ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. מטייל_4160816
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 1
    • פוסטים 6
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

מטייל_4160816

@מטייל_4160816

0
    מוניטין
    1
    צפיות בפרופיל
    6
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 4160816 גיל 56

מטייל_4160816 הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי מטייל_4160816

• RE: 5 ימים לאחר הזמנת כרטיס הטיסה, דרום אפריקה הוגדרה כאדומה, מה עושים?

@cafrica-net אמר:

אגב, בקשר לחיוב של $35, זה המקבילה של 100 ש”ח. על פי חוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981(להלן: "חוק הגנת הצרכן"), בביטול עסקה ע”י הצרכן הוא מחויב ב-5% מערך ההזמנה עד לסכום של 100 ש”ח. במקרה זה אתה לכאורה לא ביטלת את העסקה. יתכן שיש כאן מקום לתביעה ייצוגית – תתייעץ עם עו”ד, ותעשה מכה.

הטיסה יצאה כמתוכנן ולא בוטלה.

ביקשתי לבטל בגלל שאין ביכולתי לטוס (סיווג המדינה כאדומה)

השאלה האם גם במקרה הזה יש כאן עילה לתביעה.

פורסם בפורום אפריקה
      מטייל_4160816
      מטייל_4160816

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

@מטייל_4160816 אמר:

הבוקר קיבלתי מייל מחברת התעופה המציעה לשדרג את כרטיס הטיסה הנוכחי לביזניס, בתשלום, לאחר שאציע סכום בין 445 ל-800 דולר עבור התוספת

בהרבה חברות עורכים מכרזים כאלה,@מטייל_4160816 אמר:

לדעתי, זה נראה כמו מייל אוטומטי שמופק כי לא נקנו הרבה כרטיסים למחלקת עסקים.

להערכתי ומניסיוני אתה צודק.

אני במקומך לא הייתי מוסיף עכשיו סכומים משמעותיים.

מקווה בשבילך שחברת התעופה תבטל ואז תראה כסף בחזרה, תודה על העדכון

רציתי לעדכן שיומיים לפני תאריך הטיסה המתוכננת החלטתי לפנות ל-”בוק א פלייט”.

רק לאחר ששילמתי 25$ עבור שירות לקוחות הייתה לי אפשרות לשוחח איתם באמצעות הודעה באתר דרך החשבון שלי.

הם הגיבו מאוד מהר חזרה דרך למייל שלי – יאמר לזכותם תוך דקות.

הם הסבירו שמבחינתם באותה העת לא התבטלה הטיסה ולכן אין עילה לבטל את הכרטיס ולקבל החזר.

ציינתי בפניהם שנמצא בידי מייל מחברת התעופה (פניתי לאתיופיאן בעצמי דרך המייל - יומיים קודם לכן והמתנתי יום נוסף לתגובת אתיופיאן) בה נאמר לי כי בשל “קוביד” ניתן לבטל ולבקש החזר מלא מיידית אך מכיוון שהכרטיס נקנה דרך “חברת נסיעות” אני חייב לפנות דרכם.

הם ביקשו את המייל מאתיופיאן והבטיחו לבדוק.

לאחר זמן קצר הם הודיעו שהם מסכימים לבטל את הכרטיס ולתת החזר. לא לפני שינכו לי דמי טיפול בסך 35$.

ביקשתי לבצע את הפעולה עבור 2 חברים נוספים שסגרו את הכרטיס בדיוק כמוני, אך הם סירבו וביקשו שיפנו אליהם דרך האתר (כל אחד נדרש לשלם 25$ עבור שירות הלקוחות) ולהמציא את האישור מחברת התעופה פרטנית לכל אחד מהם. וכמובן, גם מהם ייגבה סכום דמי טיפול בסך 35$.

המסקנה מכל הסאגה הזו (שטרם נגמרה – את הכסף אראה רק בעוד כמה חודשים עד שאתיופיאן יעבירו לבוק א פלייט ועד שאלה יעבירו לי – בינתיים החיובים ממשיכים כרגיל בוויזה)  – בתקופה המוזרה הזאת של כן קורונה, לא קורונה – לסגור ישירות דרך חברת התעופה ולשלם קצת יותר עבור כרטיס הניתן לשינוי או ביטול ללא עלות.

במבט לאחור היה משתלם לרכוש את הכרטיס דרך אתיופיאן (40$ יותר מבוק א פלייט) ולחסוך הרבה כאב ראש והוצאות מיותרות.

אין לי טענות לבוק א פלייט (שמתברר שמתפרנסים יפה מעמלות על פעולות) אלו תנאי השירות שלהם הסכמתי, כדי לקבל כרטיס מוזל – השאלה אם זה עדיין רלוונטי בתקופתנו.

פורסם בפורום אפריקה
      מטייל_4160816
      מטייל_4160816
    • RE: יש לי כרטיס טיסה ליוהנסבורג עם קונקשן של 3 שעות באדיס אבבה לתחילת דצמבר 21. מישהו יודע אם יש עם זה איזושהיא בעיה לאור המצב שם?

@sol52 אמר:

מחכה לתשובות.

תודה

בעקבות הגבלות הקורונה החדשות וסימון המדינות כאדומות, האם הצלחת לבטל את הטיסה ולקבל החזר כספי?

פורסם בפורום אפריקה
      מטייל_4160816
      מטייל_4160816

תודה רבה על תגובתכם והתייחסותכם המהירה והאינפורמטיבית.

נכון לכתיבת שורות אלו, הטיסה טרם בוטלה.

הבוקר קיבלתי מייל מחברת התעופה המציעה לשדרג את כרטיס הטיסה הנוכחי לביזניס, בתשלום, לאחר שאציע סכום בין 445 ל-800 דולר עבור התוספת – ללא אפשרות לשינוי תאריכים. לדעתי, זה נראה כמו מייל אוטומטי שמופק כי לא נקנו הרבה כרטיסים למחלקת עסקים.

לגבי שינוי כרטיס הטיסה זה אפשרי אך כרוך בתשלום בלתי מבוטל של 1,450 דולר לאותו יעד בתאריכים אחרים.
      עבור יעדים אחרים המחיר מזנק ל-7,000 דולר.

אמשיך לברר ואעדכן כאן לטובת הקוראים

פורסם בפורום אפריקה
      מטייל_4160816
      מטייל_4160816
    • 5 ימים לאחר הזמנת כרטיס הטיסה, דרום אפריקה הוגדרה כאדומה, מה עושים?

שלום לכולם,

צר לי מאוד לכתוב שורות אלו במחשבה שלא אוכל לטוס בקרוב לדרום אפריקה המדהימה והמיוחדת ולהיות במקומות שתיכננתי לבקר בהם.

אז בהמשך לשאלה בכותרת: הכרטיס הוזמן ב21.11.21

לטיסה בתאריך 3.12.21.

התבשרנו בערב של יום חמישי 25.11.21 על הכנסת דרום אפריקה למדינה אדומה וממחר בלילה זה יהיה רשמי -

איסור יציאה למדינות דרום אפריקה כולל הקונקשיין באתיופיה. ואיסור כניסת תיירים זרים ממדינות אלו לשבועיים.

רכשתי כרטיס מ-book a flight "ללא אפשרות ביטול" ומבדיקה מהירה גם חוק הגנת הצרכן לא עוזר במקרה שלי (אפשר לבטל כרטיס טיסה תוך 14 יום מהרכישה אך חייבים להיות לפחות 7 ימי עסקים טרם הטיסה).

אבל כן נכתב ב- book a flight שבמידה והטיסה תבוטל, אהיה זכאי להחזר בניכוי דמי טיפול (שזה בסדר).

חיפשתי רבות אך לא הצלחתי למצוא תשובה-

האם לדעתכם, מהניסיון של הסגרים הקודמים או ממה שאתם מכירים? במידה והמדינה מוגדרת לפתע כאדומה החברה צריכה לבטל את הכרטיס ולזכות אותי בגלל המצב הבלתי מתכונן? (הרי אני מעוניין לטוס אך המדינה מונעת זאת ממני)

מה הסיכוי שהטיסה תבוטל, ואם היא תבוטל מקבלים את מלוא העלות של הכרטיס? 

אשמח לעזרה בנושא

פורסם בפורום אפריקה
      מטייל_4160816
      מטייל_4160816