ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. דוקטור דו ליטל
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 4
    • נושאים 22
    • פוסטים 6822
    • הגבוה ביותר 1018
    • קבוצות 0

דוקטור דו ליטל

@דוקטור דו ליטל

1303
    מוניטין
    742
    צפיות בפרופיל
    6822
    פוסטים
    4
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 178267 גיל 56

דוקטור דו ליטל הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי דוקטור דו ליטל

• RE: שאלת דרכון ביומטרי במקום דרכון רגיל שעדיין בתוקף
      מסירת פרטים לארה"ב לעומת ישראל

כמה הבדלים לדוגמה, זו לא רשימה מלאה

ראשית הבחירה

לא כולם נכנסים לארה”ב, זו בחירה

שנית רקורד שמירה על הפרטיות

בישראל נהוג להדליף את מאגרי המידע של משרד הפנים

או פנקסי אימוץ

אגב לא רק במקרה אלא גם בכוונה, רק עכשיו חבר הכנסת זוהר ניסה להעביר חוק שמעביר את כל פרטי משרד הפנים שלך לספקיות האינטרנט.

האמינות של הממשל האמריקאי הרבה יותר טובה משל הישראלי.

שלישית טכנולוגית השמירה

בארה”ב לא שומרים את טביעת האצבע עצמה

לוקחים את טביעת האצבע, מחוללים עליה איזושהי פונקציה, ושומרים את התוצאה

זאת אומרת שאי אפשר לעשות במידע הנשמר שום שימוש חוץ מהמערכת הזיהוי של מחלקת ההגירה, כי במערכת אחרת יש פונקציה אחרת שיוצרת קובץ אחר.

אי אפשר לקחת את הקובץ ממחלקת ההגירה ולהזדהות איתו (בסלולר) באפליקצית ביט להעברת כספים.

הפונקציה היא חד כיוונית כך שלא ניתן לשחזר מהקובץ את טביעת האצבע המקורית

לעומת זאת הממשל הישראלי שומר את טביעת האצבע עצמה, לא איזשהו קובץ שעבר שינוי חד כיווני אלא העתק של טביעת האצבע. לפחות כך היה בפעם האחרונה שמבקר המדינה בדק.

אגב כשמבקר המדינה בדק הוא מצא שהמערכת אפשרה להוריד עותקים של המאגר, לא רק לבצע שאילתות מולו ועובדים של משרד הפנים הורידו עותקים לקבצי אקסל מקומיים במחשבים האישיים כדי שיהיה להם נוח לעבוד.

כמה זמן יקח לקובץ לא מאובטח שהוא עותק חלקי או מלא של המאגר הביומטרי להגיע לשימוש לא ראוי?

זאת אומרת שאם הקובץ של טביעת האצבע שלך הודלף, בעל הקובץ יכול לגשת איתו לכל מקום ולהזדהות בשמך בכל מערכת, גניבת הזהות הקלה ביותר.

לחשבון הבנק שלך (ולבצע פעולות), לתיק הרפואי שלך בקופת חולים,  לערוך רכישות אינטרנטיות על חשבונך דרך הסלולר, לצאת ולהכנס לישראל תחת הזהות שלך, אם הוא מתוחכם הוא יכול אפילו לרשום עבירות פליליות שלו על הזהות שלך (החל מעבירות תנועה והמשך דרך נניח עיסוק בזנות) וכו’.

בניגוד לסיסמת מחשב את טביעת האצבע שלך לא תוכלי להחליף אחרי שהודלפה. 

הזיהוי באמצעי ביומטרי, וטביעת האצבע היא הזיהוי המקובל ביותר, הופך לנפוץ יותר ויותר בעולם.

מהרגע שהודלפה, והרקורד של משרד הפנים ממראה שהשאלה לא מה יקרה אם טביעת האצבע תודלף אלא מה יקרה כשתביעת האצבע תודלף, ועד אחרי יום מותך (לא עד, גם אחרי), כל אחד שיקבל את הקובץ יוכל לגנוב את הזהות שלך.

יש עוד המון כשלי אבטחה שנמצאים במאגר הביומטרי של ישראל ולא במאגר של מחלקת ההגירה בארה”ב, אפשר לפתוח את בדו”ח של מבקר המדינה ולהשכיל.

אבל הי, לא נענשת בדרכון ל 5 שנים בלבד במשרד הפנים.

דרעי אסיר מורשע היה חייב לתת את טביעת האצבע שלו, אני אזרח נורמטיבי שומר חוק וכל עוד אני לא חייב אני מעדיף לא לתת אותה.

כל אחד שיעשה את הבחירות שלו, טרם הבחירה חשוב לקבל מידע רלוונטי אחרת הבחירה לא תהיה מושכלת.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • מנהלות לטיול לאוסטריה

הי,

התרומה שלי למנהלות עדכניות (ככל האפשר בתקופה זו) לאוסטריה.

היקף: מדובר בטיול למבוגרים, אין טיפים לטיול עם ילדים. עיקר הטיול בזלצבורגרלאנד וקצת בטירול

אני לא אתאר אטרקציות, רוב אלו שהייתי בהן הן די על מסלול הטיולים הרגיל ונידונות בהמון פורומים ואתרים, אני אנסה לתאר התנהלות בהתייחסות מיוחדת למצב של השבועיים האחרונים.

א. מקור מידע חשוב:

https://austriatravel.co.il/

אתר מעולה גם מבחינת בחירת אטרקציות וגם מבחינת עדכון לתקופת הקורונה, כמעט ולא מצאתי טיפים שאינם מעודכנים.

הם סימנו POI על המפות של גוגל, אני העתקתי את המפה שלהם למפה שלי והיא שימשה אותי כבסיס לתכנון הטיול.

ב. הנחיתה בוינה, חברת התעופה ראיינאייר.

כרטיסים נרכשו מבעוד מועד, 140 יורו (לאדם) כולל הושבה במקום מועדף (שורת מקומות החירום עם מרווח גדול לרגליים + הטיה מלאה למשענת) + מטען יד + מטען לבטן המטוס.

אם זוג מוכן להסתפק במזוודה אחת – הכרטיס השני ב 80 יורו.

להערכתי המטוס היה בכ 75% תפוסה (בשני הכיוונים).

חובה במטוס מסיכת KN95, בטיסה לאוסטריה נאכפה בקפדנות – בחזרה קצת פחות.

בפועל המטוסים של חברת Lauda.

ג. כדי להכנס לאוסטריה הייתי צריך להציג אישור חיסון (2 מנות). מאוד כדאי להדפיס את האישור ביותר מעותק אחד כי היה צריך להציג אותו בכל מיני מקומות במשך הטיול – אבל גם הצגה על מסך הסלולר מתקבלת . באישו הישראלי יש להדפיס את שני חלקי האישור, גם זה שמראה את הבר-קוד וגם את תאריכי החיסון עצמם.

את האישור האירופאי (למי שהצליח להתארגן עליו) מראים על גבי הסלולר וכל המידע על עמוד אחד.

ד. השכרת רכב – יחסית יקרה בוינה.

העדפתי להזמין מראש רכב מברטיסלבה מחברת abrix. עלה בערך חצי. פחות מ 400 יורו ל 10 ימים – כולל ביטוח מורחב.

הגיע רכב יחסית חדש (3000 ק”מ), סטיישן ידני. בתחום מסירת רכב נקי יש להם במה להשתפר.

בעיקרון חייבים רישיון בין לאומי, ממני לא ביקשו להציג במקום אפילו רישיון מקומי ישראלי – הסתפקו בתמונה ששלחתי להם בדוא”ל כשהזמנתי את הרכב.

עלות דלק בערך 1.30 יורו לליטר – תלוי בתחנה.

ה. באוסטריה עצמה בכל כניסה למלון היה צריך להראות את אישור החיסון.

ו. חלק גדול מהמסעדות והאטרקציות (כמו מערת הקרח, מכרות, טירות וכו’) דרשו לראות אישור חיסון (או בדיקה שלילית – למי שלא מחוסן).

ז. במסעדות ואטרקציות היה צריך גם למלא פרטים של מי שנכנס ואת זמן השהיה (זמן כניסה וזמן יציאה). בחלק אפשר היה למלא על דף נייר (בגרמנית) ובכולם היה ניתן למלא סלולרית באמצעות סריקת בר קוד לקבלת הטופס האלקטרוני ומילוי הפרטים. מוסיף קצת התעסקות וזמן לפי כניסה לאטרקציה או מסעדה שהיא דוכן. מסעדה בהגשה אפשר למלא בזמן שממתינים.

בסלולר צריך גם להודיע על זמן יציאה.

תמיד אפשר ב SMS, לפחות בחלק מהמקרים אפשר גם ב whatsup.

בעצמי אף פעם לא דיווחתי בנייר.

ח. חזרה לסמרטפון שמבחינתי היה החבר הטוב ביותר בטיול הזה וכמו במציאות בלי זוגתו חבילת הגלישה ערכו לא גדול.

כרגיל שימש בניווט ותקשורת אבל שימש גם לדווח חובה של כניסה לאתר שנדרש לגביו דיווח (ראו סעיף ז’), בדיקת תחזית מזג אוויר, הזמנת לינה “על הדרך”, תיאום בדיקת PCR לפני החזרה לישראל, קבלת תוצאות בדיקת ה PCR, מילוי טופס חזרה לארץ של משרד הפנים (וקבלת האישור), 

בקיצור אני לא רואה דרך להסתדר בלי המכשיר הזה.

ז. הזמנת הלינה חוץ מהיום הראשון והאחרון ועשתה “על הדרך”.

בחרתי את היעדים לפי מזג האוויר, למשל אם מזג האוויר צפוי להיות יפה אז Zell am See כדי לבקר בסכרים של קפרון ובכביש גרוסגלוקנר ואם ערפילי אז מכרות וערוצים.

הזמנתי את הלינה יום לפני או אפילו באותו יום לקראת הערב.

מאוד ממליץ להתחשב בתנאי מזג האוויר בטיול. אין טעם לעלות לתצפית גבוהה ביום מעורפל ויש די הרבה פעילויות אחרות שכן אפשר לבצע באותו יום.

יש תיירות באוסטריה, ממש לא הרגשתי לבד, אבל הרבה פחות צפופה מכרגיל ולכן לא היה בעיה למצוא מקום לינה – היה מבחר גדול.

מחיר אופייני לזוג ללילה למלון 4 כוכבים + ארוחת בוקר גדולה בערך 100 יורו.

אני בדרך כלל הזמנתי דרך booking.

טיפ קטן. מי שמזמין עם כרטיס של כ.א.ל יכול לקבל הנחה (בצורת החזר) קטנה של 4%. דרך Hotels של 8%. יש להתנהל לפי ההוראות באתר של כאל (לא מספיק סתם לשלם עם הכרטיס שלהם).

ח. בלינה באיזור של Zell am See וקפרון מקבלים “כרטיס קיץ” (לא בדקתי אם בכל המלונות).

בתלות בתוכנית הטיול ל הכרטיס יכול להתברר כמאוד כלכלי. למשל עליה לסכרים/מאגרים של קפרון עולה 25 יורו לאדם, עליה ברכבלים לפנורמה כ 30 יורו לאדם, זוג שעושה את שתי הפעילויות באותו יום (אין בעיה ואפילו לא צריך למהר) חוסך מעל ל 100 יורו – בערך מחיר הלינה במלון 4 כוכבים לאותו לילה.

כרטיס זלצבורגרלאנד מבחינתי לא היה כדאי – אבל לאחרים עם תוכנית טיול אחרת אולי משתלם.

ט. עלות אוכל יחסית לישראל זולה. 5-6 יורו למרק (גולש בצל וכו’),

ארוחה במסעדה יפה עם מפות על השולחן מפיות בד וכו’ שתכלול ארוחה בשרית + תוספת + בירה יכולה להגיע ל 30 יורו.

במקומות יחודיים כמו פסגת הר לא פגשתי תופעה של מחירי שחיטה. המחיר לעומת מקום זול יכול להיות 10-20% יותר אבל לא מחיר הזוי.

י. בדיקת PCR לפני חזרה לארץ עשיתי בחבל זלצבורג,

מזמינים תור במרפאה שקרובה באתר הזה:

https://anmeldung.salzburg-testet.at/#/public/gargled-pcr-test-self-registration

הבדיקה בגרגור, נכנסתי בדקו שאכן יש לי תור, נבדקתי, פחות מ 10 דקות כבר הייתי בחוץ.

קבלת התוצאה באתר אינטרנט בו צריך לרשום את תאריך הלידה ומספר הבדיקה (כדי לוודא פרטיות).

אחרי בדיקת התוצאה ניתן להוסיף את מספר הדרכון בשדה מסוים ואז מקבלים טופס תוצאות “בין לאומי” שכולל את מספר הדרכון.

קיבלתי את התוצאה תוך בערך 26 שעות. באתר כתוב 24 שעות אבל הכוונה ל 24 שעות החל מהרגע שהדיגום הגיע למעבדה.

הבדיקה בחינם.

יא. צריך למלא טופס בקשה לאישור חזרה לישראל (עוד שימוש לסמרטפון), את האישור מקבלים בדוא”ל חוזר.

יב. בשדה התעופה (גם כן חזרה מוינה) בודקים את כל הניירת, אישור משרד הבריאות, בדיקת PCR עם תוצאה שלילית, כרטיס טיסה ודרכון ומקבלים פתקית קטנה להציג בגייט.

אני ביקשתי במלון שידפיס את אישור ה PCR ואישור משרד הפנים – יותר נוח להציג בצ’ק אין מאשר לדפדף על מסך הסמרטפון בין המסכים המתאימים.

חלק מהנוסעים הצליחו לאבד את הפתקית והיו צריכים להציג בגייט את כל המסמכים מחדש – ועכבו את התור.

סיכום

בתקופת הקורונה בכניסה לאוסטריה היו לי פחות מנהלות לעומת למדינות זרות אחרות (כמו למשל סיישל), קצת מכביד אבל לא נורא.

החופשה היתה בעלות אטרקטיבית.

אם יש שאלות בנוגע למנהלות – מוזמנים. אם אני אדע אני אשתדל לענות.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: שרשור אמצע שבוע- השכרת רכב משעשעת

@יונית

מגיעים לדיסני אורלנדו,

למי שלא מכיר בדיסני יש סדר, עשרות אלפי מכוניות נכנסות וכל מכונית מנותבת למקום חניה ספציפי,

כדי לעזור להתמצאות האורחים כדי לקחת מאוחר יותר את הרכב כל מגרש חניה מסומן ע”י דמות של דיסני, פלוטו מיקי דונלד וכו’.

אנחנו קיבלנו להחנות במגרש של מיני, משהו שהגברברים באוטו לקחו מאוד קשה, פגיעה אישית.

לזוגה לא היה כוח לקיטורים של הזאטוטים, נסענו אחר כבוד החוצה וחזרנו כשהתחילו להחנות את המכוניות במגרש של דונלד.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: שרשור ניקוז מחשבות הרהורים הגיגים

@משה-22 אמר:

מדינה שאני משרת אותה בנאמנות 34 שנה תוך הקרבה אישית שהמחיר עליה הוא כבד מאוד, ללא חרטה ובגאווה גדולה.  תנסה מזה קצת זה לא כואב או נושך.

אין לך מושג מי אני ומה אני ומה עשיתי ומה לא עשיתי.

אז אני אספר לך עלי דבר אחד, רברבנות חסרת כיסוי (ומי שעשה משהו בחייו יודע מהר מאוד לזהות מתי אין כיסוי, מזהים בפרטים) עושה עלי רושם קטנטן מאוד, הפוך מזה שהתכוונת אליו. אלו שאני מכיר ועשו משהו בחייהם – ההתייחסות שלהם די דומה לשלי.

הנתיב בו בחרת לא יתן לך את התוצאה שאתה מבקש, להיפך.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: שרשור הגיגים נבואות וזבל- כל מה שממש חייבים לשחרר כאן

@אביבית555 אמר:

הבעיה שהחברה החדשה שהכניסו לנתב"ג, פמי, לא עומדת בשום סטנדרט הגיוני של שירות והתוצאות לעיתים מגיעות רק אחרי שבוע או לא מגיעות כלל. אז מה אמור האדם הפשוט לעשות במקרה כזה?

לפי המדגם האני לא יודע כמה מייצג מנניח שבוע אחורנית השירות בנתב”ג היה בהחלט סביר והתוצאות הגיעו בזמן.

מי שחושש שנדבק יכול להבדק גם בקופ”ח או נכון לכרגע במודיעין, מרחק 20 דק’ נסיעה גג,  יש מתחם בדיקות של פיקוד העורף שפתוח כל יום מ 12 עד שמונה בערב, בשישי משמונה בבוקר ובשבת מארבע אחה”צ עד 10 בלילה והבדיקות בחינם.

@אסף-16 אמר:

@שמחת-הפרטים-הקטנים

אותי מעניין מה קורה בטיסות:  מגישים אוכל כרגיל??  אם כן, מורידים מסכות ואז ….

כן, כמו בכל מסעדה או פאב בישראל בהבדל אחד,

במטוס יש החלפת אוויר מאולצת דרך מסנני HEPA כדי למנוע זיהומים והדבקות, במסעדות ופאבים אין

@יונית אמר:

@שמחת-הפרטים-הקטנים

לא מדויק.

מעוד 10 ימים יש חוקים חדשים כמו שצויין למעלה

כולם-מחוסנים-לא מחוסנים-בוגרים-ילדים- כאלו שהגיעו מכל מקום שהוא- מחויבים אחרי הבדיקה בנתבג- להיכנס לבידוד עצמי עד קבלת תוצאות הבדיקות.

אישית נשמע לי צעד נכון.

אז צריך לקחת בחשבון עוד יום בבית.

@Roco אמר:

חמור מזה, יוון מועמדת להכנס לרשימה האדומה, זה אומר מי שחוזר מיוון כולל מחוסנים ישר לבידוד מלא.

ראשית הרשימה האדומה כוללת 151 מדינות, כמעט כל העולם.

אני מניח שהכוונה שלך לרשימה של 6 מדינות ספציפיות שבחזרה מהן נדרש בידוד.

כבר שבועות יש כל מיני ספינים בין השאר גם של משרד הבריאות על מדינות שיכנסו למועדון החברים בזה, כמה באמת נכנסו?

@Roco אמר:

הסלבס והעשירים עם פתיל קצר, כשנפתח לא חיכו וחגגו במיקונוס והאיים.

אני מכיר לא מעט אנשים שהם לא סלבס ולא עשירים שנסעו בין השאר גם ליוון.

כל מי שנסע מהכסף שלו, לא גנב כלום, וציית לכל הכללים – שיהיה לו לבריאות.

קנאה מביאה קמטים.

@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:

כל מבודד מגיע למתחם בדיקות כדי לעשות אותן.. במה זה שונה?

יש הוראות להגיע למתחם קורונה Drive in לכל מי שמבודד כך שהאדם המבודד לא מסכן את אף אחד.

אין שום בעיה.@מטיילבארץובעולם אמר:

שאלה אחרת- באיזה סיטואציה בעתיד אפשר יהיה להכריז שהמגיפה נגמרה? הרי בכל נקודת זמן שנעשה 60 אלף בדיקות נקבל כמה חיוביים, תמיד. מהו מספר הקסם? 

תלוי, אולי כמו האבעבועות השחורות? נגמרה אחרי הרבה מאוד עשרות שנים של חיסון?

אולי כמו הסארס? נעלמה מעצמה?

אולי כמו השפעת? אף פעם לא נגמרה וחיים איתה?

@מטיילבארץובעולם אמר:

לגבי הפרות הבידוד שיעשו סטטיסטיקה באיזה שכונות מפרים יותר, איזה גילאים ויתמקדו שם. כל הנתונים נמצאים על השולחן.

אין בעיה להתמודד עם הפרות – אם רק הממשלה רוצה.

הממשלה צריכה פשוט להחליט אם המדיניות שלה היא לטפל במגיפה או המדיניות שלה היא לא לטפל ולהאשים אזרחים.

אישית אני מקווה שהממשלה סו”ס תחליט לטפל במגיפה. יש סימנים מעודדים שהממשלה החליטה ללכת בכיוון הזה אבל בינתיים אלו רק סימנים.

@Roco אמר:

באים לבדוק אנשים בכניסה לישראל למנוע כניסת וראינטים, יצרת פקעת אנשים בתור לבדיקה בצפיפות נוראית,

אין בנתב”ג פקעת בדיקה בצפיפות נוראית

הממשלה עשתה את מה שצריך, פתחה מתחם גדול מאוד ומרווח וחברת הבדיקות הציבה שם עשרות בודקים, כרגע המתקן מספיק ברווחה וכבר עכשיו מרחיבים את המתקן לפי 3 כי מספר הנוסעים אמור להתרחב לפי 3.

@מטיילבארץובעולם אמר:

אין יותר דרייבאין ב

כמו שכתבתי במודיעין בסמיכות לנתב”ג יש, לא בדקתי במקומות אחרים.

בגדול אף אחד לא צופה עולם נקי מקורונה ב 5 או ה 10 השנים הקרובות.

אני לא רואה הבדל אם אדם יטוס היום, עוד שנה, או עוד 5 שנים, התנאים יהיו דומים.

מי שרוצה להסתגר בארץ ל 10 השנים הקרובות, אולי יותר, ולהדבק רק במלונות והמסעדות באילת או בטבריה (כמובן במחיר מופקע ושירות לקוי) – מוזמן, החלטה שלו. אבל אנחנו בפורום טיולים לאירופה, לא בפורום איסור טיולים באירופה.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: שרשור אמצע שבוע- השכרת רכב משעשעת

@keves160

מדבריך תייר יכול להבין שישראל מדינה מסודרת או שיש בה תחבורה ציבורית.

עוד סיפור

כרגיל טרם ימות הסמרטפונים והאינטרנט הסלולרי (Note to myself, כשמישהו ישאל פעםמה התועלת אינטרנט וטלפון סלולרי בחו”ל אני אפנה אותו גם לשרשור הזה), גם טיולים בחו”ל היו עניין פחות שגור מכיום. מהזמנים בהם כשאדם חוזר מטיול בן עשרה ימים (ושמונה ארצות) ב”אירופה הקלאסית” היתה מחכה לחוזר משלחת בשדה התעופה כולל בלונים פרחים ושאר אביזרים כאילו מינימום מחזירים את גלעד שליט.

בקיצור אני חונה באיזושהי עיר גרמנית, ולמוד לקח מאיזושהי הרפתקה בעיר איטלקית (סיפור נפרד) כמובן מנסה לאתר את שם הרחוב ומספר הבית לידם אני חוזה.

בשמחה אני מזהה שלט בולט שכתוב עליו במפורש Einbahnstraße. (ומרוצה מהגרמנים ששמו שלט בצורה כל כך בולטת), אני מבין קטן מאוד בגרמנית, ואז עוד פחות, אבל אני יודע ש straße (או בכיתוב האוסטרי (strasse) זהו רחוב, כל מה שנותר לי הוא לחרוט בזיכרוני את שם הרחוב עצמו Einbahn ומספר הבית הסמוך ואני מסודר.

הטעות התבררה כשניסיתי לחזור לרכב וחיפשתי את הרחוב.

למי שלא בקיא, הכיתוב אומר “רחוב חד סטרי” ולכן כל המידע שהיה בידי הוא מספר בית באיזשהו רחוב שידוע שהוא חד סטרי – ושיהיה לי בהצלחה.

שרדתי כדי לספר את ההרפתקה הזו – כנראה שבסופו של דבר מצאתי את הרכב.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: קורונה - הגבלות, חיסונים וחששות

העובדות מוכיחות שאם הממשלה מחליטה כל מיני החלטות אבל לא אוכפת אותן אנחנו מקבלים מציאות לא טובה.

יכול להיות שאם ההחלטות היו נאכפות המצב היה מעולה, יכול להיות שההחלטות היו לא טובות ואז גם אם נאכפות המצב היה נשאר לא טוב ויכול להיות משהו באמצע.

אבל בשנה האחרונה ובמיוחד בנתב”ג ראינו שאין כמעט אכיפה.

לכן גם אם הממשלה תמשיך להחליט החלטות אבל במקביל תחליט לא לאכוף את אותן החלטות – להחלטות אין משמעות.

אם תהיה אכיפה – יש סיכוי, תלוי באיכות ההחלטות.

לדוגמה, הממשלה החליטה שרוסיה מדינה אדומה/שחורה/ברשימה אסורה ואסור לישראלים לטוס לרוסיה, וגם אם טסו (בניגוד לחוק) אז צריכים להיות בבידוד, למעט כאלה שקיבלו אישור מועדת חריגים.

ובפועל הממשלה גם החליטה לא לאכוף את ההחלטת האיסור.

והנה הגיעו 16 מטוסי נוסעים מרוסיה עם 5000 נוסעים. 

מה חשבו? ש 16 מטוסי נוסעים יגיעו ריקים מנוסעים לישראל? לכל ה 5,000 היה אישור מיוחד של ועדת חריגים?

ואחרי שנכנסו, הממשלה החליטה לא לאכוף בידוד לאותם 5000 נוסעים, (אם אני זוכר נכון מתוכם 31 חולים מאומתים).

אז עכשיו נחליט שעשרים שנה נתב”ג יהיה סגור, אין יוצא ואין בא, אבל בפועל כל חודש עשרות אלפי נוסעים יעברו בנתב”ג, בחודשי הקיץ מאות אלפים יעבור. אז איך נכנס הוריאנט הבריטי או ההודי לארץ? הרי הממשלה החליטה….

ועכשיו תעשו פרצוף מופתע שהקורונה מרימה ראש בישראל. כי ראש הממשלה “הורה” ו”הנחה” ו”עוד איזשהן מילים עם המון חשיבות וחסרות משמעות”,

הקורונה לא מתרשמת מהצהרות על הפודיום

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: האם חייב לשים טיפ במסעדות בארצות הברית?

@עמיחי13

נתקלתי במקרה כזה בברלין,

שתי משפחות “משלנו” עזבו בלי לתת טיפ.

ראיתי שזוג מבוגר פתאום שלים בשבילם, אמרו למדריך שאותן משפחות (קולניות) השאירו להם את הכסף כי מיהרו,

שאלתי את אותו זוג מבוגר בשקט בצד אם זה נכון והם אמרו לי להד”ם, הם פשוט לא יכלו לשאת את הבושה.

אחרי כן הבנתי למה בעברית בניגוד לאנגלית אין סיורים מבוססי טיפ, ככל שחיפשתי בעברית כל התשלום בשלב מוקדם מאוד של הסיור.

אני נגד טיפים,

אני חושב שבמכלול הגדול השיטה פוגעת גם בנותן הטיפ וגם במקבל, ובכל זאת גם בארץ אני ניתן טיפים טובים (ומייסר את עצמי על כך שאני חלק משיטה מקולקלת ופחדן מידי בכדי להתנגד לה).

אבל אני חושב שבלתי מנומס באופן קיצוני לנהוג בניגוד למנהג המקום, מי שרוצה לעשות מלחמות נגד שיטה שהוא מתנגד לה שיעשה אותן בבית ולא כשהוא אורח.

וזו כמובן רק דעתי.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: החוברות של מר X - להנהלת האתר
      תכתוב את מה שהתכוונת או תתכוון למה שאתה כותב

כשהייתי הרבה יותר צעיר עורך דין אמר לי את המשפט הזה, הסביר לי שמסמכים משפטיים צריכים להיות בהירים וחדים, אם רושמים א’ ומבהירים בע”פ שהכוונה לא לא-א’ אלא ל-ב’ הנוסח המחייב יהיה הנוסח הרשום, לא ההסבר.

לכתוב א’ כשמתכוונים לב’ זה לא “עורכת דינית”, זה ההיפך מ”עורך דינית”.

אולי התכוונתם לכתוב בתקנון שמעלי התכנים באתר מסכימים שאתר “למטייל” יפרסם אותם, אבל בניגוד לכוונה רשמתם סעיף שאומר שהבעלות על החומר המפורסם עוברת לידי אתר “למטייל”. היתר פרסום והעברת בעלות דברים שונים לחלוטין.

מכיוון שאנחנו מסכימים בנוגע לכוונה אבל לא מסכימים שהרשום בתקנון מייצג את הכוונה וכמו שאמרת למען הסדר הטוב, התיקון פשוט מאוד.

תתקנו את הסעיף השגוי בתקנון למשהו בסגנון

“גולש המעביר תוכן לאתר מתיר למערכת האתר לפרסם את התוכן ללא תמורה, תשלום או תמלוגים כלשהם, זכות הפרסום בלתי מוגבלת בזמן ובלתי חוזרת” {הנוסח המדויק לא חשוב, רק שייצג את הכוונה}

במקום

“גולש המעביר תוכן לאתר מתיר למערכת האתר להשתמש בתוכן לכל מטרה שהיא ובכל דרך שהיא, ומוסר לאתר את כל הזכויות ביחס לתוכן, לרבות זכות בלתי מוגבלת בזמן ובלתי חוזרת, לשימוש ופרסום בתוכן באתרים אחרים בקבוצת "למטייל" ובפרסומים אחרים, והכל ללא תמורה, תשלום או תמלוגים כלשהם.”

ובא לציון גואל.

או לחילופין תסתכנו בכך שהגולשים יניחו שהם מוסרים את הזכויות על פרי עמלם לאחר ויכלכלו את צעדיהם בהתאם.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: שרשור הגיגים נבואות רעיונות וכל מה ששופכים

@משה-א אמר:

אני חוזר להצעה שכבר הצעתי פעם, שנקבע לעצמנו אמנה פנימית של המשתתפים בפורום, שלפיה יש מגבלה של כתיבת לכל היותר שלוש או ארבע תגובות בלבד בכל שרשור נתון ולא יותר.

לא מסכים עם השיטה, יש כאלה שכבר התגובה הראשונה או השניה שלהם לא מועילה למשתתפים (מכל מיני סיבות) ואולי אפילו פוגענית,

ויש כאלה שמספקים אינפורמציה מועילה גם בהודעה השישית.

לא מסכים שמותר למישהו לזבל 3-4 הודעות כי מדובר בכמות המותרת, עוד יותר לא מסכים לקצץ בהודעות מועילות כי אותו משתתף סיים את המכסה שלו.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי דוקטור דו ליטל

• RE: לקט עידכוני קורונה יותר טרי

@יונית

הקריטריון שמצאת נראה לי כמו פירוט של “קיים במדינה וריאנט מסוכן שאינו שכיח כבר בישראל”, הקריטריון נוקב במספרים.

נוסעים שמנסים לחשב את הסיכון בנסיעה למדינה מסויימת יכולים לנסות להסתייע בנתונים עולמיים המפורסמים באינטרנט על תחלואה במדינה הזו ובלוח הבקרה של משרד הבריאות שמפרט את כמות המאומתים הנכנסים לישראל מתוך כלל הנוסעים שנכנסו מאותה מדינה,

אבל אין פילוח לפי זן האומיקרון, כך שעדיין חסרה שקיפות כדי להעריך סיכונים לפי הקריטריון:

“או שיעור אומיקרון בקרב הנוסעים הנכנסים מעל 5 מאומתים לאומיקרון ל – 10,000 נוסעים נכנסים,

וגם שיעור האומיקרון מסך המאומתים ממדינה זו מעל 10%,

או קשר גאוגרפי חזק למדינות עם שכיחות מעל 10”

השקיפות השתפרה מאוד בחודשים האחרונים אבל עדיין יש מקום לשיפור.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל

@יונית

הקריטריונים לסווג צבע מדינה מפורסמים, יש שקיפות.

נראה שהקובץ דורש עדכון לגבי זמן הבידוד.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: דרכון קרוע

@Yaara-e

I stand corrected

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: דרכון קרוע

@Yaara-e

ככל שאני יודע ביקורת הגבולות נמצאת לפני הביטחון הישראלי, לא אחרי.

נקטת כמה פעולות, אי אפשר לדעת איזה מהן השפיעה, או אם בכלל כולן היו מיותרות – כמו שעברת את אתונה ולא נקטת בפעולות האלה.

העיקר שהסתיים בשלום

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל

@רונימי אמר:

הייתה שם רופאה מחוזית ופניתי אליה בתחינה שתפתור לי את הבעיה, והיא הפנתה לחיסון, ומאז אני במסלול מתחסן ולא במסלול מחלים

מעולה שהגדילה ראש ועזרה

@רונימי אמר:

משיגים ההפך לדעתי, כי רוב חבריי כרגע לא לקחו בוסטר, ואני מדבר על חברים שרצו לחיסון ראשון ושני, את הבוסטר הם מתכננים לעשות שבוע לפני שהם הולכים לטוס, ובכך לדחות את הבוסטר הרביעי בעוד חצי שנה. לטענתם, למה להתחסן, תו ירוק בארץ? באף מקום לא דורשים. לחו”ל? נעשה כשנצטרך. בכל אופן משנים נהלים כל דקה.

כל אחד רואה את הסביבה שלו,

לא נכון להסיק מהסביבה שקרובה אליך או אלי מה קורה בכלל מדינת ישראל.

גם לי יש תחושה שיש הפקרות בתו הירוק בארץ, לפני כמה ימים הייתי במסעדה שבהחלט דרשו אבל הם היו היוצא מהכלל.

אני כמובן מכבד את השיקולים של החברים שלך גם אם לא מסכים איתם.

@רונימי אמר:

אני בעד שמי שלא מחוסן יאלץ בחזור להיכנס למלונית, ועל חשבונו. אבל...במקביל מחליטים לסגור דה פקטו- באמצעות בידוד לשבים וכדו’ תנו פיצוי למזמינים, תנו פיצוי לחברות התעופה, תנו פיצוי לחברות התיירות וסוכני הנסיעות.

עניין של גישה.

הגישה שלי אומרת שמי שמזמין היום (או לפני שנה) חופשה בחו”ל יודע את הסיכון. במידה והסיכון יתממש הוא צריך לשאת בתוצאות.

למה מי שנמצא בארץ צריך להשתתף בהוצאות של מי שרצה לטוס?

@רונימי אמר:

ייתכן שאין ביררה וזה המצב אבל תפצה!!!!!

ההתרשמות שלי שבזמן האחרון ההחלטות פחות פוליטיות ויותר ענייניות.

ובכל מקרה אני לא מבקש ממי שנשאר בארץ לשלם עבוד נסיעה שלי שלא צלחה ולא מוכן לשלם עבור נסיעה של אחר.

@רונימי אמר:

אני לא אשת ראש הממשלה ולא ידוע לי בדיוק מתי הולך להיות סגר\בידוד וכו’

אני מעריך שגם היא לא קיבלה מידע מראש.

@רונימי אמר:

הכי חשוב, יש אומיקרון??!? זה מסוכן?!? יתכבדו שרי הממשלה וחכי”ה ובני משפחותיהם ויהוו דוגמא אישית. ויישארו בארץ!!!!!!

למה? הם לא דרשו ממך להישאר בארץ אז למה שהם ישארו?

אם לך מותר לטוס למה להם אסור?

הם נותנים דוגמה אישית, טסים כמו שלך מותר.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: יש איזו סיבה לקנות ביטוח נסיעות חודש וחצי לפני הנסיעה, או לחכות לרגע האחרון?

@מטייל_3937334 אמר:

יוחנן חופשת סקי עדיף ביטוח טוב. מה זה טוב? רצוי כזה שבמוקד של הביטוח יושבים רופאים מומחים ולא סתם מוקדנים וזהו.

להערכתי אין רופאים מומחים במוקד, לא תמצא שם אורטופד סיניור.

מסכים שבהחלט נוח להתייעץ עם רופא ולא עם מישהו שרושם פרטים ומעביר הודעה.

בהרבה ביטוחים ראיתי שיש להם המלצה על רופא מקומי, פעמים רבות אפילו דובר עברית. אולי עדיף? אם כן כדאי לבדוק מה הזמינות ביעד הספציפי.

@מטייל_3937334 אמר:

החוויה שלי מהראל טובה בסה”כ רכשתי דרכם ביטול השתתפות עצמית אבל הייתי צריך לשלם בעצמי להשכרה על שפשוף בחופשה שלי בסלה, ואז לדרוש מהם החזרים.אה, והם “וויתרו”  על אישור משטרה רק אמרו שפעם הבאה יחייבו אותי להגיש אישור כזה. (בזמן שגלשתי נהג רכב השתפשף בי וההשכרה דרשו 700 יורו הראל החזירו בדיעבד) פספורט לעומת זאת אתה משלם בכרטיס שלהם,הם זמינים בווטסאפ בקלות ומטעינים לך אותו מרחוק. אני לא סוכן ביטוח!

אם כל שאר התנאים שווים כמובן שעדיף שהתשלום ירד מהחשבון של חברת הביטוח ולא מחשבון המבוטח.

העניין הוא שאת הביטוח עושים להוצאות גדולות, לעשרות ומאות אלפי יורו, כאלו שיאלצו אותך למכור את הבית כדי לעמוד בהן ולא בשביל 500 יורו שאם תאבד אותם כמובן לא תחגוג אבל גם לא תפשוט רגל.

וחלק מהאנשים מסתנוורים מאותם 500 יורו ושכחים לבדוק את מה שחשוב, את הסכומים הגדולים.

סבבה ביטול השתתפות עצמית, אבל מה סכום הביטוח באם אתה בטעות פוגע בהולך רגל וגורם לו נזק של חצי מיליון יורו? מה גובה הביטוח המקסימלי ובאילו תנאים תקבל אותו?

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל

@רונימי אמר:

בתור מחלים+ מחוסן בשלושת החיסונים.

ככלל משרד הבריאות לא מרשה למחלימים לקבל בוסטר, להערכתו לכמעט כל אוכלוסית המחלימים אין תועלת בבוסטר וצריך אישור מיוחד.

מותר לשאול למה התחסנת חיסון שכנראה חסר ערך?

@רונימי אמר:

מרגיש שעושים הכול כדי לאלץ את האנשים להתחסן.

כמה וכמה מדינות אירופאיות מראות לנו שבישראל עושים מעט מאוד כדי לגרום לאנשים להתחסן,

מראות לנו שאפשר לעשות הרבה יותר

כך שהתחושה שלך לא נתמכת בעובדות

@רונימי אמר:

ולצערי משיגים את ההפך

אולי משיגים מה שצריך ואולי ההיפך,

אף אחד לא יודע אם לא היו נוקטים בצעדים האלה אם יותר אנשים היו מתחסנים או פחות.

התחושה שלי, אם היו אוכפים תו ירוק כמו שצריך מספר המתחסנים היה עולה.

@רונימי אמר:

במקום לאפשר למחוסנים להיכנס עם בדיקות וללא בידוד, יוצרים מצב שמחוסנים ושאינם נמצאים באותה סיטואציה.

רק למטיילים שחוזרים ממדינות אדומות.

אנחנו היום יודעים שהסיכון של מחוסן פייזר/מודרנה להדבק לעומת לא מחוסן בזנים הקיימים נמוך פי 20.

אנחנו גם יודעים שהסיכון שמחוסן שנדבק ידביק אחרים לעומת לא מחוסן גם כן נמוך בהרבה (אין לי מולי את המספרים), בזני הקורונה הקיימים.

לכן היתה הצדקה אפידימיולוגית להבחין בין מחוסנים ללא מחוסנים.

כרגע יש זן חדש, נכון לכרגע כנראה אין מספיק מידע למידת ההגנה שהחיסון (או ההחלמה) נותנים בפני הדבקה באומיקרון ולכן עד שיצטבר המידע אין גם הצדקה להקל על המחוסנים (והמחלימים).

התקנות בראש ובראשונה באות להגן על בריאות תושבי ישראל בצורה ישירה. חסינות היא הגנה על בריאות תושבי ישראל אבל בצורה פחות ישירה.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: יש איזו סיבה לקנות ביטוח נסיעות חודש וחצי לפני הנסיעה, או לחכות לרגע האחרון?

@yohanand אמר:

שבכל מקרה כדאי לבטח מראש ב-AIG

לא יודע אם דווקא כדאי ב AIG, אבל אם בחנת את תנאי הפוליסה אז אני סומך עליך.

@yohanand אמר:

@yohanand

מה קורה אם בשבועיים לפני הנסיעה מדינת היעד הופכת אדומה? זה הזמן בו אני מחוייב לתשלום מלא של הדיל מול הספק האוסטרי.

האם במקרה כזה, חברת הביטוח מכסה?

אני מנחש שלא, צריך לבדוק מה כתוב בפוליסה.

אפשר גם לשלוח שאלה במייל או להתקשר טלפונית,

אם טלפונית מבטיחים שכן כדאי מאוד להקליט את השיחה.

@yohanand אמר:

@yohanand

זה מה שכתוב במדיניות הביטולים שלהם:

"According to the Package Travel Directive, packages can also be canceled free of charge in the event of travel warnings and travel restrictions."

האם זה כולל מצב שישראל מכריזה על אוסטריה כמדינה אדומה, או רק במצבי סגר בתוך אוסטריה?

להערכתי כדאי לשאול אותם בצורה ישירה, ועוד פעם עם תיעוד של מייל כתוב.

פורסם בפורום אירופה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: מסלול לטיול ברכב ממיאמי ללוס אנגלס דרך ערים גדולות

@אריק01

בתוכנית הזו טקסס לא ברורה לי,

מדינה ענקית, באמת עצומה,

לדעתי אתה צריך להחליט מה אתה רוצה לראות בטקסס חוץ משלטי דרכים והמון אספלט.

כל השאר עניין של טעם, למשל אני אוהב את SF הרבה יותר מ LA, אז הבחירה שלך ב LA שגויה? ממש לא. הטעם שלך הוא הטעם שלך.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל
    • RE: 5 ימים לאחר הזמנת כרטיס הטיסה, דרום אפריקה הוגדרה כאדומה, מה עושים?

@מטייל_4160816 אמר:

רציתי לעדכן שיומיים לפני תאריך הטיסה המתוכננת החלטתי לפנות ל-”בוק א פלייט”. רק לאחר ששילמתי 25$ עבור שירות לקוחות הייתה לי אפשרות לשוחח איתם באמצעות הודעה באתר דרך החשבון שלי.

נזכרתי ששמעתי לפני כמה ימים תוכנית רדיו בה נאמר ע”י הרשות להגנת הצרכן כי דרישת התשלום הזו איננה חוקית – גם אם התנאי הזה הופיע בתנאים של הזמנת הטיסה.

פורסם בפורום אפריקה
      דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל