מנהלות לטיול לאוסטריה
-
הי,
התרומה שלי למנהלות עדכניות (ככל האפשר בתקופה זו) לאוסטריה.
היקף: מדובר בטיול למבוגרים, אין טיפים לטיול עם ילדים. עיקר הטיול בזלצבורגרלאנד וקצת בטירול
אני לא אתאר אטרקציות, רוב אלו שהייתי בהן הן די על מסלול הטיולים הרגיל ונידונות בהמון פורומים ואתרים, אני אנסה לתאר התנהלות בהתייחסות מיוחדת למצב של השבועיים האחרונים.
א. מקור מידע חשוב:
אתר מעולה גם מבחינת בחירת אטרקציות וגם מבחינת עדכון לתקופת הקורונה, כמעט ולא מצאתי טיפים שאינם מעודכנים.
הם סימנו POI על המפות של גוגל, אני העתקתי את המפה שלהם למפה שלי והיא שימשה אותי כבסיס לתכנון הטיול.
ב. הנחיתה בוינה, חברת התעופה ראיינאייר.
כרטיסים נרכשו מבעוד מועד, 140 יורו (לאדם) כולל הושבה במקום מועדף (שורת מקומות החירום עם מרווח גדול לרגליים + הטיה מלאה למשענת) + מטען יד + מטען לבטן המטוס.
אם זוג מוכן להסתפק במזוודה אחת – הכרטיס השני ב 80 יורו.
להערכתי המטוס היה בכ 75% תפוסה (בשני הכיוונים).
חובה במטוס מסיכת KN95, בטיסה לאוסטריה נאכפה בקפדנות – בחזרה קצת פחות.
בפועל המטוסים של חברת Lauda.
ג. כדי להכנס לאוסטריה הייתי צריך להציג אישור חיסון (2 מנות). מאוד כדאי להדפיס את האישור ביותר מעותק אחד כי היה צריך להציג אותו בכל מיני מקומות במשך הטיול – אבל גם הצגה על מסך הסלולר מתקבלת . באישו הישראלי יש להדפיס את שני חלקי האישור, גם זה שמראה את הבר-קוד וגם את תאריכי החיסון עצמם.
את האישור האירופאי (למי שהצליח להתארגן עליו) מראים על גבי הסלולר וכל המידע על עמוד אחד.
ד. השכרת רכב – יחסית יקרה בוינה.
העדפתי להזמין מראש רכב מברטיסלבה מחברת abrix. עלה בערך חצי. פחות מ 400 יורו ל 10 ימים – כולל ביטוח מורחב.
הגיע רכב יחסית חדש (3000 ק”מ), סטיישן ידני. בתחום מסירת רכב נקי יש להם במה להשתפר.
בעיקרון חייבים רישיון בין לאומי, ממני לא ביקשו להציג במקום אפילו רישיון מקומי ישראלי – הסתפקו בתמונה ששלחתי להם בדוא”ל כשהזמנתי את הרכב.
עלות דלק בערך 1.30 יורו לליטר – תלוי בתחנה.
ה. באוסטריה עצמה בכל כניסה למלון היה צריך להראות את אישור החיסון.
ו. חלק גדול מהמסעדות והאטרקציות (כמו מערת הקרח, מכרות, טירות וכו’) דרשו לראות אישור חיסון (או בדיקה שלילית – למי שלא מחוסן).
ז. במסעדות ואטרקציות היה צריך גם למלא פרטים של מי שנכנס ואת זמן השהיה (זמן כניסה וזמן יציאה). בחלק אפשר היה למלא על דף נייר (בגרמנית) ובכולם היה ניתן למלא סלולרית באמצעות סריקת בר קוד לקבלת הטופס האלקטרוני ומילוי הפרטים. מוסיף קצת התעסקות וזמן לפי כניסה לאטרקציה או מסעדה שהיא דוכן. מסעדה בהגשה אפשר למלא בזמן שממתינים.
בסלולר צריך גם להודיע על זמן יציאה.
תמיד אפשר ב SMS, לפחות בחלק מהמקרים אפשר גם ב whatsup.
בעצמי אף פעם לא דיווחתי בנייר.
ח. חזרה לסמרטפון שמבחינתי היה החבר הטוב ביותר בטיול הזה וכמו במציאות בלי זוגתו חבילת הגלישה ערכו לא גדול.
כרגיל שימש בניווט ותקשורת אבל שימש גם לדווח חובה של כניסה לאתר שנדרש לגביו דיווח (ראו סעיף ז’), בדיקת תחזית מזג אוויר, הזמנת לינה “על הדרך”, תיאום בדיקת PCR לפני החזרה לישראל, קבלת תוצאות בדיקת ה PCR, מילוי טופס חזרה לארץ של משרד הפנים (וקבלת האישור),
בקיצור אני לא רואה דרך להסתדר בלי המכשיר הזה.
ז. הזמנת הלינה חוץ מהיום הראשון והאחרון ועשתה “על הדרך”.
בחרתי את היעדים לפי מזג האוויר, למשל אם מזג האוויר צפוי להיות יפה אז Zell am See כדי לבקר בסכרים של קפרון ובכביש גרוסגלוקנר ואם ערפילי אז מכרות וערוצים.
הזמנתי את הלינה יום לפני או אפילו באותו יום לקראת הערב.
מאוד ממליץ להתחשב בתנאי מזג האוויר בטיול. אין טעם לעלות לתצפית גבוהה ביום מעורפל ויש די הרבה פעילויות אחרות שכן אפשר לבצע באותו יום.
יש תיירות באוסטריה, ממש לא הרגשתי לבד, אבל הרבה פחות צפופה מכרגיל ולכן לא היה בעיה למצוא מקום לינה – היה מבחר גדול.
מחיר אופייני לזוג ללילה למלון 4 כוכבים + ארוחת בוקר גדולה בערך 100 יורו.
אני בדרך כלל הזמנתי דרך booking.
טיפ קטן. מי שמזמין עם כרטיס של כ.א.ל יכול לקבל הנחה (בצורת החזר) קטנה של 4%. דרך Hotels של 8%. יש להתנהל לפי ההוראות באתר של כאל (לא מספיק סתם לשלם עם הכרטיס שלהם).
ח. בלינה באיזור של Zell am See וקפרון מקבלים “כרטיס קיץ” (לא בדקתי אם בכל המלונות).
בתלות בתוכנית הטיול ל הכרטיס יכול להתברר כמאוד כלכלי. למשל עליה לסכרים/מאגרים של קפרון עולה 25 יורו לאדם, עליה ברכבלים לפנורמה כ 30 יורו לאדם, זוג שעושה את שתי הפעילויות באותו יום (אין בעיה ואפילו לא צריך למהר) חוסך מעל ל 100 יורו – בערך מחיר הלינה במלון 4 כוכבים לאותו לילה.
כרטיס זלצבורגרלאנד מבחינתי לא היה כדאי – אבל לאחרים עם תוכנית טיול אחרת אולי משתלם.
ט. עלות אוכל יחסית לישראל זולה. 5-6 יורו למרק (גולש בצל וכו’),
ארוחה במסעדה יפה עם מפות על השולחן מפיות בד וכו’ שתכלול ארוחה בשרית + תוספת + בירה יכולה להגיע ל 30 יורו.
במקומות יחודיים כמו פסגת הר לא פגשתי תופעה של מחירי שחיטה. המחיר לעומת מקום זול יכול להיות 10-20% יותר אבל לא מחיר הזוי.
י. בדיקת PCR לפני חזרה לארץ עשיתי בחבל זלצבורג,
מזמינים תור במרפאה שקרובה באתר הזה:
https://anmeldung.salzburg-testet.at/#/public/gargled-pcr-test-self-registration
הבדיקה בגרגור, נכנסתי בדקו שאכן יש לי תור, נבדקתי, פחות מ 10 דקות כבר הייתי בחוץ.
קבלת התוצאה באתר אינטרנט בו צריך לרשום את תאריך הלידה ומספר הבדיקה (כדי לוודא פרטיות).
אחרי בדיקת התוצאה ניתן להוסיף את מספר הדרכון בשדה מסוים ואז מקבלים טופס תוצאות “בין לאומי” שכולל את מספר הדרכון.
קיבלתי את התוצאה תוך בערך 26 שעות. באתר כתוב 24 שעות אבל הכוונה ל 24 שעות החל מהרגע שהדיגום הגיע למעבדה.
הבדיקה בחינם.
יא. צריך למלא טופס בקשה לאישור חזרה לישראל (עוד שימוש לסמרטפון), את האישור מקבלים בדוא”ל חוזר.
יב. בשדה התעופה (גם כן חזרה מוינה) בודקים את כל הניירת, אישור משרד הבריאות, בדיקת PCR עם תוצאה שלילית, כרטיס טיסה ודרכון ומקבלים פתקית קטנה להציג בגייט.
אני ביקשתי במלון שידפיס את אישור ה PCR ואישור משרד הפנים – יותר נוח להציג בצ’ק אין מאשר לדפדף על מסך הסמרטפון בין המסכים המתאימים.
חלק מהנוסעים הצליחו לאבד את הפתקית והיו צריכים להציג בגייט את כל המסמכים מחדש – ועכבו את התור.
סיכום
בתקופת הקורונה בכניסה לאוסטריה היו לי פחות מנהלות לעומת למדינות זרות אחרות (כמו למשל סיישל), קצת מכביד אבל לא נורא.
החופשה היתה בעלות אטרקטיבית.
אם יש שאלות בנוגע למנהלות – מוזמנים. אם אני אדע אני אשתדל לענות.
-
איזה יופי שהצלחתם לטייל ולהנות מאוסטריה היפה!
תודה על הפוסט האינפורמטיבי.
למרות כל המנהלות בטוחה ששוה את זה.
-
ברוך שובך!
כל הכבוד לך על סיכום מקיף של כל המנהלות לטיול באוסטריה וגם המלצות שימושיות.
-
תודה, סיכום חשוב.
-
-
סע ותיהנה, אוסטריה נפלאה.
מקומות מעולים לביקור, מקומות מעולים לשהיה, מחירים מעולים, קל להסתדר…...@סמדרולה אמר:
ברוך שובך!
תודה, כבר עובד על הטיול הבא, מקווה לקראת סוף החודש
-
תודה ענקית – מידע מאוד עוזר.
שאלונת קטנה לגבי טסט דרך האתר שהמצלת – האם זה PCR רגיל ותקף ל72 שעות?
חן חן!
-
מצטרף לחברים, תודה על פוסט מעולה שעושה סדר בדברים בתקופה המשונה הזו. אוסטריה בהחלט באה בחשבון בתקופה הקרובה. העניין הוא שדברים יכולים להשתנות בפרק זמן קצר וצריך כל הזמן להמשיך לעקוב.
-
@dado0404 אמר:
תודה ענקית – מידע מאוד עוזר.
שאלונת קטנה לגבי טסט דרך האתר שהמצלת – האם זה PCR רגיל ותקף ל72 שעות?
חן חן!
הבדיקה היא PCR שמקובלת על משרד הבריאות בישראל.
דרך לקיחת הדגימה מעט שונה, אין מטושים אלא מגרגרים כמות קטנה של תמיסת מלח שאותה יורקים למבחנה יעודית.
@anisham12 אמר:
העניין הוא שדברים יכולים להשתנות בפרק זמן קצר וצריך כל הזמן להמשיך לעקוב
אמת, החוויה האישית שלי לשינויים:
עד יום לפני הטיסה שלי אוסטריה מדינה צהובה ואני יכול לחזור ללא בידוד (למעט 24 שעות או קבלת תוצאת בדיקה – מה שמגיע קודם)
יום לפני הטיסה לוינה – אוסטריה מדינה כתומה עם בידוד חובה בחזרה של לפחות 7 ימים (כפוף לתוצאות בדיקות).
התגובה שלי – הזמנת כרטיס טיסה חליפי מפראג + כרטיס רכבת (צ’כיה צהובה...) וניסיון לברר מה דינו של אדם שנחת בוינה וחוזר מפראג – אגב עד היום לא ברורה לי התשובה.
שלושה ימים לפני מועד החזרה המתוכנן (כשאני כבר מזמן בחו”ל) – מחוסנים שחוזרים מוינה לא צריכים בידוד של שבוע מחזרה לישראל.
עוד פעם שינויים, כרטיס חזרה מישראל, תיאום מחדש של החזרת הרכב השכור וכו’.
בקיצור בתקופה כזו לא רק שחייבים להיות עם אצבע על הדופק לפני הנסיעה לחו”ל אלא גם בזמן הנסיעה עצמה – ולהיות גמישים ולהגיב לשינויים לא רק עד היציאה מישראל אלא גם בזמן הנסיעה עצמה.
למשל ביצעתי בדיקת PCR לפני היציאה מישראל גם כדי לדעת את מצבי אבל גם כי אולי פתאום אוסטריה תשנה את תנאי הכניסה בדיוק לפני שאני ממריא ולא תסתפק בתעודת מחוסן.
לא היה טעם לפרסם את הפוסט כ”טיפ” בגלל השינויים התכופים, כל מה שרשמתי יכול ומשתנה בכל רגע נתון גם במדינת ישראל וגם במדינות היעד
האתגרים החדשים של הקורונה לא מונעים ממני לנסוע, מאז ליל הסגר של 2020 כבר נסעתי מספר פעמים ואני כבר עמוק בתכנון הנסיעה של חופשת סוכות, האתגרים הם פשוט עוד משהו שצריך להתמודד איתו.
-
האם ניתן לשכור רכב בוינה ולעבור לסלובקיה ולחזור לוינה? איזה אישורים נדרשים מבחינת הקורונה? -
תודה על הטיפים המעולים. האם את האישור האירופי יכולים להשיג רק מחזיקי דרכון אירופאי?
-
@benyaminiyael אמר:
האם ניתן לשכור רכב בוינה ולעבור לסלובקיה ולחזור לוינה? איזה אישורים נדרשים מבחינת הקורונה?
כשבדקתי היה אפשרי להעביר רכב, אצל רוב החברות היה נדרש לרכוש אישור מעבר בין לאומי שעלה לא מעט.
הכלכלי ביותר מבחינתי היה להזמין רכב סלובקי, בחברה ששכרתי ממנה לא דרשו כסף על אישור מעבר בין לאומי, הרכב כלל אישור דרכים מהירות בסלובקיה ותמורת 12 יורו הם כבר דאגו שלרכב יהיה גם אישור דרכים מהירות באוסטריה.
על ההעברה לאוסטריה הם לוקחים 30 יורו, זאת אומרת אם לוקחים בשדה התעופה בוינה ומחזירים בוינה העלות היא 60 יורו, בהשכרה חד כיוונית שאחד מהיעדים ברטיסלבה אז העלות היא רק 30 יורו.
ככל שאני זוכר לא נדרש אישור קורונה מעבר לזה שהיה לי לאוסטריה – אישור מחוסן, יכול להיות שבכלל לא היה צריך אישור. בסוף לא הגעתי לסלובקיה אז כבר לא ממש זוכר.
@דבורה-פ אמר:
תודה על הטיפים המעולים. האם את האישור האירופי יכולים להשיג רק מחזיקי דרכון אירופאי?
כשבדקתי הקוד שניתן על תעודת המחוסן הישראלית לא התאים למאגר המידע האירופאי ולכן לא היה ניתן להוציא (בשלב אחד) תעודת מחוסן אירופאי “גב אל גב”.
יכול להיות שניתן להמיר את תעודת המחוסן הישראלי לתעודת מחוסן של מדינה אירופאית מסוימת (זו שבה אותו אדם אזרח) ואז להפוך אותה לתעודה אירופאית – לא בדקתי, התעודה הישראלית התקבלה בכל מקום.
-
@דבורה-פ אמר:
עדכון לשאלה,
מסתבר שכנראה אפשר להמיר את תעודת המתחסן הישראלית לדרכון ירוק צרפתי בלינק הזה:
מיועד לתיירים שאינם אזרחי צרפת/אירופה.
עוד לא ניסיתי בעצמי ועוד לא בדקתי אם הדרכון הירוק לזרים זהה לדרכון הירוק לצרפתים, במידה והתשובה חיובית הרי שהדרכון הירוק שהונפק בצרפת לישראלי תקף לכל מדינות האיחוד.
כרגע עוד אין לי מספיק ניסיון כדי לתת המלצה כללית, כשיהיה אני אפתח טיפ או שרשור מתאים.
אם למישהו יש אנרגיות לבחון את האפשרות להנפקת דרכון ירוק אירופאי לישראלים על בסיס חיסון בישראל בעוד מדינות מהאיחוד – יבורך, להערכתי יעזור למשתתפי הפורום.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
מסתבר שכנראה אפשר להמיר את תעודת המתחסן הישראלית לדרכון ירוק צרפתי
כבר נכתב כאן ופורסם קישור לפני מס’ שבועות.
זה האתר, יש בו את כל ההנחיות והתשובות לשאלות:
-
חזרנו מוינה.
עשינו יומיים לפני החזרה, בדיקה חינמית רשמית של הממשלה ועיריית וינה. הבדיקה נעשית עצמאית בחדר במלון ואחרי קבלת התוצאות השליליות עברנו בלי בעיה את הצ’ק אין בדרך הביתה.
את הערכה החינמית אפשר לאסוף באחד מסניפי BIPA שיש בכל פינת רחוב כמעט בוינה. עשינו את הבדיקה לבד לכל המשפחה בחדר מול הסלולרי באתר הבדיקה.
https://allesgurgelt.at/en/wien
הם רואים בבדיקה איך אתה שם את התמיסה בפה ומערבב (לא חייב לגרגר) ואז עם קשית מעביר למבחנה. אח”כ האתר מבקש לסרוק את הדרכון שלך ולהשאיר כמה פרטים אישים וזהו. את הערכות החזרנו לאחד מסניפי BIPA. לא חייבים באותו סניף שלקחתם את הערכות. יש תיבה בכניסה לסניף, משאירים וממשיכים בחופשה.
התוצאות הגיעו למייל עד הערב וכולם קיבלו תשובה שלילית לשמחתנו.
הדבר שמעט הטריד הוא שמסמך התוצאה מגיע ללא ציון מס’ הדרכון (למרות שהוא נסרק כאמור בשלב הבדיקה).
אבל בשדה הסתבר לנו שאין מה לחשוש. בעוד שמחלק מהאנשים בתור ביקשו לראות תוצאת בדיקות, מאיתנו לא ביקשו, למרות שהדפסנו הכל במלון והכנו להצגה בשדה. נראה שבגלל שמדובר בבדיקה רישמית פדרלית של משרד הבריאות האוסטרי (שחתום גם על מסמך התוצאה) זה כנראה מופיע להם כבר במחשב ברישום, שעשינו בדיקה רישמית חינמית ואנחנו מזוהים כבר כבעלי תוצאה שלילית.
בקיצור חינמי ושווה.