מהטיול האחרון - מאודלן קולג' באוקספורד:

גריניץ' פארק:

New Forest:

ריג'נט פארק:

מהטיול האחרון - מאודלן קולג' באוקספורד:

גריניץ' פארק:

New Forest:

ריג'נט פארק:

זהו, תם ונשלם. חזרתי ארצה. תודה לכל מי שעקב וענה על שאלות! בהמשך אולי אכתוב פוסט נפרד על המסקנות העיקריות שלי מהטיול.
משבע האחיות, אבל זו לא השוואה לגמרי הוגנת. דברתי על זה עם אדם אתמול. כדי לראות את צוקי דובר במלוא הדרם, בלי הבניינים של העיר מתחת, אתה צריך להסתובב בנמל התעשייתי במזרח העיר ולא רציתי לעשות את זה. זה לא איזור סימפטי להסתובב בו והזמן שהיה לי היה בערב. נשארנו עם הצוקים מעל העיר, והבעייה שלהם היא שהם כבר לא ממש לבנים. הם לבנים-ירוקים בגלל צמחייה וטחב שצמחו עליהם. הסיבות ששבע האחיות נראות טוב יותר הן א. אתה רואה אותן מרחוק ולא ממש מתחת כמו בדובר כדי שתראה את כל השבע וב. בניגוד לדובר אין מאמצים להגן על המצוקים ואירוזיה גורמת לכך שכל שנה קצה המצוק מתמוטט לים וחושף פני מצוק "טריים" מאבן גיר. אפקטיבית שבע האחיות "נצבעות" כל שנה מחדש וצוקי דובר, לפחות אלו שראיתי, לא.
החוויה בארונדל גורמת לי לנטות לוותר על הביקור בטירת הבר שתכננתי למחר. מראש פקפקתי בכך שאעשה אותו ולכן לא קניתי להבר כרטיסים מראש. תוקף ה-BritRail Pass שלי פקע, ולקנות כרטיס הלוך ושוב להבר בשביל עוד התברברות בכפר אנגלי ועוד אוסף מפואר של שמעטס מהמאה ה-18... לא. בהבר יש מבוכים שרציתי לעשות, אבל זה יהיה כנראה בפעם אחרת. ממילא עדיף להגיע להבר כשמתקיים שם טורניר Jousting, זה יותר מגניב.
הלכתי את השני קילומטר האלו, לפחות בכיוון אחד. ואותי הפרטים הטכניים לא עניינו. 'צטערת. עניין של טעם.
הנה קיטור, כי מזמן לא היה אחד רציני. קיוויתי שהמלון הרביעי בלונדון ישבור את הטרנד השולט בטיול - מקומות האירוח ה"צנועים" ונטולי הכוכבים מחוץ ללונדון מנצחים בנוק אאוט את מלונות ה"יוקרה" המכוכבים בלונדון מבחינת תנאים בסיסיים. היו שבחים עד השמיים על המלון הזה והמיקום שלו אכן מצויין, בלב סוהו. במקום זה קבלתי חדר מלון בסגנון הארי פוטר, ולמרבה הצער החלק שבו הוא גר בארון מתחת לגרם המדרגות ולא בטירת הוגוורטס. ידעתי מראש שהחדר יהיה קטן. מה שלא ידעתי שהוא יהיה בקומת מרתף (סליחה, Lower Ground) ושהנוף מהחלון יהיה קיר. החדר גם ככה קטן. לשים אותו בקומת מרתף עם חלון לקיר רק מחזק את תחושת הקלסטרופוביה שהוא משרה. למה לעשות דבר כזה? בחיי שהיה כבר עדיף לוותר על החלון. אני מניח שהאשמה בי שלא בררתי מראש עם המלון שהחדר אינו בקומת מרתף, רק שלא העליתי בדעתי שמלון ארבעה כוכבים מהולל בלונדון יציע בכלל חדרים בקומת מרתף, כמו שלא העליתי בדעתי שמלון כלשהוא יציע את הארון מתחת לגרם המדרגות בתור חדר להשכרה. עכשיו אני מניח שאיפהשהוא במרכז לונדון גם זה קיים.
@imeshy2 לא פספסת כי לא אמרתי את שם המלון. The Resident Soho.
לא התלהבתי במיוחד ממצפה הכוכבים המלכותי בגריניץ'. היו לי ציפיות אחרות ממנו. קיוויתי לתוכן שעוסק באסטרונומיה וחקר החלל, אבל למעט המבואה לפלנטריום שהייתה בה תצוגה על מאדים והפלנטריום עצמו לא היה תוכן כזה. תצוגת הפלנטריום הייתה סטנדרטית ("השמים היום"). רוב האתר מוקדש לנושאים אחרים, כמו ההיסטוריה וחיי היום יום של האסטרונומים המלכותיים שחיו שם (לא מעניין אותי ודי קלסטרופובי), תערוכה על ניווט וקביעת זמן במאה ה-17-18 (גם לא מעניין אותי אבל עשוי יפה) תערוכה מוגבלת בזמן על זמן ומשמעותו בחיי היום יום (meh) וקו האורך 0, שזה גימיק נחמד לצילום בודד אבל לא באמת מצדיק את הנסיעה של 50 דקות בתחתית ממרכז לונדון.
נהניתי מפארק גריניץ' יותר ממה שנהניתי במצפה, ואפילו הצלחתי לצלם סנאי סוף סוף (זה העשירי שלי בטיול והראשון שלא יצא מטושטש). אבל גם בפארק (המאוד גדול) אין משהו מיוחד שאין בפארקים אחרים בלונדון.
ובכן, נראה שהיום הזה היה דרכה הבריטית המנומסת של לונדון לומר לי שהגיע זמני להתחפף.
התחלתי את היום בחוויה מהסוג המוכר כבר של משהו-שיהיה-כנראה-מאוד-מהנה-עבור-מישהו-אחר במוזיאון ההיסטוריה של הטבע. להגנתי ייאמר שמראש לא היו לי ציפיות גבוהות מהביקור במוזיאון ולכן דחפתי אותו לקראת סוף הטיול. הבעייה המרכזית הייתה לא שהתצוגות לא עניינו אותי מספיק, אלא שהן עניינו יותר מדי אנשים אחרים. הגעתי למוזיאון עם הפתיחה והתור שם לא בייש להיט בווסט אנד. המוזיאון ממוסחר להחריד. בכניסה אנשי צוות מבקשים ממך תרומות בזמן שאתה ממתין. בשעה וחצי שלי שם ראיתי שלוש קפטריות ושלוש חנויות מזכרות, שקהל היעד העיקרי של שניהם נראה כמו ילדים קטנים, שאכן מלאו בהמוניהם את המוזיאון. הקש ששבר את הגב של הגמל היה התצוגה של הדינוזארים שהייתה צפופה עד כדי מחנק. מצטער, שום שלד של דינוזאור או בובה מתנועעת שלו לא שווים את זה. בנסיעה הבאה רק מוזיאונים קטנים בנושאים שמעניינים אותי ולא מושכים הרבה אנשים, כמו הביקור בבית של ק.ס. לואיס או הסיור בספרייה הבודליאנית. ואני אשים אותם בהתחלה, לא בסוף.
בהמשך היום החבילה שציפיתי לה הגיעה למלון רק שהיא הייתה גדולה מהצפוי, ונאלצתי לעסוק בגרסת הפריסטייל של סוקובאן הידועה בשם "הכנס את כל פריטיך למזוודות בלי להשאיר בחוץ מטען חורג". לא כיף.
בחלק היותר נחמד של היום אכלתי ארוחת צהרים טובה ב-Flat Iron וגלידה מוצלחת ב-Galetaria Danieli בריצ'מונד, והייתה לי חוויה סבירה ב-DNA VR ב-Hammersmith, למרות שב-Arcade VR הקודם נהניתי יותר. באמת צריך לבדוק את רשימת המשחקים בדברים האלו לפני.
את ארוחת הערב אכלתי ב-Ave Mario, מסעדה איטלקית מומלצת בקובנט גארדן, והחוויה שלי שם הייתה די מרתיחה. הזמנתי מקום לאחד שבועיים מראש. הגעתי לפני הזמן ואמרו לי שהשולחן עוד לא מוכן. חיכיתי. רבע שעה אחרי ההזמנה ניסו לשכנע אותי לוותר על שולחן לטובת מקום על הבר. סרבתי. הכניסו אותי חצי שעה אחרי ההזמנה, תוך מלמול התנצלות על "ערב משוגע", אבל אני לא טיפש ולא עיוור. הייתי האדם האחרון שהוכנס למסעדה מהתור הגדול שחכה מחוץ לה, כולל אנשים שהגיעו אחרי, והייתי היחיד מהמחכים שהגיע לבד.
כפתיחה, הנה קיטור אחד והיילייט אחד מלונדון -
סמכתי מאוד על Google Maps לניווט בלונדון כי זכרתי אותו לטובה מהטיול ב-2018. הכנסתי את כל היעדים והחנויות לשם. מה התברר? התברר ש-Google Maps עובד בלונדון הרבה פחות טוב ממה שזכרתי. רמת הדיוק במיקום ובאוריינטצייה נמוכה, המסלולים לא ברורים והכי מרגיז - נקודת הסיום של מסלול עשוייה להיות רחוקה ב-10-20 מטר מהמיקום האמיתי של היעד, ולא תמיד אפשר לראות אותו ממנה.
הלכתי היום למחזה האריה, המכשפה וארון הבגדים בתאטרון גיליאן לין ונהניתי מאוד, בעיקר מהשירים והריקודים האמת כי היה לי קצת קשה לעקוב אחרי הדיאלוג. הסגנון של המוזיקה הוא אירי/סקוטי וזה יושב בול על הסיפור.
IO. וואו. כן, זה היה מאוד מועיל, תודה! תודה גם על המחמאות, מהמעט שאני מכיר את סקרנית ומעמיקה לא פחות ממני

אני רחוק מאוד מלהיות סגור על רשימה של אתרי טבע ומקומות בדרך, אבל אני בפירוש רוצה קצב איטי יותר מרואד טריפ.
אני לא רוצה שרוב מה שאעשה בשלושת השבועות האלו יהיה נהיגה.
על פניו, מבחינת נהיגה בין הערים, יש לי יום וחצי נהיגה נטו במסלול המלא, אבל זה כנראה לא לוקח בחשבון את העצירות בדרך ואת הנסיעות לאתרי הטבע.
אני מעדיף את צפון המערב על פני דרום מערב, כך שאם אחתוך משהו כדי לעמוד בשלושה שבועות זה יהיה את לוס אנג'לס וסן דייגו (והשמורות הנלוות אליהן, ג'ושוע טרי למשל).
אני רוצה את ריינייר ויוסמיטי בפנים, לגבי שאר הפארקים/מסלולים אין לי עוד תמונה מגובשת. אם לא תהיה ברירה אחתוך גם את ונקובר.
אחד הנעלמים הגדולים בעיני בשלב הזה הוא כמות הזמן שאצטרך בפורטלנד וסיאטל.
אני לא מכיר את הערים האלו והאטרקציות שהן מציעות בכלל.
אני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו פשוט אין לי מה לעשות יומיים בפורטלנד, למשל.. אם אני לא הולך לקבור את עצמי במוזיאונים או תערוכות אמנות (ואני לא) ויש גבול לכמות המסעדות שאפשר ללכת אליהן ביומיים.
התכנון שלנו באיזור ליסבון השתנה קצת. נראה שיום 7 יהיה טיול טבע באיזור ליסבון, יום 8 יהיה היום של המרכז העתיק ויום 9 יהיה סינטרה. למישהו יש המלצה למסלול טבע באיזור ליסבון (לא בסינטרה, לא קשקאיש או קאבו דה רוקה) שיהיה סביר במרץ בסבירות כלשהיא?
בתחבורה ציבורית זה לדעתי שלוש שעות.. רכבת לבראגה ואוטובוס לוילה דו ז'רש. אולי נוותר וניקח מונית במחיר מופקע. אני מסכים שזה נראה כמו הרבה מאמץ בשביל שהות של יום נטו בפארק ומסלול אחד שיהיה מסלול קצר יחסית, אבל הקטע של טבע פראי באמת חשוב לנו ונראה שאין אלטרנטיבות טובות יותר. ליד ליסבון אין אלטרנטיבות טבע פראי שנוחות להגעה בתחב"צ ועשויות להיות סבירות במרץ בכלל.
האמת ששקלנו את עמק דוארו, אבל נראה שאין לנו זמן ליותר מגיחה אחת מחוץ לפורטו אם אנחנו רוצים למצות את העיר, ובבחירה בין פארק פנדה ז'רש לעמק דוארו פנדה ז'רש נצח כי שנינו מעדיפים טבע פראי על איזור מתורבת יותר. ...כמובן שהכל פה תיאורטי ובסוף בכלל יכול להיות שפנדה ז'רש יבוטל בגלל מזג אוויר. אני קורא במדריכים שמרץ הוא שיאן המשקעים בפורטוגל, יותר מינואר אפילו. עקרונית זה תרחיש אפשרי שפנדה ז'רש יבוטל בגלל מזג אוויר ועמק הדוארו עדיין יהיה רלוונטי... יכול להיות שנשקול סיור יום מאורגן לעמק הדוארו בתרחיש כזה במקום ללכת לפארקים וגנים של פורטו כפיצוי.
שלום לפורום המכובד אחרי תקופת היעדרות ארוכה מאוד...
מה היה לנו שם? טיול חג מולד ללונדון שבוטל, טיול לחוף המערבי שנזנח בשלב התכנון הראשוני (המדריך עוד מעלה אבק אצלי), ושנתיים שלא היה לי חשק ואנרגיה לעסוק בתכנון טיולים או לקרוא עליהם, מסיבות מובנות.
אני חוזר לפה לצורך בקשת עזרה בתכנון טיול לפורטוגל.
נתונים בסיסיים:
תכנון הטיול התבסס על עיון במדריכים, קריאה חפוזה באתר ובעיקר הרבה ויכוחים עם אדון קופיילוט (הוא לא מבין כלום ואוהב להזות שמות של מסעדות טבעוניות שלא קיימות).
לא היה לי זמן להסתכל בבלוגים הפעם אבל גם לא ראיתי הרבה טעם. זו פעם ראשונה שלנו בפורטוגל ולא נספיק הרבה יותר מהאטרקציות המרכזיות.
אני רוצה לקבל מכם פידבק על התכנון כדי לוודא ש:
הנה התכנון:

@imeshy2 הופתעתי שלונדון אחרונה ברשימה שלך... בגלל הקור?
הלאניסטרים האלו. אפילו רשתות פאבים הם לא יודעים לעשות
:no:
היה כיף לקרוא ולראות את התמונות... גם מהמקומות שהייתי בהם בלונדון וגם מאילו שלא הייתי בהם בצפון.
רק הערה אחת לגבי פאבים מסעדות ב-countryside - מנסיוני האישי אפילו באיזורים הכפריים בפאבים הבריטיים כבר מתחילים להציע אוכל אקלקטי יותר ולא רק אוכל בריטי מסורתי. אני זוכר ספציפית את ה-Red Lion באיוובורי - שנמצאת באמצע שום מקום - שהציע נאגטס עם רוטב ברביקיו קוריאני או משהו דומה. טעים מאוד.
כשחפשתי מתי אפשר לקנות כרטיסים ל-Van Goch The Immersive Experience נתקלתי באתר הזה.
נכון, יש שם גם את החשודים הרגילים (כנסיות, מוזיאונים והצגות), אבל גם תערוכות (למשל 100 שנים לדיסני שיש לה פוטנציאל כאייטם רזרבה), משחקים וחדרי בריחה, אירועים בפאבים, קונצרטים, קורסים וסדנאות ועוד הרבה.
הבעייה היחידה היא שנראה שאין שם עדכון הרבה זמן מראש. אכנס לשם שוב בנובמבר.
אני לא אומר שאת טועה או שזה רעיון רע, אבל האמת שאני בכיף יכול לרבוץ ב-Foyles או בכל חנות ספרים אחרת במצב כזה, וסביר גם שאהנה שם יותר מאשר במוזיאון. אפשר גם ללכת לקניון.
אני זוכר שאני זה בקשתי רעיונות למקומות סגורים, אבל לא דברתי על 9-10. יותר בכיוון של 3-4... רק למקרה שמשהו מהלו"ז נופל מסיבות לא קשורות לחלוטין.