ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. efratga
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 22
    • פוסטים 181
    • הגבוה ביותר 12
    • קבוצות 0

efratga

@efratga

12
    מוניטין
    35
    צפיות בפרופיל
    181
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3117013 גיל 56

efratga הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי efratga

• RE: סיוע עם תכנון היום באפטלינג
      סיוע עם תכנון היום באפטלינג

באמצע השבוע באוגוסט 2014, לקראת שעת הסגירה הפארק ממש התרוקן ועלינו על המון מתקנים ללא תור.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      efratga
      efratga
    • RE: עזרה בבחירת רכב לטיול - משפחה בת 5 נפשות

אני גם ממליצה על רכב גדול יותר. בד”כ הטיול בזלצבורגלנד כולל נסיעות רבות וחשוב שיהיה נוח ומרווח. כשיש 3 שורות מושבים יתאפשר להפריד בין התינוק שבטח יישן הרבה והפעוטות שיותר פעילים, וגם להתחשב באפשרות לאחד ההורים להיות באזור הילדים ולעזור עם אוכל, הסבר על הנוף או פעילות אחרת.

efratga
      efratga
    • RE: איי יוון או יעד אחר עם ילדים ותינוקת בת חודשיים
      התינוקת לדעתי קטנה מדי לחו"ל

תינוקות עד גיל 3 חודשים נחשבים פגיעים מבחינת מערכת החיסון. מטוס אינו סביבה בריאה בלשון המעטה לתינוקות רכים (תמיד יש מצוננים ומשתעלים, והכל מגיע גם אליך דרך מיזוג האויר). אם חו”ח יהיה לתינוקת חום יתכן שתצטרכו להתאשפז איתה לכמה ימים. כדאי גם לברר עלות של בטוח רפואי לתינוק כל כך צעיר (חברות הביטוח בטח מודעות לצורך באשפוז על כל ארוע חום בגיל הזה...)

אני הייתי דוחה את הנסיעה לחו”ל לסוכות. בטן גב בחוף אפשר בארץ (יש חופים עם מזנון ומסעדה ויש כפרי נופש על החוף בים ובכנרת כמו מעגן, נחשולים וכו’)

נכון שהתמורה למחיר והאוירה ביוון עדיפים על הארץ, אבל אם יתברר שקשה להסתדר בחופשה עם התינוקת, את לא רחוקה מדי מהבית, ושרותי הרפואה הרגילים קיימים.

efratga
      efratga
    • RE: טיול בת מצווה

ניתן למצוא מפות ותאורי מתקנים באתר של כל פארק.

לגבי מה מומלץ, זה תלוי מה את וביתך אוהבות, ולכן כדאי שתסתכלו יחד באתרים של כל פארק.

מדורודם הוא מקום דמוי “מיני ישראל” עם אתרים מהולנד, אין בו מתקנים.

בווליבי לא הייתי, ממה ששמעתי זה בעיקר פארק אקסטרים עם רכבות הרים.

אפטלינג הוא החיקוי ההולנדי של דיסנילנד, יש בו מתקנים מסוגים שונים, חווייתיים (קרון נוסע בתוך תפאורה) כמו יער הפיות, מופעים, ורכבות הרים בדרגות פחד שונות.

האם שקלם לנסוע לבחור בטיול המציע ביקור בדיסנילנד פאריס? לדעתי יותר מיוחד. יש טיולים (בחיפוש מהיר נמצא טיול מאורגן בשם “חלומות מתגשמים” של חברת blik) המציע טיול כולל אפטלינג ויורודיסני.

efratga
      efratga
    • RE: אמסטרדם באופניים

המקום להיות עם אופניים הוא הפארק של הוחה-וולואה, שם גם אין אפשרות אחרת.

באמסטרדם אכן לא מומלץ להתנייד עם אופניים בביקור קצר של 5 ימים – עדיף ללכת ברגל כי ההליכה עצמה בעיר מאוד מהנה, ואם עייפים להשתמש בתחבורה הצבורית היעילה. 

efratga
      efratga
    • RE: מבקשת דעתכם המנוסה על מסלול משפחתי ברומניה
      מנסיוני לגבי האתרים שציינתם

פארק החבלים בברשוב מאוד מומלץ. למסלולים הרגילים עולים מגיל 8, ולקטנים יותר יש כמה מסלולים מותאמים ( בהם לא מנתקים את האבטחה לאורך כל המסלול)

על מסלול 7 הסולמות רק קראתי – נאמר שיש הליכה של כשעה בשמש מהחנייה ועד תחילת המסלול עצמו, לכן החלטתי לוותר.

בעיירה בושטני (בין ברשוב לסינאיה) יש מגלשת הרים נחמדה ולא יקרה, אם אוהבים כדאי.

אם עולים ברכבלים להרי בוצ’גי, נחמד לבקר במערת יאלומיטה ( אנחנו נסענו ברכב). מהרכב הלכנו כ 40 דקות במסלול מוצל ליד נחל קריר, במערה עצמה קר ממש. 

לשקול לקפוץ למסעדות בפויאנה ברשוב (סורה דצ’ילור או קוליבה האידוקלור) לאוירה “אותנטית” אולי גם בברשוב יש משהו דומה, לא יודעת…

תהנו

efratga
      efratga
    • RE: רעיונות לטיול בת מצווה - לחודש- תקציב גבוה :-)
      ברגע שאמרת פארקי שעושועים - רק ארה"ב

ברור שיש מקומות נפלאים לערוך בהם טיול מרתק ומיוחד לבת המצווה, אבל אין יעד שמציע פארקי שעשועים ברמה כל כך גבוהה ומושקעת כמו ארה”ב. אם זה הפוקוס של הטיול, ואפשרי לנסוע לארה”ב, כל יעד אחר יהיה לדעתי החמצה. 

יש פארקים בחוף המערבי אבל פלורידה לוקחת בגדול, לכן הייתי מתמקדת בחוף המזרחי דווקא, תוך שילוב של ניו יורק, פארקים באורלנדו וכיעד נוסף קרוז ( לוודא שאפשר לקבל מזון כשר).

אין בעיה למצוא מזון כשר בניו יורק, באורלנדו נפוץ מאוד למצוא דירות נופש לארוח, רובן בקומפלקס עם בריכה ומתקנים לילדים.

efratga
      efratga
    • RE: כמה שאלות על הולנד עם ילדים

טוב, לגבי מה שיכולה לענות:

3- פארק הקופים שונה מבארץ בערך כמו שאפטלינג שונה מהסופרלנד. יותר גדול, יותר מושקע, הנוף אירופאי– עצים גבוהים, הכל ירוק ונעים. וכמובן הרבה יותר מיני קופים, שחיים בסביבה טבעית ומסתובבים חופשיים בשטח. 

4- אמסטרדם מתאימה לימים גשומים אז ניתן לשוב ולבקר בה, כולל מוזאון ריפלי אם אהבתם ( לא יודעת עד כמה שונה מלונדון), נמו, מוזאון ואן גוך בו יש דף משימות לילדים וגם שיט בתעלות שניתן לבצע בגשם וכמובן שופינג.

8- יש בהוחה פלואה מוזאון אליו ניתן להגיע ברכב. שאר הפארק בעיקר שבילי אופניים אז אם נמנעים מרכיבה על אופניים לא הייתי נוסעת.

12- עקרונית בעיר/עיירה יהיה פחות עמוס בסופ”ש מאשר בפארקים, רוב החנויות הגדולות, מסעדות ואטרקציות תיירותיות תהיינה פתוחות ויהיה פחות עומס תחבורתי. אבל שקולי מזג אויר חשובים לא פחות – אם גשם לא מפריע לכם אז סביר שביום גשום הפארקים יהיו פחות עמוסים, גם בסופ”ש.

efratga
      efratga
    • RE: תוכנית לטיול 7 ימים באגם גארדה- אשמח להע(א)רות

היום של 19.7 עמוס מאוד. ברכבל ובכבישים יש עומס גדול בקיץ, ואני משערת שגם למעבורת. תצטרכו לתכנן לו”ז בדייקנות צבאית כדי להספיק לעלות ולרדת מההר בלי לפספס את המעבורת. אתם כוללים כמה יעדים במעט מדי זמן. מה המטרה בעליה להר – לצלם סלפי ולרדת או להנות מהנוף ומזג האויר הקריר ולטייל למעלה? יותר מתאים לאכול צהריים במלצ’סינה לאחר שירדתם מההר. מעבורת+ אגם טנו + מפלי וארונה נראה לי גם יותר מדי לחצי היום שנותר, כדאי לוותר על אחד מהם, או לפחות לא להתחייב להגיע לכולם.

וונציה תמיד צפופה, ואם לא בקיץ אז מתי? לדעתי יעד מרשים יותר ממילאנו.

שוב, יש לתכנן בדיוק איך מגיעים, ההתניידות היא בתחבורה ציבורית אז כדאי להחליט איזה כרטיסים קונים וכו’ אם הלילה לפני הטיסה אינו בכפר הנופש לא ללון בוונציה ולא מומלץ להגיע אליה עם רכב.

efratga
      efratga
    • RE: ועכשיו ניגשת לסלול - רומניה עם פעוט וצריכה עזרה

מה שאני יכולה לתרום לשאלותיכם –

לגבי מסלול 7 הסולמות – אני ויתרתי עליו כי הבנתי שכולל כ 3 שעות הליכה לפחות, חלקן בשמש ללא צל, והסולמות עצמם לא כל כך בטיחתיים – אז הבן הקטן שלי היה בן 7 ופחדתי מתאונה אפשרית. אני חושבת שכדאי שתקראי טוב על המסלול אם אכן מתאים עם פעוט במנשא.

אגם בליאה יהיה נחמד מאוד, זה מסלול מעגלי ולא ארוך מדי באמצע כביש הטראנספאגרש שבעצמו מאוד יפה, יש מקומות לעצור ליד מפלוני מים קטנים, בסכר וכו’.

הטירה בברן ( דרקולה) מאוד עמוסה בקיץ, מהכניסה בעצם הולכים כשעה + בטור/תור ארוך שמתקדם לאט בתוך הטירה, לפעמים במעברים צרים והתקרה נמוכה.

לא כללתם את פארק המים החדש בבוקרשט – יכול להיות נחמד לבילוי עם פעוט, במיוחד אם בשאר הזמן לא תלונו במקום עם בריכה מחוממת

efratga
      efratga

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי efratga

• RE: אשמח להצעה ליעד למשפחה מורחבת

@דוקטור-דו-ליטל

אוגוסט

תקציב כ 1000יורו לאדם בערך

אטרקציות במקום - מתקני שעשועים, בריכה מקורה למשל

efratga
      efratga
    • אשמח להצעה ליעד למשפחה מורחבת

שלום, אני מנסה למצוא יעד למשפחתנו כולל סבא וסבתא, הורים וילדים בגילאים 3-14 בסה”כ 13 נפשות. מחפשים יעד בו תהיינה מספיק אטרקציות במקום (פיזית במקום הלינה) כדי שיהיה אפשר להעביר בו את הזמן בכיף (בריכה מקורה, מתקני משחק לילדים), אפשרות לארוחות במקום, מיזוג אויר, וגם קירבה לעיר בינונית-גדולה עם מרכזי קניות שווים.

אשמח להמלצות

efratga
      efratga
    • RE: רכבת מרומניה להונגריה

@נילי_3660684

אני נסעתי ברכבת שינה מברשוב לבודפשט. הייתי עם שני ילדים בני 7 ו- 9, קנינו כרטיסים מראש לקרון שינה בו קיבלנו חדרון פרטי עם מיטת 3 קומות וכן כיור וארון. (עם חיבור חשמל לטעינת טלפונית, כולל מצעים). בקרון היו שרותים ומקלחות (אבל לא היו מים חמים...)

הרכבת עוצרת בהרבה תחנות בדרך, כולל בגבול בו יש בדיקת דרכונים, כך שמי ששנתו קלה לא ממש ינוח, אבל לי ולילדים זו היתה חוויה טובה, ואחר משיאי הטיול.

פורסם בפורום אירופה
      efratga
      efratga
    • RE: טיול משפחתי "אחר" קיץ 2020

@שני-4

מסכימה עם המגיב מעלי – נשמע שארה”ב בכלל ודיסני בפרט הוא החלום שלכם, ועדיף לנסות לארגן טיול “אחר” בארה”ב שיכלול את דיסני מלשנות את היעד. רעיון שעוד לא הוצע הוא קרוז לקאריביים  – יש תחרות רבה בין החברות ולכן המחירים אטרקטיביים, ואם בוחרים בחדרים הזולים התמורה יחסית למחיר טובה. מקום נוסף בו יש אפקט “וואו” ולא מאוד יקר זה לאס וגאס.

efratga
      efratga
    • RE: ועכשיו ניגשת לסלול - רומניה עם פעוט וצריכה עזרה

מה שאני יכולה לתרום לשאלותיכם –

לגבי מסלול 7 הסולמות – אני ויתרתי עליו כי הבנתי שכולל כ 3 שעות הליכה לפחות, חלקן בשמש ללא צל, והסולמות עצמם לא כל כך בטיחתיים – אז הבן הקטן שלי היה בן 7 ופחדתי מתאונה אפשרית. אני חושבת שכדאי שתקראי טוב על המסלול אם אכן מתאים עם פעוט במנשא.

אגם בליאה יהיה נחמד מאוד, זה מסלול מעגלי ולא ארוך מדי באמצע כביש הטראנספאגרש שבעצמו מאוד יפה, יש מקומות לעצור ליד מפלוני מים קטנים, בסכר וכו’.

הטירה בברן ( דרקולה) מאוד עמוסה בקיץ, מהכניסה בעצם הולכים כשעה + בטור/תור ארוך שמתקדם לאט בתוך הטירה, לפעמים במעברים צרים והתקרה נמוכה.

לא כללתם את פארק המים החדש בבוקרשט – יכול להיות נחמד לבילוי עם פעוט, במיוחד אם בשאר הזמן לא תלונו במקום עם בריכה מחוממת

efratga
      efratga
    • רגע אחרון לונדון בחנוכה - כרטיסים לסטודיו הרי פוטר

אני יודעת שהסכויים קלושים אבל אם מישהו לא זקוק לכרטיסים לסטודיו הארי פוטר בלונדון בתאריכים 18 19 או 20 בדצמבר נשמח לרכוש – אנחנו מעדיפים 2 מבוגרים וילד אבל צרופים אחרים גם באים בחשבון.

efratga
      efratga
    • RE: הולנד / הונגריה / איטליה - התלבטות עם ילדים 4.5+3

מצטרפת להמלצה על הולנד, במיוחד אם תבחרו, כמו רבים אחרים, לשהות בכפר נופש. תוכלו לנצל את מתקני הכפר שבד”כ כוללים משחקייה ופארק מים ולתכנן חופשה נינוחה ומהנה. 

efratga
      efratga
    • RE: טיול בספטמבר עם תינוק
      קפריסין/ כרתים?

לא שמעתי על חצבת באיים

כרתים יעד נחמד ומגוון לכמה ימים, גם קפריסין. 

efratga
      efratga
    • RE: הולנד עם בת 12

סוכות או פסח – בד”כ פסח חופף את מועד פריחת הסחלבים בגני קוקנהוף שזו חוויה שחבל להחמיץ. אבל כדאי לבדוק ספציפית לשנה בה את מתכננת.

efratga
      efratga
    • RE: סנט גיליגן התלבטות

הייתם באחד מפארקי המים המחוממים כמו באד הופגסטיין?

efratga
      efratga