ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יש איזו סיבה לקנות ביטוח נסיעות חודש וחצי לפני הנסיעה, או לחכות לרגע האחרון?

פורום אירופה
    ביטוח
    10
    22
    1119
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yohanand
      yohanand נערך לאחרונה על ידי

טיסת לואוקוסט ומקדמה למקום הלינה שולמו.
      elig99 אנשיםטובים דוקטור דו ליטל מטיילבארץובעולם sigal levi 6 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • elig99
        elig99 @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

אין הבדל, אלא אם למשל תידרס ע”י משאית (חו”ח) אז שווה לחכות לרגע האחרון.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @yohanand נערך לאחרונה על ידי אנשיםטובים

@yohanand

גם לפני הקורונה וגם היום, יש בפוליסות מרכיב של ביטול נסיעה עקב מחלה כזו או אחרת. תחת סעיף קורונה זה כולל למשל תוצאה חיובית בבדיקה טרום טיסה. אבל יש הרבה סיבות שלא קשורות בקורונה שיכולות לגרור ביטול הטיסה (כמו למשל אשפוז שלך או של בן משפחה קרוב). הסעיפים הללו הם לרוב בתוספת תשלום

אם שווה לך לשלם את הפרמיה עבור הסעיף הזה, הרי שכדאי לעשות את הביטוח כמה שקודם (כדי שאם מחר תשבור חלילה רגל תהיה כבר מכוסה). אם לא שווה לך לשלם את הפרמיה (כי הסבירות נמוכה ולעומת זאת הסכומים ששילמת נמוכים) – אז אולי דווקא עדיף לחכות ולא להוציא כסף נוסף כרגע.

שים לב שביטוח טיסה מוגבל לרשימה סגורה של סיבות, ויש לא מעט סיבות שלא כלולות בו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • יונית
            יונית @elig99 נערך לאחרונה על ידי יונית

@elig99

משלב הכרטוס ועד ההמראה יכולים לקרות לאדם, משפחה אירועים שונים רפואיים או משפחתיים ,החל מאסון דרגה ראשונה, וכלה בשבירת האצבע של הרגל.

מרגע שרוכשים ביטוח- הנושאים האלו מכוסים ,וגם הסיכון לחלות בקורונה בארץ ולפספס את הטיסה.

העלות -תשלום הביטוח עכשיו.

האופציה השנייה לחכות עד מועד הטיסה

אם קורים אירועים מהסוג הנ”ל- זב”שו של האדם. 

עלות ימי הביטוח בכל מקרה זהה אם רוכשים אותו ב1.1 לטיסה ב15.2 או אם רוכשים אותו ב14.2 לטיסה ב15.2

ההבדל הוא שאם נרכשה טיסה והיא מסיבה כלשהי בוטלה על ידי חברת התעופה/מדיניות מדינת היעד/מדיניות ישראל(תקנות קורונה) הסכום כבר שולם ולא יוחזר ויצטרף ליתר הסכומים (מקדמה ללינה וכו) שכבר שולמו.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • דוקטור דו ליטל
              דוקטור דו ליטל @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

תלוי מה תנאי הביטוח.

בעבר כיסוי גם אירועים שקרו לפני הטיסה, כמו שאמרה יונית שבר באצבע של הרגל.

אם ביטחת קודם ונשברה האצבע הרי שאתה מכוסה, אם אל ביטחת אתה לא מכוסה.

היום אני לא בטוח שבכל התוכניות יש כיסוי.

בנוסף בזמן הקורונה תנאי הביטוח משתנים,

ראיתי שאם עולה התחלואה באזור כלשהו יש גם עליה במחיר הפרמיה,

כך שרכישה קודם מקבעת את המחיר.

בצד ה”נגד” אם הנסיעה תתבטל מסיבה כלשהי (שאיננה אירוע ביטוחי)

אתה זכאי להחזר כספי, אני לא בטוח כמה מהר ההחזר יגיע.

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית אמר:

ההבדל הוא שאם נרכשה טיסה והיא מסיבה כלשהי בוטלה על ידי חברת התעופה/מדיניות מדינת היעד/מדיניות ישראל(תקנות קורונה) הסכום כבר שולם ולא יוחזר ויצטרף ליתר הסכומים (מקדמה ללינה וכו) שכבר שולמו.

ככל הידוע לי יש אפשרות לבטל את פוליסת ביטוח הנסיעות במקרה שלא טסים וכמובן במקרה שלא תבענו את הביטוח על כך שלא טסנו.

למשל על פי הפוליסה ה”רגילה” של AIG (זאת שנמכרת באינטרנט), סעיף 10..1

בוטלה הפוליסה ו/או ההרחבות ככל שנרכשו על ידי המבוטח לפני יציאתו לחו"ל, ודמי הביטוח שבגינם שולמו במלואם על ידי המבוטח, ולא הייתה ולא תהא עילת
                תביעה על פיהם, יוחזרו למבוטח דמי הביטוח במלואם

אני לא מתחייב שזה המצב בכל הפוליסות לש כל החברות. כמו כן, יתכן שלא ינתן  החזר על סעיף ביטול נסיעה כי הוא רלוונטי רק לתקופה של לפני הטיסה.

@יונית אמר:

השלב הכרטוס ועד ההמראה יכולים לקרות לאדם, משפחה אירועים שונים רפואיים או משפחתיים ,החל מאסון דרגה ראשונה, וכלה בשבירת האצבע של הרגל.

מרגע שרוכשים ביטוח- הנושאים האלו מכוסים ,וגם הסיכון לחלות בקורונה בארץ ולפספס את הטיסה.

חשוב למבוטח לשים לב לפרטים הקטנים כי הם חשובים. אם נישאר בפוליסה של AIG שבדקתי:

מחלה של המבוטח – רק אם זה לא מצב קיים, ורק אם זה מלווה באשפוז בשבוע האחרון. כלומר סתם שפעת, צהבת או אפילו חלילה סרטן (ללא אשפוז) – לא מכוסה

תאונה של המבוטח – רק אם רופא קבע כי על המבוטח לבטל את הנסיעה. כלומר לטובת העניין שבר ברגל – לשיקול דעת הרופא האם הטיסה מסכנת את הרגל. אם לא – אז למרות שהמבוטח נזקק לקביים/כסא הוא עדיין יכול לטוס מבחינת חברת התעופה. זה למשל שבר באמצע של הרגל – לא בטוח שרופא יקרב שאסור לטוס.

אסון לבן משפחה קרוב – רק אם מדובר על מוות או אשפוז. כלומר אם  הילד הקטן שבר רגל אבל ללא אשפוז, או שההורה המזדקן בדיוק אובחן במחלה קשה אבל ללא אשפוז (כרגע) – לא מכוסה. וגם בן משפחה קרוב לא מכסה ידועים בציבור וכדומה, כלומר בן/בת הזוג של המבוטח הלא נשוי (שלא נוסעים איתו) או ההורים שלה, או אפילו בן/בת הזוג של ההורה שלנו שבפרק ב’ – אסון שלהם לא רלוונני לענייני ביטוח

אסון לבן משפחה קרוב (2) – בן משפחה קרוב לא מכסה ידועים בציבור וכדומה, כלומר בן/בת הזוג של המבוטח הלא נשוי (שלא נוסעים איתו) או ההורים שלה, או אפילו בן/בת הזוג של ההורה שלנו שבפרק ב’ – אסון שלהם לא רלוונטי לענייני ביטוח. וגם לא כולל בני דודים/דודים

בידוד עקב קורונה (לא מחלה) – הפיצוי של AIG מוגבל ל 450 דולר (לעומת 3500 דולר פיצוי לביטול מסיבות מזכות אחרות, כולל הדבקות בקורונה)

אז חשוב להבין מה הפוליסה כן מכסה ועוד יותר מה היא לא מכסה. לחלק מאיתנו החורים מאד גדולים

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • דוקטור דו ליטל
                  דוקטור דו ליטל @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים אמר:

אני מסכים עם ההנחיה הכללית שלך, מסכים עם חלק מהפרשנויות שלך, לא עם כולן

למשל:

תאונה של המבוטח – רק אם רופא קבע כי על המבוטח לבטל את הנסיעה. כלומר לטובת העניין שבר ברגל – לשיקול דעת הרופא האם הטיסה מסכנת את הרגל. אם לא – אז למרות שהמבוטח נזקק לקביים/כסא הוא עדיין יכול לטוס מבחינת חברת התעופה. זה למשל שבר באמצע של הרגל – לא בטוח שרופא יקרב שאסור לטוס.

הרופא יכול למשל לקבוע שאותו אדם יכול לטוס, אבל עם פציעה כזו רק במחלקת עסקים ולא במחלקת סרדינים. מקרה שאני מכיר.

או למשל {אזהרת טריגר בעלי קיבה רגישה} אני מכיר כמה וכמה מקרים בהם הנוסע סבל מקלקול קיבה, הנסיעה בוטלה וחברת הביטוח שילמה את כל הסעיפים שהתחייבה להם (אם אני לא טועה – לפחות אחד מהמקרים החברה המבטחת היתה AIG). בכל המקרים לא היה מעורב אשפוז.

לא מכיר ספציפית מקרה עם שפעת אבל להערכתי כמו עם קלקול קיבה יש סיכוי שגם מחלה כזו מכוסה.

yohanand תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • yohanand
                    yohanand @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

תודה לכל המגיבים. המסקנה שלי שבכל מקרה כדאי לבטח מראש ב-AIG. אם מתבטלת הנסיעה, נניח והיעד הופך אדום, אקבל את הכסף בחזרה.

yohanand דוקטור דו ליטל מטייל_3937334 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • yohanand
                      yohanand @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

מה קורה אם בשבועיים לפני הנסיעה מדינת היעד הופכת אדומה? זה הזמן בו אני מחוייב לתשלום מלא של הדיל מול הספק האוסטרי.

האם במקרה כזה, חברת הביטוח מכסה?

yohanand anisham12 יונית 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • yohanand
                        yohanand @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

זה מה שכתוב במדיניות הביטולים שלהם:

"According to the Package Travel Directive, packages can also be canceled free of charge in the event of travel warnings and travel restrictions."

האם זה כולל מצב שישראל מכריזה על אוסטריה כמדינה אדומה, או רק במצבי סגר בתוך אוסטריה?

• anisham12
                          anisham12 @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

התשובה היא לא. זו שאלה ששאלתי את חברת הביטוח ולפי תנאי הפוליסה רק במצב שאתה נמצא כבר בחו"ל ומוכרז סגר או חלילה אתה נדבק אז יש כיסוי.

• מטיילבארץובעולם
                            מטיילבארץובעולם @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

מצד שני אם הזמנת מראש ללא מחלה קיימת ואם פתאום היה לך ארוע רפואי שגרם לך בשאלות לענות "לא" הרי עכשיו תצטרך ליידע את חברת הביטוח ולהוסיף מחלה קיימת. כל ארוע שמעלה את הסיכון חובה ליידע את חברת הביטוח.

• מטיילבארץובעולם
                              מטיילבארץובעולם @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

חוק חוזה ביטוח

חובת הודעה על החמרת הסיכון

17. (א) 

נודע למבוטח שחל שינוי מהותי, עליו להודיע על כך מיד למבטח בכתב.

(ב) 

לענין סימן זה, "שינוי מהותי" – כל אחד מאלה:

(1) 

שנוי בענין מהותי ששאלה עליו הוצגה למבוטח לפני כריתת החוזה ושחל אחרי שניתנה תשובה לאותה שאלה;

(2) 

שינוי שחל אחרי מסירת הפוליסה למבוטח, בנושא שצויין בה במפורש כענין מהותי;

(3) 

דבר המגלה שתשובה לשאלה בענין מהותי היתה לא נכונה ויש בכך כדי להחמיר את סיכון המבטח החמרה של ממש.

• מיכל ע
                                מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

כמו שכבר כתבו, אם אשפר לבטל את הביטוח לפני הטיסה, אז אין כאן סיכון (לצערנו יצא לנו לעשות את זה).

לגבי התנאים במי  קורונה צריך לקורא טוב את הפוליסה, על הרחבותיה השונות.

• sigal levi
                                  sigal levi @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

אני תמיד עושה ביטוח שבוע לפני שאני טסה

• יונית
                                    יונית @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand

למיטב ידיעתי , מהעבר

העובדה שישראל הכריזה על מדינה או אזור כ”אדום” לנוסעיה, אינם סיבה לביטול מבחינת האתר עצמו  (למשל כפר נופש שהוזמן מראש).

אם אוסטריה או הנפה יחליטו לסגור/לא לפתוח את עונת הסקי לזרים (כבר היה בעבר)-אז אולי תקבל החזר.

חברת ביטוח הנסיעות---לא מפצה על כך בכל מקרה, אלא אם באופן ספציפי זה רשום בהסכם הביטוח.

היא מפצה על נזקי קורונה (בידוד בארץ היעד, או מאומת לפני הטיסה וביטול טיסה).

• דוקטור דו ליטל
                                      דוקטור דו ליטל @yohanand נערך לאחרונה על ידי

@yohanand אמר:

שבכל מקרה כדאי לבטח מראש ב-AIG

לא יודע אם דווקא כדאי ב AIG, אבל אם בחנת את תנאי הפוליסה אז אני סומך עליך.

@yohanand אמר:

@yohanand

מה קורה אם בשבועיים לפני הנסיעה מדינת היעד הופכת אדומה? זה הזמן בו אני מחוייב לתשלום מלא של הדיל מול הספק האוסטרי.

האם במקרה כזה, חברת הביטוח מכסה?

אני מנחש שלא, צריך לבדוק מה כתוב בפוליסה.

אפשר גם לשלוח שאלה במייל או להתקשר טלפונית,

אם טלפונית מבטיחים שכן כדאי מאוד להקליט את השיחה.

@yohanand אמר:

@yohanand

זה מה שכתוב במדיניות הביטולים שלהם:

"According to the Package Travel Directive, packages can also be canceled free of charge in the event of travel warnings and travel restrictions."

האם זה כולל מצב שישראל מכריזה על אוסטריה כמדינה אדומה, או רק במצבי סגר בתוך אוסטריה?

להערכתי כדאי לשאול אותם בצורה ישירה, ועוד פעם עם תיעוד של מייל כתוב.

• מטייל_3937334
                                        מטייל_3937334 @yohanand נערך לאחרונה על ידי מטייל_3937334

@yohanand

יוחנן חופשת סקי עדיף לטעמי ביטוח טוב.

מה זה טוב?

רצוי כזה שבמוקד של הביטוח יושבים רופאים מומחים ולא סתם מוקדנים וזהו.

ממה שאני מכיר רק הראל ופספורט יושבים רופאים.

החוויה שלי מהראל טובה בסה”כ רכשתי דרכם ביטול השתתפות עצמית

אבל הייתי צריך לשלם בעצמי להשכרה על שפשוף בחופשה שלי בסלה,

ואז לדרוש מהם החזרים.אה, והם “וויתרו”  על אישור משטרה רק אמרו שפעם הבאה יחייבו אותי להגיש אישור כזה.

(בזמן שגלשתי נהג רכב השתפשף בי וההשכרה דרשו 700 יורו הראל החזירו בדיעבד)

פספורט לעומת זאת אתה משלם בכרטיס שלהם,הם זמינים בווטסאפ בקלות ומטעינים לך אותו מרחוק.

אני לא סוכן ביטוח!

אבל זה החצי גרוש שלי.

אנשיםטובים דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • אנשיםטובים
                                          אנשיםטובים @מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3937334 אמר:

עדיף ביטוח טוב. מה זה טוב?

בלי לעשות פרסומת ובלי לפגוע בחברה כזו או אחרת

הטיעונים שלך נראים לי בעיקר גימיקים ולא “חשובים”

רופא במוקד –  היום אפשר ליצור קשר על אחות או רופא הקופה בארץ טלפונית לייעוץ ראשוני, ולעיתים אפילו עם הרופא הקבוע. אז מה זה משנה אם מי שיענה לי זה רופא של הביטוח או של הקופה? ואם מדובר על מקרה חירום הרי שבכל מקרה אפנה לרופא מקומי (או אמבולנס או בית חולים) במיידי ולא אחכה ליצירת קשר עם המוקד.

כרטיס אשראי נטען – הכרטיס הרי לא טעון מראש, קודם צרכים לאשר לי בגדול את התביעה ורק אז הם יטענו בכסף. כלומר אם הם שוקלים לא לאשר הרי שלא יטענו.

אני מניח שמי שטס לטיול, הרי ש 700 אירו של השתתפות עצמית לא יגרמו לו לישון ברחוב. כמו שציינת חברת הביטוח החזירה את הכסף. כלומר בעצם נתת הלוואה לחברת הביטוח על סך 700 אירו לחודש-חודשיים עד שהכסף חזר. ברור שאני מעדיף שלא לתת הלוואה לחברת הביטוח (או לכל אחד אחר), אבל זה לא סכון דרמטי.

הרי את הסכומים הגדולים באמת של הביטוח (הוצאות טיפול רפואי בזמן אשפוז) חברת הביטוח גם ככה משלמת ישירות לבית החולים. מעולם לא שמעתי על אדם שנדרש לשלם 100 אלף דולר לבית החולים עד שחברת הביטוח תפצה אותו.

אז מבחינתי מה שתארת הם גימיקים ולא יותר

אם מכל שאר הבחינות הביטוח של חברה X ו Y הוא זהה (גם בפרמייה), הגימיקים יכולים לגרום לי להעדיף אחת משתי החברות. אבל אם חברה מסויימת נחותה יותר מהאחרת, הרי שהגימיקים לא יעבירו אותה למקום הראשו מבחינתי.

בבדיקות שעשיתי בעבר ברוב המקרים (כשהיינו בריאים) לא ראיתי הבדלים שמאד רלוונטיים לצרכים שלי. ההבדלים העיקריים היו בקטגוריה של מה נחשב ספורט אתגרי (ומכאן תוספת פרמייה) והפרמייה עצמה.

מטייל_3937334 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • מטייל_3937334
                                            מטייל_3937334 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי מטייל_3937334

@אנשיםטובים

אני מבין מה אתה אומר.

אבל כשטיילתי בצעירותי והייתי מחשבן כל שקל אז 700 יורו (וזה יכול להיות יותר במקרה של טיפול אצל רופא במרפאה בעיירת סקי

בשוייץ חבר שלי שילם אלפי פרנקים ורק בדיעבד קיבל החזר מהראל,

זה כסף שיורד לך מהחשבון בנק,מרגיז שאתה רוצה להשתמש ולא יכול.

במיוחד שהראל החזירו רק אחרי כמעט חודשיים ממועד חזרתנו ארצה.

להשיג אחות  (שלא לדבר על רופא) בקופה שלי פעמים אחרונות שניסיתי לקח מעל שעה המתנה.

מעבר לזה אני דוקא כן רואה יתרון לרופא שזמין עבורך בעברית- שפת האם שלך.

אני מעדיף לתאר את הבעיה הרפואית מול רופא מבין עניין ולא מול סתם נציג.

אבל אולי זה איבנדואלי ויש כאלו שחושבים אחרת.לגיטימי.

אגב אני מכיר סוכן שמהסיבה הזו מעדיף את החברות הללו, ולו בניגוד אלינו,יש יותר ניסיון מאירועים כאלו.

אגב,לא תמיד מדובר באירוע חירום דחוף שמחייב פינוי מיידי,

יש גם פציעות סקי קלות יותר.

אולי למשפחות זה הבדל משמעותי אבל בשבינו זוג שנוסע לגלוש הפערים לא ככ משמעותיים.

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון