ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. nirit_z
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 16
    • פוסטים 80
    • הגבוה ביותר 19
    • קבוצות 0

nirit_z

@nirit_z

29
    מוניטין
    33
    צפיות בפרופיל
    80
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3119136 גיל 56

nirit_z הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי nirit_z

• RE: ראיון לקבלת ויזה אמריקאית

@karnielr

מילאתי את הטופס (DS160), שילמתי אגרה, שלחתי בדואר שליחים (בסניף שנבחר מתוך רשימה מצומצמת של אופציות) את התמונה, הדרכון ואת כל שאר המסמכים הנדרשים וחיכיתי. אחרי שבועיים בערך קיבלתי הודעה שאני צריכה לאסוף את הדרכון שלי מדואר השליחים. הייתי בטוחה שהבקשה שלי נדחתה, אבל לשמחתי הרבה חיכה לי שם הדרכון עם הוויזה החדשה. בלי ראיון.

הוויזה שלי הסתיימה קצת פחות משנה לפני שהגשתי בקשה לחידוש.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: תכנון טיול ברגע האחרון - לאן כדאי?

טוב, אחרי בדיקת שלל יעדי טיסה, הכיוון שמסתמן כרגע (אחרי שסיננתי שלל טיסות בגלל קונקשנים לא סבירים או בגלל עלויות לא ריאליות) זה לנחות במנצ'סטר לטייל באזור האגמים ואולי גם ווילס ואז או לחזור ממנצ'סטר או לרדת עד ללונדון לבלות שם יומיים-שלושה ולחזור מלונדון. עוברת לבדוק אם יש רכבים להשכרה.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z
    • סיפור הטיול שלנו באלזס

בתחילת ספטמבר יצאנו בעלי ואני לטיול בן שבועיים במזרח צרפת. היעדים שלנו בכללי היו אלזס, האלפים הצרפתים ופרובנס, אבל החלטנו לזרום לפי איך שמרגיש ומתחשק לנו.

חילקתי את סיפור הטיול שלנו לשלושה (בעיקר בגלל האורך והכובד של קבצי התמונות). הנה החלק הראשון שמתאר את הטיול שלנו באלזס:

https://niritmz.blogspot.com/2022/10/blog-post_27.html

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z
    • איך כמעט טיילנו במנצ'סטר ובאזור האגמים באנגליה

הכל היה מוכן לטיול. מלונות ורכב הוזמנו. התיקים נארזו. ואז חצי שעה לפני שיצאנו מהבית קיבלנו הודעה שבגלל תקלה במערכת ניווט הטיסות בבריטניה, הטיסה שלנו למנצ'סטר בוטלה.

הבאסה הייתה עצומה. החלטנו לבטל את כל הטיול ולא להתעקש עליו תחת אילוץ של ויתור על יום (ואולי יותר) ומציאת טיסה פחות נוחה ויותר יקרה.

אבל בכל זאת, עבדתי כ"כ קשה על איסוף מידע לטיול, אז החלטתי להכניס את כל המידע שאספתי לפוסט, ולפרסם אותו בבלוג שלי. אנחנו אולי לא הצלחנו (הפעם! רק הפעם!) לצאת לטיול, אבל לפחות שמישהו אחר יפיק תועלת מכל המאמץ שלי. אז קבלו את הפוסט על הטיול שהתבטל:

https://niritmz.blogspot.com/2023/08/blog-post.html

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: למטייל - השוואת הפורום מול קבוצות טיולים בפייסבוק

היתרון של קבוצות הפייסבוק זו התגובה המהירה מכמות גדולה של אנשים. לפני שאני מצטרפת לקבוצה, אני תמיד בודקת את מספר החברים בקבוצה ואת מועד ההודעה האחרונה. קבוצה עם פחות מ-10K משתתפים ועם הודעה אחרונה מלפני יומיים, לא תהיה יעילה. בזמן שבפורומים ובבלוגים של למטייל אני יכולה להעזר בבניית מסלול, בפייסבוק אני יכולה לקבל מידע ספציפי ועדכני. אני אכנס לפייסבוק אחרי שכבר החלטתי פחות או יותר על המסלול, אבל אני מתלבטת לגבי יעד ספציפי כזה או אחר במסלול. בפייסבוק אני יכולה לגלות שמפל מסויים מאוד עלוב השנה בגלל שנת בצורת או שנקיק כלשהו נסגר בגלל שנהרס בחורף וכן הלאה.

הבעיה העיקרית בהתנהלות של למטייל היא בהזנחה של הבלוגים, וזה היתרון הכי גדול של האתר על פני הפייסבוק וכל אתר אחר. העובדה שיש פה ריכוז של בלוגים בנושא טיולים ומנוע החיפוש שמסייע למצוא בלוגים ליעד ספציפי היא פרייסלס. בנוסף לבלוג שלי פה בלמטייל, אני מנהלת בלוג זהה בבלוגר. המערכת של בלוגר הרבה יותר נוחה לתפעול, אבל מי ימצא את הבלוג שלי ויעזר בו ללא מנוע החיפוש של למטייל?

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: איך כמעט טיילנו במנצ'סטר ובאזור האגמים באנגליה

@אודי_763

הטיסה הייתה באיזיג'ט. הבעיה כללה את כל בריטניה. לפי התקשורת, אלפי טיסות בוטלו וכמיליון נוסעים קורקעו. לא יודעת אם זה מנחם לדעת שאנחנו לא לבד בבלגן הזה, אבל בכל זאת...

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: מסלול טיול לאלפים הצרפתיים

@hil

הטירה באנסי היא אחד המקומות הכי מיותרים. כל הטירה היא מוזיאון שמוקדש לגיאולוגיה של האזור. משעמםםםםםםםםםםם אשששששששששש!

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: שאלה לדיון -פוסט קורונה

@יונית

בטיול האחרון שלנו, הכל כבר הרגיש כאילו חזרנו לימי טרום הקורונה. אנחנו עדיין מקפידים על מסכות בטיסות, ולא נראה לי שנוותר על זה בכזאת מהירות, כי ממילא אני יורדת מכל טיסה חצי חולה ומצוננת (למעט מטיסות שבהן אני עם מסכה). אבל כל ההתנהלות בטיול ובחירת היעדים חזרו למצב טרום קורונה. גם בעבר וגם עכשיו מקפידה על הזמנת מלונות עם אפשרות לביטול. רק עכשיו מקפידה לקנות ביטוח נסיעות עם כיסוי קורונה ועם כיסוי לביטול טיסה מיד אחרי רכישת הטיסה ולא יומיים לפני הטיסה.

בטיול האחרון הצטופפנו בתחב"צ ובאתרי טיולים עם מלא אנשים נטולי מסכה. זה היה מוזר ונפלא בו זמנית.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: מלון ברומא

הבן שלי והחברים שלו היו במלון הזה ברומא ביוני 2019 והיו מאוד מרוצים. הם אמרו שהמיקום מעולה והתנאים אחלה.

http://www.booking.com/Share-454K9T

פורסם בפורום טיולי משפחות
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: התלבטויות לגבי אוסטריה עם ילדים פעם ראשונה........

@lama00

8 ימים בווינה זה משעמם! הייתי עם הילדים (מתבגרים אמנם...) 3 ימים בווינה, וזה היה יותר מדי מבחינתם.

צמצמו את וינה לשבת: כלומר, שישי עד שני. ככה יהיה לכם קל עם האוכל הכשר והימים יספיקו לכל האטרקציות המשעממות של העיר הזאת.

מהנחיתה בשני ועד לשישי צאו מחוץ לווינה, תשכרו דירה ותבשלו לבד (או שתקחו בצידנית אוכל מהארץ).

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי nirit_z

• כמה ימים לשריין לטיול בצפון מערב ארה"ב והרוקיז בקנדה?

מניסיון חברי הפורום, כמה ימים לשריין למסלול המצ"ב?

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1J4sIexZxEPAiyjAvlB7-PcizOlPksb8w&usp=sharing

תיאור כללי של המסלול:

נחיתה בסיאטל

פארק אולימפיק

פארק ג'ספר

באנף

פארק לאומי גליישר

ילוסטון

גרנג טיטון

וחזרה מסולט לייק

המטרה בטיול היא לראות כמה שיותר טבע וכמה שפחות ערים.

אנחנו בני 50. לא עושים מסלולי הייקינג קורעים אלא מסלולים בדרגת קושי קלה עד בינונים. אנחנו בעיקר אוהבים תצפיות.

מבחינת נסיעות - 4-5 שעות נסיעה ביום זה נסבל בעיננו.

מועד הטיול המתוכנן: חודש אוגוסט.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: צרפת

@נעמי1220

באופן אישי אני מאוד אוהבת את הנופים ההרריים, לכן מאוד נהנתי מהנופים באלפים. אבל גם הנופים בפרובנס היו נהדרים. חלק מהכבישים קצת הזכירו את הרי ירושלים מבחינת הצמחייה, אבל העיירות ואתרי הטבע שונים ומאוד יפים.

אנחנו התחלנו את הטיול בפריז וסיימנו בניס. אם הכיוון הוא פרובנס ואתם רוצים לחסוך נסיעות ארוכות, המראה ונחיתה בניס הם אופציה לא רעה בכלל. גראס שבריביירה הצרפתית (בערך שעת נסיעה מניס) היא נקודת התחלה של הרבה מטיילים למסלול בקניון ורדון שבפרובנס.

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: צרפת

היינו בליון לפני שנה וחצי. שנאתי את העיר הזאת. היא אולי יפה (בחלק העתיק שלה) אבל מלאה במהגרים. לא הרגשתי שם נעים לפני המלחמה, ואני די בטוחה שהיום התחושה הזאת הייתה מתגברת. עשינו טיול גדול בצרפת. במשך כמעט 3 שבועות טיילנו עם רכב במחוז שמפיין (שקרוב לפריז, אבל קצת משעמם), אלזס (שאכן אחרי 3 ימים יש תחושה של "העתק-הדבק"), האלפים הצרפתים ופרובנס. בהתחשב בתאריך שבו אתם טסים, נראה לי שטיול בפרובנס הכי יתאים לכם מבחינת מזג אוויר. אנחנו רק טעמנו את פרובנס והצלחנו למלא שם 3 ימים. ליון היא נקודת יציאה טובה לטיול בפרובנס, כך שתוכלו להנות גם מהעיר המגעילה הזאת. אני מצרפת לינק לפוסט שמפרט את הטיול שעשינו בפרובנס. תוכלו דרכו להגיע לפוסטים גם על האלפים הצרפתים וגם על מחוז שמפיין ואלזס.

https://niritmz.blogspot.com/2022/10/blog-post_30.html

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: ניו יורק - בתחילת או בסוף המסלול?

@אנשיםטובים

תודה על התשובה המקיפה והמושקעת 👍

הולכת לשבת על המפה ולטייב את המסלול.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      nirit_z
      nirit_z

ועוד שאלה במשך לתגובות על זמני הנסיעה: כדי לקצר את המסלול - על איזה מהקצוות עדיף לוותר על אקדיה או על הניאגרה פולס? מה ידרוש מאיתנו יותר זמן נסיעה?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      nirit_z
      nirit_z

@אנשיםטובים

מקבלת את מה שאתה כותב, וכאמור זה מסלול ראשוני בלבד, בלי שהתחלתי לסנן אתרים או לחשב נסיעות.

אנחנו בדר"כ אוכלים ארוחת בוקר סביב 8 ומיד אחריה יוצאים לדרך. סביב 16 עוצרים לעוד ארוחה שמחזיקה אותנו עד הערב. לא אוהבים שופינג ולא אוהבים ארוחות ארוכות ואיטיות. כן אוהבים לסטות מהמסלול לכל מיני מקומות או אתרים שמעניינים אותנו אבל לרוב פחות מעניינים אחרים.

לגבי טיסות פנימיות - שלילי קטלני מבחינתי. קשה לי עם טיסות. אני מוכנה לסבול את ה-12 שעות הלך וחזור ומכינה את עצמי נפשית לסיוט ולתשישות, אבל אין מצב שאסבול את זה גם כשיש לי אפשרות להשתמש ברכב. גם מבחינת הזמן אני לא מבינה מה זה חוסך, כי אם לוקחים בחשבון את זמן ההמתנה לטיסה, פלוס זמן הטיסה, פלוס זמן ההמתנה למזוודות, פלוס בלתמים כמו מזוודה שנעלמה - אנחנו מגיעים לזה שטיסה פנימית תקח לי הרבה יותר זמן מנסיעה עם עצירה בדרך. גם בארץ אני מעדיפה נסיעה לאילת על פני טיסה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      nirit_z
      nirit_z
    • ניו יורק - בתחילת או בסוף המסלול?

אחרי אינספור תכנוני טיול לארה"ב ואפילו אחד שכבר נסגר, נקנו כרטיסים, הוזמנו מלונות ואז ביטלנו ברגע האחרון (בגלל המלחמה), אנחנו חוזרים לתכנן עוד טיול (בתקווה אילמת שהפעם הוא יצא לפועל).

אז...

אנחנו בני 50. שומרי שבת. מאוד אוהבים טבע, נוף, ירוק ואגמים. פחות מתים על ערים סואנות.

אנחנו אמורים לנחות בניו יורק בסוף אוגוסט ולהמריא ממנה חזרה באמצע ספטמבר. סך הכל כ-3 שבועות של טיול שאמור לכלול את מפלי הניאגרה, אלף האיים, קצת מההרים הלבנים, פארק אקדיה וקו החוף שבין אקדיה לבוסטון. במקור הטיול היה אמור להתחיל במנוחה של חמישי-שישי-שבת בבוסטון, ואז בראשון להתחיל בנסיעה שתסתיים כעבור שבועיים בשישי-שבת בניו-יורק ואז עד 3 ימים בניו יורק (ראשון עד שלישי, וטיסה חזור ברביעי). את השבת השנייה שלנו בארה"ב תכננו לבלות אי שם באמצע הדרך (לא בעיר).

בשל שיקולי עלות, קנינו כרטיסי הלוך-חזור לניו-יורק. כלומר, נוחתים בחמישי אחה"צ בניו-יורק. בהנחה שנבלה את שישי-שבת בהתאפסות בניו-יורק, אני מתלבטת מה לעשות בראשון? האם להתחיל את הטיול הרכוב, כמו שתכננו מלכתחילה (לכיוון כיף קוד, בוסטון וקו החוף או דווקא לכיוון ההפוך של מפלי הניאגרה), כאשר השבת השנייה בטיול תהיה אי שם באמצע הדרך (לא בעיר) והשבת השלישית שוב בניו יורק או בבוסטון ואחריה ראשון עד שלישי בעיר. או לבלות בתחילת הטיול יומיים (או שלושה) בניו יורק ולצאת רק ביום רביעי לכיוון מפלי הניאגרה, כאשר את השבת הראשונה נבלה בטורנטו ואת השנייה בבוסטון ואז "נמרח" יומיים בסוף הטיול (ימים שני-שלישי) על חזרה מבוסטון לניו יורק לטיסה שביום רביעי?

אם לפשט את השאלה המסובכת שלי, מה המסלול העדיף מבין שלוש האופציות (כמובן שמדובר בשלד בסיסי שעוד לא ממש ירדתי לפרטים שלו):

אופציה 1

ה- נחיתה ב-JFK

ו - נ"י

שבת - נ"י

א - אגמי האצבעות

ב - ניאגרה פולס

ג - אלף האיים

ד - חזרה לארה"ב לייק פלאסיד

ה - נסיעה על כביש 2 לכיוון הר וושינגטון

ו - ההרים הלבנים

שבת איפשהו באזור ההרים הלבנים / נורת' קונווי או בדרך לכיוון אקדיה

א-ב פארק אקדיה

ג-ד קו החוף מאקדיה לבוסטון

ה-שבת בוסטון

א - קייפ קוד והדרך לנ"י

ב-ג ניו יורק

ד - טיסה בחזרה

אופציה 2

בדיוק כמו אופציה 1 רק סוף המסלול משתנה כך ש...

ה- בוסטון

ו - בוסטון ונסיעה לנ"י (הגעה בשעות אחה"צ לפני שבת)

שבת - נ"י

ראשון-שלישי - נ"י

אופציה 3

ה-נחיתה ב-JFK

ו-ג נ"י

ד - אגמי האצבעות והדרך לניאגרה פולס

ה - ניאגרה פולס

ו-שבת טורנטו

א אלף האיים

ב - חזרה לארה"ב לייק פלאסיד

ו - נסיעה על כביש 2 לכיוון ההרים הלבנים

שבת - איפשהו באזור ההרים הלבנים

א - ההרים הלבנים

ב-ג פארק אקדיה

ד-ה קו החוף לכיוון בוסטו

ו-שבת בוסטון

א-ב בדרך מבוסטון לנ"י

ג- ניו יורק

ד - טיסה בחזרה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: טיול משפחתי לאוסטריה

@צהלול למרות שיש לך מתבגרים, אני הייתי מתחילה מהספר הנהדר של המשפחה המטיילת לאוסטריה. אמנם הספר מתאים בעיקר למשפחה עם ילדים צעירים, אבל הוא מאוד עוזר להתמקם מבחינת אזורי טיול ומרחקים, וגם עוזר לסנן אטרקציות ומסלולים. מכיוון שציינת שאתם מחפשים מסלוליים קצרים ומישוריים, אני חושבת שתוכלו למצוא שם מידע רלבנטי, לפחות לשלב הראשוני של בניית המסלול.

אוסטריה המשפחה המטיילת חוברת הפעלה ויומן טיול

פורסם בפורום אירופה
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: הפלגה של מנו

מניסיון של חברה שהפליגה, התשובה לכל השאלות שלך היא: כן. הבעיה היחידה היא שהילדים (בגיל העשרה) קצת השתעממו בהפלגות הארוכות וסיורי החוץ היו קצרים ולא כ"כ מוצלחים. לדבריה, הבידור היחיד שהעסיק את הילדים היו משחקי קופסה (שמהם היה בשפע) וספרים.

פורסם בפורום קרוזים ושייט
      nirit_z
      nirit_z
    • RE: מנסה לבנות מסלול בין בוסטון לנ"י בנובמבר וקצת מתפזרת

@עודד

תודה! זה מושלם. נהניתי גם מהשרשור שלך על בוסטון.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      nirit_z
      nirit_z