שבוע בלבד מה הבעיה לקחת מהארץ מנות חמות אריזות פירה מציות אנרגי’ ועוד מוצרים ולהוסיף שם מוצרים מקומיים פירות ירקות יוגורט וכו’ אגב אני מקווה שיהיו טיסות בינואר לניו זילנד ותכנן על אותו בסיס אוכל כך גם טיילתי השנה בדרום אמריקה.
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי doitchmoti
-
RE: בורה בורהפורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
-
מסלול טיול ארגנטינה, צ'ילה, ברזילפורסם בפורום דרום אמריקה
12/11/2019 יום שלישי טיסת latam המראה מתל אביב שעה 19:20
13/11/2019 יום רביעי נחיתה סאו פאולו שעה 05:35 המראה מסאו פאולו שעה 07:25 נחיתה בואנוס איירס שעה 10:20 העברה למלון hotel boutique buenos aires
14/11/2019 סיור יום מלא בבואנוס איירס שכונת ריקולטה ופלרמו, תיאטרון קולון, כיכר מאי, כיכר סאן מרטין, כיכר אלבראר, כיכר הקונגרס, כיכר איטליה, שדרת התשעה ביולי, הבית הורוד, הקתדרלה, הקונגרס, וארמונות נוספים בעלי חשיבות ארכיטקטונית, הסטורית, ותרבותית, סן טלמו, בלגרנו, סמטת קמיניטו בשכונת לה בוקה, שכונת פורטו מדרו, הפארקים לזמה, טרס דה פבררו, האצטדיון לכדורגל, בית הקברות בריקולטה ומוזאון אוויטה, בערב מופע טנגו.
15/11/19 יום שישי חצי יום סיור לכיוון טיגרה. עקב היותנו דתיים אחרי הצהריים התארגנות לשבת.
16/11/19 יום שבת בואנוס איירס יום חפשי לטיולים רגליים עקב היותינו דתיים
17/11/19 יום ראשון המראה מבואנוס איירס בשעה 04:30 נחיתה ב-טרילאו בשעה 06:30 ביקור במושבת האריות פונטה לומה תצפית על בעלי החיים מלמעלה. ולאחר מכן ביקור במושבת הפינגווינים פונטה טומבו שבו ניתן לצפות בפינגווינים מסוג מגלן מקרוב. לינה hotel bahia nueva בפוארטו מדרין.
18/11/2019 יום שני פנינסולה ולדז שייט צפייה בלוייתנים. צפייה בפילי ים מקרוב. ביקור בפונטה נורטה צפייה על אריות ים.
19/11/2019 יום שלישי המראה מ-טרילאו בשעה 12:30 נחיתה באושוואיה בשעה 14:40 העברה למלון hotel canal de beagle , שייט כשלש שעות בתעלת ביגל.
20/11/2019 יום רביעי escondido and fagnano lakes.
21/11/2019 יום חמישי national park tierra del fuego, רכבת סוף העולם. זוהי רכבת בה היו מובלים האסירים מהכלא לעבודות הפרך. בדרך ניתן לראות הזיזג של נהר הפיפו, מפל המיים מקרנה, את שלשת בתי הקברות והיער האנטרטיק. העברה לשדה התעופה טיסה ל-אל קלפטה המראה מאושוואיה בשעה 18:20 נחיתה ב-אל קלפטה בשעה 19:40 העברה למלון hotel bahia redonda
22/11/2019 יום שישי סיור בקרחון פריטו מורנו כולל שייט לעבר הקרחון.
23/11/2019 יום שבת יום חפשי לטיולים רגליים עקב היותנו דתיים.
24/11/2019 יום ראשון פוארטו בנדרה שייט של כשש שעות בקרחוני אופסלה ואונלי. הטיול כולו עורך יום שלם משעה 08:00 עד שעה 19:00.
25/11/2019 יום שני יציאה בבוקר מקלפטה לטורס דל פיינה שעה 07:00 איסוף מהמלון שעה 07:20 עוזבים את קלפטה שעה 09:40 הגעה ל-frontera שעה 11:00 תצפית פנורמית ראשונה ב-lago sarmiento de gamboa בשעה 11:30 עצירה לצפייה ב- guanacos בשעה 11:45 נסיעה ברכב 4x4 ל- laguna amarga שמשם ישנה התצפית הכי טובה של הטורסים, עצירה והליכה קלה שעה 12:10 הגעה למפלי paine ששם נאכל צהריים, שעה 12:50 laguna amarga שעה 13:10 עצירה ב-laguna larga, laguna mariposa בשעה 13:30 עצירה של 15 דקות לצפייה פנורמית על mirador superior del lago nordenskjold בשעה 14:30 הגעה ל- salto grande במידה ומזג האויר יאפשר הליכה של 50 דקות ל- lake nordenskjold לראות מאד מקרוב את cuernos del paine לינה במלון hotel del paine.
26/11/2019 טורס דל פיינה ביום זה נעשה את הסיבוב ההפוך עם זודיאק דרך הסרנו ובלמסידה מהטורס דל פיינה ועד פוארטו נטלס משם העברה פרטית לפונטה ארנאס מרחק 3 וחצי שעות לינה ב- hotel plaza.
27/11/2019 טיסה לפורט מונט המראה מפונטה ארנאס בשעה 08:38 נחיתה בפואטרטו מונט בשעה 10:47 העברה למלון בםוארטו ואראס hotel cabana del lago. יום חפשי ניתן לטייל בו עצמאית עם נהג פרטי בנמל והשוק בפוארטו מונט פרוטיגאר, ובקרבת הר הגעש אוסורנו.
28/11/2019 יום חמישי מעבר האנדים מפוארטרו ואראס לברילוצ’ה מפוארטרו ואראס נסיעה לעבר פטרווה לגדות אגם לאנקואיה. בדרך רואים את הרי הגעש אוסורנו וקאלבוקו. נכנסים לפארק הלאומי ויסנטה פרז ש ומבקרים במפלי פטרווה. לאחר מכן הפלגה באגם כל הקדושים לכיוון פטרווה בתקווה שמזג האוויר יאפשר בדרך ניתן לצפות על הרי הגעש אוסורנו ופונטיאגודו, וגבעת טרונדור. כחלק מטיול לארגנטינה שנגיע לפאויה שהינו כפר אקולוגי תהיה עצירה לארוחת צהריים ולאחר מכן נסיעה באוטובוס לכיוון פוארטו פריאס שהנו מעבר הגבול לארגנטינה. חציית הרי האנדים ניסע לכיוון פוארטו פריאס ושייט באגם פריאס עד הגעה לפוארטו אלגרה. מפוארטו אלגרה נסיעה באוטובוס לכיוון פוארטו בלסט בשעות אחרי הצהריים המאוחרות הפלגה מפוארטו בלסט לאורך אגם נאוול וואפי עד לפוארטו פאנואלו, משם המשך באוטובוס עד ברילוצ’ה העברה למלון cacique lnacayal lake & spa hotel.
29/11/2019 יום שישי שייט לאי ויקטוריה וביקור ב- arayanes national park.
30/11/2019 יום שבת יום חפשי טיולים רגליים עקב היותנו דתיים.
01/12/2019 יום ראשון סאן מרטין ודרך שבעת האגמים כביש שבעת האגמים דרך nahuel huapi, drafty, espejo, escondido, villarino, falkner and machonico, ארוחת צהריים בסאן מרטין דה לוס אנדס.
02/12/2019 יום שני סיור באזור האנדי הגבוהה הטרונדור והקרחון השחור כולל עלייה ברכבל.
03/12/2019 יום שלישי הסיבוב הקטן הר קמםנירו כולל העלייה ברכבל הכיסאות, לאחר מכן נגיע ל- el trebol lagoon to reach san perdo and liao- liao. העברה לשדה התעופה טיסה דרך קורדובה עד למפלי האיגוואסאו המראה מברילוצ’ה בשעה 14:40 נחיתה בקורדובה בשעה 16:40 המראה מקורדובה בשעה 17:40 נחיתה באיגוואסאו בשעה 19:30 לינה במלון village cataratas-hotel iguazu misiones argentina.
04/12/2019 יום רביעי ביקור במפלים הארגנטינאים כשש שעות כולל שייט מתחת למפלים
05/12/2019 יום חמיש/י טיול חצי יום למפלי האיגוואסו בצד הברזילאי בעברה לשדה התעופה לטיסה לריו המראה מאיגוואסו בשעה 16:25 נחיתה בריו בשעה 18:25 העברה למלון לינה במלון promenade palladium.
06/12/2019 יום שישי טיול של ארבע שעותשייט בלאגונת גווארנה ביי משם ניתן לראות את חלקי המצוקים של ריו ומצד שני את האטלנטי אחרי הצהריים הכנות לשבת
07/12/2019 יום שבת יום חפשי טיולים רגליים עקב היותנו דתיים במוצאי שבת בילוי באחד ממועדוני הסמבה בריו כולל העברה.
08/12/2019 יום ראשון סיור יום שלם בריו מקומות הביקור sambodrome, קתדרלה מטרופוליטן, כיכר cinelandia שבה מבנים הסטוריים כמו בית התאטרון , הספריה הלאומית והמוזאון לאומנות, הר הסוכר כולל עליה ברכבל עם שתי עצירות העצירה הראשונה ב-urca hill, בה נקודת תצפית מגובה 215 מטרים המשקיפה על חוף guanabara והאיים והר הקורקובדו. הרכבל השני עד לפסגה בגובה 395 מטר שמשם מקיפים על הנופים המרהיבים של חופי קובקבנה, מבצר סנטה קרוז, עליה ברכבת להר הקורקובדו שם נמצא פסלו של ישו
09/12/2019 יום שני ביור גיפים ביער טיג’וקה ובשכונת סנטה תרזה הסיור הינו של 5 שעות בשכונה זו נמצאים בתים מתחילת המאה שנבנו בעיקר על ידי אנגלים. כיום יש מרכז תרבותי ואמנותי ובו גלריות רבות בהן חפצי אמנות מקומיים . יער טיג’וקה, הינו היער האורבני הגדול בעולם ועצירה לתצפית על חופי קופהקבנה ואיפנמה בערה העברה לשדה התעופה טיסה מריו בשעה 19:35 נחיתה ב-סאו פאולו בשעה 20:55 המראה מסאו פאולו בשעה 22:45
10/12/2019 יום שלישי נחיתה בשדה תעופה בן גוריון בשעה 17:20
מכיוון שכבר סגרתי את ההזמנות לכל הטיולים ולכל המלונות וכרטסתי את כל טיסות הפנים עלות הטיול לזוג הינו 11,580 דולר לזוג ובנוסף טיסה בינלאומית בחברת latam בסך 754 דולר לאדם לזוג 1508 דולר
החלטתי לפרסם בפורום זה לאור השאלות הרבות שראיתי בפורום לגבי מסלולי טיול בדרום אמריקה ועלויות ברצוני לציין המסלול אינו מיועד למוצ’ולרים ולתרמילאים אחרי צבא אלא לזוגות 50+++. אנחנו אגב בני 67.
-
RE: נסיעה לסיישלפורסם בפורום אפריקה
לשבחם של אייר סיישל הם החזירו את מלא הכסף ששולם ביום שבו ביטלתי את העסקה בשל דחיית ההמראה ביום.
-
RE: מסלול טיול לניו זילנד הערות והארותפורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
הי ranchy מקווה שהנך נהנה מאד בטיולך!
מעבר ל-300 ק”מ ביום יש לי רק מקורמנדל לרוטרואה דרך מערות וואיטמו סה”כ 358 ק”מ מחוסר ברירה שאין לי טעם לשהות במערות וואיטמו למשך שעה ולא להמשיך הלאה. לכן האתרים ברוטרואה חולקו ליומיים.
פעם נוספת יש לי מטונגרירו לוולינגטון 528 ק”מ עם הפסקה לביקור בהר הגעש טראנקי. בתחילה חשבתי לנסוע לולינגטון 326ק”מ ביום שישי בבוקר אבל מכיוון שאנו דתיים ואנחנו רוצים להספיק לראות משהו בוולינגטון ביום שישי לכן חשבנו להמשיך את הדרך מהר הגעש טרנאקי לוולינגטון ביום חמישי. אבל אם יש לך פתרון כיצד לחלק את הדרך בין הר הגעש טרנאקי לוולינגטון חלק ביום חמישי וחלק ביום שישי והיכן לעשות את חניון הלילה אשמח לשמוע אבל בהתחשב בזאת שנגיע לוולינגטון ויהיה לנו מספיק זמן לטייל במקומות שציינתי.
פעם נוספת יש לי 412 ק”מ לפונקאקי פרנץ ג’וזף וקרחון פוקס אבל במקרה זה רוב היום הינם רק נסיעה עם חניה בפונקאיקי של חצי שעה. פרנץ ג’וזף שעה וחצי ואם לא אספיק להגיע לקרחון פוקס באותו היום אסע אליו למחרת.
פעם אחרונה נסיעה לאקרואה 386 ק”מ זה לאורך כל היום נסיעה בלבד ללא בקורים אם יש לך רעיון כיצד לחלק נסיעה זו במשך יומיים והיכן ללון אשמח לשמוע.
קוינסטאון לא הייתי שוהה בה מעבר לחצי יום אבל מכיוון שהיום למחרת הינו שבת ואיננו נוסעים בשבת לכן מתוך אילוץ אני נשאר יומיים אבל אם יתברר שיש בית חב”ד בוואנקה אחליף בין וואנקה לקוינסטאון זאת אומרת יום חמישי נשהה בקויינסטאון וימים שישי ושבת נשהה בוואנקה.
לגבי הרי הגעש במידה ויהיה מעונן אז בוודאי שלא נעשה את כל המסלולים שציינתי.
לגבי הקרחונים כבר ציינתי שאם לא נספיק ביום הראשון נטייל בפונקאקי חצי שעה ו-פרנץ ג’וזף שעה וחצי וקרחון פוקס ו-מאתיסון לייק נטייל למחרת יום חמישי.
לגבי הערים שים לב שהינם מתוכננים רק לשהייה בימי שישי שבת מחוסר ברירה שאיננו נוסעים בשבת אלא רק מטיילים רגלית.
כאשר ישבתי על התכנית ניסיתי לבדוק מה קורה היום האם ניתן למצוא טיסת קונקשיין מכרייסטצ’רץ לישראל ולא מצאתי. אם וכאשר אזמין את הטיסות מצב זה ישתנה בוודאי שלא אחזור לאוקלנד רק בגלל שייט לאי ראגיטוטו.
לקחת רכב באוקלנד כפי שאני מתכוון לעשות ולעבור איתו במעבורת לאי הדרומי ולהחזיר בכרייסטצ’רץ’ ניתן רק במקרה ששוכרים רכב מחברה ניו זילנדית. אגב בגלל הנהיגה ההפוכה אנו רוצים לשכור רק רכב אוטומטי ואני מקווה שלחברות ניו זילנדיות יש רכבים אוטומטיים.
תודה והמשך טיול נעים
מרדכי
-
הי keves מהבוקר אני שואל את עצמי איך זה ש- keves עדיין לא התייחס למסלול. וכאשר ראנצ’י הגיב והעלה נקודות חשבתי לענות לו נחכה גם לתגובה של כבש. יש לי תוכנית מסודרת וברורה בקובץ אקסל. אבל איני יודע כיצד לעלות קובץ אקסל לפורום זה לכן זה נרשם בצורה זו. לחלק שהיה לי כתובת מייל שלהם שלחתי במייל את קובץ האקסל שיש לי לגבי התכנית.
לגבי מזג האויר כל תכנית הינה בסיס לשנויים בשטח. וכנגד מזג אוויר איני יכול להלחם, אלא רק לקוות ולהתפלל לטוב. אבל בכל טיול צריך שתהיה איזו מסגרת של תכנית כי אחרת הזמן יתבזבז ותאבד כיוון ותכנית זו הינה המסגרת. שאני אבקר ב100% של התכנית שהצגתי ואעשה את כל מסלולי ההליכה שציינתי כמעט וודאי שלא . אבל השאיפה הינה להשתדל לעמוד בלוח זמנים. אגב אנו לא מסוג המטיילים שמתחילים את היום בתשע או עשר בבוקר. כאשר טיילנו בהוואי היו ימים שבגלל אורך הנסיעה יצאנו גם בחמש או שש בבוקר וסיימנו את היום בערב מאוחר. אנחנו גם לא נוהגים לשבת במהלך היום בבתי קפה אנחנו בבוקר שותים קפה וחטיף לוקחים איתנו לדרך עוגיות, חטיפים, פירות, אוכלים תוך כדי נסיעה או תוך כדי הליכה במסלול במקרה הכי גרוע יושבים רבע שעה על ספסל בחיק הטבע ואוכלים. כך שמבחינת זמן שאינו מנוצל במהלך היום לא קיים. בערב מגיעים לחדר מכינים מרק, מנה חמה, או שמורים ולחם. אנו לא מפונקים מבחינת אוכל וכבר טיילנו בשנה שעברה בדרום אמריקה פרו ואקוודור כולל איי הגלפגוס והסתדרנו מלבד שבתות עם שמורים כחודש ימים ושרדנו.
מלונות מוטלים אטרקציות שייט טיסות פנים יוזמנו מראש טרם יציאתנו מהארץ זאת אומרת כאשר אצא מהארץ אדע היכן אלון להיכן עלי להגיע ולכן לא נוכל להתעכב בשביל לראות מקומות שיש בעיה באותו יום עם מזג האויר. הגמישות בטיול זה תהיה לוותר על חלק מהדברים שלא ניתן לעשותם. בגלל ההזמנות מראש ובגלל שבשבתות אנו רוצים לשהות בערים בגלל הנוחות. אם לא נשמעתי מספיק ברור הגמישות תהיה זהה לגמישות של טיולים מאורגנים.
נכון שמדנדין עד כרייסטצ’רץ רוב הדרך הינה נסיעות ופחות בקורים באתרים. אבל שמעתי שבדרכים אלה הנוף מקסים. ואם תהיה אפשרות לקצר בכמה ימים את הטיול בשבוע האחרון ולהספיק להגיע לישראל לקראת השבת האחרונה אקצר במספר ימים את הטיול. אם אתה רואה אפשרות כזאת אנא ציין לי את המקומות שהיית מבקר בשבוע זה לפי ימים ובאיזה יום היית חוזר לארץ על מנת לנחות ביום חמישי בלילה הכי מאוחר.
זה נכון שבערים הגדולות ישנם סופרים כשרים אבל מה אקנה שם בשר אני לא אתחיל לבשל בשר. מוצרי חלב לא הייתי מסתכן בנסיעה לאורך היום עם מוצרי חלב. אז מה נשאר לקנות שם שמורים. הגענו לאותה תוצאה. תראה הנוסע הדתי למד שאם הוא אינו נוסע בטיול מאורגן הוא נוסע עם שתי מזוודות האחד בגדים השני אוכל. ותאמין לי לא מתים מזה מוסיפים פירות וירקות ובדרך כלל לא משילים אפילו גרם אחד בגלל האוכל אלא רק בגלל הפעילות.
נכון הטיול אמור להיות בעוד כשנה או שנה פלוס וכרטיסי טיסה טרם ניקנו. אבל בגלל מורכבות הטיול והלוגיסטיקה הלא פשוטה אני כבר בונה את הטיול מהיום. איני יודע באיזה יום אני טס וגם לא ציינתי זאת מה שכן אני יודע שעל מנת לטייל באי הצפוני ולהגיע לשבת לוולינגטון אני חייב להתחיל את הנסיעה מאוקלנד ביום ראשון בבוקר ועל מנת להיות בשבת הראשונה באוקלנד ולהספיק לראות משהו
מאוקלנד. אני חייב לכל המאוחר לנחות באוקלנד ביום חמישי וזה מה שכתוב בתכנית.
כעיקרון בבניית התכנית קודם קבעתי היכן הכי נח לנו לשהות בשבתות מבחינה קהילה יהודית או בתי חב”ד ולפי זה נקבע ימי הביקור בשאר המקומות כאשר זה הולך לפי סדר המקומות במפה. ולכן ישנם מקומות שדילגתי עליהם כי לא מצאתי שום עניין במקומות האלה. אם תסתכל שוב בתכנית תראה שקווינסטאו בא אחרי וואנקה. כך ראיתי במפה . אבל מישהי כבר כתבה לי שבקווינסטאון בית חב”ד פתוח בחגים בלבד והיא ביקרה שנה שעברה בניו זילנד והיה בית חב”ד פתוח בוואנקה. לאחר שאבדוק זאת לקראת התאריך הסופי של הטיול. ויתברר שזה אכן כך אשנה את יום חמישי לקווינסטאון וימים שישי שבת בוואנקה אפילו שזה יעשה לי נסיעה של הלוך וחזור.
מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי קצת יותר,לגבי כיצד נבנתה התכנית ולכן כל שנוי שצריך לעשות צריך להיות מבלי לפגוע בשבתות
ערב טוב ותודה
מרדכי
-
קרחון פוקס או קרחון פרנץ יוז'ףפורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
בוקר טוב!
לגילאי 66-72 הרוצים לעצור רק באחד משני הקרחונים באיזה משניהם מומלץ יותר לטייל?
תודה
-
הי רנצ’י
האם יש לך רעיון כיצד לרווח זמנים מבלי לשנות את מקומות השהות בשבתות (בגלל היותינו דתיים) ובשבתות נוח לנו לשהות במקומות שיש קהילה יהודית או בית חב”ד. והבנתי שברוב המקומות שציינתי שהות בשבת אכן קיים כזה דבר. אגב אם יש לך רעיון אינך חייב לרשום כעת זה יכול לחכות לשובך לארץ איננו נוסעים מחר.
אגב אין לי אפשרות להאריך את מסגרת ימי הטיול מעבר לימים שהוקצבו.
אז אם יש לך רעיונות במסגרת שתי ההגבלות שציינתי אשמח לשמוע.
תודה המשך טיול נעים
מרדכי
-
בלוגים על ניו זילנדפורסם בפורום אוסטרליה וניו-זילנד
בוקר טוב!
אנו נמצאים בתקופת הטיולים בניו זילנד שלאחר הקורונה. הסתכלתי הבוקר בבלוגים על ניו זילנד וראיתי שהבלוג האחרון שנכתב שם היה לפני שנתיים טרום תקופת הקורונה. אשמח מאד אם אנשים שטיילו בניו זילנד וכבר חזרו לישראל יקדישו מזמנם ויעדכנו מה קורה היום בניו זילנד ויתארו את טיולם. על מנת שאלה הקוראים בלוגים על מנת לתכנן את טיולם בניו זילנד יוכלו להתעדכן מה קורה בניו זילנד שלאחר הקורונה.
תודה
-
RE: תאילנד לישראלים, מידע מעודכן?פורסם בפורום תאילנד
צריך להוציא ויזה ולשהות בבידוד של14 ימים בתאילנד
זה עדכון שקיבלתי מבית חב”ד בבנגקוק וגם מסוכנת ישראלית בשם מיכל הגרה בקוסמוי
-
תודה שהארת את עיני לגבי מיקומם של בתי חב”ד. אצטרך לבדוק מה מרחק ההליכה בין מיקומם למקומות טיולי ההליכה בשבת ובהתאם לזאת לשנות את התכנית
מרדכי
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי doitchmoti
-
טיול לפורטוגלפורסם בפורום טיולים לשומרי מסורת ודתיים
בוקר טוב!
אנחנו זוג בני 73 דתיים לאומיים מתכננים לטייל בפורטוגל 10 ימים ברוטו 4 ימים בליסבון 4 ימים פורטו לצורך ארגון טיולנו אשמח לקבל פרטים בנושאים הבאים:- מארגני סיורים בעברית בליסבון ובאזור כולל מספר ווטסאפ להתקשרות.
- מלונות מומלצים בליסבון באזור שניתן למצוא מסעדות כשרות.
- מסעדות כשרות בליסבון כולל שבת שבה ניתן להזמין ולשלם ביום שישי.
- נהג להעברה משדה התעופה למלון בליסבון כולל מספר ווטסאפ להתקשרות.
- נהג להעברה מהמלון בליסבון למלון בפורטו או הפוך תלוי בטיסות שיוזמנו כולל מספר ווטסאפ להתקשרות.
- מארגני סיורים בעברית בפורטו ובאזור כולל מספר ווטסאפ להתקשרות.
- מלונות בפורטו באזור שניתן למצוא מסעדות כשרות.
- מסעדות כשרות בפורטו כולל שבת שבה ניתן להזמין ולשלם ביום שישי.
- נהג להעברה מהמלון בפורטו לשדה התעופה בפורטו.
תודה לעונים
-
טיול לפורטוגלפורסם בפורום אירופה
בוקר טוב!
אנחנו זוג בני 73 דתיים לאומיים מתכננים לטייל בפורטוגל 10 ימים ברוטו 4 ימים בליסבון 4 ימים פורטו לצורך ארגון טיולנו אשמח לקבל פרטים בנושאים הבאים:- מארגני סיורים בעברית בליסבון ובאזור כולל מספר ווטסאפ להתקשרות.
- מלונות מומלצים בליסבון באזור שניתן למצוא מסעדות כשרות.
- מסעדות כשרות בליסבון כולל שבת שבה ניתן להזמין ולשלם ביום שישי.
- נהג להעברה משדה התעופה למלון בליסבון כולל מספר ווטסאפ להתקשרות.
- נהג להעברה מהמלון בליסבון למלון בפורטו או הפוך תלוי בטיסות שיוזמנו כולל מספר ווטסאפ להתקשרות.
- מארגני סיורים בעברית בפורטו ובאזור כולל מספר ווטסאפ להתקשרות.
- מלונות בפורטו באזור שניתן למצוא מסעדות כשרות.
- מסעדות כשרות בפורטו כולל שבת שבה ניתן להזמין ולשלם ביום שישי.
- נהג להעברה מהמלון בפורטו לשדה התעופה בפורטו.
תודה לעונים
-
מלון קוסטנס אפיליה 5 כוכבים באיי סיישל באי מאההפורסם בפורום טיולים לשומרי מסורת ודתיים
צהריים טובים!
אשמח לקבל חוות דעת של שומרי כשרות למי שביקר באיי סיישל במלון קוסטנס אפיליה 5 כוכבים באי מאהה לגבי תפריט ה- kosher style במלון זה.
תודה
-
מלון קוסטנס אפיליה 5 כוכבים באיי סיישל באי מאההפורסם בפורום אפריקה
הריים טובים!
אשמח לקבל חוות דעת של שומרי כשרות למי שביקר באיי סיישל במלון קוסטנס אפיליה 5 כוכבים באי מאהה לגבי תפריט ה- kosher style במלון זה.
תודה
-
מלון קוסטנס אפיליה 5 כוכבים באיי סיישל באי מאההפורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
צהריים טובים!
תודה
-
RE: תכנית מסלול טיול למונטנגרו 19/05/25-27/05/25פורסם בפורום אירופה
בדקתי את מה שכתבת נכון לינה בפודגוריצה מחייבת נסיעה ארוכה יותר בשני הימים. אבל בדקתי אפשרויות אחרות במידה ואיננו לנים בפודגוריצה שתהיה לנו ארוחת ערב כשרה מכיוון שאנו שומרי כשרות האופציות היחידות שמצאתי או להצטייד עם אוכל מישראל שזה משקל רב יותר או ללון בפודגוריצה מכיוון שאוכל כשר ניתן להשיג רק בטיווט במלון הכשר או בבודווה בבית חב"ד או דרך בית חב"ד בפודגוריצה ששם מבצעים משלוחים למלון עדיף להאריך את הנסיעה מאשר להיסחב עם מוצרים מהארץ מבחינתנו
-
תחילה תודה על התגובה. כפי שאני הבנתי בשיחה עם הנהג/מדריך הנסיעה לא תהיה בכבישים בין עירוניים אלא בכבישים עוקפים בעלי תצפיות נוף. מועד הטיול נבחר בחלק השני של מאי מכיוון שהבנתי משאלות קודמות ששאלתי שזה מועד מעולה
מבחינת מזג אויר וגם הדרכים הינם פתוחות הדבר היחיד שאיננו יודעים האם יהיו אלה ימי שמש או ימי גשם. אבל בטיולינו בניו זילנד למדנו שניתן לטייל בכל מזג אויר גם ביום גשום. מטרת השאלה לגבי המסלול לוודא שזה לא רוח מידי או לחוץ מידי ושבאמת כללתי את הדברים העיקריים שהינם ההייט לייט של מונטנגרו ולא פיספסתי כלום ולפחות את כל המיטב אני מספיק ליהנות. מתוך התגובות שקיבלתי הבנתי שהבעיה היחידה הינה הלינה בפודגוריצה שמאריכה את הדרך אבל לא ראיתי שכתוצאה מזה אני מפסיד אתרים חשובים. אלא זה בסך הכל דורש מהנהג יותר שעות נהיגה אבל האתרים החשובים והמעניינים מטיילים בהם. אז זה שהנהג מעדיף לנהוג יותר זמן וללון בביתו זה עניינו. הדבר היחיד הינו האם כדאי לבקר יותר בטיולי הראשון למונטנגרו בגשר טארה ובאגם פיבה או באגם סקנדר. מנסיוני ודאי יש דעות חלוקות בנושא זה.
שוב תודה -
לצערי לא הצלחתי להבין את כוונתך מכיוון שאינך נוסע רק לראות יעד ולחזור אלא בדרך ישנם גם תצפיות נוף שעוצרים בהם כך שהנסיעה אינה נסיעה למטרה סימון v
אלא גם לתצפיות בדרך. אשמח עם תבהיר את כוונתך ומה היית משנה בימים אלה. -
הנהג גר בפודגוריצה ונח לו לחזור לביתו ולישון בביתו מה גם חוסך לנו עלויות לינה לנהג