ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לקט עידכוני קורונה יותר טרי

פורום אירופה
    טיולים בשבילך טיול משפחתי טיסה
    12
    37
    1928
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונית
      יונית נערך לאחרונה על ידי

מה שמסתמן מתוך הישיבה

יתווספו לאדומות בריטניה- דנמרק ובלגיה.

המשך יבוא.

aljaje elig99 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • aljaje
        aljaje @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

כן, “...בתוך 72 שעות יוכנסו אנגליה, דנמרק ובלגיה לרשימת המדינות האדומות."

*סגרת עלי את השירשור הקודם:)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • aljaje
          aljaje @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

עדכון:"ההחלטה תכנס לתוקף ביום בחצות הלילה שבין רביעי לבין חמישי, בכפוף לאישור הממשלה.

בבחינה נוספת שבוצעה הערב, נמצא כי בלגיה גבולית ואינה עומדת בקריטריונים של מדינה אדומה . משכך, בשלב זה, לא יחולו מגבלות מיוחדות ליציאה וכניסה ממדינה זו. במשרד הבריאות מציינים עם זאת כי שכיחות האומיקרון בבלגיה נמצא בעלייה ועל כן יתכנו שינויים בהנחיות כבר בימים הקרובים."

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Vadim3238398
            Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

בנט: אין כוונה. לבטל 3 ימי בידוד בחזרה ממדינות לא אז אדומות
            Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Roco
              Roco @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי Roco

@Vadim3238398

מה קשה להבין, עושים הכל כדי להכביד על הטסים והחוזרים כדי שלא יסעו, וזאת תחת מגבלות פסיקת בג"ץ שאסור לסגור את נתב"ג.

מטיילבארץובעולם תומר Vadim3238398 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • מטיילבארץובעולם
                מטיילבארץובעולם @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

אנשים תמיד ימצאו דרך לעקוף ולהתחכם.

יסעו פשוט לתקופה ארוכה יותר,

יעשו קונקשן דרך מדינה לא אדומה..

• תומר
                  תומר @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

עושים הכל כדי לשמור על בריאות הציבור,

וזאת במסגרת המגבלות החוקיות והחוקתיות

רונימי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • רונימי
                    רונימי @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

בתור מחלים+ מחוסן בשלושת החיסונים. מרגיש שעושים הכול כדי לאלץ את האנשים להתחסן.

ולצערי משיגים את ההפך. במקום לאפשר למחוסנים להיכנס עם בדיקות וללא בידוד, יוצרים מצב שמחוסנים ושאינם נמצאים באותה סיטואציה.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • Vadim3238398
                      Vadim3238398 @Roco נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

@Roco

https://www.mako.co.il/news-lifestyle/2021_q4/Article-632e94daadfad71027.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1898243326

גורם בכיר: "זו הדרך בפועל לסגור את השמיים"

גורם במערך קבלת ההחלטות אמר לחדשות 12 כי "זו הדרך בפועל לסגור את השמיים. ברור למשרד הבריאות ולמשרד ראש הממשלה שרוב הנוסעים לא ייקחו את הסיכון ויטוסו לחו"ל - אם הם חוששים שיחזרו בחזרה לבידוד במלונית"

**

ההערכה: רוב מדינות אירופה ייצבעו באדום

כפי שפרסמנו ב"מהדורה המרכזית", הקבינט יידרש להצביע על המתווה בהמשך השבוע - אך בשלב הזה עדיין לא ברור איך הממשלה וגורמי האכיפה מתכוונים לאכוף את זה. לצד זאת, ההערכה שמתגבשת כרגע היא שרוב מדינות אירופה ייצבעו בקרוב באדום ושהמדיניות הזאת תימשך כל עוד מספר המאומתים בישראל נמוך באופן ניכר ביחס לעולם

https://www.kan.org.il/item/?itemId=118571

**

הם לא מסתירים את זה שזו מניפולציה למנוע מאיתנו לטוס ולמנוע מ-תיירים לבוא לפה.

ממשיכים את נפשעות הממשלה הקודמת. והופכים את תיירות החוץ למשהו שאפשרי רק לבעלי הון ומשפחות פליטיקאים.

ןממשיכים לרצוח את שרידי התיירות הנכנסת. 

אבל ההיסטוריה חוזרת, הם ייכשלו, נגיע לסגרים והם יעופו לפח האשפה של  ההיסטוריה.

או כמו שאמר שר האוצר מציע גם לו כמו שהוא הציע למורי הדרך להחליף מקצוע. 

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • Roco
                        Roco @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

בוקר טוב, ברור, יסעו ליעד אחר וממנו יחזרו.

קונקשין מפוצל. שלי טיסות נפרדות.

לדעתי הבעיה לא היעדים האדומים שכנראה רב אירופה תכנס להגדרה האדומה.

ההעברה למלוניות ביום הראשון, במקום להגיע מהשדה הביתה, זה המוקש הגדול. 

כל אדם מדמיין לעצמו את החזרה הביתה, לחדר השינה הפרטי שלו אחרי טיסה, זה מוקש פסיכולוגי גדול, אנשים יוותרו בגלל הדרישה להיות בבידוד במלונית לדעתי, שמי יודע אם יתגלו חיוביים ויתקעו בה 14 יום.

בעיני זה נסיון סרק לעקוף את פסיקת בגץ. משיכת זמן.

הכל יעלם בקרוב, שהאומיקרון יתגלה כנגיף שהתחלף לאפסילון. 

לשחרר.

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • תומר
                          תומר @Vadim3238398 נערך לאחרונה על ידי

@Vadim3238398

הדרך למנוע מזנים מסוכנים תוצרת חוץ להכנס לארץ, זה לסגור את הכניסה לארץ.

יש מדינות יותר 'גרועות' בנושא.

אז בו נשתמש בשפה מתלהמת, ונתעלם מהמציאות.

Vadim3238398 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • אסף 16
                            אסף 16 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

אפסילון זו כבר פרסומת לבית ההשקעות המפורסם. זה לא פייר כלפי בתי השקעות אחרים…..

מה יקרה שייגמרו אותיות האלפא ביתא??

• יונית
                              יונית @aljaje נערך לאחרונה על ידי יונית

@aljaje

מתוך מעקב על התחלואה באירופה- נראה (לי) כי המדד המשמעותי כעת אינו התפשטות הקורונה אלא מדינות בתחלואה גבוהה של אומיקרון.

זה מה שמפחיד כעת את המערכת -ולא מפתיע , אם אלו מקדמי ההכפלה שלו.

עד שהנושא לא יובהר כנראה נהיה נתונים לתנודות האלו בהחלטות.

אין לנו ממשלות מרושעות מלאות מכשפים שמפלבלים בעינהם ואומרים “יאללה, בוא נראה איך דופקים את הציבור עוד קצת” לא הממשלה הנוכחית  ולא קודמתה. 

יש מצב שכול העולם לא יודע איך ל”אכול” אותו. יש מודלים שונים של מדינות שהצליחו/לא הצליחו (אפילו ניוזילנד עם סגירה הרמטית ...).לכן עוברים מטקטיקה אחת לאחרת , לפני חודשיים הפילוח היה לפי מחוסן/לא מחוסן (ובחלק מהמדינות עדיין ) עכשיו חזרנו לאדום/כתום/צהוב.

בואו נתמקד בעובדות, נתונים, מגמות, החלטות, שינויים, החלטות חדשות, שינויים חדשים וחוזר חלילה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • דוקטור דו ליטל
                                דוקטור דו ליטל @רונימי נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@רונימי אמר:

בתור מחלים+ מחוסן בשלושת החיסונים.

ככלל משרד הבריאות לא מרשה למחלימים לקבל בוסטר, להערכתו לכמעט כל אוכלוסית המחלימים אין תועלת בבוסטר וצריך אישור מיוחד.

מותר לשאול למה התחסנת חיסון שכנראה חסר ערך?

@רונימי אמר:

מרגיש שעושים הכול כדי לאלץ את האנשים להתחסן.

כמה וכמה מדינות אירופאיות מראות לנו שבישראל עושים מעט מאוד כדי לגרום לאנשים להתחסן,

מראות לנו שאפשר לעשות הרבה יותר

כך שהתחושה שלך לא נתמכת בעובדות

@רונימי אמר:

ולצערי משיגים את ההפך

אולי משיגים מה שצריך ואולי ההיפך,

אף אחד לא יודע אם לא היו נוקטים בצעדים האלה אם יותר אנשים היו מתחסנים או פחות.

התחושה שלי, אם היו אוכפים תו ירוק כמו שצריך מספר המתחסנים היה עולה.

@רונימי אמר:

במקום לאפשר למחוסנים להיכנס עם בדיקות וללא בידוד, יוצרים מצב שמחוסנים ושאינם נמצאים באותה סיטואציה.

רק למטיילים שחוזרים ממדינות אדומות.

אנחנו היום יודעים שהסיכון של מחוסן פייזר/מודרנה להדבק לעומת לא מחוסן בזנים הקיימים נמוך פי 20.

אנחנו גם יודעים שהסיכון שמחוסן שנדבק ידביק אחרים לעומת לא מחוסן גם כן נמוך בהרבה (אין לי מולי את המספרים), בזני הקורונה הקיימים.

לכן היתה הצדקה אפידימיולוגית להבחין בין מחוסנים ללא מחוסנים.

כרגע יש זן חדש, נכון לכרגע כנראה אין מספיק מידע למידת ההגנה שהחיסון (או ההחלמה) נותנים בפני הדבקה באומיקרון ולכן עד שיצטבר המידע אין גם הצדקה להקל על המחוסנים (והמחלימים).

התקנות בראש ובראשונה באות להגן על בריאות תושבי ישראל בצורה ישירה. חסינות היא הגנה על בריאות תושבי ישראל אבל בצורה פחות ישירה.

מטיילבארץובעולם רונימי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • מטיילבארץובעולם
                                  מטיילבארץובעולם @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי מטיילבארץובעולם

@דוקטור-דו-ליטל

המדינה רוצה לעכב את כניסת הוירוס לארץ ולהרוויח זמן שבינתיים יוכלו יותר להתחסן. הבעיה שאנשים לא יתחסנו או יחסנו את הילדים אם התחלואה פה נמוכה ובלאו הכי יש הגבלות כולל על חו”ל גם למחוסנים. אנשים לא רואים צורך להתחסן לכן כל העיכוב בהכנסתו יהיה לשווא.

אם התחלואה פה נמוכה וגם לפני זה ילדים בקושי חלו וגם לחו”ל לא יכול לקחת אותם כמו שרציתי אז למה שאני אחסן אותם?בפרט שהסיכונים הן מהחיסון והן מהקורונה לא ידועים ולכן הרבה מעדיפים לשבת באפס מעשה

• Vadim3238398
                                    Vadim3238398 @תומר נערך לאחרונה על ידי Vadim3238398

@תומר

הדרך הזו נכשלה. ויותר מזה הדרך הזו רק מותחת את המשבר לשנים קדימה. וזו הדרך הקלה כי הכי קל להקריב תיירות (לפי דעת קהל "לא חייבים לטוס", "לנפוף אפשר בחרמון" ולהפוך אותה למשהו של עשירים ונשות פוליטיקאים) והכי קשה לאכוף תו ירוק, בייחוד במגזרים שמתחסנים פחות. ככה שקל גם לחסל ענף שלם שחיסולו לא ייפגע במנדטים. יש פיתרון כבר שנה - חיסונים.תכריח להיתחסן 90 אחוז מהאוכלוסייה וגם האומיקרון יהפוך למשהו קל ויתפשט פחות. אבל אם זכויות אדם הן עניינך אנא אל תפגע בחופש התנועה היכן שהכי קל ותתעולל תיירים ותיירנים. ותגיע לחסינות עדר טבעית. שנתיים אנחנו שם בגלל הסטטוס קוו ושנים נהייה בקצב הזה.

מלבד זאת, אפילו אוסטרליה וניו זילנד, מדינות גדולות ומרווחות שמדיניות חסימרת הגבולות לא חונקת כמו בארץ ותיירות הפנים יותר אפשרית כתחליף לתיירות חוץ,  הודו שמדיניות האפס הדבקה שלהן נכשלה מאז הופעת הדלתא. סין היא לא דוגמה.

האומיקרון יגיע וסטטוס קוו הזמני יהפוך לקבוע.

מדיניות ישראלית…

• Roco
                                      Roco @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי Roco

@אסף-16

יש ביוווית צירופי אותיות - שתי אותיות שיוצרת אות שבאנגלית היא אות אחת בלבד, כמו gk,  ΓΚ, שזה גימל , mp,ΜΠ,  שזה בית בעברית. ועוד כמה צירופים של שתי אותיות, אז יש לאן להתקדם.,😉

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • אסף 16
                                        אסף 16 @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

יפה, לאמריקאים כן היתה בעיה בתחום הזה לפני כמה שנים כשעונת ההוריקנים שברה שיאים וכבר נגמרו האותיות לתת שמות לסופות…..

• רונימי
                                          רונימי @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

הסיבה שאני מחלים+ מחוסן ב3 חיסונים היא, הייתי חולה דיי בתחילת המגיפה, המחלה התבטאה בכאבי גב בלבד!!! לבעלי זיכרון ארוך בהתחלה לא נתנו בדיקות PCR רק באישור רופא ומשכך האישור לא ניתן, כאבי גב? לך לאורטופד. 

טרום עידן החיסונים, משרד הבריאות אישר בדיקות סרולוגיות, ולאחר ששילמתי ממיטב כפסי לבית חולים שמיר-אסף הרופא נתגלה בבדיקת נוגדנים שאני משופע בהם ברמה גבוהה!!!

ואכן קופת החולים אישרה והנפיקה לי אישור מחלים, דא עקא שמשרד הבריאות סרב להכיר בזה עקב שימוש בקיטים לא לפי הנהלים שהשתנו באותו זמן (בזמן הבדיקה זה היה לפי הפרוטוקול, הם שינו את זה בין הבדיקה לזמן שהגשתי את הטפסים למשרד הבריאות, אז זה עוד לא היה מסונכרן) 

כך שלא קיבלתי חיסון ומאידך לא ניתן לי אישור מחלים, כשלוויתי את אשתי ההריונית למן חיסון, הייתה שם רופאה מחוזית ופניתי אליה בתחינה שתפתור לי את הבעיה, והיא הפנתה לחיסון, ומאז אני במסלול מתחסן ולא במסלול מחלים, אכן חושש מהבוסטרים למינם אבל זקוק לתו ירוק אז….

משיגים ההפך לדעתי, כי רוב חבריי כרגע לא לקחו בוסטר, ואני מדבר על חברים שרצו לחיסון ראשון ושני, את הבוסטר הם מתכננים לעשות שבוע לפני שהם הולכים לטוס, ובכך לדחות את הבוסטר הרביעי בעוד חצי שנה. לטענתם, למה להתחסן, תו ירוק בארץ? באף מקום לא דורשים. לחו”ל? נעשה כשנצטרך. בכל אופן משנים נהלים כל דקה.

אני בעד שמי שלא מחוסן יאלץ בחזור להיכנס למלונית, ועל חשבונו. אבל...במקביל מחליטים לסגור דה פקטו- באמצעות בידוד לשבים וכדו’ תנו פיצוי למזמינים, תנו פיצוי לחברות התעופה, תנו פיצוי לחברות התיירות וסוכני הנסיעות. זה פשוט הזוי אתה מזמין כרטיס וכשאתה בגייט מתברר שתחזור לבידוד. ייתכן שאין ביררה וזה המצב אבל תפצה!!!!! אני לא אשת ראש הממשלה ולא ידוע לי בדיוק מתי הולך להיות סגר\בידוד וכו’

הכי חשוב, יש אומיקרון??!? זה מסוכן?!? יתכבדו שרי הממשלה וחכי”ה ובני משפחותיהם ויהוו דוגמא אישית. ויישארו בארץ!!!!!! 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @רונימי נערך לאחרונה על ידי

@רונימי אמר:

הייתה שם רופאה מחוזית ופניתי אליה בתחינה שתפתור לי את הבעיה, והיא הפנתה לחיסון, ומאז אני במסלול מתחסן ולא במסלול מחלים

מעולה שהגדילה ראש ועזרה

@רונימי אמר:

משיגים ההפך לדעתי, כי רוב חבריי כרגע לא לקחו בוסטר, ואני מדבר על חברים שרצו לחיסון ראשון ושני, את הבוסטר הם מתכננים לעשות שבוע לפני שהם הולכים לטוס, ובכך לדחות את הבוסטר הרביעי בעוד חצי שנה. לטענתם, למה להתחסן, תו ירוק בארץ? באף מקום לא דורשים. לחו”ל? נעשה כשנצטרך. בכל אופן משנים נהלים כל דקה.

כל אחד רואה את הסביבה שלו,

לא נכון להסיק מהסביבה שקרובה אליך או אלי מה קורה בכלל מדינת ישראל.

גם לי יש תחושה שיש הפקרות בתו הירוק בארץ, לפני כמה ימים הייתי במסעדה שבהחלט דרשו אבל הם היו היוצא מהכלל.

אני כמובן מכבד את השיקולים של החברים שלך גם אם לא מסכים איתם.

@רונימי אמר:

אני בעד שמי שלא מחוסן יאלץ בחזור להיכנס למלונית, ועל חשבונו. אבל...במקביל מחליטים לסגור דה פקטו- באמצעות בידוד לשבים וכדו’ תנו פיצוי למזמינים, תנו פיצוי לחברות התעופה, תנו פיצוי לחברות התיירות וסוכני הנסיעות.

עניין של גישה.

הגישה שלי אומרת שמי שמזמין היום (או לפני שנה) חופשה בחו”ל יודע את הסיכון. במידה והסיכון יתממש הוא צריך לשאת בתוצאות.

למה מי שנמצא בארץ צריך להשתתף בהוצאות של מי שרצה לטוס?

@רונימי אמר:

ייתכן שאין ביררה וזה המצב אבל תפצה!!!!!

ההתרשמות שלי שבזמן האחרון ההחלטות פחות פוליטיות ויותר ענייניות.

ובכל מקרה אני לא מבקש ממי שנשאר בארץ לשלם עבוד נסיעה שלי שלא צלחה ולא מוכן לשלם עבור נסיעה של אחר.

@רונימי אמר:

אני לא אשת ראש הממשלה ולא ידוע לי בדיוק מתי הולך להיות סגר\בידוד וכו’

אני מעריך שגם היא לא קיבלה מידע מראש.

@רונימי אמר:

הכי חשוב, יש אומיקרון??!? זה מסוכן?!? יתכבדו שרי הממשלה וחכי”ה ובני משפחותיהם ויהוו דוגמא אישית. ויישארו בארץ!!!!!!

למה? הם לא דרשו ממך להישאר בארץ אז למה שהם ישארו?

אם לך מותר לטוס למה להם אסור?

הם נותנים דוגמה אישית, טסים כמו שלך מותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון