ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. דבורה פ
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 43
    • פוסטים 1055
    • הגבוה ביותר 162
    • קבוצות 0

דבורה פ

@דבורה פ

243
    מוניטין
    206
    צפיות בפרופיל
    1055
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2768230 גיל 56

דבורה פ הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי דבורה פ

• RE: דיווחי שלכת און ליין ממדינת ניו יורק

@דבורה-פ

לאורך נסיעתנו היום מעט צפונית לאלבני ראינו שלכת יפיפיה, לפי מה שקראתי באתר מקומי השלכת נמצאת כעת בשיאה באיזור זה. 

היום נסענו לאורך מסלול שנקרא Mohawk Towpath Scenic Byway. מצורף גם קישור למפה של המסלול.

אחת מנקודות העצירה היפות במסלול היא Cohoes Falls 

undefined

Cohoes Falls, NY

פורסם בפורום צפון אמריקה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: שלג שלג שלג

@דבורה-פ

ועוד תמונה מניו יורק היום

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: בעיות בשרות ומענה בחברת וויזאייר - כתבה בחדשות ערוץ 12 אתמול

@ido-g

וויזאייר ריינאייר ואיזיג'ט הודיעו לי על שינויים/ביטולים של טיסות במהלך הקורונה, כמו חברות אחרות שביטלו ושינו טיסות. במקרה שלי לא היה מדובר על ביטול טיסה ביום הטיסה אלא על שינויים/ביטולים בטווח של יותר משבועיים לפני הטיסה. בכל המקרים כתבו אלי ונתנו לי אפשרות לבחור אונליין בין שינוי הטיסה, קבלת החזר כספי או קבלת ואוצ'ר (במקרה של וויזאייר בערך של 120% ממחיר הטיסה). ההחזר הכספי כשבחרתי בו היה מיידי, וגם שינוי טיסה כשבחרתי בו היה קל. חברים שלי טסו לפני מספר חודשים לפורטוגל עם אלעל. טיסתם חזרה בוטלה חצי יממה לפני מועד הטיסה. במספר הטלפון שנשלח אליהם כדי להסדיר טיסה חלופית לא היה מענה ואלעל זנחה אותם בחו"ל לנפשם. בלית ברירה הם הזמינו באופן עצמאי טיסה חלופית בחברה הפורטוגלית, מאחר ונשארו רק כרטיסי ביזנס כי הביקוש לטיסה בעקבות הביטול של אלעל היה גדול, הם רכשו בלית ברירה כרטיס ביזנס. הכרטיס המקורי שלהם היה פרימיום. הפיצוי שאלעל הציעה להם היה 300 דולר לא חלילה במזומן אלא ואוצ'ר לטיסות עתידיות, הצעה שאינה עולה בקנה אחד עם חוק שירותי תעופה. הזוג מתנהל כבר כמה חודשים מול אלעל ולא מקבל מענה.

משה 22 נראה לי שמצבך הכספי שונה מזה של מרבית גולשי הפורום הזה. אני מפרגנת לך, תיסע ותהנה בהתאם לאפשרויות שלך. מכיוון שאצל רבים מגולשי הפורום יש משמעות למחיר, נראה לי פחות מתאים לזלזל בניסיון של אנשים לחסוך בהוצאות טיולים לחו"ל. לרובנו טיול לחו"ל איננו אירוע חד פעמי שמוציאים עליו בלי חשבון. אנחנו מנסים לצאת לחו"ל כמה שמתאפשר ובהתאם ליכולות הכספיות שלנו ואצל רובנו חסכון אינו מילה גסה ואינו פוגם בהנאה מהטיולים.

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: מרק חם -שרשור לשבת
      מי לא מתגעגע למרק שום אוסטרי לבן סמיך וחם?

בעקבות געגוע גדול למרק השום הסמיך הלבן והחם שאכלנו בטיול שלנו באוסטריה בשנת 2011  חיפשתי הרבה באינטרנט, ולבסוף הגעתי לגירסה שעובדת ואני שמחה לשתף במתכון, כולל פינת הגאון:

8 תפוחי אדמה קלופים. כדאי לחתוך כל תפוח אדמה לכמה חתיכות כדי לזרז את הבישול.

2.5 ליטר מים

ראש וחצי שום קלוף (אין צורך למעוך, הכל ימעך בסוף ביחד)

כף גדושה אבקת מרק (יתכן שאפשר גם בלי)

חצי כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

שמים הכל יחד בסיר ומבשלים עד שיתרכך.

לפני ההגשה מביאים לרתיחה, מכבים את האש, מועכים עם בלנדר מוט, מוסיפים שמנת מתוקה שלמה (250 סמק 38% אחוז) ועושים עוד בזז כדי שיתערבב, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

יוצא מזה בערך 10 מנות כך שלא צריך להתעלף מהמחשבה על השמנת והקלוריות, כי אם יש במנה קצת פחות מתפוח אדמה בינוני ו25 מ"ל שמנת מתוקה זה 150 עד 200 קלוריות משביעות של עונג צרוף מחמם ומפנק. חימום חוזר עדיף לעשות  במיקרו כי בסיר אחרי המעיכה צריך לבחוש את התחתית כל הזמן כדי שלא ישרף. זה אומר שאם מכינים מראש לאירוח אז מראש רק לבשל. ואת המעיכה והוספת השמנת לעשות רק לאחר הרתחה חוזרת סמוך להגשה.

פינת הגאון: המרק מאוד קרמי וסמיך ומכיוון שאין גישה אמיתית לחלק הפנימי של הסכין של הבלנדר מוט, אני שמה מים וסבון כלים בכלי קיבול כלשהו, יכול להיות קערה בכיור שמחכה לרחיצה, מכניסה את המוט רגע לשם לערבול ואז כל הלכלוך הקרמי יורד, שטיפה מתחת לברז וזה נקי. את השטיפה הזאת כמו כל שטיפה של בלנדר מוט רצוי לעשות מיד בתום השימוש.

בתיאבון!

Image result for â«×ª××× × ×רק ש×× ××ס××¨× ×××â¬â

פורסם בפורום טיולי משפחות
      דבורה פ
      דבורה פ

@דבורה-פ

undefined

Lake Welch Ny

פורסם בפורום צפון אמריקה
      דבורה פ
      דבורה פ

@דבורה-פ

undefined
      18.10 תצפית על ההדסון בעיירה Troy, NY

פורסם בפורום צפון אמריקה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: טיולי יוקרה- יתרונות וחסרונות(אם יש)

@משה-22 אמר:

@imeshy

את מנסה להסביר לאדם בן 50 עוד רגע בפנסייה ? 

קצת מאוחר אני כבר לא פנוי לשינוי.

להיפך טיולי היוקרה אצלי רק משתדרגים מפעם לפעם . 

זה עיניין שלי וכנראה בפרק ב של החיים נראה לי שתחום ייעוץ טיולי היוקרה עדיין לא מפותח מספיק והשוק הישראלי צמא לנושא .

אז כנראה שאתמקד בתחום זה לאחר סיום לימודי התיירות.

משה  היקר

אני מאחלת לך הצלחה רבה כיועץ בתחום טיולי יוקרה כשתצא בקרוב לפנסיה ותסיים את לימודי התיירות.

כאן בפורום הרבה מהמשתתפים מנסים להשיג טיסה הלוך ושוב בפחות ממאה דולר ולהעצים את החוויה במסלולי הטיול המיוחדים, במפגש אותנטי עם אוכלוסיה מקומית או בפסטיבלים עממיים. יתכן שיש פלח שוק בישראל שצמא לייעוץ בנושא טיולי יוקרה. לא נראה לי שיש כאן בפורום קהל לקוחות פוטנציאלי לעסק הייעוץ העתידי שלך. 

כתבת שאתה לא מבין  למה אתה מעורר אנטגוניזם ומכיוון שאני מאמינה שאתה באמת לא מבין ובאמת רוצה לדעת, אשיב בכנות. 

אם תקרא הרבה שרשורים מהעבר בפורום תראה שהדיון הוא על איך לטייל בכיף ואם אפשר גם בזול, בגלל היכולות הכספיות או סדרי העדיפות של משתתפי הפורום. לתאר שוב ושוב בפרטי פרטים בשרשורים שונים סממני פאר בטיולים שלך זה דבר שמאוד מנוגד לאופי של הדיון שהיה בפורום עד כה ולכן מעורר באופן טבעי אנטגוניזם.

ואיך אומר הפתגם?  “ברומא היה רומאי.”

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ

@דבורה-פ

undefined

פורסם בפורום צפון אמריקה
      דבורה פ
      דבורה פ

@דבורה-פ

undefined

פורסם בפורום צפון אמריקה
      דבורה פ
      דבורה פ

@דבורה-פ

undefined

פורסם בפורום צפון אמריקה
      דבורה פ
      דבורה פ

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי דבורה פ

• RE: מומחי איזי גט ולאוו קוסט

@dmg1

באיזיג'ט אפשר בקלות להחליף באופן עצמאי לכל יעד באותה מדינה שפתוח בלוח הטיסות. הבעיה שאחרי שאיזיג'ט ביטלו את קו ת"א פריז לא נשאר להם אף יעד נוסף מתל אביב לצרפת.

אני מציעה לך לבדוק האם יש טיסה ישירה של אלעל לניס באותם תאריכים או פלוס מינוס 24 שעות. אם יש תבדוק מה המחיר ותתכתב איתם בצ'ט ותבקש שיאשרו לך טיסה חלופית בחברת תעופה אחרת. אתה יכול לקרוא על העניין הזה בקבוצת הפייסבוק איזיג'ט ישראל. הם בדרך כלל עונים יחסית מהר בצ'ט. רוב הסיכויים שינפנפו אותך, אבל אם במקרה לא ינפנפו אותך ויתנו לך אישור בכתב (לא בעל פה בשיחה!!!) להזמין אלעל שהוא הרבה יותר יקר ולקבל החזר של ההפרש בין מה ששילמת לאיזיג'ט למחיר הכרטיסים באלעל אחרי הטיסה תשקול אם מתאים לך. הסתכלתי וראיתי ששבוע אחר כך יש טיסות של איזיג'ט לניס, מה שאומר שהם לא יכולים להגיד שביטלו את הקו בגלל המצב הבטחוני (עדיין...) אלא רק ספיציפית את התאריכים שלך, תאריכים שהם לא ביטלו ליעדים אחרים מתל אביב. אם הם יגידו כן תדאג שיהיה לך העתק כתוב של הצ'ט ותזכור לשמור את כרטיסי העליה למטוס כי הם נחוצים לקבלת החזר. אם הם יגידו לא, תנסה את אופציה ב' מילאנו. את התשובה השלילית כבר יש לך, נותר להפסיד רק את הזמן בצ'ט.

בהצלחה!

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: מדירה – אוקיינוס של עננים

מקסים! מקסים! מקסים! כרגיל אצלך פנינית, אין הפתעות!

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: Via di Francesco - איטליה

גם אני כאן איתך

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: טיסות אל-על/קלאסג'ט

@דבורה-פ

לאיזה יעדים אלעל טסה עם קלאסג'ט?

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ

@anisham12

תודה רבה

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ

@anisham12

האם אפשר לדעת בעת רכישת כרטיס טיסה מחברה ישראלית האם הטיסה מבוצעת על ידיה או בחכירה רטובה או שזה דבר שיכול להיעשות על ידי החברה בשלב מאוחר יותר? אם ניתן לדעת בטרם רכישת הכרטיסים אשמח אם מישהו יכתוב איך יודעים

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: יותר טוב מלהישאר בבית! - כריסמס/חנוכה בקפריסין

פנינית היקרה, ממש הפתיע לטובה הטיול הקצרצר שהיה בו מהכל: טבע, כריסמס, אוכל טוב וטיפה התנתקות. כל הכבוד לך שאת ממשיכה להצליח לתכנן כאלה טיולים, וגם לחזור ולספר

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: הטרק שלא היה...

@io

משתתפת בצערך על הטרק שלא היה, שמחה שהצלחת להפוך את הלימון ללימונדה ומחכה להמשך.

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: מחפש רעיונות מעניינים ל 2-3 ימים מחוץ לניו יורק בתחילת דצמבר

@אנשיםטובים

תעדכן את האמא והבת שבמדינת ניו ג'רזי אסור לצאת מהרכב בתחנת דלק כדי לתדלק באופן עצמאי. יש להמתין למתדלק בתוך הרכב.

הייתי בניו יורק בשבוע השני של דצמבר 2019 רגע לפני הקורונה. הביקור בשכונת דיקר היה מקסים. כדאי לבדוק אם בזמן הטיול שלהן כבר מקושט, והכי טוב להגיע לשם בתחבורה ציבורית בזמן שהן בעיר. אני נעזרתי בטיפים האלה כדי לטייל שם באופן עצמאי, כמובן רק אחרי שמחשיך.

במנהטן לא לפספס את כפר החורף בברייאנט פארק ולבדוק האם מופע האורות לקראת כריסמס על הבניין של חנות Sacks בשדרה החמישית מול הסימטא המובילה לרוקפלר סנטר כבר פעיל כשהן מגיעות. שווה שיבדקו האם הן עוזבות את העיר רגע לפני שמתחיל האקשן כדי לטייל מחוץ לעיר באיזורים שהם יחסית שוממים. חווית ניו יורק לפני כריסמס שלי היתה מאוד חזקה, אבל כאמור הייתי בשבוע השני של דצמבר.

לנסיעה עם רכב מג'רסי גרדן ממליצה לחשוב על קמפוס אוניברסיטת פרינסטון, מקום קסום, סטייל הארי פוטר. היינו שם בקיץ ומאוד אהבנו להסתובב, קשה לי להעיד באופן אישי איך זה נראה בתקופת טרום כריסמס.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      דבורה פ
      דבורה פ
    • RE: איסלנד משפחתי טייק 2 – Weather is just weather !

@io

פנינית היקרה,

נהניתי מאוד מהשרשור. מכל תמונה ומכל סיפור. נופים מהממים ולגמרי מובן למה רציתם לחזור שוב.

שמחה שהתקלות הסתיימו בצורה טובה ולא נאלצתם לישון ברכב.

עד הטיול הבא!

פורסם בפורום אירופה
      דבורה פ
      דבורה פ