@שקד אמר:
באנגליה אין מלוניות בידוד. מי שנדבק צריך למצוא לעצמו מקום להתבודד, תייר או תושב מקומי. יש בדיקות מהירות עצמיות בחינם, אפשר לאסוף ערכה מבית מרקחת ולעשות בדיקה לבד. ישנם מתחמים לבדיקות PCR אבל אם אין אפשרות להגיע אליהם אפשר להזמין בדיקה הביתה. המוקד לכל מה שקשור בקורונה הוא 119 והם כנראה יוכלו לעזור עם תיאום בדיקה או הזמנה של בדיקה. הבידוד הוא 10 ימים מהבדיקה החיובית ואין צורך לעשות בדיקה נוספת בשביל שחרור (אפשר לקרוא כאן). אם עדיין יש תסמינים אחרי 10 ימים אז צריך לתאם עם 119 מה לעשות. אם יש חשש שהתסמינים מחמירים וצריך להבדק ע״י רופא – 119. אם יש ממש מקרה חירום שמצריך אמבולנס עכשיו – 999. מערכת הבריאות האנגלית לא מאוד טובה כבר הרבה זמן, ועכשיו היא ממש נוסעת על אדי דלק. לגבי חזרה לארץ, צריך לדבר עם המוקד של משרד הבריאות ולהשיג מהם פטור מבדיקה לפני עליה למטוס בגלל הבדיקה החיובית שיצאה קצת קודם לכן.
תודה רבה לכל המגיבות והמגיבים.
אם אני מבין נכון את מה שנכתב בתגובות, מי שלא חלה בקורונה ולכן לא זכאי לפטור מבדיקת PCR לפני העלייה לטיסה בחזרה לישראל, ונמצא חיובי בבדיקת ה-PCR הזאת:
- צריך לבודד את עצמו במקום שהוא בוחר.
- אם אחרי 10 ימי בידוד אין לו תסמינים והוא רוצה לחזור לישראל, הוא צריך ליצור קשר עם מוקד משרד הבריאות בישראל ולקבל אישור לחזור לארץ בלי בדיקת PCR נוספת.
אם –
- כל זה נכון,
- ובהנחה שמשרד הבריאות בישראל נותן את האישור לחזור,
- ושאפשר לעשות את בדיקת ה-PCR שלושה ימים לפני הטיסה חזור,
- ואין תסמינים אחרי 10 ימים,
- והמדיניות באנגליה ובישראל נשארת כנ”ל במועד החזרה לישראל,
אז בעצם “ניהול הסיכונים” במצב הסביר פירושו סיכון של 7 ימים לא מתוכננים נוספים לכל היותר. האמנם?
תודה רבה.