ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. רונימי
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 17
    • פוסטים 212
    • הגבוה ביותר 13
    • קבוצות 0

    רונימי

    @רונימי

    14
    מוניטין
    148
    צפיות בפרופיל
    212
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3476178 גיל 56

    רונימי הפסק לעקוב עקוב

    הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי רונימי

    • RE: לקט עידכוני קורונה יותר טרי

      @תומר

      בתור מחלים+ מחוסן בשלושת החיסונים. מרגיש שעושים הכול כדי לאלץ את האנשים להתחסן.

      ולצערי משיגים את ההפך. במקום לאפשר למחוסנים להיכנס עם בדיקות וללא בידוד, יוצרים מצב שמחוסנים ושאינם נמצאים באותה סיטואציה.

      פורסם בפורום אירופה
      רונימי
      רונימי
    • RE: נסיעה ממילנו לליבוניו

      ביררתי ברנטל קאר, תבצע חיפוש עם הגדרות לשעות בהם אתה מעוניין, החברות שמאפשרות זאת למרות שאינן פתוחות 24 שעות ביממה, מאפשרות זאת באמצעות קופסה בשדה התעופה בה הינך מניח את המפתח.

      משיטוט בפורומים המליצו לי להחזיר בכזה אופן רק אם ביצעתי ביטול השתתפות עצמית. וכן מצאתי אזהרות לגבי GOLDCAR.

      צמיגי שלג לא מצוי במילאנו ובוונציה, חובה בשוויץ ובגרמניה.

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: דולומיטים - סוף מרץ 2018
      סקי או לא???

      לדעתי אם הכוון הוא שיעור או שניים. חבל על הזמן (ועל הכסף) שלך ושל הבנות. סקי זה השקעה…

      אם אתן סתם רוצות להנות מהשלג זה גם רעיון לא רע, אפשר לבקר במרמולדה, או באי אלו אתרים שאפשר לשכור ושיש בהם מסלולי הליכה בשלג, וכן היכן שיש מזחלות. (זה לא קיים בכל אתר סקי לכן מומלץ לברר מראש)

      בקשר לנהיגה, תחפשי בפורום חוויה מנהיגה בלילות מושלגים (http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1331071/start-0/) שם פרטתי על נהיגה באזור זה בשלג.

      תהנו!!!!!

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: שאלה לגבי החניונים שסמוכים לרכבל בואל די פאסה.

      מסיוני בשנה שעברה, הסקי בס ברכישה לכמה ימים היה תועלתי (דומני ש 12 יורו לשבוע), תדירות לא רעה בפרט בעיירות מרכזיות, אני הייתי בקאנזיי כך שאיני יודע על התדירות בפוזה.

       יום אחד נסעתי עם הרכב הפרטי לויגו די פאסה ושם בניגוד לרוב העיירות הייתה חניה חינם, אם כי בשעה 10 כבר היה קשה למצוא חניה. כמו’’כ במרמולדה הופתעתי גם כן לחנות בחינם

      בשאר המקומות כגון אלבה וקאנזיי החניה הייתה בעלות של 5 יורו, כך שלמסקנתי מביקור בעיירות הנ’’ל בהחלט ישנם פה ושם חניות חינם אבל במקומות מרכזיים זה כרוך בעלות של 5 יורו. 

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: חבילת סקי למתחילים - מי הכי מומלץ

      @einat44

      אם התמונה שלכם באתר משקפת את המציאות😜, למה שלא תנסו לארגן לבד.

      כוונתי,

      להזמין טיסה,

      שאטל ב20 יורו ומטה לכיוון(תלוי כמה אתם), דרך ‘שאטל בנסקו’ וכדו’, חברות אמינות ומצוינות,

      מלון קרוב לגונדולה, ניתן להשתמש במפה לזהות מרחק, עשר דק’ לדעתי סביר לחלוטין .

      ציוד והדרכה, אם אתם מתחילים, מצטרף לחברי הפורום ובפרט אם חופשתכם בתחילת ינואר\פברואר, כך שבכל מקרה תצטרכו לקחת מורה פרטי, אז למה שלא תתארגנו לזה מראש. וציוד, יש חנויות רבות סביב הגונדולה זולים בהרבה מהאנגרים, ואפשרי להשאיר בהם חינם את המגפיים, בניגוד להאנגרים של הדילים הגובים עוד כמה לבה ליום, ממליץ על אחד משם B.S.R שוכן מול מלון קמפיסקי דקותיים מהגונדולה.

      אם יש עוד שאלות אשמח לעזור, הייתי שם מספר פעמים, התחלתי שם לגלוש (קצת קודם בחרמון), והזמנתי הכל לבד, נהננו מכל רגע והחיסכון היה אדיר!!!! 

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: השכרת רכב באיטליה, עם צמיגי חורף!!!

      טוב, שמח לעדכן, ‘יגעת ומצאת תאמין’!!!

      מצאתי פיאט 500 קומפקט עם צמיגי חורף ושרשראות!!!!

      חפשתי כמה פעמים ברנטל קארס עד שנמצאה האבידה.

      מחיר לשבוע 610 ש”ח +ביטוח ב44$ השתתפות עצמית 0.

      דרך באגדג’ט.

      משום מה כל הסוכנים הציעו לרכב מיני החל מ1100 ש”ח. לקומפקט זה כבר טיפס הרבה יותר.

      מקווה שאכן אהיה מרוצה, אעדכן.

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: התלבטות לגבי הסקי השנה.
      במרץ, הייתי ממליץ מאוד על בנסקו למתחילים, מנסיון!!!

      בהנחה שלימודי הגלישה בחרמון לא נחשבים להתחלה, אפשר לומר שבבנסקו למדתי לגלוש.

      רק צריך לדעת שפברואר הוא החודש הנורא באתר, פיצוץ אוכלוסין מטורף עקב חופשות מקומיים ונראה לי גם של בריטים ורוסים (התרשמות מבליל השפות לא מידע).

      לעומת זאת במרץ, כפי שגם כתבו אחרים, האתר הולך ומתרוקן. שנה שעברה הייתי בסוף מרץ ותחילת אפריל, ההרגשה הייתה אתר פרטי עבורנו. לא היו תורים לרכבלים כולל רכבל המתלמדים.לא בגונדולה המעלה מהעיירה לאתר, ובכלל היה כיף ומלא ישראלים. הצלחנו לגבש קבוצת הדרכה המורכבת מישראלים שמצאנו באתר.

      אמנם מצב השלג קצת היה מלחיץ , בבקרים הוא היה די קרחי, ולקראת הצהריים הוא הפך למיימי (סלאשי)מה שדייהקשה על הגלישה בשעות אחה’’צ. אבל אני כמתחיל נהניתי שם עד הגג למדתי את רזי הגלישה וסיימתי אפי’ בכמה אדומים. 

      אציין שעד שעזבנו אפי’ מסלול הגלישה לעיירה (המסלול התחתון ביותר) היה פתוח (אמנם קצת מיימי וקרחי) אבלדי סיפק אותי כמתחיל.

       

      בקיצור מנסיוני כמתחיל בסוף מרץ, מומלץ בחום!!!

      ואגב עלה לי (לא כולל אוכל)כ 1700 ש”ח כולל טיסה,העברות. ציוד, סקי פס ולינה.

       

       

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: נהיגה בחורף לפאסו טונלה

      @dudibecher

      בפאסו טונלה לא הייתי. אבל הייתי במעברי הרים אחרים באזור הדולומיטים.

      מספר פעמים עם שרשראות וצמיגים רגילים, ופעמיים עם צמיגי חורף\שלג. אכן ניתן להתרשם מסרטוני ההדרכה, אבל יכול לומר שבשעת מעשה זה לא היה פשוט כלל ואני איש טכני. הקור, השלג המעופף… והכל קרה בשניות- לא ירד שלג, פשוט רוח מטורפת העיפה שלג מהשוליים על הכביש והיינו חייבים להתקין שרשראות בתנאים אלו, היה בלתי נסבל. פעם נתקענו באיזור המרמולדה בלילה ו...לא נעים בכלל!!!!!

      בקשר לעזרה, פעם בלילה עזר לי איטלקי נחמד להתקין עשה זאת בפחות מדקה לגלגל, סרב לקבל טיפ, עד היום אני לא יודע אם זה היה איטלקי או אליהו הנביא😉. לא הייתי מסתמך על זה ובפרט לא בשעות הלילה שכל תחנות הדלק נטושות.

      המלצה חמה ושווה זהב. שכור רכב עם צמיגי חורף- תענוג. לא מצוי באיטליה אבל חבר הזמין עכשיו באוויס ישראל-שרות בעברית וקיבל. אני בעבר עשיתי זאת דרך רנטל-קארס חפשתי יום אחרי יום ובסוף מצאתי פיאט L500 צמיגי חורף. עולם אחר!!!!!! לא מחליקים, לא צריך שרשראות פשוט נוסעים לאט ו...זה עובד.

       אל תוותר!!!

       

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: המלצות על תחבורה ממילנו מלפנזה לצ'רוויניה

      מנסיון אישי מר וכפי שכתבתי מספר פעמים בפורומים. 

      עשו כל שלאל ידכם לבקש צמיגי חורף, כשהכל טוב זה אכן מיותר. כשזה נדרש, זה אסון להיות בלי זה!!!

      שרשראות, מגבילות מאוד את המהירות ונוחות הנסיעה, שלא לדבר על להרכיב בכביש ללא שול תוך כדי ירידת שלג מטורפת שנכנס לכל חור פתוח בביגוד. 

      יש אפשרות להזמין דרך חברות באץ שנותנים שירות בחו”ל, אני השגתי דרך רנטלס קאר, אמנם היה צריך מעקב יומיומי. אבל בסוף השגתי והיה כדאי

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: סקי בגאורגיה

      היי, אני מחלק את חופשות הסקי שלי לשניים, את החופשות לאיטליה-כשיש תקציב, לעומת חופשות הלואו קוסט כגון בנסקו כשהתקציב....

      אז כמובן גואדורי שייכת לאגף הלואו קוסט. בהשוואה לבנסקו, לדעתי ולדעת כל החברים שהיו עימי היא לוקחת בהליכה, למרות שגודל האתר לדעתי לא שונה בהרבה, אבל הנופים, הטופוגרפיה, העומס, והמחיר!!!!

      ועכשיו אפרט לפי פרמטרים:

      העיירה\כפר: בניגוד לבנסקו שהיא ממש סוג של עיר, כאן מדובר על כפר שאין בו כמעט כלום, אפילו מדרכות גישה ממקום למקום בכפר- לא קיים, מתניידים או בהסעה של המלון או במוניות במחיר יותר זול מאוטובוס בארץ. ישנם בתי מלון מפוזרים בעירה- אין גישה עם מדרכה ויש מספר איזורים של בתי מלון מרוכזים.

      אנחנו פחות מתעניינים בחיי לילה/מסעדות (דתיים...) אבל עשה רושם שזה לא הצד החזק של המקום. למעט בריכוז בתי המלון המרכזי הקרוב לאתר הסקי.

      הגישה לאתר הסקי: בחלק מבתי המלון SKI IN\OUT אמיתי, בחלק חצי SKI IN\OUT דהיינו יש גישה מהמלון לאתר הסקי - לא מסומן, לא מתוחזק ובעיקר מסובך למצוא את הדרך חזרה למלון. ובחלק צריך להגיע עם הסעה.

      המסלולים והרכבלים: כל הרכבלים למעט אחד באיזור המתחילים (למי שזוכר רכבל שעשה רברס והעיף גולשים), הינם רכבלים מתקדמים, חלק למיטב זכרוני מתוצרת פומה, לרובם יש כיסוי רוח, חלקם מסוג גונדולה. המסלולים דיי רחבים, ודיי מסומנים, המפות של האתר לא מספיק ברורות ולא מעודכנות. יש שני איזורים של מתחילים, רוב המסלולים ברמת כחול\אדום. לדעתי האתר לא מתאים למומחים חובבי השחור-אדום. המסלולים כבושים, יורד שם המון שלג- האתר גבוה, וכשצריך חתול מסתובב במהלך היום. אבל יש פה ושם אבנים במסלול, בד"כ יש התראה. גם בימים של שמש קר שם, ובוודאי כשיש ערפל, האתר מתחיל באיזור ה2000 מטר. יש לאתר חלק צפוני וחלק דרומי החלק הצפוני הוא בעצם מסלול אחד קל, ורוב האתר מרוכז בחלק הדרומי, יש לו מספר נקודות התחלה, למיטב זכרוני אנחנו התחלנו בשלוש מקומות שונים. יחסית ישנם הרבה ימי ערפל ושלג, אבל בד"כ האתר פתוח, בימים של ערפל כבד עלינו למעלה האתר שבד"כ היה מעל העננים. הנוף מהאתר משוגע כמעט מכל מקום. אין עצים ברוב האתר זה מעל גובה העצים!!! אבל קרררררררר!!!!!

      הגודל: לדעתי יותר גדול מבנסקו, ובודאי פחות צפוף. המחיר: בדיחה!!! יישאר לך הרבה כסף לבזבז.

      בטיחות: לא רע בכלל, כמובן פחות קסדות ממערב אירופה, אבל נתקלתי בהרבה פחות חוליגנים שחתכו בפרעות מאשר בבנסקו. ובגדול המסלולים שם מאוד רחבים, כמובן שבמסלולים שבאמצע ההר יש יותר עומס. לא הייתי שמח להיפצע בכלל ובפרט לא בגיאורגיה- רמת האנגלית שם גרועה מבארץ. אבל האנשים דיי אדיבים ונחמדים בעיקר עם תנועות ידיים. תורות: אין כמעט בכלל גם בפברואר.

      זמנים: הם פותחים בעשר!!!!

      הגעה לעיירה: דרך מפותלת ולא נעימה אבל יפה, מושלגת בחלקה, צריך לעקוף מאות!!משאיות שחונות בצד הכביש בן המסלול האחד לכל צד!! הן חונות בדכן לרוסיה ומשום מה מתמהמהות שם. כך שהייתי ממליץ לשכור נהג בטביליסי- לנו עלה 60$ לצד.

      בתי מלון: עשה לי רושם שלא משהו, אבל לא בדקתי את כולם.

      אם הסתדרת שבוע בבנסקו וסקי זה העיקר, נראה לי שתהנו. אם לא, לא יודע



      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי

    פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי רונימי

    • אתר אינטנרנט שמעדכן מעברי הרים חסומים באוסטריה\איטליה?

      היות ויש לי נסיון מר עם מעברי הרים חסומים, ואי עידכון בגוגל מפס וכמובן לא בוויז, אשמח אם מישהו יוכל להכוין אותי לאתר שמעודכן בחסימות כבישים באיזור הדולומיטים. וכן באיזור זלצבורג.

      תודה רבה

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: חיפוש נואש של רכב עם צמיגי חורף באיטליה!!! והסבר על קטגוריה CMDX

      חבריי חברי הפורום, שכחתי לעדכן, אז ההשכרה עברה בשלום, קיבלנו במקום רנו סטיישן ידנית עם צמיגי חורף, ג'יפון של אופל, דיזל אוטומט עם צמיגי חורף משהו יותר גדול ממוקה לא זוכר כרגע את הדגם. הרכב היה מצויין, גדול התאים לחמישה !!!! עם מזוודה+2טרולים+2קיטבגים+5 תיקים קטנים. חיכיתי מספר ימים ולא היה שום חיוב מיותר בכרטיס האשראי, אז שמח להמליץ. נחלק לשניים, אקונומי רנטל קאר החברה המתווכת- התנהלות מצויינת הזמנתי במחיר X וכשירד בטילתי והזמנתי שוב במחיר מוזל יותר, החזירו לי הכל עד השקל האחרון!! והמחירים שלהם מצויינים זול משמעותית מסוכן בארץ וזול משמעותי מלשכור בחברה, אין אותיות קטנות!!! החברה, זה תלוי בחברה, אני לקחתי מסיסילי ביי קאר, הטיסה אחרה, הבידוק דרכונים התעכב...הרכב המוזמן היה תקול, יכלו לתרץ בכיף אחרת ביותר משעה הרכב שוחרר... לא עשו כך אלא שדרגו באותו מחיר. שדה התעופה- בארגמו.

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: חיפוש נואש של רכב עם צמיגי חורף באיטליה!!! והסבר על קטגוריה CMDX

      @מטייל_3937334 ידני ב מECONOMY CAR RENT אבל ראתי גם במנוע שהציע בועז. ראיתי אוטומט ללא צמיגי חורף באותו מחיר +-

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: חיפוש נואש של רכב עם צמיגי חורף באיטליה!!! והסבר על קטגוריה CMDX

      @boaz_3810459 בדקתי, כפי שכתבת זה חברה בת של בוקינג, אבל נותנים בגדול את אותן התוצאות של ECONOMY CAR RENTELS . המחירים זולים בהרבה מסוכנים ישראלים או מחברות גדולות שאין כאן המקום לפורטן....

      ולטובת חברי הפורום אחרי בדיקות וחיפוש אינסופי, במנועי חיפוש אלו ניתן למצוא רכבים עם צמיגי חורף (בניגוד לרנטל קאר) א"א לסנן תוצאות אלא צריך לעבור שורה שורה ולמצוא בכותרת או ב'מתנות' שמוצעות לעסקה WINTER TIRES וכמובן לעקוב שמופיע בוואצ'ר!!!

      כפי שציין drporat יש לפשפש בכל חברה ובתגובות עליה, אבל מוצעות גם חברות כמו אנטרפרייז ויורפקאר שהוצעו לי ע"י סוכנים בארץ, כך שלא רואה סיבה להכפיל את המחיר. גם נכחתי לדעת בשדה התעופה מרקו פולו-וונציה, שיש חברות גדולות ובינלאומיות שבפועל נמספקות את השרות דרך חברות איטלקיות כגון 'מג'ורה' ו'לוקאטו'.

      למעשה, מוצעות שם חברות שונות ולדוגמא רכב שהוצע לי מסוכן של יורופ קאר בארץ ב350 יורו ניתן למצוא במנועים הנ"ל באותה החברה, בפחות מחצי מחיר, גם לאחר תוספת ביטול השתתפות עצמית מהארץ. כמובן שיש את החסרון 'שאין עם מי לדבר'!!! במקרה של בעיות, אבל מנסיון שלי גם עם סוכן לא תמיד 'יש עם מי לדבר'.

      אני לדוגמא השגתי סטיישן עם צמיגי חורף ב566 ש"ח +20$ ביטול השתתפות עצמי מלא ל5 ימים.


      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: חיפוש נואש של רכב עם צמיגי חורף באיטליה!!! והסבר על קטגוריה CMDX

      drporat אשמח לפירוט בקשר לסיסילי ביי קאר ממה צריך להיזהר.... אני אישית שכרתי מהם 4 פעמים בעבר, תמיד שדרגו מרכב מיני לאופל מוקה או משהו בסגנון, בחינם. (כמובן אחרי שניסו לדחוף שדרוג בתשלום) פעם אחת חייבו אותי על שריטה בג'אנט-חישוק הגלגל 300 יורו- לדעתי מוגזם, אבל הגשתי חשבונית לשירביט וקבלתי הכל עד היורו האחרון. כך שבשקלול של המחיר הזול- סטיישן עם צמיגי חורף לחמישה ימים 550ש"ח +25 דולר לביטול השתתפות עצמית- ע"י החזר. נראה לי שווה בדיקה אא"כ אתם חושבים אחרת- אשמח לשמוע!

      נ.ב. נתקל מידיי פעם בבעיות חיבור לפורום, לכן כדוגמא אינני מצליח להגיב לתגובה,רק תגובה מהירה, מישהו נתקל בזה?

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: חיפוש נואש של רכב עם צמיגי חורף באיטליה!!! והסבר על קטגוריה CMDX

      @boaz_3810459 HA יש לך נסיון עם ECONOMY CARS ? יש להם מחירים ממש טובים אפילו לאחר הוספת ביטול השתתפות עצמית מהארץ.

      ידוע לך האם אכן הם מתחייבים לצמיגי חורף ומקיימים?

      מה זה צמיגי כל העונות\צמיגי חורף?


      תודה

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: מחירים באירופה👿

      אני שם לב שכל שנה זה מזדחל למעלה, אני התחלתי את איטליה עם סקי פס באיזור 40 יורו, היום זה 62, גיאורגיה שנה שעברה באיזור 50 ש''ח השנה 26 יורו....

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: גלישה בחו"ל עם wecom ו Airalo

      היכן מצאת תכנית ב49 ש"ח המחיר ההתחלתי שם הוא למעלה ממאה ש"ח לחבילה בחו"ל?

      פורסם בפורום אירופה
      רונימי
      רונימי
    • RE: חיפוש נואש של רכב עם צמיגי חורף באיטליה!!! והסבר על קטגוריה CMDX

      @מטייל_3937334 אופרן.

      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי
    • RE: חיפוש נואש של רכב עם צמיגי חורף באיטליה!!! והסבר על קטגוריה CMDX

      @aljaje אין לנו הרבה כבודה, כפי שכתבתי מדובר על מזוודה גדולה, 2 טרולים ו2 תיקים, יוצאים לחופשה קצרה😖 לדעתך יספיק?

      עכשיו מצאתי מרצדס קלאסס B , היא יותר גדולה?

      ואכן אחרי חוויה ללא צמיגי חורף בחצות לילה באיזור המרמולדה, אני נוסע רק!!! עם צמיגי חורף. אני תודה לאל נחלצתי אחרי שהיה בכפור אחרי חצי שעה בזכות 'מלאך' איטלקי שהתקין לי את השרשראות, אבל לא סומך יותר על ניסים.


      פורסם בפורום סקי וסנובורד
      רונימי
      רונימי