צרפת
-
שלום אנשים,
אנחנו 4 צעירים בגיל 24-26 עם תקציב לא גבוה. הזמנו טיסה לפריז ב 16/10 חזור ב 24/10 יוצא בערך יומיים בפריז ועוד 5 ימים בהם רצינו לנסוע לאזור אחר בצרפת.
התלבטנו בין כמה אזורים ובסוף בחרנו באלזס, רכבת לשטרסבורג ומשם לקחת רכב ולטייל באזור. אחרי שישבנו קצת על התכנון הבנו שיכול להיות שזה יותר מדי ימים לאזור שהוא יפה אבל יכול להימאס עם מקומות שנראים דומה ועם אפשרות מוגבלת לראות נופים מעבר לעיירות עצמם. אנחנו רוצים טיול קליל אבל כן לראות נופים וללכת במקומות שנראה ירוק בכל מקום, משהו בסגנון הנופים באוסטריה.
אני קצת מתקשה למצוא מסלול שיכול להיות טוב ואשמח לעזרה, אני גם לא יודע מה רלוונטי כי הרוב מטיילים באוגוסט.
האפשרות שחשבתי עליה היא לנסוע לליון, או כמו שתכננו לשטרסבורג ומשם רכב, ואז לנסוע לשוויץ בין גנבה לאינטרלקן או באלפים הצרפתים, נראה שיש הרבה ירוק וטבע ומסלולי ההליכה יכולים להתאים גם לטיול רגוע ולא דורש הרבה.
מבחינת תקציב אין לנו צורך במסעדות ונסתדר עם להכין אוכל כך שלמרות שהאזור יקר אני חושב שנוכל להסתדר.
כמה ימים שם, ואז לפריז.
אשמח אם מישהו יודע להגיד אם זה נראה לו אפשרי, מה כדאי לעשות באזור ב 4 ימים, או אם לא אם יש הצעות אחרות
-
לאחר חיפושים נראה שהאזור של המון בלאן נותן חוויה טובה כמו לאלפים בשוויץ אבל פחות יקר, אשמח אם יש למישהו המלצה לתכנון מסלול ל 4-5 ימים שמתחיל בליון שיש בו גם ביקור בעיירות באזור, מסלולי הליכה עם נופים ואם זה משהו שאפשרי בעונה גם עלייה למון בלאן, נעשה את הטיול ברכב
-
-
אלפים באמת יכול להיות מאד גבולי במחצית השניה של אוקטובר וסביר להניח שהאזור יהיה קצת מנומנם (אולי מאד מנומנם...). אבל אם רוצים אזור עם נופים יפים ואפשרות גם נופים וגם עיירות וכפרים יפים להימלט בגשם...אולי אזור אנסי-ג'נבה? המרחק לאלפים לא גדול ואם זוכים לכמה יפים אפשר להגיח לשם? ואגב, לטעמי יומיים בפריז זה ממש מעט. ויש עוד מקומות קרובים אליה לטייל...
-
תודה על התגובות היינו בפריז והטיסה שלנו היא משם לכן יומיים שם הם בשביל הכיף, וזה יהיה יותר מיומיים. בכל מקרה נתון לשינוי ואשמח אם יש לך רעיון אחר בנוגע לאלפים, כן זאת הייתה הכוונה לטייל באזור אנסי ואם יהיה יפה לנסוע לשאמוני לרכבל. האם מעבר לכך אין מה לעשות באזור שאמוני בזמן הזה? לגבי אזור אנסי תוכלי לעזור לי מאיפה להתחיל לתכנן את המסלול? קצת קשה לדעת מה רלוונטי בזמן הזה ואיך למלא שם 4-5 ימים. כמו שכתבתי העיקר זה עיירות ונופים עם הליכה וירוק, עם רכב אז יכולים לנסוע גם לשוויץ והאזור מבחינת זמן יום 1 - נחיתה בצהריים, רכבת לליון, לוקחים רכב ומשם ללינה יום 2-6 אזור אנסי, חזרה לליון ורכבת לפריז יום 7-8 פריז
-
הייתי מתחילה מאתר התיירות של אנסי ובודקת שם. במקביל מחפשת כאן באתר ובאתרים נסופים תיאורי טיולים וטיפים של מטיילים. שוויץ נהדרת, לא הצעתי לך כי כתבת "תקציב מוגבל...זה לא בדיוק מתאים לשוויץ אלא אם רוצים ללון באכסניות מאד זולות, אוךלי קמפפינג באוהל (לא מתאים למחצית השניה של אוקטובר...) וגם כאן לאלפים עלול להיות גבולי מאד. היינו לפני אי אלו שנים במחצית השניה של אוקטובר בשוויץ ואפשרויות הטיולים בטבע היו די מוגבלים עקב מזג האוויר...אפשרות אחרת לנופים-הפירנאים. בדרך כלל הפירנאים המזרחיים -מזג האוויר קצת פחות חורפי וזה יתברר לקראת תאריך הטיול..לגבי מה עוד לעשות בשאמוני? ברור שיש מסלולים נמוכים אבל הכל תלוי מזג אוויר ולזה צריך מזל!
-
תוכלי להסביר מה זה מסלולים נמוכים? האם כל העיירות שנמצאות באזור שאמוני ונמצאות קרוב לשוויץ רלוונטי או לא בגלל מזג האוויר?
-
כשיורד שלג השבילים הגבוהים נחסמים בשלג וקרח אחרי שקצת דורכים על השלג. אם מזג האוויר טוב במקרה ואף אחד לא יכול להבטיח כלום בעניין או לחילופין להזהיר מפני, אז בלשכת התיירות בשאמוני ידעו לכוון אתכם לשבילים המתאימים לאותו יום. נורית צודקת שאם כבר ירד הרבה שלג אז רק השבילים ״הנמוכים״ לאורך הנהר אם בכלל יהיו פתוחים. הרכבל היקר לאגי דו מידי אמור להיות פתוח וביום בהיר גם אחרי שלג ואולי במיוחד יהיה שם מרהיב וקר…
-
באתר יש בלוג של vardashalom שמתארת טיול באזור ליון והאלפים הצרפתים בסוף ספטמבר. יש שם הצעות גם למקומות נמוכים אטרקטיביים עם סגנון הנופים שאת מחפשת.
עוד הצעה שאני לא יודעת אם חשבתם עליה ויכולה אולי יותר להתאים לסתיו, זה אזור עמק הלואר, כשעתיים מפריז, שיש בו טירות מהממות ועיירות מיוחדות. מתאים ליומיים שלוש, ואולי משם להתקדם למון סן מישל, ואז לחזור לפריז. זה טיול שפחות תלוי בתנאי מזג אויר טובים, שתצטרכי לאלפים הצרפתים.
-
תודה, אסתכל מה עם אזור הפרובאנס? האם הוא יותר מתאים מבחינת מזג אוויר?
-
בטוח מתאים אבל מאוד מאוד רחוק מפריז. עמק הלואר הכי קרוב. אנסי ואגם ז'נבה יותר קרובים לפריז מפרובאנס, ואם כבר להרחיק נראה לי עדיף לשם. גם אם לא יהיה מזג אויר טוב בהרים עדיין יש הרבה עיירות ציוריות שהם לרגלי האלפים באזור. תחפשי מידע על עיירות סביב אגם ז'נבה, ותבדקי אם נראה לך.
-
היינו בליון לפני שנה וחצי. שנאתי את העיר הזאת. היא אולי יפה (בחלק העתיק שלה) אבל מלאה במהגרים. לא הרגשתי שם נעים לפני המלחמה, ואני די בטוחה שהיום התחושה הזאת הייתה מתגברת. עשינו טיול גדול בצרפת. במשך כמעט 3 שבועות טיילנו עם רכב במחוז שמפיין (שקרוב לפריז, אבל קצת משעמם), אלזס (שאכן אחרי 3 ימים יש תחושה של "העתק-הדבק"), האלפים הצרפתים ופרובנס. בהתחשב בתאריך שבו אתם טסים, נראה לי שטיול בפרובנס הכי יתאים לכם מבחינת מזג אוויר. אנחנו רק טעמנו את פרובנס והצלחנו למלא שם 3 ימים. ליון היא נקודת יציאה טובה לטיול בפרובנס, כך שתוכלו להנות גם מהעיר המגעילה הזאת. אני מצרפת לינק לפוסט שמפרט את הטיול שעשינו בפרובנס. תוכלו דרכו להגיע לפוסטים גם על האלפים הצרפתים וגם על מחוז שמפיין ואלזס.
-
רק לתשומת לב המרחק בין פריז לפרובנס הוא כ750 ק"מ, כ -8 שעות נהיגה.
-
@nirit_z תודה רבה אסתכל על זה. כן ממה שראיתי אין מה לעשות בליון אנחנו רק נגיע לשם מפריז כדי לקחת את הרכב. מבחינת נופים הרגשת שבאלפים יותר יפה? נכון שזה כבר לא ממש קיץ אבל חוץ מההרים יותר מעניין אותי מה חשבת על העיירות באזור ואם יש לך המלצות לאן הכי כדאי להגיע.
-
פוסט זה נמחק! -
עכשיו לגמרי לא ברור.
למה להגיע לליון מפריז כדי לשכור בה רכב?
אם לא מתכננים לבקר בעיר עצמה.
ואני לא מסכימה עם מי שטוען ש"אין מה לראות בה"- אני חושבת שהיא עיר יפה ,על 2 נהרות, די מיוחדת עם ציורי הקיר, גן עדן קולינארי ,טרבולים ועוד- בשקט יום-יומיים של טיול.
-
באופן אישי אני מאוד אוהבת את הנופים ההרריים, לכן מאוד נהנתי מהנופים באלפים. אבל גם הנופים בפרובנס היו נהדרים. חלק מהכבישים קצת הזכירו את הרי ירושלים מבחינת הצמחייה, אבל העיירות ואתרי הטבע שונים ומאוד יפים.
אנחנו התחלנו את הטיול בפריז וסיימנו בניס. אם הכיוון הוא פרובנס ואתם רוצים לחסוך נסיעות ארוכות, המראה ונחיתה בניס הם אופציה לא רעה בכלל. גראס שבריביירה הצרפתית (בערך שעת נסיעה מניס) היא נקודת התחלה של הרבה מטיילים למסלול בקניון ורדון שבפרובנס.
-
לטעמי פרובנס יפה חביבה ואולי מעניינת קולינרית ומבחינת יקבים יותר מאיזור האלפים הצרפתיים. טיילנו שם בחורף והיה מצויין. מצד שני הרבה פחות דרמטית מהאלפים ומתאימה יותר לטעמי לחופשה זוגית. בתור חברה צעירים הייתי לוקח סיכון לכיוון האלפים עם אפשרות נסיגה לערים כמו אנסי ושאמוני שגם רק כעיירה היא מדהימה ויש בה גם סצינה צעירה ומאוד אאוטדורית. מעבר לזה אפשר לעשות מסלולים נמוכים גם בשאמוני.
-
@יונית אם רוצים להגיע לאלפים מפריז זה לא האפשרות הכי טובה מבחינת זמן?
-
אני חושב שבסוף מבחינת טבע ומה אנחנו רוצים לעשות האלפים יותר מתאים, וכנראה נלך על זה וגם אם לא יסתדר מבחינת מזג אוויר העיירות יפות ויש מה לעשות, וגם אפשר לנסוע לשוויץ שזה יכול להיות עוד משהו טוב במסלול.
אם יש עוד המלצות על מסלולים נמוכים אשמח לדעת כדי שנוכל להיות עם כמה שיותר ולהחליט תוך כדי.
ראיתי המלצות על נקיק עין השטן, האם דבר כזה רלוונטי לטיול?
איך הכי כדאי לסדר את המסלול? האם פשוט לדעת איזה מקומות אפשריים ולהחליט לאן ללכת כל יום או שיש מקומות שלא תלוי במזג האוויר?