מי? שתי משפחות, אחת עם ששה ילדים, השניה עם ארבעה ילדים. גילאי 10 עד 18, פלוס ילדה אחת בת ארבע. טיילנו בעבר בהולנד, היער השחור, אוסטריה, אלפ"צ, גיאורגיה.
איפה? יומיים במנצ'סטר, שבוע בפיק דיסטריקט.
מתי? סוף אוגוסט, 19 עד 29
מה? מוזיאון מדע, חפש את המטמון, מתחם שלג, סי-לייף, פארק חבלים, טיולי טבע, מערה, פארק שעשועים, פסטיבל, יריד, חץ וקשת, טיול אופניים, פארק מים, מוזיאון פתוח ועוד. סיפור מפורט בהמשך... 
נהיגה? הנהיגה בצד שמאל זו שאלה שרבים מתחבטים בה לפני טיסה לאנגליה. אנחנו שכרנו רכב תשעה מקומות (מרצדס ויטו אוטומטי), והנהיגה בצד שמאל כמעט לא הפריע. כן צריך להיות מרוכזים יותר בנהיגה, אבל לא הרבה יותר מכל נהיגה בארץ זרה. מה שמאד הפריע אלו הכבישים הצרים להחריד בכל האיזור. כבישים ללא שוליים, ברוחב של רכב אחד, אך הכביש דו-סיטרי.... לא פעם החסרנו פעימה, כשמשאית הגיע מולנו, והתפללנו ששנינו נעבור בלי להתנגש. בגלל הכבישים הצרים, הנסיעה איטית וגם נסיעה למרחק קצר של כ20 ק"מ יכולה להתארך לשעה של נסיעה.
קיבלנו בהשכרת הרכב צמיד ליד שכתוב עליו "Keep left | Place on left hand" 

לינה? מציאת לינה למשפחה גדולה היא אתגר. לשתי משפחות גדולות על אחת כמה וכמה. אחרי חיפושים ושיקולים שונים החלטנו על ארבעה לילות במנצ'סטר, וששה לילות בחווה בפיק דיסטריקט.
הדירות במנצ'סטר: Axis house ו Athletes way house הוזמנו דרך בוקינג. דירות טובות מאוד, מרווחות ומודרניות. מצוידות היטב.
החווה: Broadhurst farm holiday cottages - הזמנו את הדירות Elm ו Cedar ישירות מול הבעלים (לינדה). דירות טובות ומרווחות. דרושה קצת תחזוקה טובה יותר – אחת המקלחות לא עבדה (לא היה זרם), ואחד השירותים התקלקלו (תוקן אחרי יום). הילדים במיטות קומתיים.
אז איך היה? היה כיף, בלי ספק. הרבה ירוק, מים כבשים ופרות בכל פינה. אטרקציות נחמדות. אבל, אם אני צריך לדרג את צפון אנגליה ביחס לשאר המקומות שהיינו בהם, אין ספק שבאוסטריה והולנד נהנינו יותר. למה? התשובה מורכבת. הנאה ודירוג של טיול מורכבים מהרבה גורמים: ציפיות, מזג אוויר, דינמיקה משפחתית, מקום הלינה, אטרקציות מסוימות, תחושה של חידוש או מיצוי ועוד. הולנד היה הטיול הראשון שלנו, ובוודאי שזה משפיע על ההתלהבות שלנו עד היום. באוסטריה היינו כבר מנוסים, אז אני יכול לומר בוודאות שהייתי ממליץ יותר. הנוף, האטרקציות, נסיעות קצרות יותר. יכול להיות שקצת מיצינו את הסגנון הזה של טיולים או את אירופה, וצריך לחפש משהו מעט שונה. זה לא שלא היה כיף, אבל גם לא היה משהו מיוחד או שונה מיעדים אחרים.
שיא הטיול? מבחינתי המוזיאון הפתוח Black country. מבחינת הילדים, הדעות חלוקות, חלק אמרו טיול אופניים בMonsal trail, חלק אמרו הפעילות של חץ וקשת, חלק המתחם של השלג במנצ'סטר – Chill factore וחלק אמרו הטיול לMother cap . מעניין שאף אחד לא אמר אלטון טאוארס.
אכזבת הטיול? הפסטיבל ב Stoke-on-trent לכל הדיעות.
למי תודה למי ברכה? קראתי סיכומי טיול רבים בפורום, ונעזרתי ברבים וטובים, שאי אפשר למנותם כי רבים הם, אך יהיו בעיניכם כאילו הייתי פורטם... אני חייב לציין את הסיכום המקיף של עמיחי (כעת בבלוג), שמפנה לסיכומים רבים נוספים, שנעזרתי בו רבות. כמו כן, תודה לאוליב על התשובות לכל עניין אנגלי, ולסמדרולה, שטיילה במקביל אלינו, על מספר עיצות שימושיות, ובמיוחד על היישומון של KLBD, שהפך את חיינו לקלים יותר במהלך הטיול.