טיול סולו לחוף המערבי - שאלות קדם תכנון של נוב
-
שלום לכולם.
לאחר בכורה מוצלחת בטיול סולו נטול רכב לדרום אנגליה, אני שוקל פרויקט שאפתני יותר ולתכנן טיול סולו עם רכב לחוף המערבי, מונקובר עד סן דייגו, לקיץ 2023.
יש לי כמה שאלות בסיסיות לפני שאני ניגש למלאכת התכנון:
א. האם שלושה שבועות למסלול כזה הם זמן סביר או שאפתני ומתיש מדי? ברור לי שהמרחקים עצומים ושיהיו לי ימים שיהיו נטו נהיגה. השאלה היא אם יש טעם בכלל לנסות לכסות איזור כל כך גדול או שנבון ונכון יותר לקצר את המסלול (כנראה קיצור מדרום - ויתור על סן דייגו ואל איי) או אולי להחליף רכב בטיסות פנים. הטיול שאני רוצה אמור לאזן בין מסלולים בטבע לערים הגדולות (בתכנון כרגע - ונקובר, סיאטל, פורטלנד, סן פרנסיסקו, לוס אנג'לס וסן דייגו. אם יישאר זמן יום-יומיים בניו-יורק בסוף). זה יהיה הביקור הראשון שלי בארצות הברית ואין לי יומרה לכסות את הכל בכל יעד, רק לטעום את המיטב.
ב. כמה זמן מראש כדאי לשריין מלונות וטיסות לטיול כזה? לדוגמא, אם אני רוצה מלון מסויים ליד תחילת מסלול שצפוי להיות מאוד מבוקש בקיץ (פרדייז אין בהר ריינייר...), אני צריך להזמין מקום עכשיו? או שכבר פספסתי את ההזדמנות?
ג. עד כמה הפקקים בכניסה לערים הם בעייה, והאם יש פתרון יצירתי כדי לעקוף אותם (אני יודע, לקחת מלון מחוץ לעיר ולנסוע בתוכה ברכבת עילית או משהו דומה)?
זה מה שעולה לי בראש כרגע כי אלו שאלות שאני צריך לענות עליהן לפני שאני בכלל מתחיל לתכנן. אם יש לכם רעיון למשהו נוסף שאני צריך לחשוב עליו לפני התכנון אשמח לשמוע.
-
חשבתי שאתה מתכנן טיול ערים בלבד כי זה מה שכתבת במסלול ואז ראיתי שכתבת על פרדייז בהר ראיינר. אז 3 שבועות למסלול הזה כולל אתרי טבע זה בגדר מדע בדיוני ( ולא להוריד את סאן דייגו לא יעזור ).
ל 3 שבועות תבחר בין דרום מערב לצפון מערב ( וגם אז לא בטוח שוונקובר נכנסת ) , ואז זה יהיה הגיוני. צריך לבחור בכל אתר איזה פארקים ואתרי טבע מעניינים.
לגבי הזמנת מקומות, עוד לא מאוחר מידי לשום דבר בשלב הזה.
-
כמה זמן ריאלי למסלול כזה כולל אתרי טבע? אני באמת לא מתכנן לשהות יותר מיומיים בכל עיר.. ואני לא רוצה להגיע ליותר מששה שבעה מסלולים בטבע.
אני חושש שאגיע לרוויה ומיצוי מכמות גדולה מדי של מסלולים ופארקים או לחילופין מיותר מדי זמן בערים (בעיקר בגלל נהיגה בפקקים, האמת). לכן הרעיון הוא לעשות לסירוגין עיר ומסלול/פארק. זה באמת לא ייכנס בשלושה שבועות?
-
היי אודי,
קשה לענות על השאלה שלך כי לא ברור אלו אתרי טבע ואלו ערים ב״רשימה״ שלך ובאיזה מסלול אתה רוצה לסוע.
וגם לא ברור אם אתה מחפש יותר road trip או שאתה רוצה באמת לראות ולחוות. מהמעט שאני מכירה אותך מפורום אירופה - אתה בחור סקרן עם הרבה עומק, וגם אוהב מסלולים בטבע.
לצורך ״בדיקת התכנות״, עשיתי לי רשימה כלשהי של ערים ואתרי טבע מובילים (בעיני...) לאורך החוף המערבי (עם כמה סטיות פנימה) - בין Vancouver ל- San Diego.
הצמדתי לכל יעד כזה מספר ימים כשלהו - ממש מינימלי (בעיני פחות מידי, אבל זה בעיקר לצורך תחילת דיון). אנא התעלם גם מהסדר.
הגעתי למשהו כזה:
ונקובר - 2
ונקובר איילנד - 2
סיאטל - 2
פארק לאומי אולימפיק - 2
פארק לאומי רייניר - 2
חוף צפוני וושינגטון לאורגון - 1
פורטלנד - 2
חופי אורגון - 2
אגם קרייטר (כולל מעברים) - 2
מעבר לקליפורניה / צפון קליפורניה - 1
סן פרנסיסקו - 2
יוסמיטי (כולל מעברים) - 4
כביש 1 - 2
לוס אנג׳לס - 2
סן דייגו - 2
אתה כבר יכול לראות שהגעתי ליותר מ- 3 שבועות.
איך ממשיכים משם?
קודם כל - אין לי מושג אם זה דומה בכלל לנק׳ העניין שתכננת לעצמך / חשבת עליהן.
שנית, בהנחה שזה יחסית דומה - נסה לחבר את הנק׳ על המפה. ולהתחיל לרדת ברזולוציה - ולהבין מה אתה רוצה לראות / לעשות בכל נק׳.
כמובן לבדוק גם את זמני הנסיעה (כדאי להוסיף מעט על ההערכות שתמצא בגוגל מפס כמובן; אתה תצטרך לעצור לתדלק, לאכול, לחלץ רגליים, לתצפיות וכו׳ שלא לדבר על פקק לא צפוי, עבודות כביש ועוד).
כשתעשה את זה תוכל להבין אם אתה צריך להוסיף ימים והיכן. או אולי להוריד, אף כי מאוד קשה לי להאמין.
בשורה התחתונה, אני יכולה להגיד לך כבר שהמסלול לא ריאלי לחלוטין אלא אם אתה מתכנן road trip עם ממש מינימום של עצירות.
האם הוא נותן טעימה? כן. אבל לטעמי הוא ממש מתיש ויותר מפספס מכל דבר אחר.
ההנחה שלא תרצה יותר מיומיים בעיר היא כבר טעות. למה? סן פרנסיסקו למשל שווה יותר (בעיני). את לוס אנג׳לס לא מאוד אהבתי באופן אישי אבל אם אתה רוצה למשל לחוות גם את יוניברסל סטודיוס או פארק אחר - הינה כבר ״הלך לך״ יום.
בעיני בערים (וגם באתר טבע) צריך לפעמים פשוט ״לעצור״ ולהתבונן. ובטיול לחוץ ככ אין לך זמן לזה בכלל. אתה יכול לעשות רשימה של מקומות ואטרקציות שאתה רוצה לראות בעיר אבל מה אם אתה רואה פתאום סימטה יפה שמושכת את תשומת ליבך? פגשת אנשים בהוסטל ואתה רוצה לצאת איתם ל״סיור בארים״? וכו׳
אתה גם לא לוקח בחשבון ענייני ג׳ט לג (עייפות, קושי להביא את הימים הראשונים ליד ״מיצוי״). ענייני מזג אוויר (כשאתה על לוז מאוד לחוץ, מזג אוויר יכול לגרום לך לפספס מקום).
לכן, בלי להתיחס ל״אפשרי״ או ״לא אפשרי״ - לטעמי פשוט פחות כדאי (אני מדגישה שוב ושוב את עניין הטעם האישי כי הוא ממש קריטי, כמו גם מה אתה מחפש מהטיול המאוד ספציפי הזה).
לגבי נושא הפקקים בכניסה לערים: נוסעים בדכ בתחבורה ציבורית בערים. בהחלט לא נכנסים לסן פרנסיסקו על ה- bay bridge ב- 8 בבוקר עם הרכב... או שלוקחים מלון עם חנייה בעיר והרכב עומד, או שלנים מחוץ לעיר וחונים בבוקר ליד המעבורת/רכבת/אוטובוס שאיתו נכנסים לעיר. וכמובן שהולכים בעיקר ברגל! (לוס אנג׳לס היא אולי יוצאת דופן מהבחינה הזו).
ב- 3 שבועות אני מאוד ממליצה לך להתמקד בחלק הצפוני או בחלק הדרומי של המסלול שלך. להוריד לפחות חצי.
גילוי נאות: לא בכל המקומות שציינת (או שנמצאים ברשימה שלי) ביקרתי.
גילוי נאות 2: אני חסידה של טיול איטי ככל האפשר.
מקווה שהנ״ל יועיל לך איכשהו...
וכמובן: בהצלחה !
-
IO. וואו. כן, זה היה מאוד מועיל, תודה! תודה גם על המחמאות, מהמעט שאני מכיר את סקרנית ומעמיקה לא פחות ממני

אני רחוק מאוד מלהיות סגור על רשימה של אתרי טבע ומקומות בדרך, אבל אני בפירוש רוצה קצב איטי יותר מרואד טריפ.
אני לא רוצה שרוב מה שאעשה בשלושת השבועות האלו יהיה נהיגה.
על פניו, מבחינת נהיגה בין הערים, יש לי יום וחצי נהיגה נטו במסלול המלא, אבל זה כנראה לא לוקח בחשבון את העצירות בדרך ואת הנסיעות לאתרי הטבע.
אני מעדיף את צפון המערב על פני דרום מערב, כך שאם אחתוך משהו כדי לעמוד בשלושה שבועות זה יהיה את לוס אנג'לס וסן דייגו (והשמורות הנלוות אליהן, ג'ושוע טרי למשל).
אני רוצה את ריינייר ויוסמיטי בפנים, לגבי שאר הפארקים/מסלולים אין לי עוד תמונה מגובשת. אם לא תהיה ברירה אחתוך גם את ונקובר.
אחד הנעלמים הגדולים בעיני בשלב הזה הוא כמות הזמן שאצטרך בפורטלנד וסיאטל.
אני לא מכיר את הערים האלו והאטרקציות שהן מציעות בכלל.
אני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו פשוט אין לי מה לעשות יומיים בפורטלנד, למשל.. אם אני לא הולך לקבור את עצמי במוזיאונים או תערוכות אמנות (ואני לא) ויש גבול לכמות המסעדות שאפשר ללכת אליהן ביומיים.
-
הייתי רק בדרום המערב (כולל בשמורות המדבריות של אריזונה/נוודה) אני רואה שאתה מעדיף את האיזור הצפוני יותר. לתחושתי הרבה יותר סביר עבורך לעשות את הרוד טריפ שלך מס"פ (כולל) ועד סיאטל. יותר מזה פשוט לא יהיה לך זמן. עברתי על המספרים של IO והם נראים כמו כאלו שמתאימים לטיול דיי מהיר , שמפספס לא מעט ומחייב אותך להיות על הכביש הרבה מאוד.
לכן הייתי ממליץ לצמצם את המרחקים שלך ולהתמקד בתוואי שטח קטן יותר. זה עדיין משאיר לך 3 ערים גדולות (ס"פ שווה יותר מיומיים ללא ספק, סיאטל ופורטלנד) ומספר שמורות מכובד מאוד (הושמטו מהרשימה הר הגעש סט. הלנה, והשמורה North Cascades שליד "יחסית" סיאטל). גם בצורה זו תגיע לשלושה שבועות ללא קושי.
עוד משהו שכאי לקחת בחשבון הוא את העייפות המצטברת מריבוי ימים ארוכים של טיולים ונהיגה. ולכן, גם אם נותר לך יום/יומיים ללא "דורש", הם בהחלט יכולים להיות מתאימים לימי מנוחה כלשהם איפשהוא לאורך הדרך.
עוד הערה - בהנחה שתוותר על החלק הדרומי, אולי תקל עליך המחשבה שטיול הכול את ס"ד, ל"א, ס"פ, כביש מס' 1, יוסמיטי, והשמורות האחרות של קליפורניה - משתלב בצורה נוחה זה עם זה, וגם עם סיבוב קלאסי של שמורות חצי מדבריות מסביב ללאס וגאס.
-
לא הבנתי אם אתה חושב שכדאי לי לוותר גם על סן פרנסיסקו או לא, שלבת אותה בשני הטיולים
...או שאתה אומר שבשלושה שבועות אספיק רק חצי ממה שיש לעשות שם?

תכ'לס הנהיגה בין פורטלנד לסן פרנסיסקו מאוד ארוכה ועל פניו לא נראה שיש שם משהו מיוחד (כאמור, אני לא יודע כלום ג'ון סנואו)
-
(בהנחה שאתה עושה רק חצי מהדרך)
מן היהגיון להתחיל בס"פ ולסיים בסיאטל או בונקובר. במסגרת הזמן שלך, לטעמי, תוכל לבחור במי מהן להיות (כאשר לתחושתי לא יהיה לך זמן להיות בשתיהן).
ס"פ , כעיר שנמצאת יחסית "באמצע" יכולה להתאים גם לטיול הנוכחי (צפון מערב) וגם לטיול עתידי לדרום מערב מצד שני, רבים המטיילים ברוקיז הקנדיים (אולי גם תרצה להגיע לשם בעתיד) - בוחרים בונקובר כעיר שבה מתחילים.
ההחלטה בין שתיהן תלויה בך, ובתוכניות העתידיות שלך.
-
למה להתחיל דווקא בסן פרנסיסקו?
בהתחלה חשבתי על טיול בספטמבר, ואז ההגיון היה להתחיל דווקא בצפון - ונקובר או סיאטל - ולסיים בדרום כשמזג האוויר מתקרר.
כרגע אני נוטה לטיול ביולי אוגוסט (כי אני רוצה להגיע לרינייר בשיא הפריחה), אז לא כל כך משנה איפה אני מתחיל מבחינת מזג אוויר, אלא ברמה הזו שאני לא רוצה להגיע למסלולי הטבע הקשים יותר (שוב ריינייר) בשלב שאני כבר עייף ומותש ממסלולים קודמים..
-
אני מבינה.
אז אין לך ברירה אלא להתחיל ״לחפור״ ולראות מה הערים הללו מציאות
אגב, הערה כללית - האיזור שבחרת מצטיין בעיני משמעותית יותר בטבע ופחות בערים. זה לא שסיאטל וואנקובר (בפורטלנד לא ביקרתי) לא שוות ביקור! אבל הן לא ברות השוואה לטעמי מבחינת עושר תרבותי, ארכיטקטורה, מוזיאונים, הסטוריה וכו׳ לערים הגדולות באירופה למשל (בוודאי ללונדון האין-סופית) וגם לניו יורק. אסתיייג ואודה שהן מאוד שונות (אז בעצם ההשוואה יש פגם).
יוצאת מכלל זה סן פרנסיסקו. היא עיר נפלאה בעיני עם המון נקודות עניין. והיא ״שווה״ יותר מיומיים בקלות (גילוי נאות: גרתי בה שנה לפני הרבה מאוד שנים, וביקרתי בה שוב מאז). גם היא לא דומה לערי אירופה או לניו יורק. היא מצטיינת בנופי מפרץ יפים, שכונות בעלות אופי מאוד שונה זו מזו, יש לה פארק עצום ונפלא וגשרים נהדרים, הרחובות התלולים, נקודות תצפית נהדרות... זו עיר מאוד מיוחדת בעיני.
עוד נקודה מצערת שצריך להתמודד איתה כאשר מבקרים בערים הללו היא נושא ההומלסים. אני מציינת זאת מכיוון שזה ביקור ראשון עבורך בארה״ב. זו תופעה שעבור מטיילים רבים, אני חושבת, היא לא קלה לעיכול. אין ממה לחשוש וזה לא אמור להשפיע על הטיול שלך יותר מידי, זה מצב נתון. אבל כדאי להיות מודע לזה ואולי ללמוד קצת על התופעה. לי היה קצת קשה לפעמים עם מראות של אנשים זרוקים ברחוב.
-
ראיתי הומלסים גם בברייטון ולונדון... אפילו באוקספורד סטריט. אני מניח שהכמויות שונות בארה"ב.
רוב מה שציינת כמושך בערים (ארכיטקטורה, מוזיאונים, תרבות, היסטוריה) לא מאוד מושך אותי, כלומר, נחמד להנות ממנו כשהוא בסביבה, אבל לא ברמת של משהו שאני אשקיע בו זמן באופן מיוחד כדי לכסות אותו בביקור בעיר. לא תמצאי אותי כנראה מבקר במוזיאון על ההיסטוריה של סיאטל (הבנתי מההורים שלי שיש כזה). אוכל הוא כן משהו שיעניין אותי בערים, והבנתי שפורטלנד מבטיחה שם. פארקים. אטרקציות מודרניות יותר כמו VR Arcades או מלחמת העולמות בלונדון. מוזיאונים ספציפיים מאוד לנושאים קטנים. דברים כאלו.
-
אה כן, וחנויות ספרים או מד"ב/פנטזיה. כמובן.
-
שלום אודי
שאלה-
יש סיבה להתחיל בוונקובר, ולא בסיאטל?
אם אין בני משפחה או חברים שם, אפשר להשאיר את וונקובר לביקור
עתידי במערב קנדה והרוקיס הקנדיים ,ובטוח שאחרי טעימה ראשונה שלך יגבר התיאבון לצפון אמרקה
גם השכרה מקנדה לארה"ב יכול להקשות, הגם שניתן להגיע מוונקובר לסיאטל בתחבורה ציבורית.
לדעתי פורטלנד תספק גם רק ביקור של יום.
ואם יהיה צורך בעוד קיצוץ הייתי גומר בלוס אנג'לס \ולא בסן דייגו.
אגב לא זיהיתי תאריך(חודש בשנה) של התחלה משוער יש חשיבות לעיתים לכיוון בהתאם.
מוני
-
כרגע אני חושב על יולי. אם אני אסיים בסיאטל, תחילת יולי; אם אני אתחיל בסיאטל, אמצע-סוף יולי.
-
מודה שקראתי בריפרוף את שפע התשובות שקיבלת- אבל אם אתה רוצה יומיים לכל עיר זה כבר 12 יום רק לערים נטו ואז החיבורים הם בין כמה שעות נסיעה לבין קצת יותר מכמה שעות, מה שמשאיר אותך עם פחות זמן לטבע כמו שרצית לאזן איתו. אם אתה פחות בעניין העירוני הייתי אומר סיאטל-פורטלנד ואליהן להוסיף את ונקובר ו/או סן פרנסיסקו. אני לא חובב ערים גדול- ככה שאתה באמת צריך לראות כמה מוזיאונים ואטרקציות אתה מתכוון לפקוד בכל עיר ולראות כמה זמן להקדיש לה. אני למשל יום מלא בפורטלנד היה מספיק לי וכנראה גם יום וחצי לסיאטל היה לי מספיק.. אם זה המצב- יתכן שחוץ מוושינגטון ואורגון תוכל להגיע עד סן פרנסיסקו. במדינות וושינגטון ואורגון יש הרבה טבע שיספיק בשקט ל- 3 שבועות עם שילוב ערים גדולות בתווך.
-
@אודי_763 שלום אודי, לדוגמא של מסלול של 4 שבועות במדינות וושינגטון, אורגון וצפון מדינת קליפורניה (עדין, הרבה יותר צפון מסן פרנסיסקו) ראה את סיכום הטיול שלי מקיץ 2012:
טיול לצפון מערב ארה"ב הטיול לא כלל את קנדה (כלומר, את ונקובר). לשם הגעתי שנתיים מאוחר יותר בטיול שהחל בסיאטל ונמשך בקולומביה הבריטית וברוקיס הקנדיים.
אפשר כמובן לעשות שינויים ולהגיע גם עד סן פרנסיסקו, אבל אז אולי תעדיף טיול חד כווני (ותוספת תשלום על הרכב, בגלל זה) כי טיול לולאתי יצריך ממך זמן לחזור לנקודת ההתחלה. מבחינת הזמנת בתי מלון, אני תמיד נוהג להזמין בתי מלון יום או מסר ימים מראש, פרט אולי למקומות מאד מבוקשים, ואז מדובר בקצת יותר זמן מראש (שבוע - שבועיים). חזרתי עכשיו מטיול בדרום מזרח ארה"ב וראיתי שיתכן וכדאי להזמין את המלונות קצת יותר זמן מראש, במיוחד כאשר מדובר במקומות תיור מבוקשים יותר עם דגש על סופי שבוע וחגים. פתאום ראיתי תופעה של מלונות שהם sold out, במקומות שלא חשבתי שיש שם ביקוש כזה לחדרי מלון. לא קרה שנשארתי בלי חדר בשום מצב. יתכן והצטרכתי להתפשר על מיקום המלון או על חדר קצת פחות מוצלח במלון שרציתי ללון בו. יש כאן tradeoff בין ספונטניות ותכנון קשיח. לשיקולך.
הצעה נוספת.הצטרף למועדוני הלקוח המתמיד של רשתות בתי המלון. כך תצבור נקודות ואלו יכולות להתרגם ללינות חינם. בטיול הנוכחי (3.5 שבועות) היו לי 4 לילות חינם. בעצם 3 לילות חינם והרביעי תמורת תשלום נמוך, כי נגמרו לי הנקודות. ברשת Best Western, הנקודות והמעמד נשארים גם אם יקח זמן עד שתלון במלונות שלהם שוב. ברשתות אחרות, אי לינה או שימוש בנקודות במשך שנה - שנה וחצי יביא למחיקת הנקודות.
לגבי הפקקים. בצפון מערב ארה"ב, סיאטל היתה אז (ואני מניח שגם היום) ידועה בפקקים שלה ב- I-5 וב- I-405. מציע לנסות ולא לנהוג שם בשעות הלחץ המשמעותי (לחץ כלשהו היה קיים כל היום), ולקחת בחשבון שחציית איזור סיאטל מדרום לצפון, ולהיפך זה עניין של שעה ומשהו. אגב, הקיץ הוא עונת תיקוני הכבישים, שמוסיפים ללחץ ולזמן. אין מה לעשות.
-
@io גם בתל אביב יש הומלסים. לא צריך לנסוע עד ארה"ב. תופעה לא נעימה, אבל בכל עיר שביקרתי בה מעל גודל מסוים (לא גדול מאד) ראיתי הומלסים. באטלנטה ראיתי ריכוז הומלסים ממש מול הקפיטול של ג'ורג'יה. אולי זה יסייע לשיפור מצבם אם המחוקקים יראו אותם (רק שהמחוקקים עובדים 3-4 חודשים בשנה בלבד). ראיתי גם קבצנים עם שלטים ליד רמזורים (גם זאת תופעה שקיימת בתל אביב).
לגבי סיאטל, אני לא יודע אם יום וחצי יספיק למיצוי. אפשר לבלות מספר שעות רק ב- Seattle Center ולידו. מוזיאון הפופ, ה- Space Needle, משרד המבקרים של הקרן של ביל ומלינדה גייטס, התערוכה של צ'יהולי ועוד. נניח שבמרכז העיר יש מה לעשות יום שלם לפחות. מחוץ לעיר (בפרברים) יש את מוזיאון התעופה ואת מפעל בואינג, אם תעופה מעניינת אותך, ויש עוד מוזיאונים ואתרים בעיר עצמה (גם אם לא ממש במרכז). מובן שאם תחליט להקצות לעיר רק יום אחד, אפשר להתרכז בדברים שהכי מעניינים אותך ולהשאיר את השאר להזדמנות אחרת.
-
גדליהו ו-dhz, תודה על התשובות! אני מניח שיש לי הרבה שיעורי בית לעשות. לפי כמויות האטרקציות שאמצא בערים האלו שייראו לי מעניינות מספיק אחליט כמה זמן להקדיש להם. טנטטיבית נראה לי שסיאטל, פורטלנד וסן פרנסיסקו יסגרו לי שלושה שבועות יחד עם טבע. אם אראה שנשאר זמן אשקול להוסיף את ונקובר.
-
מסביב לונקובר יש יופי של טבע. ביקור בסוף ספטמבר אולי יהיה בעייתי- השנה היה יבש עד אמצע אוקטובר, אבל זה היה חריג ( שאולי ישאר)
בכל מקרה תבדוק גם מה זה אומר לשכור רכב בונקובר ולהחזיר בסן פרנסיסקו ואותו כנ"ל להשכרה בסיאטל ולהחזרה בסן פרנסיסקו- מבחינת היתכנות ועלויות.
אם ממדינה למדינה זה בעייתי- אתה גם יכול לעשות ונקובר לחוד ואז לעלות על אוטובוס לסיאטל ולשכור שם רכב להמשך. -
לפני הקורונה שכרתי רכב בפורטלנד והחזרתי בקלגרי.
אז היה אפשרות בין סיאטל/פורטלנד לבין ונקובר/קלגרי.
אי אפשר היה להחזיר דרומית יותר בארה"ב.
תוספת המחיר היתה שולית.
ממה שקראתי ( ללא בדיקות) מאז הקורונה ( והבעיות שיש בשכירות) זה כבר לא אפשרי. אבל לא בדקתי