ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. שרי 86
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 53
    • פוסטים 361
    • הגבוה ביותר 32
    • קבוצות 0

שרי 86

@שרי 86

38
    מוניטין
    60
    צפיות בפרופיל
    361
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3044897 גיל 56

שרי 86 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי שרי 86

• RE: עד כמה וויז מקפידים על תיק קטן למטוס?
      עדכון ותשובה מהשטח - עד כמה וויז מקפידים על תיק קטן למטוס?

ובכן...נסענו לראשונה עם וויז ובהחלט חוויה חיובית ביותר.

לגבי מדידת תיק הגב – בפועל לא מדדו בכלל, אבל אנחנו טרם כניסה למסירת המזוודות, הכנסנו את תיק הגב שהיה בסימן שאלה (גובה כ-44 ס”מ בעוד וויז מכריזים על גובה מותר של 42 ס”מ) והוא נכנס בקלות רבה לתוך  “הכלוב” של וויז, כך שה”עודף” של 2 ס”מ לא היה משמעותי.

היה מאד נוח להכניס לתוכו מעילים, כפפות, מטריות וכו’, לכל מקרה שאם וחלילה המזוודה עם הציוד לא תגיע.

ובלי שום קשר – נסענו בחבילה לקרקוב והיה פשוט נהדר ומומלץ בחום...בהמשך אוסיף כמה טיפים, על מדריכה מקסימה בעברית, עם ערך מוסף ענק, על המלון בו שהינו, ועל כמה מסעדות מעולות בהן אכלנו.

תודות לכל הכותבים כאן המשתפים מחוויותיהם המסייעות רבות

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: כמה תובנות על כריסטמס בברלין
      קצת תמונות

וכמה תמונות לשטוף את העיניים 

פורסם בפורום טיולי משפחות
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: המלצה לנוסעים לבלגרד

הי 

המלון מעולה

ארוחת בוקר טובה

אל תקחו ארוחת ערב – על הפנים – יש המון אופציות בחוץ שוות הרבה יותר

יש במלון ספא נהדר, בריכת שחיה מחוממת גדולה, ג’קוזי, סאונות

חדרים ענקיים ממש 

נקי, מסודר, נעים , מסבירי פנים

מיקום המלון מעולה

אפשר לקנות כרטיס לתחבורה ציבורית לכל היום בעלות מגוחכת ולהתנייד בנוחות וגם ללכת הרבה ברגל

העיר נחמדה ליומיים שלושה לא יותר

מומלץ גם סיור מודרך חינמי (כמובן שמשאירים טיפ) יוצא מהכיכר המרכזית (ליד הסוס) יש כמה סיורים כאלה וכולם טובים ממש

נסיעה לנובי סאד בעלות של כמה יורו באוטובוס מהתחנה המרכזית 

נחמד שם מאד

תהנו

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: משדה התעופה בקטוביץ לקרקוב
      טיסות ישירות לקרקוב ומחירן

נכון אכן יש טיסות ישירות לקרקוב של סאן דור

אבל…

אני שאלתי על חוויות והמלצות של אחרים לגבי ההגעה מקטוביץ לקרקוב (כי לא טסים ישיר) וזאת כי...

לא תמיד התאריכים מתאימים...

לא תמיד המחירים מתאימים...

ורק לדוגמה – אז WIZZ לא מגיע לקרקוב אלא רק לקטוביץ (סדר גודל של כ- 80 ק”מ בערך לעיר (לא מצריך טיסה נוספת רק נסיעה ארוכה יותר למלון – נאמר שעה וחצי נסיעה) – ו… במחיר משולב של טיסה+מלון, שגם אם נוסיף לו את המחיר של הנסיעה (ולצורך העניין – 200 יורו) עדיין משאיר לנו עודף מ – רק מחיר הכרטיס של סאן דור בתאריך קרוב (שלא מתאים) !!!

בכל אופן רב תודות לעונים לעניין...ואם למישהו יש תובנות/המלצות מהעת האחרונה – נשמח לשיתופו

יום נפלא לכולם 

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: דרום איטליה- התלבטות
      רכב אל מול תחבורה ציבורית

ובכן...גם אנחנו היינו לפני שנתיים באוקטובר בטיול זוגי בדרום איטליה והיה פשוט מקסים, ומעורר את כל החושים.

לגבי רכב – זה מאד תלוי בכן...האם אתן במצב לנהוג את הדרך הזו שהיא בעיניי האישיות דרך מאד מסוכנת, מפותלת, ראות חלקית, המון תחבורה מכל הסוגים על הכביש (אופנים, אופנועים, אוטובוסים, הולכי רגל, מכוניות קטנות וגדולות וכו’). אני אישית (ויש לי רישיון מעל ל- 30 שנה) לא הייתי נוהגת בכביש הזה בכלל. אבל שוב את זה רק אתן יודעות.

לגבי לינה ותחבורה ציבורית, הייתי מציעה לכן, אם תחליטו לוותר על רכב ללון 2-3 לילות בסורנטו ולנצל את הלינה שם גם ליום בקפרי (בחרו ביום היפה ביותר שיש מבין אותם הימים) ואת שאר הלילות ללון בעייירה אמלפי שהיא העיר המרכזית שם (עיר...בוא לא נגזים...סדר גודל של כ- 6,000 תושבים נדמה לי). היתרון העצום בלינה דווקא באמלפי הוא שכל עורקי התחבורה יוצאים ממנה לשני הכיוונים של הכביש...זה מאד נוח...אפשר לקנות כרטיס יומי (אולי אפשר גם יותר לא בדקתי) ולהתנייד באוטובוס לפוזיטיאנו או לראוולו או לכל מקום אחר שחפצים בו...אנחנו על אף שהיה לנו רכב, בחרנו יום אחד להשאירו בחניון המלון ולנסוע באוטובוס...הרגשת הקלה, וגם הנהג יכול להנות מהנוף הנפלא, הנשקף גם מהאוטובוס.

את ההחלטה תעשו אתן, ומה שלא תבחרו, אין ספק שאת הבחירה המרכזית כבר עשיתם – ובחרתם לבלות באזור המקסים הזה. אם אתן בכושר סביר – מומלצים גם מסלולי הליכה (כך שיש יתרון לתחבורה ציבורית, למשל – לנסוע באוטובוס לראוולו ולחזור ברגל עד אמלפי)

והכי חשוב – תהנו

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: ברלין 20-24/11 אם ובת

כמה המלצות משלנו:

1. להתלבש טוב טוב – קר !!
      2. לקנות בשדה התעופה או בעיר כרטיס תחבורה לכמה ימים, לתקף, לשים בתיק ולשכוח. אפשר לעלות ולרדת מאוטובוסים, טראמים ומטרו כמובן חופשי, כולל אוטובוס 100 ו-200.
      3. לעלות על אוטובוס 100 או 200 לנסוע את כל המסלול וקצת להתרשם מהאתרים השונים. האוטובוסים עוברים ברוב האתרים המרכזיים, ונוחים מאד. נסיעה רגילה.
      4. מוזיאונים – יש המון, חלק כניסה בחינם, וחלק בתשלום. תראו מה מעניין אתכן. אחד המוזיאונים שאנחנו אהבנו במיוחד הוא “הסיפור של ברלין” מומלץ, מוזיאון אינטרקאטיבי מעניין מאד, וכולל גם ביקור בבונקר שנבנה בשעתו לכ- 3,000 איש כהכנה מפני התקפה גרעינית בתקופת המלחמה הקרה.
      5. סיורים – מומלץ מאד הסיור היהודי של נדב (זה מה שאנחנו עשינו) היה לנו מרתק, הרבה בזכות המדריך.
      6. יש המון מסעדות טובות בברלין – ולא יקרות – יש איטלקיה מעולה, מספר 1 בטריפאדווזור במרחק נסיעה קצר מכיכר אלכסנדרפלאץ, וגם מסעדת הסטיקים בלוקהאוס מעולה (יש סניף בפרידרכשטראסה ויש עוד כמה בעיר). יש גם מסעדת המבורגרים טובה מאד (לא זוכרת את שמה, ניתן למצוא גם בטריפאדווזור)
      7. קומת המזון בכלבו בקואדם מדהימה וכיפית גם להסתובב וגם לנשנש.
      8. מופע בתאטרון מומלץ מאד – רצוי לשבת באמצע האולם, פחות חשוב השורה.  הכי חשוב תהנו המון Smile
      פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: טנריף - טיוטה ראשונית להערותכם ולהארותכם

אין טיסות קונקשיין בחברת וויז

כל טיסה הוזמנה בנפרד

טיסות הלוך חזור ת”א – בוקרשט 

בהלוך לילה אחד בבוקרשט (ויום ביקור בטרמה בוקרשט)

חבילה בוקרשט – טנריף – 7 לילות טיסה ומלון

בחוזר הפרש של 4 שעות בין הטיסות שהספיקו בהחלט

שרי 86
      שרי 86
    • RE: מלון באמסטרדם

הייתי בקיץ האחרון במלון לוקסור – מיקום מעולה בלב לבה של העיר בתוך מה שנקרא “הסטל ובסטל” יורדים למטה וכל הבלגן מסביב.

המלון היה מצוין, מחיר היה יותר מסביר (יחסית המלונות באמסטרדם מאד יקרים) השגתי דרך בוקינג מחיר ממש טוב. יש להם גם ארוחת בוקר מצוינת בעלות של 8 יורו.

המלון במרחק הליכה קצר מהתחנה המרכזית – גישה נוחה וזולה מהשדה ולשדה.

הייתי גם במלון של איביס לא רחוק מהתחנה המרכזית (לא זה שממש בתחנה אלא זה שמעבר לכביש), גם הוא היה מצוין, וכלל ארוחת בוקר נהדרת במחיר החדר. גם בו המחיר היה מצוין.

לא מכירה את השאר…

המיקום של שני המלונות היה מרכזי וטוב, ההרגשה הייתה נעימה בסביבה (גם בוקר וגם לילה) וללא פחד גם לשתיים (בדגש על שתיים!)

תהנו

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: סים של הדואר world 8
      סים של הדואר world 8

אני רכשתי את הסים הזה לפני כמה שנים ומאז משמש אותי נאמנה בכל רחבי אירופה. היתרון הוא שיתרת השיחות נשמרת לך לנסיעה הבאה...זו יתרה צבורה. לא השתמשתי בגלישה (כי לדעתי היא יקרה...) אלא רק לשיחות והסים עובד מעולה בעלות נמוכה יחסית...עבר היטב במקומות רבים כולל אנגליה, גרמניה, איטליה, ספרד, פולין ועוד.

יתרון נוסף זה מספר ישראלי שמקושר לסים ואז המתקשרים אליך מתקשרים למספר ישראלי בעלות שיחה בישראל וללא עלויות נוספות (הסים עצמו הוא עם מספר אנגלי).

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: פארק פליטביצה האם צריך להזמין כרטיסים מראש?

היינו שם לפני המון שנים – אבל עדיין זכור לי כאחד מהמקומות היפים ביותר…

בעקרון לא יודעת מה לגבי אפריל, אנחנו היינו בשיא העונה (אני חושבת) בחודש יולי או אוגוסט (לא זוכרת מתי זה באמת היה מזמן) בחופשת הקיץ של כל העולם, ולא היה צורך להזמין כרטיסים מראש (אז מן הסתם באפריל גם כן...)

לגבי מזג האוויר – לא יודעת מה יהיה באפריל, מניחה שעלול להיות קר.

לגבי לינה – זכור לי שאז בדקתי עלויות מלון במקום וזה היה יקר מאד יחסית לאלטרנטיבות. אם יש רכב, יש עשרות צימרים באזור במרחק של דקות נסיעה ברכב שאפשר להתארח שם בעלות נמוכה ביותר (אנחנו הזמנו מראש, אבל זכור לי כשהגענו למקום, שהיו המון מקומות פנויים לאירוח...ושוב זה בשיא העונה).

תהנו Smile

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי שרי 86

• כמה זמן להתייצב לטיסה מאוקלנד בניו זילנד (אייר ניו זילנד) לאדלייד באוסטרליה ?

חברים יקרים שלום רב

ברשותכם שאלה לגבי לוחות זמנים, טיסה שיוצאת בשמונה וחצי בבוקר משדה התעופה הבינלאומי של אוקלנד לאוסטרליה באייר ניו זילנד, כמה זמן מראש צריך להתייצב לטיסה הזן? האם לדעתכם שעתיים מספיקות או שרצוי יותר?

אודה לתובנות שלכם

המשך יום ושבוע נפלא

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: טיול למוטנגרו בפסח 2018

לעניות דעתי, אפריל עלול להיות קצת מוקדם במונטנגרו...חבל זו מדינה מדהימה שלצפון שלה יש המון מה להציע, אבל לא באפריל, וגם הדרום יפה, בעיקר החופים, אז באפריל יהיה פחות מתאים. אישית, הייתי בוחרת יעד אחר, יותר מתאים מבחינת מזג אוויר.

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: מתי השעות הכי שקטות וריקות בטרמה בוקרשט?

אני מניחה שבאמצע השבוע שקט יותר מסוף השבוע

בכל מקרה מדובר במתחם גדול מאד, אנחנו היינו באוקטובר שנה שעברה ביום חמישי בשבוע, ולא היה עמוס בכלל. בעיקר שמענו שם עברית … סה”כ נהננו מאד, מקום ברמה, עם סאונות נהדרות, ברכות כייפיות, ואחלה להעביר חצי יום בכיף.

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: נסיעה מהנרי קואנדה לבוקרשט טיפים

מונית או אובר – לא אמור להיות יקר (תקראו קצת טיפים על מוניות בבוקרשט ואיך להמנע מרמאים עד כמה שאפשר, בכל זאת...) 

תהנו

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: בחירת יעד

בלגרד – נראה לי מושלם בשבילכם, יש הכל, גם לטייל, גם מקום לרחוץ אם חם, גם מועדנים ומסעדות וברים במחירים סבירים.

תהנו

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: דצמבר עם הילדים - פראג, בודפשט או ברלין?

לא הייתי בפראג ובבודפשט אבל הייתי בברלין, והיה מקסים... שווקים נהדרים, גם לילדים וגם לילדים בנפשם, לונה פארק, החלקה על הקרח, המון שווקים ועיר מאד נוחה להתניידות, גם באוטובוסים. 

תהנו

שרי 86
      שרי 86
    • האי מדירה בפורטוגל - כמה זמן מומלץ להקדיש לו

שלום חברים

שאלה בנוגע לאי מדירה בפורטוגל – כמה זמן לדעתכם מומלץ להקדיש לו – אנו חובבי טבע (פחות מדברות אלינו ערים) ורוצים לנסוע בפסח – האם לדעתכם סדר גודל של 6-7 ימים זה זמן טוב להקדיש לאי (נטו לא כולל טיסות)? האם זה יותר מידי?

חזרנו לא מזמן מהאיים האזוריים (למעשה היינו רק באי אחד...) ומתלבטים עדיין אם במקום מדירה, לנסוע לעוד מספר איים. כרגע העדיפות היא למדירה (אי אחד...ולא נדודים בין איים, וגם מזג האוויר נראה יותר טוב במדירה, בכללי).

נשמח לתובנות תוך שאנו תמיד חוזרים ומדגישים שכל אחד יעשה מה שבאמת טוב ומתאים לו.

ובהזדמנות זו – חג שמח ושנה טובה 🙂 

פורסם בפורום אירופה
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: תיק גב לטיול תרמילאים ארוך עם הרבה מעברים?

ועוד הערה: טיול עם המון מעברים, הרבה טיסות, אוטובוסים, רכבות וכו' כך שצריך להגן על מערכת הגב בכל המעברים האלה

פורסם בפורום ציוד טיולים
      שרי 86
      שרי 86
    • תיק גב לטיול תרמילאים ארוך עם הרבה מעברים?

מישהו מכיר? ניסה ? יודע? יכול לתת חוות דעת על 
      Osprey Farpoint 80 Travel
      מבחינת משקל התיק עצמו - נמוך מאד, יש לו המון תכולה, ונראה מאד נוח ומסודר, וגם סגירה טובה למערכת הגב והרצועות. נכון - אין הרבה כיסים, פיצ'רים וכו' (לכן מן הסתם יותר קל משקל) אבל כתיק מרכזי לטיול גדול בן מספר חודשים (ניו זילנד, אוסטרליה), שרק 2 טרקים יהיו עם התיק הזה (טרקים של 3 ימים 2 לילות) והשאר עם תיק יומי ... מה אומרים?

מאד אהבתי שאפשר בקלות לסגור את מערכת הגב ולהגן עליה וגם לנעול בקלות. זה הכי תיק גב מזוודה שראיתי. השאלה עד כמה בעייתי יהיו 2 הטרקים עם התיק על הגב כ 7-8 שעות... 

פורסם בפורום ציוד טיולים
      שרי 86
      שרי 86
    • RE: אוסטרליה מתחילת מרץ ועד אמצע מאי

תודה

כרגע הכיוןן

עם רכב עד מלבורן

טיסה לטזמניה ממלבורן וחזרה למלבורן

כנראה טיסה ממלבורן לסידני ואז רכב או אולי פס אוטובוס (מתלבטים עדיין) עד לקריינס

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      שרי 86
      שרי 86