עתיד לטוס לבודפשט עוד חודש, אשמח לטיפים והמלצות(זוג צעיר)
-
שלום לכולם!
קודם כל אציין שעברתי על ההמלצות שבאתר אך רובן ככולן די ישנות ולכן פותח את הפוסט הנוכחי.
חשוב לי להגיד שזו טיסה ראשונה שלנו כזוג(שנתיים וחצי ביחד, אבל חווינו קורונה לצערי) ואנחנו רוצים "לטרוף" את היעד.
אנחנו טסים ל8 ימים(7 מלאים לא כולל טיסות)
רוצים לצאת בלילות, להנות מאוכל הכי טעים שיש ולחוות חווית קניות מושלמת.
אנחנו לא באים לחסוך בכסף.
אשמח להמלצות שלכם קודם כל על אטרקציות שנוכל להנות בהם, אחר כך על מסעדות מומלצות(שכדאי לשמור מקום מראש לפי מה שהבנתי), על חנויות למיניהם(הבנתי שיש פרימייר עם מותגים כגון נייק ואדידס, הבנתי שיש זארה, ובכללי הבנתי שיש לא מעט קניונים אז אשמח לסדר גם כאן) ובין היתר גם על מועדונים ופאבים מומלצים.
בנוסף לכך, אשמח לקבל טיפים על שימוש בתחבורה הציבורית(שמקריאה שלי בקבוצות בפייסבוק ראיתי שיש המון ניסיונות לעקוץ תיירים וגם אם מנקבים כרטיס זה לא מספיק - אבל אשמח לשמוע איך העניין עובד, האם ניתן לקנות כרטיס שבועי והאם הוא תקף לכל כלי התחבורה?), אשמח גם לקבל טיפים על שימוש נכון בסים(מעדיף e-sim, הבנתי שairalo עובד שם טוב) וכנל לגבי מוניות(בולט?).
מה שפספסתי, מה שעולה לכם לראש, אני כאן כדי לקרוא ולקבל מכם טיפים.
תודה לכולם!
-
בני כמה אתם? אתם נוסעים לתקופה "מכובדת", האם מדבר אליכם גם לצאת מחוץ לעיר (בתחבורה ציבורית) ליעדים מעט שונים?
-
לגבי bolt אפליקציית מוניות מאוד יעילה. מחירים ממוצעים בין 18-25 ש"ח
בכלל תחבורה ציבורית זולה.
-
@imeshy2 האמת שפחות רוצים לצאת, אבל אני כולי אוזן כמו שאמרתי אולי אחזור בי וכן נרצה קצת לצאת.
אנחנו בני 25-26 (הבת זוג תחגוג שם יום הולדת 25)
-
ומבחינת אנטישמיות? שום דבר?
-
לא יודעת לענות לגבי מקומות בילוי לצעירים (חוץ מהמלצה כללית על מדרחוב Gozsdu שמלא בפאבים ופוד טראקס), אבל כן יודעת לענות לגבי אנטישמיות: היינו שם בנובמבר 2019 ולא נתקלנו בשום גילויי אנטישמיות. בכללי, כמעט ולא רואים בבודפסט מהגרים מוסלמים, וההרגשה כישראלית מאוד בטוחה.
מצרפת פוסט שכתבתי על הטיול שלנו שם. אמנם אנחנו (כמעט) כפולים בגיל מכם, אבל אולי תמצא שם דברים רלבנטים.
-
גם לבודפשט, כמו לערים תיירותיות נוספות באירופה יש citypass, שמעבר לתחבורה ציבורית חופשית ברחבי העיר בתקופת הכרטיס, גם מאפשר מספר אטרקציות בחינם או הנחה https://www.budapestcard.org/ זה יכול לתת גם רעיונות בילוי לאטרקציות שמתאימות לביקור ראשון. מניסיון חיובי באמסטרדם לאחרונה, נסו לעשות חיפוש על free tour בבודפשט. זה טרנד של סיורים שהתשלום הוא על בסיס טיפ (כל משתתף משלם כרצונו) בסוף הסיור.
-
עוד חודש= תחילת יולי? יש לכם גמישות בתאריך? בת הזוג תסכים להמתין עם חגיגת היומולדת?
-
היינו בבודפשט לפני שבוע יעד יפה וזול. לגבי תחבורה הרוב היה ברגל אבל נעזרנו באוטובוסים . קנינו כרטיסים מהמכונות שנמצאות ליד התחנות חבילה של 10 כרטיסים 30 שקל. או כרטיס יומי ב16 שקל. ממליצה לכם להתחבר לווטס אפ של חברת קיורטוש ולקבל מהם מידע רב. כמו כן עשינו סיור איתם לברך הדנובה מאוד מומלץ. נהג מומלץמשדה התעופה ג'ו בודפשט שאטל
-
היי הרובע היהודי הוא מרכז חיי הלילה בבודפטש, יש המון מקומות בילוי , צריך לבחור איזה מסעדות אתם רןצים ולהזמין מקום. לגביי התחבצ רצוי לקנות כרטיסים יומיים אותם לא צריך לתקף ואז אין סיכוי שתהיה לכם בעיה ,להוריד את האפליקציה budapestgo של התחבצ. יש אפשרןת להצטרף לסיורים להכרת העיר , זה מאד עוזר ומומלץ בהתחלה , גילוי נאות אני גרה כאן ואני מדריכה טיולים. אטרקציות לא חסר, למשל, כדור פןרח, גלגל גדול, מרצאות, מוזיאון האשליות , מוזאיון הסלפי, האי מרגיט, הפארק העירוני ,טיול לבודה, רכבת הילדים, רכבל הכסאות, שייט על הנהר, בתיי קפה מיוחדים. מקווה שעזרתי
-
@nirit_z הזמנים קצת השתנו מנובמבר 2019, מקווה שהמצב נשאר כמו שהוא(בעיקר מבחינת נהגי המוניות בבולט וכו'). אקרא בהמשך את הפוסט, תודה!
@תומר, כן מדבר על יולי. היום הולדת ביולי, בזמן שאנחנו שם. זה הפתעה ליום ההולדת. יש free tourx גם בעברית או שהגזמתי? ומה זה האתר הזה? מאפשר רכישת כרטיסי תחבורה ציבורית או שזה אטרקציות?
@חני17 אני גם מאמין שנעשה הכל ברגל, סגרנו במלון ברסלו שלפי מה שראיתי ממוקם ממש במרכז העניינים. משדה התעופה ראיתי שיש לי קו אוטובוס ישיר(E100) כ2 דקות הליכה מהמלון.
לגבי קבוצת הווצאפ שלהם, אפשר לינק? ולגבי הסיורים, אני רואה שיש כל כך הרבה סיורים, קיורטוש, בר, מאור ועוד המון אחרים. איך אפשר לדעת מי לקחת, אם בכלל?
ולגבי הכרטיסים, אילו כרטיסים צריך לתקף ואיך? האם צריך לגשת לנהג שיתקף או שיש מכונות תיקוף כמו רב קו?
@Maya-Topaz-Tibarovsky-0 כרטיסים יומיים משמע כרטיס שבועי גם נכון? לא צריך לתקף אותם בכלל? מספיקה הרכישה שלהם וזהו? אני פשוט קראתי פוסט בפייסבוק שמישהי רכשה כרטיס שבועי והפקחים נתנו להם קנס בטענה שהכרטיס מזוייף, למרות שהבנתי שתאריך מוטבע עליו. איך אפשר להימנע מזה?
budapestGo זה כמו המוביט שלנו?
לגבי האטרקציות שכתבת, יש כאן המון, כולן מתאימות לזוג צעיר? או שיש כאלה שבתור מדריכת טיולים היית אומרת שאולי לזוג צעיר פחות מתאים(וגם להפך, אם יש משהו שממש מתאים דוגמת הגלגל הענק בלילה, אשמח גם לדעת).
-
@maoraver האפליקציה מראה את זמניי התחבצ ובנוסף ניתן לרכוש שם את הכרטיסים השבועיים ואז צריך רק לסרוק לפניי שעולים, וגם אין חשש שיגידו לך שזה מזוייף את האפליקציה של ישראל אני לא מכירה ,אני גרה כאן יותר מ 20 שנים . רק כרטיסים בודדים חייבים לתקף. האטרקציות מתאימות ברובן לצעירים , שייט זה מאד רומנטי בערב , אין משהו שלא הייתי ממליצה לכם , הכל ענין של מה אתם אוהבים.
-
@maoraver האפליקציה מראה את זמניי התחבצ ובנוסף ניתן לרכוש שם את הכרטיסים השבועיים ואז צריך רק לסרוק לפניי שעולים, וגם אין חשש שיגידו לך שזה מזוייף את האפליקציה של ישראל אני לא מכירה ,אני גרה כאן יותר מ 20 שנים . רק כרטיסים בודדים חייבים לתקף. האטרקציות מתאימות ברובן לצעירים , שייט זה מאד רומנטי בערב , אין משהו שלא הייתי ממליצה לכם , הכל ענין של מה אתם אוהבים.
לא מכיר את האפליקציה אבל הורדתי אותה, רכישת כרטיס שבועי מתבצעת דרך daily and weekly travelcards?
אם כן, אפשרי לבצע רכישה של 2 כרטיסים כאלו על אותו מכשיר טלפון ולהציג לפקחים במידה ויש כאילו כל אחד הוא בנפרד לי ולבת הזוג?
-
שכחתי לרשום וזה לא נותן לי לערוך אז אשאל, כשאת אומרת שצריך לתקף במידה וזה כרטיס בנייד, התיקוף מתבצע מבחוץ או שבתוך כלי התחבורה?
ואגב, לאיזה כלי תחבורה הכרטיס תופס? רכבות הבנתי שלא, בעיקרון זה מטרו וזהו? -
קודם כל, ברכותי, בחרתם יעד מדהים. הייתי בבודפשט כבר 3 פעמים ומקווה להיות עוד.
- אין אנטישמיות. ההונגרים לא אדיבים באיזשהי צורה מיוחדת אבל אם צריך ותבקש הם יעזרו לך.
- תחבורה ציבורית מעולה. לא יודע בדיוק מה שמעת על הכרטיסים, לא רואה טעם להתכונן לכך מראש ולהתרגש מזה. גם ככה המחירים זולים מאוד. אם יש לך דאטה אתה יכול להשתמש באפליקציות, אם לא וגם אם כן אתה יכול לקנות כרטיס לפני שאתה עולה על רכבת ולתקף אותו. אני לא זוכר בדיוק איך כבר, אתה אתה תראה אנשים אחרים עושים את זה ותבין איך וגם אני בטוח שבמלון יעזרו לך אם צריך. אין איזשהו משהו מיוחד שם והכל פשוט.
- חיי לילה מעולים. Instant מקום מדהים. Szimpla "נחשב" אבל לדעתי כבר לא כיף במיוחד, אך כדאי להכנס להתרשם. Morrisson 2. בכללי פשוט להסתובב באיזור רחוב Király, יש המון מקומות. בפעם שעברה הייתי במקום בשם rampus tiki bar שהיה כיף.
- אם מעניין אתכם, יכולים לחפש דברים כמו Boat Party או SpaRty.
- לא יודע מהי רמת האנגלית שלכם אבל הבנה בסיסית תספיק ל Free Walking Tour (בו נהוג להשאיר טיפ בגובה כעשרה דולרים או עשרה אירו פר אדם בסוף). זה לא שמדברים שם באנגלית שייקספריאנית וגם לא ממש חייבים להבין כל מילה שהם אומרים.
- קניות - כל אחד מהקניונים הגדולים הוא טוב, וכמו כל עיר אירופאית טובה יש גם חנויות במרכז העיר. בזמן שיש לך אתה גם יכול להיות במספר קניונים. בסופו של דבר מדובר בחנויות מותגים גלובליות, אין פה איזשהו משהו מיוחד. אל תצפה למחירים מיוחדים, יותר זול מישראל באיזה 20% או משהו כזה.
- לגבי סים, לא הבנתי מה התכנון שלכם ומה השאלה. אפשר לקנות סים של כל חברה מקומית בסכום של כ 30 עד 50 שקלים, לתקוע בטלפון, ולצאת לדרך. לא משהו מיוחד.
- מומלץ לבצע הורדה של מפה מראש ב Google Maps ובנוסף מפות offline שלא דורשות דאטה ב Maps.me. תנעצו שם את כתובת המלון שלכם.
- יש לכם תקופת שהות די ארוכה שם, אישית הייתי ממליץ בכל זאת לחשוב על איזשהו "טיול יומי". בודפשט במרכז אירופה ויש הרבה מאוד אפשרויות. אם לא אז לא, תסתובבו בעיר באיזי שבוע שלם, גם טוב.
-
IDOG - יופי של תגובה רק הערה קטנה - אין בעיה להוריד מפות Offline גם בגוגל ואין צורך בשתי אפליקציות ניווט.
-
אני לא מצליח לערוך את התגובה הקודמת ולכן רושם נוספת.
מבחינת חיי לילה, המסיבות ספא או מסיבות סירה שם הן מחוויות חיי הלילה הייחודיות והטובות שיש. אם אתם בעניין, תבדקו. כמו כן, מוזמנים לבדוק את העניין של Pub Crawl. בדר"כ יותר לרווקים שמחפשים "שידוך" אבל בהחלט אפשר להנות בזה גם בתור זוג (לפחות כך היה עבורי ובת זוגתי).
-
@Ido-G לא תכננתי לצאת יותר מדי בור האמת, אני בנאדם מאוד טכנולוגי. הכוונה שלי בשאלה על הסים לצורך העניין היא אם כדאי לרכוש סים מקומי או שהAiralo עובד שם מספיק טוב?
לגבי הכרטיסים, זה נגיד כן מדאיג אותי. שוב כמו שהמליצו פה כמה תגובות למעלה על BudapestGo, אם נניח ארכוש כרטיס שבועי הוא יעבוד כמו מוביט כאן? עם ברקוד שצריך לסרוק כל עלייה למטרו?
ובנוסף לזה, כמו ששאלתי למעלה, לאיזה כלי תחבורה הכרטיס הזה תקף? אוטובוס, רכבת, מטרו?
לגבי האטרקציות אני אבדוק על כך, תודה!
לגבי קניות, הבנתי שיש את פרימייר אאוטלט, שווה נסיעה לשם?
לגבי טיול יומי, חשבתי על ברך דנובה שנראית עיר מאוד צילומית(מבחינת סטורים לאינסטגרם שזה יכול מאוד לדבר לבת הזוג חחח), אבל זה בימים נורא ספציפיים. אם היה מישהו שעושה את הסיור הזה ביום ראשון היה יכול להיות לנו טוב, כי נכון לכרגע 2 הימים האחרונים שלנו שם חסרי מעש בגדול.
לגבי מסיבות ספא, איך אפשר למצוא כאלה? סירה פחות, הבת זוג עם מחלת ים ואני מעדיף שלא לקחת אותה למקום שתסבול.
-
לא מכיר את האאוטלט לצערי. אין לי ניסיון אישי עם ESIM אז לא יודע. יש לכם מכשירים טלפונים שתומכים בזה? יש בישראל GLOBAL SIM של פלאפון במחיר סוג של סביר. כעת בת הזוג טסה איתו לאירופה, נראה מה המסקנות.
אין ניסיון עם האפליקציה. הייתי שם בלי דאטה והסתדרתי באופן "פרמיטיבי". אני רואה פה שהכרטיס השבועי מתאים גם לטארם/רכבת קלה (קווים שמתחילים ב H) וגם לתחתית (קווים שמתחילים ב M) וגם לאוטובוסים. https://bkk.hu/en/tickets-and-passes/prices/travelcards-valid-for-one-or-more-days/budapest-weekly-ticket.35/ למיטב זכרוני פשוט הונפק לי כרטיס מגנטי והעברתי אותו במכונה כזו בתחילת הנסיעה. לדעתי יותר פשוט מאפליקציות. לבחירתך.
הדנובה לא סוער ולא יודע כמה זה משנה. לשיקולך. תגגל Sparty ותראה אם מתאים לך \ לכם.
-
@Ido-G הבנתי, המכשירים שלנו תומכים eSim לכן לדעתי זה מה שנעשה.
על הכרטיסים אאלץ לבדוק, הרבה יותר נוח יהיה לנו להשתמש בטלפון כמובן מאשר בדף נייר, אבל נראה על זה בהמשך. אנסה לברר עוד קצת.
בגדול, כמו שאמרתי יומיים אחרונים אין לנו כל כך מה לעשות לכן סגרתי יום לפני הטיסה חזור סיור לדנובה, בתקווה שיהיה יפה.
חושב אולי לסגור עוד סיור קניות באחד מהימים האחרונים בוינה, אבל חוץ מזה אני החלטתי שנעשה הכל עצמאית ולבד.
לגבי מסיבת בריכה, בדקתי על זה, נראה מלא באנשים ואני פחות אוהב את זה.
אגב, אם בבריכות עסקינן, המרחצאות שוות הגעה? או שזה גם עמוס מדי באנשים?