ג'ורג' קלוני, ג'קוזי וקנלוני - חופשת סתיו באיטליה
-
בונג’ורנו,
רגע לפני שאנו ממריאים לצפון איטליה אני מזמינה אתכם למסע בזמן:
השנה היא 2001, אני וע’ בחופשה רומנטית באיטליה. נוחתים במילנו ומתחילים בכמה ימים בצפון איטליה.
מה אני זוכרת מצפון איטליה? בעיקר בחילות. ככה זה שאת נוסעת לחופשה רומנטית בחודש השני להריון.
הבה נחזור עוד יותר אחורה בזמן – לאמצע שנות השמונים.
אני בת 17 ונוסעת עם משפחתי לאיטליה, בין היתר לאגם קומו.
מה אני זוכרת מאגם קומו? בעיקר את חנות בנטון. ככה זה שאת נערה מתבגרת שמתעניינת בבגדים….
בחזרה להווה – דצמבר 2015. איזיג’ט פותחים את טיסות הסתיו שלהן. אני מתרגלת איפוק לאחר שכבר יש לי ביד טיסות לקיץ. ג’ני ואורנה מגלות לי שיש טיסות למילנו ב90 יורו לכרטיס. אני משליכה את האיפוק לפח ורוכשת 4 כרטיסים לסוכות. שיהיה.
סוכות 2016 – האם הנסיעה הפעם תהיה חוויה מתקנת? האם אתאחד מחדש עם חנות בנטון בקומו? מי יצטרף אלינו לנסיעה במחיר טיסה מופקע?
הפעם אתם תצטרכו לגלות איפוק עד שאענה על כל השאלות…
וכרגיל, למי שאין סבלנות יכול לרכוש ספידי בורדינג ולקרוא את תקציר החופשה בבלוג.

-
מיקה הלינק לא מוביל לשום מקום
-
תודה רבה איילת על ההערה.
מקווה שהצלחתי לתקן….

-
הצלחת. הולכת לקרוא
-
מיכל כל כך שליו ויפה ונהדר.
אם אחרי הטיול האחרון לצפון איטליה רשמתי לעצמי שאני חייבת לחזור לאיזור הזה לעוד סיבוב, עכשיו אני אפילו בטוחה יותר.
התמונות מהממות -
מיקה תודה רבה על הבלוג ועל תמונות הנפלאות.
בדיוק חשבתי שבא לי לנסוע בסוכות לסתיו איטלקי.
האם הגיוני ומעשי לטייל ממילאנו לאזור האגמים בתחבורה ציבורית בעונה הזו?
קראתי שמשפחה אחד כן טיילה עם ילדים בתחבורה ציבורית באגם גרדה ודולומיטית...
-
מיקוש יקרה
הבלוג מאד יפה והשלכת נהדרת !!!
עשית לי חשק לנסות בקרוב את המרק

תודה
איריס
-
תודה רבה איילת, מרינה ואיריס על התגובות הלבביות.
מרינה – באגם קומו אפשרי לטייל בקלות עם מעבורות במידה ומתגוררים בכפר שיש ממנו מעבורת ממנה ניתן להגיע לקומו, בלאג’יו, וארנה ועוד.
בגדה המערבית של האגם התחבורה היא באוטובוסים, בצד המזרחי יש גם רכבת.
אם מתגוררים בקומו עצמה אז יש את כל אפשרויות התחבורה.
-
מיקה,
תודה רבה על תשובה, אני אבדוק את זה ואולי באמת אתמקד בקומו ואז תהיה לי אפשרות לטייל בתחבורה ציבורית בסביבה. תמונות שלך פשוט עושות חשק לצאת בסתיו לצפון איטליה))))
שוב תודה רבה על השיתוף!!!
-
הקדמה קצרה:
לטיול הזה כמעט ולא יצאנו. הטיול הארוך עם המתבגרים בקיץ קצת התיש אותנו ואלמלא אביו של ע’ שהציע להצטרף לנסיעה, ייתכן והיינו מבטלים את הכרטיסים.
למרבה המזל, אבא של ע’ הציע את הרעיון הנהדר ואני מיהרתי לרכוש לו כרטיס, אלא בעוד אנחנו שילמנו בדצמבר על כרטיס 90 יורו הוא כבר נאלץ לשלם בסוף אוגוסט 600 יורו...למי שמפקפק ביתרונות ההזמנה המון זמן מראש…

השיחוק, כרגיל, הייתה הדירה שהזמנו. גם הפעם ישבתי שעות על גבי שעות עד שנמצאה הדירה המתאימה.
נבחרה וילה בכפר הקטן טרמצו.
לוילה יש 11 דירות בגדלים שונים, בריכת שחייה, ג’קוזי וגן יפהפה.
בעונת הקיץ אני מניחה שכל הדירות תפוסות, אבל בסתיו, רב הזמן היינו לבדנו בוילה, מה שהפך את הבריכה והג’קוזי לפרטיים שלנו.
גם המחיר בסתיו משתלם – לדירת 3 חדרי שינה + סלון, מבטח מאובזר ושני חדרי אמבט שילמנו פחות מ150 יורו ללילה.
לאחר הנחיתה בטרמינל 2 נסענו באוטובוס צפוף במיוחד לטרמינל 1, שם שכרנו רכב ונסענו לכפר לנו lenno. בסופרמרקט הנחמד של לנו ערכנו קניות ראשוניות ופגשנו את מתיאו, בעל הוילה השרמנטי, שליווה אותנו לדירה.

-
הגענו לוילה והתלהבנו מאד.
כבר על הערב הראשון אכלנו פסטה ברוטב עגבניות, מיני אנטיפסטי, גבינות ויין טוב.
למחרת בבוקר יצאתי למרפסת והתמוגגתי מהנוף. מצד אחד נשקפים הבריכה וההרים ומצד שני האגם.
מצרפת מספר תמונות של חצר הוילה.

-
מיקוש יקירתי
הדירה, כרגיל בטיולכם, שיחוק אמיתי.
אנחנו מתעדים לבלות בקיץ כשבועיים באזור ואולי…
המחיר באתר הוא שבועי, נכון? ממתי עד מתי? יש הגבלה של מאיזה יום עד איזה יום? באיזו מהדירות בוילה אתם הייתם?
הבלוג נהדר והא לא רק למי שאין סבלנות. לי בהחלט יש. אני רוצה גם וגם. את כותבת מדהים והאזור כאמור על הכוונת אז מבחינתי זו חגיגה אחת גדולה. פצחתי בספידי בורדינג ועכשיו רוצה את הפירוט וכמה שיותר הרי זה משובח
המון תודה
נשיקות
לימור
-
כהרגלך כותבת נפלא בתוספת תמונות מהממות – מתכון בדוק להנאה מושלמת. תודה
-
איפה את מוצאת בתים כאלה? איפפפהההה?)))
-
מיקוש יקרה איזה כיף כשאת מספרת.
קראתי את הבלוג והוא נהדר.
הגבתי ולא נקלט דבר
אז מצרפת לכאן את דברי:
את מחזירה אותי לאיזור נפלא של אגמי איטליה שביקרתי בו רק 3 פעמים ואם תאמרי לי מחר שיש כרטיס טיסה זול יוצאת לשם שוב. רק בשלכת לא יצא לי להיות ואהבתי את תמונת השלכת שלך. וילה קרלוטה אהבתי את הגנים מאד. בלאג'יו לי יש סיפור אהבה עם חנות שבה קניתי 2 תמונות עבודה מעץ יפיפייה. פעם שניה שהגעתי לחנות היתה כעבור עשור ושאלתי אם יש להם עדיין עבודות מהאומן ההוא. אמרה לי שנותרה לה אחרונה כי האומן כבר נפטר. לא היססתי לרגע למרות המחיר היקר ורכשתי. בטיול השלישי באי פסקטורי מצאתי עוד עבודה של האומן הזה. מה אומר נוסטלגיה במיטבה. תודה לך מיקוש יקירתי על שהחזרת אותי לבליסימה איטליה. -
ברגע שכתבת ג'ורג' קלוני קיבלת את תשומת ליבי המלאה.
פתחתי את הלינק לבלוג ושמעתי את השיר ,חייכתי לעצמי כי קיבלתי אותו השבוע (זה כבר פעם שנייה שזה קורה לי איתך , גם בטיול שלך להולנד היה לך שיר נהדר בפתיח).אהבתי את ההקבלה שעשית בין השיר לבלה איטליה.
ובכלל תמונות מופלאות , רומנטיות באוויר , יצא לך מלא חן , אהבתי את המסקנות (חוץ מהעניין של משמינה), הבישולים הטריים זה בכלל כזה להיות מקומיים או במילים אחרות הקוקטייל האיטלקי שלך יצא טעים מאוד .
מאחלת לך עוד הרבה גיחות כאלה.
-
למה אין תמונות של מתיאו?
-
טוב, רגע, פאוזה דרמטית. מאוד דרמטית. תופים בבקשה:
הריני מצהירה בזאת על ביטול החרם על איטליה (לא כולל רומא, תשאירו לי קצת כבוד בכל זאת). מתישהו, לא יודעת מתי, אבל בוודאות מתישהו אחרי שאחזור מאיטליה תוכלי לרשום לעצמך פלוס אדום ענק.
תודה על תענוג סתווי, על הבלוג ועל הכול בכלל.
נשיקות
אלונה
-
תודה, תודה תודה על התגובות מחממות הלב, עושות חשק להמשיך ולספר בפורום את סיפורי הטיול.
לימורי, זכית בכרטיס הכפול – גם ספידי בורדינג בבלוג וגם סיפור מפורט בפורום.
אשתדל לתת כמה שיותר מידע עובר הטיול הבא שלך. אם כי התמקמות באגם קומו לא הכי אידאלית לטיול משפחתי.
מיכל – תודה רבה, מה שכתבת זו מחמאה גדולה עבורי.
סלבדור – זו האובססיה שלי, חיפוש הדירות...אני לפעמים קצת יוצאת מפרופורציות, כאילו אני הולכת לקנות את הדירה…

רחל יקרה, תודה רבה על התגובה, את חייבת לטוס לאגמים בסתיו. השלכת שם משתלבת כל כך יפה בצבעי הבתים שחבל לפספס.
ג’נקה, אין מה לעשות, אנחנו תמיד מסונכרנות, אם זה ביעדים שאנחנו בוחרות או בשירים שמלווים את החופשות שלנו. בזכותך החופשה הזו בכלל יצאה לפועל – יש לי עדיין את הוואטס-אפ שלך מה10 בדצמבר בו כתבת לי “מיכל תכנסי לאיזי, יש מחירים גם באתר, שלא תפספסי” ובזכותו רכשתי כרטיס ב95 יורו.

לט איט – באמת לא תקין שלא צילמתי את מתיאו, אבל כשטיילנו בקומו ניבט אלי דוגמן איטלקי מאחת החנויות, שדמה שתי טיפות מים למתיאו (רק קצת יותר צעיר), אז אני מצרפת לך את התמונה שלו.
אלונצ’קה, בלי התגובות שלך אין טעם לכתוב כאן סיפור...אבל אל תסעי לצפון איטליה בקיץ עם הלחות וכל ההמונים, או בסתיו או באביב...ותישארי בסביבה, תיכף תתחלנה תמונות השלכת.

-
מיקוש – איזה טיול מקסים מקסים,
הצבעים, הוילה, הנוף וחוסר תיירים (!) – הכל בעונה אחד, נהדר.
מאחר וחייל שלנו לא יכול להתחייב לטיול קיץ, איטליה בסוכות נראת
לנו הבטחה אחד גדולה,
תודה רבה,
ליליה