ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. glasha
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 4
    • נושאים 44
    • פוסטים 4547
    • הגבוה ביותר 23
    • קבוצות 0

glasha

@glasha

27
    מוניטין
    247
    צפיות בפרופיל
    4547
    פוסטים
    4
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2921887 גיל 56

glasha הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי glasha

• RE: ברוכים הבאים לבית החדש שלנו!

@לירון-ב-מערכת-אתר-למטייל

לירון, הצלחתי למצוא את הקישורים לסיפורים בגוגל. אבל מה, הגוגל מעביר אותי לארכיון של למטייל ושם נמצא רק עמוד אחד מתוך האשכול.

באשכול אחד משום מה רק עמוד מספר 10.

באשכול אחר רק עמוד 3

בעוד אשכול רק העמוד הראשון.
      אנא, תבדקו את נושא הארכיון. ואם יורשה לי משהו בנימה אישית – חייתי בפורום המשפחות במשך המון שנים. הקריאה של אשכולות, של תגובות החברים (שחלקם כבר אינם), מצב הרוח והאווירה המדהימה שהייתה אז – כל אלה היו שמורים לי בקישורים. ובכל פעם יכולתי להיכנס, לקרוא מחדש את התגובות, לחייך ולהיזכר.
      אז נכון שבאתר מסחרי אין הרבה מקום לסנטימנטים ובכל זאת, נכון לעכשיו מה שקורה עם האשכולות שהועברו ללא תמונות ואלה שהועברו רק בחלקם לארכיון – זה לא סתם צובט בלב. זה מאוד כואב. 

תודה, 
      אלונה

פורסם בפורום טיולי משפחות
      glasha
      glasha
    • RE: סופיה. בולגריה. טיול פרידה
      סופיה. בולגריה. טיול פרידה

סוף דבר

בשלוש וחצי בבוקר בקבלה מחכה קופסה עם ארוחת בוקר ארוזה ונהג מונית שהקדים. טרמינאל 1 קטן. הטיסה ב-6 בבוקר ואין שום סיבה שבעולם להגיע לפני 4:30. דיוטי קטן וזול יחסית לשדות תעופה גדולים. החברים מ-WIZZ  מתקתקים הכול מהר מאוד וכמה דקות לפני הזמן המטוס ממריא.

ובהמראה אני כרגיל מחפשת את היד של אימא רק שכבר אין מי שתחזיק לי את היד.

הנה, אימא, התבגרתי......

התפילה שאמרתי בבית הכנסת בסופיה הייתה קדיש. בארץ לא נתנו לי להגיד עליה קדיש. אימא נפטרה שלושה שבועות לפני הטיול הזה. כשישבתי שבעה, כשבוני המצבות ניסו לשכנע אותי להנציח אותה באבן כזאת או אחרת הבנתי שאני אעשה את זה בדרך שלי. והדרך שלי זה לקחת אותה לטיול אחרון, לחזור ולספר לכם סיפור. ובעוד כמה ימים הסיפור הזה ישקע במעמקי הרשת אבל מדי פעם מישהו יתקל בו, יקרא ויזכור שהייתה לי אימא, וקראו לה שרה, והיא כל כך אהבה לטייל.

זהו יקיריי, נגבו את הדמעות. זה לא סיפור של אבל. זה סיפור של פרידה געגוע ואהבה גדולה. ועכשיו דברו איתי, דברו איתי על בולגריה היפה, על סופיה הטובה, על מה שבא לכם. התגעגעתי לקולות שלכם. 

אלונה

אמא שרה בבולגריה
      glasha
      glasha
    • RE: מסלול בבולגריה - עזרה תתקבל בשמחה :)

הי אורורה. טוב, בואי נתחיל. אני מתייחסת רק למה שאני יודעת כמובן. 

יום 4 – אטר עדיף על בוז’נצי בסופ”ש. בימי חול אין הרבה משמעות איזה מהם לבקר. קחו בחשבון שאתם לא רוצים לעשות את מעבר שיפקה בחושך. למשוך עד פלובדיב נראה לי כבר עמוס מדי. זאת נסיעה של שעתיים לפחות. אולי לישון בשיפקה או בנקודה כלשהי בדרך לפלובדיב נגיד קאזאנלק. קופריבשיביצה גם היא שעתיים ומשהו נסיעה משיפקה. 

יום 7 – המרחק בין פמפרובו לצ’פרלה לא גדול. תחליטי לפי איפה שתמצאי לינה שמתאימה לכם.

האם להוסיף עוד לילה באזור ולטייל גם למערת אוחלוביצה?

העלייה לאוחלוביצה קשה. לי הייתה קשה בכל אופן. הנוף עוצר נשימה, המערה עצמה לא קלה להתניידות. לשיקולך. 

אני מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר. 

אלונה

פורסם בפורום אירופה
      glasha
      glasha
    • RE: עמק ווכאו? (טיול יומי מוינה)
      עמק ווכאו? (טיול יומי מוינה)

את לא יכולה להתנייד בעמק ווכאו בלי רכב. בטח לא ליום אחד בטח לא עם ארבעה ילדים. כל הרעיון של טיול בעמק ווכאו הוא לעבור בקלילות בין עיירות קטנות. בתחבורה ציבורית זה מסורבל מדי. 

glasha
      glasha

אז מה יש לי לספר לכם על רילה ועל סופיה? סעו לרילה. הכי פשוט ברכב. אם אתם בסופיה ולא מתכננים טיול המשך ברחבי המדינה, סעו לרילה עם החברה המצוינת הזאת. אל תיקחו טיול מאורגן, יקר ומעיק ומיותר. אז תרשמו לכם, מנזר רילה בהחלט חובה. אבל בינינו, שאף אחד לא ישמע, חנות המלאכים של המכשפה אליזבט היא לא פחות מאסט מהמנזר. אמנם היא עדיין לא הוכרזה כאתר מורשת תרבות עולמית של אונסק"ו, אבל זה רק עניין של זמן. 

מנזרחובהרילהמנזר רילה חובה
      glasha
      glasha

הי יקירי, 

לא בטוחה שאצליח להגיד מילת תודה אישית לכל אחד. משתיים בבוקר אני על הרגליים, ארבעת הימים בסופיה בכיתי ללא הפסקה תודה לאל כי פה בארץ הדמעות לא יצאו כמעט. ככה שאני גם בקושי רואה. תסלחו לי הפעם כי היום אני מסוגלת לכתוב רק תודה קולקטיבית. למרות שכל מילה קראתי, כל חיבוק הרגשתי, כל דמעה ספגתי.

הרבה מילים לא נשארו לי ואני צריכה לאגור אותם מחדש כי בעוד חודש אהיה בברלין עם מתבגר ולבטח תרצו סיפור אחר כך, נכון? גנבתי לעצמי פסק זמן מהכול כדי להיפרד אבל הוא תכף נגמר וצריך להמשיך ללכת. 

ועוד משהו, משהו חשוב נורא - סופיה, סופיה היפה, סופיה הטובה, לא דיברתם על סופיה איתי, לא שאלתם אותי עליה ואני כל כך רוצה, מאוד מאוד רוצה שהיא תכנס למגירת החלומות שלכם. היא ראויה לזה. 

תודה לכם על הכול. 

והנה קיפודה, כתבנו ביחד ושאלת והייתי חייבת להוסיף - אין לי שום צד בולגרי. שורשי אהבה הם מאהבה. אהבת אמת הרי אי אפשר להסביר. נסעתי לבולגריה להתחתן וחזרתי מאוהבת. מאז כבר תשע שנים בערך אני חוזרת אליה שוב ושוב. 

glasha
      glasha
    • RE: ג'ורג' קלוני, ג'קוזי וקנלוני - חופשת סתיו באיטליה

טוב, רגע, פאוזה דרמטית. מאוד דרמטית. תופים בבקשה:

הריני מצהירה בזאת על ביטול החרם על איטליה (לא כולל רומא, תשאירו לי קצת כבוד בכל זאת). מתישהו, לא יודעת מתי, אבל בוודאות מתישהו אחרי שאחזור מאיטליה תוכלי לרשום לעצמך פלוס אדום ענק. 

תודה על תענוג סתווי, על הבלוג ועל הכול בכלל. 

נשיקות

אלונה 

glasha
      glasha
    • RE: טיול כוכב בבולגריה בפסח

רודופי הם המקום הכי בלתי עביר בבולגריה. גשם אחד והלך הכביש. כלומר יש לך כביש שמחבר בין פלובדיב לעיירת סמוליאן שהיא חמודה מאוד. אבל כל סטייה מהכביש אחרי גשם תהיה בלתי אפשרית כמעט. פלובדיב אכן מעניינת מאוד ואישית אני אוהבת אותה אבל רודופי בפסח (תחילת אפריל?) מאוד לא ממליצה עם כל הכאב שבדבר כי זה האזור הכי הכי הכי בעיניי.

לגופו של עניין - האזור הכי חם חוץ מאזור הים זה הרי הבלקן - מטרויאן עד וליקו טרנובו. הכביש הראשי מצוין. הכבישים הצדדים פחות אם כי לא ברמה של רודופי. ועדיין בתחילת אפריל אני מאוד בספק שתצליחו לעשות טיולי טבע רבים. כפרים, מנזרים, עיירות - זה כן. בקיצר, הייתי מתיישבת או בטרנובו או בטרויאן כבסיס לכוכב. אם תחליטו על טרנובו אשמח להמליץ על בית של משפחה נפלאה. 

אלונה 

glasha
      glasha
    • RE: זכרונות אהבה מד.אפריקה,סוואזילנד,זימבבואה ובוצואנה

יקרה שלי, מה אני אגיד לך? אנחנו חולמים ואת מגשימה. ואני מעריצה וגם קצת מקנאה. ציפורים בראש זה דבר נפלא, תמשיכי לגדל אותן! 

הכלה משגעת והמוכרת המחייכת מקסימה. והתמונות כמו צולמו על כוכב לכת אחר. ואני מחכה לכל המילים הטובות שלך. 

נשיקות. 

אלונה 

glasha
      glasha

אהה, אז זהו שעוד לא אכלנו. חזרה לכיכר סבטה נדליה ומסעדת HEPPY שהסניפים שלה פזורים בכל רחבי בולגריה. אוכל מצוין, אווירה כייפית, חצאיות מיקרו מיני אדומות של המלצריות, תפריט נפרד של סושי (מעולה). ארוחה טובה עם בירה, קפה וקינוח סביב 10 יורו לאדם. יחסית לבולגריה יקר. בכלל סופיה יקרה יחסית לבולגריה. אבל מותר לה.

תותים בקצפתמסעדת האפיבולגרי סושי
      glasha
      glasha

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי glasha

קולולולו הידד היפ היפ הוריי ומחיאות כפיים סוערות. 

glasha
      glasha

לירון, ראיתי שהעניין של שמירה בארכיון של אשכול מלא הסתדר וזה מעולה. 

רוב הקישורים שהיו שמורים אצלי עובדים.

נשארה בעיה של תמונות, חצי מהאשכולות אין תמונות. בחלקם ניתן “לפתוח תמונה בחלון חדש” ואז היא מופיעה, בחלקם אין גם אופציה כזאת. 

האם את מציעה לשלוח לך את האשכולות ללא תמונות אחד אחד (כי יש המון) או שהנושא “בטיפול”? 

תודה, 

אלונה

glasha
      glasha

בוקר טוב, לירון

רק לעדכן: כשמחפשים אשכול בגוגל לפי הכותרת שלו, מתקבלות תוצאות לפי מספר העמודים באשכול. 
      כלומר – קישור לעמוד 1, קישור נפרד לעמוד 2, קישור נפרד לעמוד 3 וכן הלאה.

הטקסטים אכן הועברו לארכיון, אבל לא בתור אשכול שלם ורציף אלא עמוד-עמוד.

מכאן שלשמור קישור לאשכול אחד מסוים אומר נכון לעכשיו שמירה של 10 עד 20 קישורים שכל אחד מהם מוביל לעמוד אחר בארכיון. 
      ברור שכל זה למעשה הופך את הארכיון לסוג של מס שפתיים של “הנה, שמרנו הכול, הכול נמצא” ובפועל – אפשר היה פשוט למחוק הכול, כי כרגע, התוצאה זהה – תסכול מתמשך. 

בתקווה ובתודה,

אלונה

glasha
      glasha

לירון, הצלחתי למצוא את הקישורים לסיפורים בגוגל. אבל מה, הגוגל מעביר אותי לארכיון של למטייל ושם נמצא רק עמוד אחד מתוך האשכול.

באשכול אחד משום מה רק עמוד מספר 10.

באשכול אחר רק עמוד 3

בעוד אשכול רק העמוד הראשון.
      אנא, תבדקו את נושא הארכיון. ואם יורשה לי משהו בנימה אישית – חייתי בפורום המשפחות במשך המון שנים. הקריאה של אשכולות, של תגובות החברים (שחלקם כבר אינם), מצב הרוח והאווירה המדהימה שהייתה אז – כל אלה היו שמורים לי בקישורים. ובכל פעם יכולתי להיכנס, לקרוא מחדש את התגובות, לחייך ולהיזכר.
      אז נכון שבאתר מסחרי אין הרבה מקום לסנטימנטים ובכל זאת, נכון לעכשיו מה שקורה עם האשכולות שהועברו ללא תמונות ואלה שהועברו רק בחלקם לארכיון – זה לא סתם צובט בלב. זה מאוד כואב. 

תודה, 
      אלונה

glasha
      glasha

שם המשתמש שלי + פורום משפחות+ כותרת האשכול הניב 17 תוצאות שאף אחת מהן לא האשכול שאני מחפשת 
      חלק מאשכולות מלפני 2014 אכן הועברו, לא משנה ששום תמונה לא עברה, ניחא, לפחות הטקסט נשאר.
      אבל הנה, אודה לך מאוד אם תוכלי לאתר אשכול שהכותרת שלו “סוסים בשלג” משנת 2010 בפורום המשפחות, שאני כתבתי
      לא הצלחתי למצוא ואשמח אם תסבירי לי לאט איך עושים את זה. 

אלונה

glasha
      glasha

ניסיתי לאתר אשכולות מלפני 2014 לפי הכותרת שלהם. החיפוש המורחב נותן אפשרות חיפוש רק שנה אחורה. 
      אם אכן האשכולות לא נעלמו, איך אפשר למצוא אותם כדי לשמור קישור מחדש? 

glasha
      glasha
    • RE: מוסקבה במונדיאל – איזו הצגה. כותרת בנאלית??

דני ק’ היקר לי עד מאוד! 

אני ספיצ’לס. כל טירוף שלך אם זה כדורגל או מוסיקה תמיד משאיר אותי ספיצ’לס אבל הפעם אפילו עוד יותר. הרבה יותר. התענגתי על כל תמונה. מוסקבה הנפלאה שלי מצטלמת כל כך יפה דרך העיניים שלך. צחקתי על הנדבה של 3 רובל, התבאסתי מהמלון היקר, אהבתי מאוד את ניז’ני (הפתעה מוחלטת מבחינתי) וקראתי כל מילה ופסיק. המון תודה על התענוג. המון תודה על הפרגון.

ספאסיבו!!! 

אלונה

נ.ב. אני כל כך שמחה שראית את אנדרטה לזכר ילדי ביסלן. 

glasha
      glasha
    • RE: לטסים לברלין-חוות דעת על גיא גרוס-חוויה ברלינאית

לי! באמת לא מתאים לך. את מפרסמת תגובה פרטית! פרטית ולא פומבית מבלי לבקש רשות מגיא, מבלי להביא את כל השיחות, מבלי לדעת בדיוק את כל ההתנהלות בין שני אנשים פרטיים. את יודעת בכלל מה קדם לתגובה הזאת של גיא? את יודעת כמה פעמים “הנפגעת” ביקשה וקיבלה מידע מגיא שלא קשור כלל לסיור אלא קשור לפוסטים שהוא העלה בקבוצה? איך אפשר ככה? ועוד לצרף המלצה שלך שלא היית לוקחת סיור איתו. מילא אם היה מדובר באיזה עובר אורח הייתי מתעלמת. אבל את? 

ולרני – אתה מוזמן להיכנס לקבוצה, לחתום על כך שהנך מסכים עם התנאים, להפוך לחבר פעיל בה ורק לאחר מכן לדרוש ממישהו דין וחשבון. 

אלונה 

פורסם בפורום אירופה
      glasha
      glasha
    • RE: לטסים לברלין-חוות דעת על גיא גרוס-חוויה ברלינאית

מזמן לא ביקרתי פה ואילולא השרשור הזה ספק אם הייתי חוזרת.

למען גילוי נאות, גיא הוא חבר יקר ואני גם אחת המנהלות של הקבוצה ברלין שלנו וברלין שלנו למתקדמים. איש ממנהלי הקבוצות הללו לא מקבל כסף על הניהול ועל ההשקעה של 24/7. מספיק להציץ רק בפוסט הנעוץ של הקבוצה כדי להבין כמה זמן ותשומת לב הושקעו בכתיבתו. 

ולגופו של עניין: מה שנעשה פה זה ניסיון (אחד מיני רבים ולא מוצלחים) לפגוע בבן אדם ובפרנסתו או כמו שאוהבים להגיד היום – שיימינג ברמה המכוערת ביותר שלו. 

התכתבותך עם גיא הייתה פרטית. לא ביקשת את הסכמתו לפרסם אותה. רק זה בעיניי פוגם בכל הטענות שלך.

כפי שג’מוס אמר מדובר בבעל עסק שמתפרנס מזה. כשאת מזמינה חדר במלון ושוכחת לבטל אותו אחר כך את משלמת בכסף. גיא מספיק הגון וישר כדי לא לבקש מקדמה של דמי רצינות. לאחר שהתעניינת בסיור, התאריך נסגר לטובתך. את המשכת לבקש פרטים והסברים לגבי הדברים שגיא מפרסם בקבוצה, הוא הקדיש לך את מלוא תשומת הלב אולם את כבדרך אגב אמרת לו “אוי, לא מסתדר לי”. במקרה הזה הנזק שנגרם הוא לגיא ולא לך. 

לעניין ניהול הקבוצה – כל מי שעובר על כללי הקבוצה נחסם. מן הראוי במקום לכתוב “גם אני שמעתי על בלה-בלה-בלה” לבדוק קודם מי נחסם ולמה ורק אחר כך למתוח ביקורת. 

אני מקווה שפורום האהוב שלי ישכיל לסגור את האשכול המיותר הזה שמבוסס על חצאי אמת ועל רצון פשוט להרוס מה שנבנה בעמל אינסופי. 

פורסם בפורום אירופה
      glasha
      glasha
    • RE: החוברות של מר X - להנהלת האתר

ידידיי,

מבלי להיכנס (שוב) לוויכוח למי שייך מה ולמה ואיך אפשר ומה קרה ותכף כולם יעזבו את למטייל אז נראה אותם, אני רק מזכירה לכם – בראש העמוד יש פוסט נעוץ שמבקש לחדד את נושא זכויות יוצרים. את הפוסט כתבה יונית וכמו שאני (ואתם כמובן) מכירים את יונית, היא לא נוהגת לזרוק איזה אשכול בלי מחשבה וללכת לעיסוקים משלה. 

יש כללים לאתר, יש כללים עליהם אנחנו חותמים כשאנחנו מצטרפים לאתר. אפשר להתמרמר, אפשר להיות ציניים, אפשר לא להסכים. אבל זה מה יש. מי שרוצה להיות חבר בפורום שייצמד לכללים של הפורום.
      אגב, זאת ההזדמנות לשלוח תודה לידידינו X שעומד בהבטחתו ובסיכום שהיה לו עם הנהלת האתר ולא מפיץ יותר את החוברות שלו. 

שיהיה יום נפלא לכולם

אלונה 

glasha
      glasha