ע”פ הקישור באוסטריה מאפריל 2018 היו 109 מקרים.
בישראל ממרץ 2018 היו מעל 4250 מקרים של חצבת https://www.health.gov.il/Subjects/disease/Pages/Measles.aspx
בשתי המדינות בערך אותו מספר תושבים.
ע”פ הקישור באוסטריה מאפריל 2018 היו 109 מקרים.
בישראל ממרץ 2018 היו מעל 4250 מקרים של חצבת https://www.health.gov.il/Subjects/disease/Pages/Measles.aspx
בשתי המדינות בערך אותו מספר תושבים.
אנגליה לא חלק משנגן (לא היתה גם לפני הפרישה מהאיחוד).
למיטב ידיעתי, אלא אם דברים השתנו, מותר לשהות 90 ימים במדינות שנגן בתוך טווח של 6 חודשים מאז הכניסה הראשונה (ולכן הימים לא “מתאפסים” עכשיו).
הסתכלי באתר של חברת הרכבות הגרמנית bahn.de
בשורה הגליונה אפשר לבחור אנגלית במקום גרמנית (עדיף על פני אתרים של מדינות אחרות). תבחרי בלשונית השניה – saver fare finder ותחנת מוצא בהולנד. אח”כ תבחרי תחנת יציאה ויעד, שעות ותאריכים.
ממה שראיתי יש רכבות מהירות ICE עם החלפה אחת בדיסלדורף, פחות מ-3 שעות בסה”כ, ב-25 יורו לכל כיוון. צריך להוסיף קצת למקום ישיבה שמור (יופיע במסך בהמשך).
תבחרי כרטיס במייל ותדפיסי לך מראש.
שיש יותר סיכוי לפגוש חולה חצבת מסתובב בישראל מאשר באוסטריה (זה לא ממוצע, זה מספר מקרים).
משרד הבריאות מזהיר את היוצאים לחו”ל כאילו בכל מקום שם יש מגפה ובישראל אין בכלל. אם לא נוסעים לאוקראינה, אלבניה או תאילנד (ועוד 2 מדינות ששכחתי – אולי רומניה?) המצב שם יותר טוב מבישראל מבחינת החצבת.
לא ידוע לי לגבי הדיווח בישראל אבל הדיווח באיחוד האירופי למיטב ידיעתי הוא על כל המקרים שאובחנו באותה מדינה – אפילו אם מדובר בתייר.
בכל מקרה, כמו שנכתב למעלה, כדאי להתייעץ עם רופא בלשכת בריאות של משרד הבריאות או זיהומולוג ילדים (שני תחומים שמתמחים בחיסונים – זה מה שאני הייתי עושה במקרה כזה) כי יש אפשרות להקדים את החיסון או לתת חיסון סביל אבל זו החלטה של רופא בלבד אם מתאים כאן.
ע”פ הקישור באוסטריה מאפריל 2018 היו 109 מקרים.
בישראל ממרץ 2018 היו מעל 4250 מקרים של חצבת https://www.health.gov.il/Subjects/disease/Pages/Measles.aspx
בשתי המדינות בערך אותו מספר תושבים.
מה התקציב?
אנחנו ישנו לפני כמה חודשים כאן והיה פשוט מעולה: https://citycenter-amsterdam.com/
כשישנים מחוץ לעיר כדאי לבדוק איזו תחבורה ציבורית יש לעיר, באילו שעות, כמה זמן לוקח להגיע וכמה יעלה – תחבורה ציבורית באמסטרדם לא זולה.
הזולה ביותר תהיה קרוב לודאי אוטובוס של Flixbus .
הנוחה והמהירה ביותר תהיה רכבת מהירה ICE של Deutsche Bahn.
אם את יודעת בדיוק מתי (יום ושעה) תרצי לנסוע, אז כדאי להזמין כרטיסים מראש כי מחירי הערטיסים המוזלים עולים ככל שמועד הנסיעה מתקרב. כרטיסים גמישים עולים הרבה יותר מכרטיסים לרכבת ספציפית אבל מאפשרים לנסוע בכל רכבת בקו באותו יום. לפעמים גם אלה אוזלים ונשארת רק מחלקה ראשונה…
לשתי החברות יש אפליקציה באנגלית שדרכה ניתן לקנות כרטיסים או שאפשר באתר (לרכבת) ולהוריד PDF לטלפון או להדפיס.
בכל מקרה כדאי להשוות ליום ולשעה שאת רוצה.
תודה – חשבתי על מכונית כדי להגיע לקרולר-מולר כי מזג האוויר עלול להיות לא נעים.
אבל נראה לי שנשאיר ביקור באזור לפעם אחרת (קיצית יותר) ופשוט נלון באמסטרדם.
עשיתי כעצתך (החכמה!) ובדקתי את קווי הלילה ממקום האירוע. מסתבר שזה לא בדיוק איפה שזכרתי אלא באזור תעשייתי. אין לאן ללכת משם ברגל ויש משם קו נוח רק לתחנה המרכזית.
מצאתי B&B מומלץ במחיר סביר במקום שקט קרוב לתחנה – מחכה עכשיו לאישור על התאריכים מבעל המקום.
איך האזור של Sloterdijk מבחינת תחבורה ובאופן כללי? יש מקומות שמצויין עליהם “גישה למטרו” אבל ממה שראיתי באינטרנט, המטרו משם בכלל לא מגיע לאמסטרדם והרכבת (6 דקות, נוסעת בתכיפות גבוהה עד 1:20 בלילה) לא כלולה בכרטיס ה-GVB.
חשבתי אולי נשהה באזור Arnhem שבו עוד לא היינו כמשפחה (באמסטרדם כבר היינו בהרכב משפחתי 3 פעמים ב-10 השנים האחרונות) ל-3 ימים (ברוטו) ונבקר בקרולר-מולר והאזור אבל לא הרבה יותר זול שם וזה גם יחייב לשכור אוטו מה שלא נחוץ/רצוי באמסטרדם.
לפני 6 שנים הייתה לנו את חוויית ה-airbnb הראשונה שלנו – דירת 3 חדרים נהדרת בצפון אמסטרדם (5 דקות ברגל מהמעבורת) בפחות מ-100 יורו ללילה. נוסטלגיה.
ממש לא חובה לחזור רגלית דווקא כל עוד יש תחבורה ציבורית גם בלילה והדרך בלילה / אחה”צ לא לוקחת הרבה זמן (מעל חצי שעה?)
קודם כל – תודה גדולה על ההמלצות שקיבלתי כאן לגבי מתנה לתינוק בגרמניה ביוני האחרון. היתה לי בעיה להיכנס לפורומים ואח”כ ההודעה היתה נעולה. הבאתי חמסה יפה לתינוק ותמרים לאמא שידוע לי שהיא אוהבת וקשה לה להשיג טובים.
המשפחה (2 הורים, 2 בנות נוער) תהיה במרץ בהולנד – אנחנו צריכים להיות ב-18.3 בערב באמסטרדם. רציתי לנסוע בשישי או בשבת שלפני ולחזור בשלישי (19.3) אבל הלינה באמסטרדם יקרה בטירוף שזה מפחיד ממש.
האם יש מקום אחר בהולנד שמומלץ לבלות בו כמה ימים במרץ (עלול להיות מאוד קר ורטוב) ואז להיות רק בלילה האחרון באמסטרדם? בדקתי והקוקנהוף לא פתוח עדיין.
לחילופין, יש למישהו המלצה למקום לינה למשפחה (2 חדרי מלון או דירה עם חדר שינה אחד לפחות) באמסטרדם במחיר סביר?
האירוע הוא בערב (החל מ-6 אאל”ט) קרוב לתחנה המרכזית (לכיוון היורדאן, אין לי פה את הפרטים) ונרצה לחזור למקום הלינה להתלבש ולהתארגן לפני ואז לחזור לשם מאוחר בלילה כך שצריך מקום לא רחוק מדי עם תחבורה נוחה.
המון תודה