ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. keves160
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 39
    • פוסטים 7670
    • הגבוה ביותר 1299
    • קבוצות 0

keves160

@keves160

1532
    מוניטין
    608
    צפיות בפרופיל
    7670
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2995764 גיל 56

keves160 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי keves160

• RE: שרשור הגיגים נבואות רעיונות וכל מה ששופכים

@משה-א אמר:

אני חוזר להצעה שכבר הצעתי פעם, שנקבע לעצמנו אמנה פנימית של המשתתפים בפורום, שלפיה יש מגבלה של כתיבת לכל היותר שלוש או ארבע תגובות בלבד בכל שרשור נתון ולא יותר.

רעיון מעניין אבל זה לא ריאלי, כי לפעמים בשרשור ענייני יש שיח של תגובות רבות אך ענייניות. הבעיה היא התוכן, לא כמות התגובות. אם אלו תגובות מועילות שנשארות בתחום עליו שאלו, עם המשך שיח ומענה על שאלות המשך, זה מעולה גם אם יש 10 מהן. לעומת זאת שלוש תגובות בלבד לאדם שכולן סיפורי אלף לילה ולילה והעלבות זה כבר שלוש יותר מדי. 

בעיקר צריך איפוק והתעלמות מגורמים מפריעים. על כולנו לזכור שזה מיותר לדבר לקיר, ובטח כשזה עוד קיר שממשיך לענות. 

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160
    • RE: האם הפורום הגיע לרווייה...או שמא.....
      לא עונים על שאלה X כי...

הוותק של השואל לא מעניין בכלל כשמסתכלים על השאלה ומחליטים אם לענות – מה אכפת לי אם זה גולש ותיק או לא? גם ככה הרבה פעמים אני לא ממש אסתכל על השם. 

לא עונים כי:

• לא הייתי במקום ו/או אין לי שום ידע לתרום. 
      • השאלה כללית מדי – “רוצה לנסוע לשבוע, מחפש המלצות”: באיזו עונה? מה התקציב? מה מעניין אתכם בכלל? בלי הסבר, זה די מיותר לטעמי לזרוק שמות. או “מחפש טיפים לאיטליה” – מה אנחנו אמורים לענות? “פיצה זה טעים”?
      • כי נמאס. זה אולי לא מנומס לומר, אבל מי שעונה פה שנים לפעמים נמאס לו לענות על אותה שאלה שוב ושוב ושוב. הרי מי שעונה עושה זאת לא למען תשורה/כסף אלא כי בא לו, לפעמים נמאס לענות על שאלות, לפעמים יש תקופות שזה פחות מעניין אותך להיכנס לפורומים. לגיטימי. 
      • כי גם השואל יכול לחפש בגוגל בדיוק כמוני: “מה הפרש השעות עם ספרד? מה מזג האוויר מחר בלונדון? מה הכתובת של פריימרק בהמרסמית’?”. 
      • כי לפעמים הבקשות נסחפות משהו, וזה בהמעטה: “רוצה מסלול לשבועיים, כולל מקומות לינה, איפה להשכיר רכב, מסעדות מומלצות ורשימת חיי לילה מפורטת”. וזה עוד רק פורום אירופה, שבו אנשים נוסעים למדינה אחת קצרות בדרך כלל, יש שאלות כאלו גם לטיולים של חצי שנה ברחבי דרום אמריקה!
      • כי עסוקים. כמו שאמרתי, אנשים עונים מטוב לבם. זה לא התפקיד שלהם. לפעמים יש רק כמה דקות ביום עמוס להציץ/הווייפיי במלון בחו”ל על הפנים, ויש שאלות שמחייבות יותר זמן ממה שיש לך באותו רגע, אז לא מסתדר. 

גם לי יש תקופות שלא נכנסתי לפורומים לפעמים לפרק זמן ארוך של חודשים או שנה מכל מיני סיבות. וכבר יצא לי לראות בעבר פוסטים כאלו של “הפורום נרדם/הגיע לרוויה/הגיע לקצו”. אבל בינתיים זה ממשיך, וימשיך גם בלעדיי או בלעדי ותיקים אחרים שמתעייפים, וזה בסדר. במקרים של חלק מהפורומים פה, זה גם מבורך שיהיו עונים חדשים, כי לפעמים כשעברו יותר מדי שנים מהטיול שלך המידע כבר לא עדכני ונוטה להטעות, מבלי שאתה מודע לזה (יש מדינות שבהן בנושאים מסוימים זה הרבה יותר מהותי). 

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160
    • RE: סיכום הברזה מהטיסה ומזוודות

למה לא הודעתם שאתם לא מגיעים לטיסה השנייה? אתם מודעים לעובדה שכדי להוריד את המזוודות שלכם (מטעמי בטיחות לא יתנו לטיסה לצאת עם מטען של אנשים שלא נמצאים על הטיסה) היו צריכים לעכב מטוס שלם? לחכות לכם למקרה שתופיעו, להודיע שוב ושוב בכריזה, ואז להתחיל לחפש את המזוודות כדי להוריד, בעוד אנשים רבים יושבים כמו מטומטמים ומתעכבים בגללכם?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      keves160
      keves160
    • RE: זהירות לא להזמין ליוון...........

@מטיילבארץובעולם אמר:

הנוף כמעט מכל הר באוסטריה שווה יותר למשל מהנוף מה סקיי גארדן או ממגדל אייפל בפאריס

זה לא ממש בר השוואה. תלוי מה אוהבים יותר, נוף או טבע. גם אצלי הטבע מנצח, ואפילו שלונדון היא העיר האהובה עלי ומקום שאשמח לחזור אליו עדיין אתרי הטבע המרשימים שהייתי בהם יפים יותר בשבילי. 

אגב, הייתי בלונדון הרבה פעמים, כולל לתקופה ארוכה, ואף פעם לא הייתי בסקיי גארדן. גם לא ממש ביליתי יותר מדי בבתי קפה. לדעתי החוויה התיירותית השגרתית מחמיצה את הלב ואת העניין של לונדון. יש בה כל כך הרבה מעבר לזה, אבל צריך להתאמץ ולגלות ולהרחיק מאתרי התיירות הבנאליים, ואם אפשר גם להקדיש זמן לאנשים ולאירועים/מקומות הקטנים. 

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160
    • RE: הפוך על הפוך (פוסט התבכיינות עצבני במיוחד, עדיני נפש - מומלץ להמנע)

@IO

אני איתך. מובן לגמרי. אצלי החסימה של חו”ל זה אפילו יותר גרוע בגלל נסיבות מסוימות שלא נפרט פה, והייאוש הולך ומעמיק. 

לפעמים כיף לי לטייל בארץ, אבל אין מה להשוות. שום דבר לא נגיש בתחבורה ציבורית ובלי רכב כל דבר מסובך. הרבה אתרים שאהבתי נהרסו בשנים האחרונות, בים המלח ממש עצוב להיות. וכמובן הרבה אשפה, הרבה עומס. הרבה ישראלים. הרבה כסף. זה ממש לא תחליף. וגם מעט הטבע העירוני שהיה בעירי הנוכחית הפך למגרשי חנייה או בניינים.  

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160
    • RE: השמיים נפתחים: לאן מותר לכם לטוס? ואיך עושים את זה?

@kalda01

זה לא ממש אומץ. 

אם כבר זה אומץ לשים כסף על חופשה שעד הכניסה למדינה אתה לא בטוח אם ישלחו אותך חזרה (או לבידוד כפוי במדינת היעד או בחזרה) כי כשהיית באוויר שינו את הכללים או כי בדיקת הקורונה שלך לא נראית להם או כי המדחום המקולקל בכניסה חושב שאתה קודח. וחלק מהמדינות הללו צבועות אדום, ואתה הרי מסתובב בין אנשים ולא מסתגר כי “זה חופש”, אז ממילא סיכוי ההדבקה שלך עולים, ולך תתעסק עם תסמינים שמופיעים כשאתה תקוע במדינה זרה, ופתאום חברת התעופה לא רוצה להכניס אותך למטוס, והרופא מדבר קרואטית וכו’. זה כרגע יותר כאבי ראש וסימני שאלה מחופשה מהנה. 

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160
    • RE: שימו לב למדיניות בוקינג להזמנות כפולות!

זה דווקא שינוי מדיניות מבורך. היכרתי אנשים שמחזיקים לא רק הזמנה כפולה אלא לפעמים 3 או 4 מקומות בו זמנית כדי שכל האפשרויות יהיו בידיהם בלי צורך להחליט, ומבטלים בדקה התשעים. זה לא אדם אחד או שניים, אלא תופעה רחבה, ולכן זה פוגע משמעותית במטיילים אחרים (שחושבים שהחדרים תפוסים ונאלצים לשנות תוכניות/להתפשר על איכות או על מחיר הלינה וכו’) וגם במקומות הלינה שנתקעים עם חדרים פנויים בשיא העונה סתם כך. יש כיום לא מעט מקומות לינה שמייקרים את המחיר בגלל שנמאס להם מכמות הביטולים מבוקינג ודומיו, אבל הם מתקשים להסתדר בלי האתרים הללו ששולטים בשוק או בלי לתת אפשרות ביטול כדי להתחרות במקומות לינה דומים (בעיקר כשמדובר על צימרים/מלונות בוטיק פרטיים/אכסניות). 

האמת שמפליא אותי שעוד לא ביטלו את האופציה לעשות הזמנה כפולה לאותה עיר. 

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160
    • RE: וידוי - חשוב לי להגיע למקומות "סודיים" ולכם?

@imeshy

קשה לומר שאנגליה היא מקום “שלא התגלו” ש”לא כולם נוסעים אליהם”. אולי ישראלים לא עומדים בתור לחפש פריימרק בקומבריה, אבל לא חסר שם תיירים כבר שנים על גבי שנים. 

גם אני בהעדפה לפחות המוניות, עומס ותיירות יתר שמרתיעים אותי מאוד, אבל אם אתחיל לפסול ככה כל עיר ומדינה זה לא ייגמר וזה גם לא תמיד מוצדק. אפשר להגיע ליעדים מתוירים ולהתחמק מההמונים. למשל, להגיע מחוץ לעונה, או לבקר באתרים הכי מתוירים בשעות לא שגרתיות. ככה אפילו יצא לנו לטייל ולצלם בגשר קארל בפראג כמעט בלי אף תייר! בנוסף, גם בעיר/מדינה תיירותיות יש מלא מקומות שתיירים לא מכירים (ואתה בטח יודע את זה על לונדון), ואפשר גם להתרכז פחות באתרים מפורסמים ויותר בפעילויות מיוחדות ובמפגשים/אירועים חברתיים. 

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160
    • RE: הצילו... קור מקפיא בבודפשט מה נעשה?!

@משה-22

הבנו, משה. כל שואל נוסע בעונה הלא נכונה, לא מוציא מספיק כסף, לא מבין, לא יודע, לא קולט מה הוא מפסיד בזה שהוא לא שוכר פרארי. יש רק דרך אחת, הדרך שלך, כולנו טועים.

אפשר עכשיו לקבל שקט תעשייתי מעוד הצתות של ויכוחים מיותרים וברברת נטולת קשר שלא מועילים בדבר לשואל ומעייפים את כולנו? 

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160
    • RE: שקיעתו של הפורום...

@keves160

ואולי, אנחנו גם יכולים ליצור שיח משלנו פה. לא רק לחכות לשאלות, אלא להעלות דיונים/עניינים שנוגעים לנושא הפורום וכך להעיר עניינים. 

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      keves160
      keves160

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי keves160

• פולין-גרמניה-צ'כיה בימי קורונה

ברור לי שדברים עשויים להשתנות עד התאריך המיועד, אבל זו מעין בדיקת התכנות: כרגע, האם יש איזשהן מגבלות לטיסה לפולין ומשם מעבר יבשתי לגרמניה וצ'כיה ושוב לפולין עבור מחוסנים? מה בכלל הפרוצדורה של הקורונה היום?

והאם יש עדיין טיסות לואוקוסט לפראג או שהן התאיידו עם הקורונה?

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160
    • RE: טיול חודש וחצי - חודשיים בארה"ב חודש אוגוסט

@Liad_3933455

קשה לדעת אם חלוקת הימים טובה בלי לדעת מה אתם מתכננים בערך בכל עיר. אם הולכים לכמה פארקים אז באמת צריך יותר ימים ב-LA (לא בטוח שצריך תשעה, בכל מקרה), אבל אם לא אז לא. לאס וגאס, אם לא הולכים על הימורים ומלא מופעים, לנו יומיים היה די והותר. תקראו על כל עיר, סמנו מה מעניין אתכם בה, ואז יהיה יותר קל להבין כמה ימים אתם צריכים בכל מקום. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      keves160
      keves160
    • RE: מסלול לטיול ברכב ממיאמי ללוס אנגלס דרך ערים גדולות

@אריק01

הבעיה העיקרית בעיניי שזה לא בהכרח מסלול מעניין בכל מה שבאמצע בין שני היעדים הללו. ואם נוסעים בין יעד ליעד בכביש המהיר גם לא ממש רואים שום דבר מעניין בין הערים, אז אין שום יתרון לרכב על פני למשל טיסות בין כמה ערים מרכזיות. 

במקום לבחור שתי נקודות ולנסות לחפש מה יש באמצע, למה לא לשאול את עצמכם איזה יעדים הכי מעניינים אתכם בכל ארה”ב ואז לחפש איך לחבר אותם? זה ייצא הרבה יותר מעניין מהמון נסיעות עם עצירות שחלקן הגדול זו פשרה (פשוט כי זה מה שיש באמצע ואין מספיק זמן לסטות).

פורסם בפורום צפון אמריקה
      keves160
      keves160
    • RE: מדריך טיולים לניו זילנד

@thomas757

בעיניי השלכת יותר מרשימה מהסאקורה (פריחת הדובדבן) אבל זה כבר טעם אישי. היתרון של השלכת שזו תקופה ארוכה יותר מאשר פריחה שלפעמים קשה לקלוע למועד המדויק שלה. 

תאילנד אידיאלית בחודשים דצמבר-פברואר לדעתי, אבל באופן כללי תמיד חם ולח שם אז זהות העונה לנסיעה לא קריטית. ביפן ובניו זילנד העונות הרבה יותר שונות זו מזו. 

פורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
      keves160
      keves160

@Roi_3947863 אמר:

התכנון הוא לצאת אחרי החגים (סוף אוקטובר 22) בטיסה לאוקלנד, הבנתי שהמז”א  בדרום בתקופה זו של השנה הוא עדיין קריר אז כדאי להתחיל באי הצפוני ולרדת סביב  אמצא נובמבר תחילת דצמבר לאי הדרומי. הטיול בניו זילנד מתוכנן כ 3 חודשים ומשם להמשיך ליפן ותאילנד ( זה סיפור נפרד שאלמד בפורומים הרלוונטים).

הייתי משנה את הסדר. בנוכחי תגיעו ליפן בשיא החורף. תתחילו מיפן, שם אוקטובר-נובמבר הוא זמן מוצלח (במיוחד אם מזיזים יותר לתוך אוקטובר) ואז תגיעו לניו זילנד בקיץ הדרומי. 

keves160
      keves160
    • RE: אות מיותרת באמצע השם בכרטיס טיסה האם בעייה?

@fogeld9

יכולה בהחלט להיות בעיה. חשוב לבדוק עכשיו מול החברה על שינוי השם. 

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160

@doitchmoti אמר:

בל רוי ומשפחתו ששאלו את השאלה איני חושב שכוונתם הייתה לתכנון כללי אלא תכנון פרטני עם כמובן שנויים ספונטניים שיצטרכו לעשות בגלל מזג אויר וכו’

אי אפשר לעשות טיול פרטני עם הזמנת מקומות לינה לשנה שלמה. זה לא יעבוד. 

keves160
      keves160
    • RE: תעודת התחסנות- האם אתם מציגים את הדף המודפס ממשרד הבריאות

@rozmar

אין אפליקציה ספציפית להצגה. מורידים pdf מאתר משרד הבריאות ואז כדאי גם להדפיס, וגם להשאיר את הקובץ בטלפון ולהציג אותו (בכל אפליקציה להצגת קבצים כאלו). הדף המודפס הוא פשוט לגיבוי, אם הטלפון מת. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      keves160
      keves160
    • RE: איך להגיע לנתב״ג כשאין רכבות?

@oomri1231 אמר:

מישהו יודע למה אין רכבות מבנימינה לנתב״ג בין שמונה בערב לחמש בבוקר?

מאצלנו אין רכבות לשום יעד בשעות הללו כבר הרבה זמן. בהרבה קווים הרכבות שובתות כל הערב והלילה ואין בכלל בשישי בבוקר או במוצ”ש בכל מיני תירוצי חישמול קו. בכל הפעמים שניסיתי לנסוע עד היום לנתב”ג ברכבת עוד לפני הקורונה תמיד לא היתה רכבת ובכל פעם תירוץ אחר. 

פורסם בפורום אירופה
      keves160
      keves160
    • RE: לינה בלוס אנג'לס

@yona777

קשה לענות כי אתן מדברות עליה במנותק מההקשר – זה טיול רק לשם? לעוד מקומות? לאן? למה דווקא לשם?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      keves160
      keves160