד. 

חוסך גם בלוגיסטיקה בחופשה עצמה. 

לסיכום: 

אם אתה גולש רציני ומתמיד, שיוצא כל שנה ורצוי יותר מפעם אחת, אין תחליף לציוד אישי מטופל ומטופח ברמה הכי גבוהה. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: אלפבאך - skijewel -איזו הפתעה מרעישה!

לא חושב  גלשתי עם סנובורדיסט ולא נתקלנו בבעייה מיוחדת אולי רק שביל הגישה למסלול 80 שהתברר השטוח כמעט לחלוטין. מדובר במסלול היורד לאלמאו וגואינג. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: סקר השתיה הגדול

בכיס יש פלאסק עם וויסקי משובח בדכ. 

בעצירות שותים בירה בבחינת כל המרבה הרי זה משובח

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: קלאב מרילבה [שאלה ישראלית...]

לך על זה  לא מאמין שיבדקו. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: סקי אפריל - ואל טורנס

בכל שנה כמעט אני סוגר את העונה בצרפת באפריל. בדרך כלל מזג אוויר נוח, שלג טוב ומחירים מצויינים. משתדל שזה יהיה בחצי הראשון של אפריל כי התנאים מדרדרים במהירות. 

שנה שכברה הייתי באפריל בואל טורנס והתנאים היו הגרועים שאני זוכר חוץ מיום אחד שירד שלג בלילה לפני ושיפר משמעותית. כפי שכבר נאמר פה אין מה למהר להזמין ואין בשביל מה להמר. 

בקלאב מד יהיו מבצעים זולים כמו בכל שנה שבוע שבועיים לפני לואל טורנס או לה פלאן וכולי והכי טוב להזמין אז שהתנאים פחות או יותר ידועים. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: מחפש אתר סקי בתחילת דצמבר

אל תחפש  ההימור גדול מידי אפילו באתרים הגבוהים ביותר. 

חכה למס׳ ימים ספורים לפני הטיסה ואם יש לך מזל ויש תנאים טובים באחד האתרים הגבוהים כדוגמת ואל טורנס,צרביניה,זולדן,לז דו אלפס אז תזמין. בכל מקרה האתרים לא יהיו מלאים בתאריכים אלו ולא תתקשה לסגור דיל טוב מהיום למחר. 

אתר גבוה ליד שדה תעופה...רק שמוני עולה לי בראש כרגע. יתר האתרים שהזכרתי הם במרחק של שעתיים וחצי שלוש מג׳נבה או מינכן בהתאמה. 

הכי חשוב: אל תיקח הימור מיותר. בשנים האחרונות אפילו בתחילת ינואר לא היה שלג נורמלי ברבים מהאתרים הנחשבים. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: מאיירהופן - כדאי או לא ?!

במאיירהופן הייתי השנה וגם שנה שעברה ולפני כ8 שנים. 

אין יותר תורים בעלייה לגונדולה המרכזית בפנקן. 

לא יותר מדקה המתנה. 

בכל מקרה לא צריך להתייחס למאיירהופן רק עפ אתר הפנקן. לטעמי זהו האתר הפחות מוצלח בזילרטל. 

הסקיפס מכסה 5 אתרים. 

3 מתוכם גדולים:פנקן,זילרטל ארנה , הוכזילרטל/פוגן. 

הארנה והוכזילרטל הם המוצלחים והמעניינים ביותר. הפנקן הוא לא רע אבל לא הייתי מבלה בו יותר מיום אחד. 

2 אתרים נוספים הינם אהורן, אתר קטן היוצא ממאיירהופן עצמה קרוב מאוד לפנקן. חביב לחצי יום. 

יש גם את קרחון הינטרטוקס שניתן לבלות בו יום שלם. 

כמובן שעדיף רכב צמוד להסתובב בו בין האתרים. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: מלון דירות ואל טורנס

הייתי ממליץ לך לחפש דווקא בles menuiers ולא בואל טורנס. עיירה קרובה לואל טורנס,אם אתה עם רכב כ10 דק נסיעה. המבחר שם גדול בהרבה והמחירים נמוכים באופן משמעותי ביותר. 

ניתן לסגור כל יום בפולי דוש בואל טורנס,מעלית אחת ומסלול ארוך ומצויין עד ללה מנוויר. 

הייתי פעמיים בלה מנוויר ופעמיים בואל טורנס. לא מוצא יתרונות בואל טורנס על פני אחיו הבכור והוותיק יותר. בטח לא משהו שמצדיק כזה פער במחירים. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: אלפבאך - skijewel -איזו הפתעה מרעישה!

יש כ4 מסלולים ארוכים ויפים מאוד באתר הזה ועוד מסלולים בינוניים בשפע. ל3 ימים...?

אני לא ממש בטוח. הייתי יומיים וממש נהנתי. יש לזכור כי חזרתי לשם בגלל שזה היה האתר הראשון בו גלשתי לפני 17 שנים וזה בהחלט היה ערך מוסף עבורי. אם אין לכם בעייה לחזור על מסלולים אני בטוח שתהנו מאוד.  הנופים שם מהיפים אי פעם והמסעדות על ההר מצוינות וממש זולות. 

הרמינטור
      הרמינטור

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי הרמינטור

• RE: חנייה בחינם בלה מנוייר
      יש המון מקומות חנייה חינם בלה מנוויר  אין שום בעייה מבחינה זו.
      הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: שכירת ציוד סקי - רבות נכתב . טיפ קטן נוסף
      לטעמי- ציוד אישי מלא יתרון גדול

נעליים כמובן שאין מה לדבר. נעל טובה ואיכותית תחזיק עשור ואף יותר. מגלשיים – עניין של טעם ותועלת. 

לפני 4 שנים קניתי את מגלש הפאודר רוסיגיול סול 7 בעלות של 550 יורו עם ביינדיגנס מחוזקים. 

אני יוצא 2-3 פעמים בשנה לסקי. מגלשיים אלו עולים כ150-170 יורו לשבוע שכירות בכל אתר שבדקתי ככה שב8-9 חופשות שביצעתי איתם כבר הייתי משלש את מחירם. 

דבר נוסף, שנה שעברה בסנט מוריץ יצא לבדוק את הדגם האחרון של הסול 7 וממש התאכזבתי. הקשיחו את המגלשיים מאוד והפכו קשים לשליטה יחסית לדגם 2015 שלי. יכול להיות שלאחרים זה שינוי מבורך לי בטוח שממש לא. 

בדכ אני טס עם טיסות סדירות שבתיאום מראש לא גובות יותר על הטסת ציוד. 

חוסך גם בלוגיסטיקה בחופשה עצמה. 

לסיכום: 

אם אתה גולש רציני ומתמיד, שיוצא כל שנה ורצוי יותר מפעם אחת, אין תחליף לציוד אישי מטופל ומטופח ברמה הכי גבוהה. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: SKI IN SKI OUT נכון או לא בדיוק?

ברוב האתרים הצרפתיים יש סקי אין/אאוט אמיתי שבו יוצאים מהמלון מתחברים למגלשיים וגולשים וחוזרים בגלישה עד המלון. 

לעיתים מיקום מסויים של מלון על ההר יכול לבלבל, כמו מלון שכדי לחזור אליו בגלישה צריך לרדת במסלול שחור שלא תמיד רלוונטי לכולם. 

האתרים שבהם הייתי וסקי אין/אאוט מצויין:

לה פלאן

וואל טורנס

לה מנוויר

טין

אבוריאז

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: פאסו טונלה או סלה רונדה?

סוסיתא או מרצדס?

פאסו טונלה מתחרה ראוי לחרמון…

ברור סלה רונדה. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: Les Gets

מדובר על לה ג׳ה בהגייה מקומית ולא לס גטס או יונדאי גטס…😉😉

אי אפשר לעשות טעויות שיוצאים למרחב הבלתי נגמר של  פורט דה סוליי. 

אם המחירים דומים אז עדיף לעלות לאיזור מורזין או אבוריאז אך אם ניתן לחסוך אי אלו מאות יורו בלה ג׳ה אז בהחלט שווה. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: סיכום חופשה בקלאב מד ואל טורנס

קלאב מד ואל טורנס אכן הינו מעולה שבמעולים והאתר הינו אולי הטוב בעולם. 

אבל.…

1280 יורו ל4 ימי גלישה נטו ועוד בתאריכים בעייתיים ביותר של תחילת דצמבר שמהווים הימור מוחלט מבחינת מזג אוויר הם ממש לא מחיר בדיחה..ממש ממש לא. 

מחיר נסבל בקושי. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: שוקולד

שדה התעופה בגרנובל מזכיר תחנת אוטובוס ליד ירוחם פחות או יותר…

אין שם כלום. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: Brides-les-Bains

השגתי דיל ל9/3 דרך פינגווין הכולל טיסות והעברות ללה מנוויר. לינה שבוע בקלאב בלמברה חצי פנסיון. סקיפס לכל 3 העמקים והכל ב1150 יורו, ככה שלא רואה סיבה להתפשר לוגיסטית וללון רחוק מההר אלא אם כן הפערים במחיר היו משמעותיים מה שלא נראה כלל וכלל. 

הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: ההבדל בין סקוואט לסקי
      הרמינטור
      הרמינטור
    • RE: חופשת סקי קצרה בחול המועד פסח

אגב, גם סנט מוריץ בשוויץ יכול בהחלט לבוא בחשבון. 

כל האתר בגובה של 3300-1800 וסיכוי גבוה לתנאים טובים גם בשולי עונה. 

הרמינטור
      הרמינטור