ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Ido.G
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 7
    • פוסטים 60
    • הגבוה ביותר 8
    • קבוצות 0

Ido.G

@Ido.G

14
    מוניטין
    31
    צפיות בפרופיל
    60
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3431982 גיל 56

Ido.G הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי Ido.G

• RE: בעיות בשרות ומענה בחברת וויזאייר - כתבה בחדשות ערוץ 12 אתמול

מותר לך להחזיק בגישה הזו, ובהחלט יש בה גם היגיון.

עם זאת, אני חושב שיש מעט הפרזה לגבי העניין ה"עצבים" או "חוסר הודאות" שטיסה בחברות Low Cost כמו וויז או ריאן אייר גורמות.

טסתי עשרות פעמים בשנים האחרונות עם Wizz / Ryan. הדבר הכי גרוע שקרה לי היה איחור של מספר שעות בטיסה. בזכותן יצאתי לחופשות בנות מספר ימים במחירים נמוכים מאוד, וזכיתי לראות מקומות חדשים רבים ולקבל גישה למקומות עם מחירי לינה טובים. לפני כל טיסה חיכיתי לה בציפיה, ולא ב"עצבים". אם מבחינתך או אחרים הכסף פחות חשוב, זה בסדר גמור. לזלזל בכך שהוא שיקול זו הגזמה.

לגבי עניין הפיצויים, זה נכון שוויז, לדוגמה, לא באים ובדיוק "זורקים" עליך את הכסף. עם זאת, את הפיצוי שמגיע לך אתה בסוף תקבל. זו חברה מסודרת ורצינית. יש לי חבר שבוטלה לו טיסה מלונדון, הוא היה צריך לנהל מולם מספר שיחות וזה היה מעט מעיק, אבל את הכסף הוא קיבל, ובמלואו.

הכתבות בערוצי הטלוויזיה הישראליים מלאות הגזמות ובחירה בררנית של נתונים ושל מידע. זה שאמרו משהו בכתבה כלשהי לא אומר הרבה, פרט לכך שאיזשהו כתב רצה להגיד מה שבא לו להגיד, ודאג לברור נת' כדי לעשות זאת.

מאחל בהצלחה למי שרוצה לטוס בחברות תעופה "מסורתיות" ויש לזה את המקום שלו. אישית, אמשיך לבחור בעיקר בחברות ה"לואו קוסט" שכן אני מרוצה מאוד משירות שהן מספקות.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: קרואטיה סלובניה- עזרה במיצוי נכון של 7 -8 ימי טיול

נסעתי מבודפשט ללובליאנה ברכבת. נסיעה של כ 5 שעות למיטב זכרוני. מלובליאנה נסעתי לונציה באוטובוס. זה היה משהו כמו 3 שעות.

כך שכנראה שנסיעה מונציה לסלובניה היא רלוונטית יותר. כמו כן אפשר לבדוק נסיעה באוטובוס או רכבת מוינה.

במהלך הקיץ יש טיסות של אל על אל זאגרב.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: עתיד לטוס לבודפשט עוד חודש, אשמח לטיפים והמלצות(זוג צעיר)

קודם כל, ברכותי, בחרתם יעד מדהים. הייתי בבודפשט כבר 3 פעמים ומקווה להיות עוד.

• אין אנטישמיות. ההונגרים לא אדיבים באיזשהי צורה מיוחדת אבל אם צריך ותבקש הם יעזרו לך.
      • תחבורה ציבורית מעולה. לא יודע בדיוק מה שמעת על הכרטיסים, לא רואה טעם להתכונן לכך מראש ולהתרגש מזה. גם ככה המחירים זולים מאוד. אם יש לך דאטה אתה יכול להשתמש באפליקציות, אם לא וגם אם כן אתה יכול לקנות כרטיס לפני שאתה עולה על רכבת ולתקף אותו. אני לא זוכר בדיוק איך כבר, אתה אתה תראה אנשים אחרים עושים את זה ותבין איך וגם אני בטוח שבמלון יעזרו לך אם צריך. אין איזשהו משהו מיוחד שם והכל פשוט.
      • חיי לילה מעולים. Instant מקום מדהים. Szimpla "נחשב" אבל לדעתי כבר לא כיף במיוחד, אך כדאי להכנס להתרשם. Morrisson 2. בכללי פשוט להסתובב באיזור רחוב Király, יש המון מקומות. בפעם שעברה הייתי במקום בשם rampus tiki bar שהיה כיף.
      • אם מעניין אתכם, יכולים לחפש דברים כמו Boat Party או SpaRty.
      • לא יודע מהי רמת האנגלית שלכם אבל הבנה בסיסית תספיק ל Free Walking Tour (בו נהוג להשאיר טיפ בגובה כעשרה דולרים או עשרה אירו פר אדם בסוף). זה לא שמדברים שם באנגלית שייקספריאנית וגם לא ממש חייבים להבין כל מילה שהם אומרים.
      • קניות - כל אחד מהקניונים הגדולים הוא טוב, וכמו כל עיר אירופאית טובה יש גם חנויות במרכז העיר. בזמן שיש לך אתה גם יכול להיות במספר קניונים. בסופו של דבר מדובר בחנויות מותגים גלובליות, אין פה איזשהו משהו מיוחד. אל תצפה למחירים מיוחדים, יותר זול מישראל באיזה 20% או משהו כזה.
      • לגבי סים, לא הבנתי מה התכנון שלכם ומה השאלה. אפשר לקנות סים של כל חברה מקומית בסכום של כ 30 עד 50 שקלים, לתקוע בטלפון, ולצאת לדרך. לא משהו מיוחד.
      • מומלץ לבצע הורדה של מפה מראש ב Google Maps ובנוסף מפות offline שלא דורשות דאטה ב Maps.me. תנעצו שם את כתובת המלון שלכם.
      • יש לכם תקופת שהות די ארוכה שם, אישית הייתי ממליץ בכל זאת לחשוב על איזשהו "טיול יומי". בודפשט במרכז אירופה ויש הרבה מאוד אפשרויות. אם לא אז לא, תסתובבו בעיר באיזי שבוע שלם, גם טוב.
      פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: השכרת רכב בהונגריה והחזרתו בשדה התעופה דברצן לפנות בוקר

אני נוחת בבודפשט בלילה. אשן שם בלילה הזה, אשהה שם יום, ואשן עוד לילה, ואחרי זה אצא מוקדם בבוקר למישקולץ. (הייתי כבר מס' פעמים בבודפשט).

יוותרו לי עוד 3 לילות כאשר האחרונה היא פשוט בשביל לטוס מוקדם מאוד בבוקר.

אני בעצם לא רואה טעם להוסיף את דברצן לטיול. אז או שאעשה את הקטע הזה עם הרכב או שאגיע לשם אחרה"צ רק בשביל להסתובב קצת בערב ואז ללכת לישון.

התוספת קיימת אך לא מאוד משמעותית, לפי מה שראיתי. מה גם שלינה במישקולץ מאוד זולה ובדברצן רק סתם זולה, אז הפער הזה מתקזז גם.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: מילאנו רגישות לגלוטן

האתר www.happycow.net מתאים לחיפוש מקומות צמחוניים, יש שם גם חיפוש לפי "נטול גלוטן", אפשר לנסות.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: ויטנאם או תאילנד?

אני לא יודע מה מתאים לך יותר, ולדעתי גם פשוט אין תשובה לשאלה הזו.

אני חושב שויאטנם היא יעד מעולה, נוח, זול, מיוחד, כיפי. רוב מי שמטייל שם זה אחלה חבר'ה. לדעתי זה שהמסלול יחסית ברור הוא יתרון לא קטן. אפשר גם בלעדיו בהחלט. אני גם חושב שתאילנד היא יעד מעולה, יש בה איזורים מדהימים, אנשים מדהימים.

גם בתאילנד וגם בויאטנם תהיה לך אפשרות להגיע לחופים, להגיע לטבע, לעשות אומגה, לעשות צלילות. ראוי לציין שאכן תאילנד תהיה מעט יותר מתאימה אם רוצים שחלק גדול מהטיול יהיה סובב סביב הים. בהחלט יש את זה גם בויאטנם, סתם זה פשוט לא "גולת הכותרת". (אני אישית לא הייתי באיים בתאילנד)

אני יודע שזה מקשה אבל פשוט אין תשובה שהיא ממש הנכונה. מדובר על איזור שלם (דרום מזרח אסיה) שהוא מדהים. לך על מה שמתחשק לך, מה שמרגיש לך נכון. תראה סרטונים של תרמילאים על המדינות, תגשש קצת, תסתכל מה טוב לך עם טיסות שיש.

אם אתה הולך על ויאטנם, תבחר בין הו צ'י מין לבין האנוי, אחרי ההחלטה הזו אפשר להמשיך בתכנון. אם אתה הולך על תאילנד, סביר שתגיע לבנגקוק. משם תעשה החלטה אם בא לך קודם לעלות לצפון או לרדת לאחד האיים. משם תמשיך.

תזמין לעצמך מקום בהוסטל בעיר שתתחיל בה. גם אם אתה רוצה ללון לבד, תחפש חדר לבד בהוסטל, יש כאלו. בהוסטלים שם לרוב אפשר להזמין סיורים. לך לסיור כזה. באופן טבעי, לא יקר שם במיוחד (תאילנד יותר יקרה אבל בסדר). זה כיף, זה מוריד כאב ראש (מסיעים אותך לכל מני מקומות במקום שתטרח), זה יעזור לך להכיר שם אנשים. אחרי שמכירים אנשים, שומעים מהם רעיונות מה לראות, לאן להגיע. לפעמים חולקים איתם מספר ימים ואף שבועות מהטיול. כל זה - בתור אדם די ביישן. קח בחשבון - רוב מי שמטייל שם לבד הוא בדר"כ כזה, ובדר"כ רוצה לייצר קשר עם אנשים בהוסטלים וכו'.

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: טיסה לרוסיה בחגים, חלופה סבירה עם חוסר הוודאות שקיים כיום

כן, זה נכון שהביטולים הם אל רק באל על ואולי יש פה איזשהי הטיה אצלי כי אני פשוט שומע על זה יותר. נקודה טובה. מבחינתי ישנו גם העניין שאל על טסים רק למוסקווה בעצם, בעוד שאני צריך להגיע לדרום-מערב רוסיה, אליה ניתן להגיע ישירות מטורקיה (לדוגמה למינרלני וודי). כמובן שיהיה מעניין לראות את מוסקווה.

אני גם לא ממש "בעד" שני היעדים האלו, והייתי שואף להמנע. באופן עקרוני מעדיף לא לקחת סיכונים וגם לא מעוניין להכנס למקומות בהם אני לא רצוי. אבל אני די צריך להגיע לרוסיה (לא עניין של חיים ומוות אמנם), ובסופו של דבר עבור זוג כרטיסים טיסה דרך טורקיה עשויה לחסוך מאות רבות של דולרים, מדובר בסכום בעל משמעות, אין מה לעשות.

הדבר העיקרי שמעניין אותי הוא מחיר היציאה מישראל, שהוא זה שבעייתי בתקופת החגים אצלנו ועלול להגיע לעלויות אסטרונומיות אם מזמינים בדקה ה 90.

אני מטייל בלי סים לרוב. אולי הפעם אשנה את הנוהג, או פשוט אשלם על הלאונג' הזה. בכל מקרה, לא ממש הנקודה.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: מזרח אסיה

מחזק גם אני, לא רואה סתירה בין היותה של ויאטנם יותר מתויירת ויותר מסודרת לכך שהיא "לא אותנטית". אותנטית לגמרי כולל הערים הגדולות.

או ויאטנם + לאוס או ויטאנם + קמבודיה.

Ido.G
      Ido.G

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Ido.G

• RE: ויאטנם ופיליפינים

חושב ששלושה שבועות בויאטנם זה כן בסדר גמור. שבוע וחצי - פחות. אבל אני מחזק - עדיף להתמקד באחד מהיעדים בלבד. אלו מדינות גדולות ויש בהן המון מה לראות. חלק מהקסם בטיול שם הוא לקחת את הזמן.

Ido.G
      Ido.G
    • RE: בעיות בשרות ומענה בחברת וויזאייר - כתבה בחדשות ערוץ 12 אתמול

מותר לך להחזיק בגישה הזו, ובהחלט יש בה גם היגיון.

עם זאת, אני חושב שיש מעט הפרזה לגבי העניין ה"עצבים" או "חוסר הודאות" שטיסה בחברות Low Cost כמו וויז או ריאן אייר גורמות.

טסתי עשרות פעמים בשנים האחרונות עם Wizz / Ryan. הדבר הכי גרוע שקרה לי היה איחור של מספר שעות בטיסה. בזכותן יצאתי לחופשות בנות מספר ימים במחירים נמוכים מאוד, וזכיתי לראות מקומות חדשים רבים ולקבל גישה למקומות עם מחירי לינה טובים. לפני כל טיסה חיכיתי לה בציפיה, ולא ב"עצבים". אם מבחינתך או אחרים הכסף פחות חשוב, זה בסדר גמור. לזלזל בכך שהוא שיקול זו הגזמה.

לגבי עניין הפיצויים, זה נכון שוויז, לדוגמה, לא באים ובדיוק "זורקים" עליך את הכסף. עם זאת, את הפיצוי שמגיע לך אתה בסוף תקבל. זו חברה מסודרת ורצינית. יש לי חבר שבוטלה לו טיסה מלונדון, הוא היה צריך לנהל מולם מספר שיחות וזה היה מעט מעיק, אבל את הכסף הוא קיבל, ובמלואו.

הכתבות בערוצי הטלוויזיה הישראליים מלאות הגזמות ובחירה בררנית של נתונים ושל מידע. זה שאמרו משהו בכתבה כלשהי לא אומר הרבה, פרט לכך שאיזשהו כתב רצה להגיד מה שבא לו להגיד, ודאג לברור נת' כדי לעשות זאת.

מאחל בהצלחה למי שרוצה לטוס בחברות תעופה "מסורתיות" ויש לזה את המקום שלו. אישית, אמשיך לבחור בעיקר בחברות ה"לואו קוסט" שכן אני מרוצה מאוד משירות שהן מספקות.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: שיט בים הבלטי - איך להתחיל לחקור ולתכנן?

תודה על הקישור ועל תוכן הבלוג. נכנסתי אליו גם כשלא היה בפורמט התקין, פשוט העתקתי את המחרוזת אל שורת הכתובת בדפדפן.

כרגע - מבירור ראשוני עם NCL - הקרוזים לא עוצרים בסנט פטרסבורג.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • שיט בים הבלטי - איך להתחיל לחקור ולתכנן?

שלום רב,

הורי בודקים את האפשרות לבצע שיט בים הבלטי בקיץ הבא. לעומת טיול "רגיל", לגביו צברתי ידע איך כדאי לתכנן טיול, בנושא זה אני לא מכיר כלום.

• ראיתי שישנן מספר חברות בולטות - MSG, NCL ועוד כמה. האם יש חברות שיט שהן יותר מומלצות מנסיונכם?
      • דעתכם לגבי הזמנה ישירות מהחברה לעומת הזמנה מסוכנות בארץ? בטיסות אני נוהג להזמין ישירות מהחברה, האם כאן יש שיקולים אחרים?
      • האם יש תוספות כאלו או אחרות או תנאים כאלו או אחרים שמומלץ לבדוק לגביהם בשיט עצמו?
      • המלצות כלליות אחרות לגבי מסלול טוב, משך טוב, וכן הלאה יתקבלו גם הם בברכה.

תודה!

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: עלות טיול

השאלה לא הכי ברורה. זה תלוי איך מתנהלים.
      אפשר לאכול Kebab / Doner בעשרה שקלים למנה. אפשר לאכול במסעדה בה מחיר מנה יהיה גם 80 שקלים. מחיר מנה סבירה במסעדה סבירה יהיה בערך כ 60 אחוז מאשר בארץ.
      אפשר לנסוע במוניות או להתנייד באמצעות תחבורה ציבורית. אתם יכולים לעשות כרטיס תחבורה ציבורית לשלושה ימים ב 50 שקלים לאדם.

העיר יחסית זולה, ואם מתנהלים בה בצורה צנועה, אין צורך להוציא סכומים גבוהים. עם זאת, יש לזכור שזו עיר בירה יחסית מפותחת, ובהחלט אפשר לבזבז בה כסף אם רק רוצים.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: השכרת רכב בהונגריה והחזרתו בשדה התעופה דברצן לפנות בוקר

אני נוחת בבודפשט בלילה. אשן שם בלילה הזה, אשהה שם יום, ואשן עוד לילה, ואחרי זה אצא מוקדם בבוקר למישקולץ. (הייתי כבר מס' פעמים בבודפשט).

יוותרו לי עוד 3 לילות כאשר האחרונה היא פשוט בשביל לטוס מוקדם מאוד בבוקר.

אני בעצם לא רואה טעם להוסיף את דברצן לטיול. אז או שאעשה את הקטע הזה עם הרכב או שאגיע לשם אחרה"צ רק בשביל להסתובב קצת בערב ואז ללכת לישון.

התוספת קיימת אך לא מאוד משמעותית, לפי מה שראיתי. מה גם שלינה במישקולץ מאוד זולה ובדברצן רק סתם זולה, אז הפער הזה מתקזז גם.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • השכרת רכב בהונגריה והחזרתו בשדה התעופה דברצן לפנות בוקר

נסיוני לגבי השכרת רכב בחו"ל מצומצם, לכן אשמח להתייעץ.

שוקל לבחון אפשרות של לאסוף רכב במישקולץ (Miskolc) והחזרתו בדברצן ב 04.09 באיזור 4:30 בבוקר - לקראת טיסה ב 7:05. אני רוצה לישון במישקולץ ופחות מעדיף לנסוע לדברצן רק בשביל ללון שם לילה בודד, ובנוסף גם לקום מוקדם ולקחת מונית אל השדה.

הקטע הוא שמספר סוכניות ראיתי שהעמדה שלהם בשדה בדברצן סגורה בן בגלל השעה והן בגלל היום (יום ראשון). לא מצאתי בעצם אפשרות כזו, עד שהגעתי לחיפוש של SkyScanner בו הוצעו הסוכנויות Holiday Autos ו eDreams. כך שאני בעצם תוהה האם התוצאה נכונה והאם לא תהיה בעיה בשדה.

- האם מישהו מכיר את הסוכניות הללו?

- האם מישהו יודע האם עלולה להיות איזשהי בעיה בהחזרת רכב בשדה התעופה בשעה כזו? כמה זמן צריך לקחת בשביל להחזיר רכב בשדה?

- דעתכם לגבי כדאיות של נסיעה של שעה וחצי שתדרוש התעוררות בשעה של משהו כמו 02:30 בלילה בדרך שאני לא מכיר?

- איך זה עובד עם כבישי אגרה בחו"ל עם רכב שכור?

תודה

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: מילאנו רגישות לגלוטן

האתר www.happycow.net מתאים לחיפוש מקומות צמחוניים, יש שם גם חיפוש לפי "נטול גלוטן", אפשר לנסות.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: תחבורה מברטיסלבה לשדה התעופה בוינה

עשיתי את זה לפני מספר חודשים.

משך הנסיעה הוא כ 45 דקות. נהגי המונית היו אדיבים ולא היתה הרגשה מיוחדת שניסו "לגנוב אותנו". העלות באיזור ה 55 עד 60 אירו. Vienna-Bratislava-taxi.com

כאמור, בהחלט אפשר לבצע את הנסיעה גם באוטובוס. לא מדובר בדרך ארוכה.

פורסם בפורום אירופה
      Ido.G
      Ido.G
    • RE: תכנון טיול בויאטנם

אין על זה תשובה מוחלטת. שניהם מעניינים ויחודיים.

אם מעניין אותכם לבצע הליכה בהרים, אפשר לוותר על הדלתא. תבדקו - אולי אתם יכולים לשים "וי" על טרק יומי או אולי דו-יומי באי Cat Ba שגם הוא מעניין ובעל נופים מרהיבים.

Ido.G
      Ido.G