ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. hil
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 1
    • עוקבים 0
    • נושאים 38
    • פוסטים 1059
    • הגבוה ביותר 152
    • קבוצות 0

hil

@hil

171
    מוניטין
    267
    צפיות בפרופיל
    1059
    פוסטים
    0
    עוקבים
    1
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 61485 גיל 46

hil הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי hil

• קצת מידע על בולגריה

1. נחיתה בסופיה עם חברת וויז – טרמינל 1 הישן. היתרון הוא קטן והכל מהיר. מהנחיתה  ועד היציאה מהשדה כמה דקות (לא יותר מ 15)
      בחזור, יש חנות דיוטי פרי יחסית בסדר, עם סיגריות אלכוהול ושוקולדים – סיגריות ואלכוהול במחירים טובים מאד. 

2 יש צ׳יינג׳ בשדה, שם גם מוכרים סימים דאטה של a1, חבילה של 15גב ב 20 לב, ויש גם של 30גב. שער ההמרה הוא 1.86 ליורו, בבנק בסמוקוב, המרנו ב 1.95~ לשם השוואה
      3 קורונה – בהלוך נדרשים להראות תעודת מתחסן וטופס יציאה, בחזור טופס חזרה (נשלח לאימייל), ובדיקת pcr. אגב, למרות שהבדיקה מודפסת, היא נמצאת גם אוןליין במעבדות ramus (למי שעושה במעבדות שלהם, מניח שזה דומה באחרות), יש ברקוד על הדף, וזה מפנה לאתר של רמוס, כל בדיקה מפנה ל public page עם hash key אחר.  אני מניח שאין להם במחשבים אינטגרציה עם שליחה לאימייל, או שמי יודע: אולי אף אחד עד היום לא שאל על האופציה הזאת ? 😱

כרגע, כל מקום סגור מצריך מסכות בבולגריה.

4 תיקים – בהלוך לא בדקו כלל מה התיקים שנכללים בכרטיס ולא בדקו גודל, בחזור כן בדקו מה התיקים הנוספים שאנו לוקחים, אבל שוב לא בדקו גודל.

5 מקלות הליכה – גם בהלוך וגם בחזור ראיתי אנשים שהעלו לטיסה

6 מים מינרלים – מסתבר שלמרות שיש לא מעט מים הם יחסית יקרים. בתחנת דלק קנינו שישיה ב 9.54, בסופר בבנסקו ב 6.9, ורק ב lidl/billa בסמוקוב, סוף סוף היה במחירים שפויים (0.4 לבקבוק ליטר וחצי).

7 רכב – שכרנו מיאסן, https://www.smartrentacar.bg/cars, היה נהדר! הכל כמו שסוכם. מחיר טוב, חיכה כבר בשדה עם שלט, שלחנו לו בווטסאפ דרכון ורשיונות נהיגה, הוא כבר הכין את החוזה, 5 דקות וכבר היינו בדרך דרומה. 
      סך הכל הנהיגה בבולגריה בסדר גמור, כדאי רק לשים לב שלפעמים כשיש ירוק לנסיעה ישר, יש לבאים ממול פניה שמאלה

8 עונת הקיץ – היינו גם בעונת הקיץ ומצד שני בתחילתה, ומצד שלישי בקורונה, אז מן הסתם הרבה דברים לא פעילים או פעילים בשעות חלקיות, כדאי לשים לב לענין.  אבל מלונות בערך 40% מהמחיר שעולים בחורף

9 בורובץ – חנויות תיירים שבאזור hotel rila ורכבל yasterbetz שעולה למוסלה, דוקא היו חלקית פעילות, קנינו שם מקלות הליכה ב 24 לב לזוג.

10 טרק שבעת האגמים (רילה) – כעת הרכבל פעיל מ 830 ועד 1830. רכבל כסאות זוגי שלוקח לכל צד כ 23 דקות. קונים כרטיס הלוחזור ב 20 לב, ויש ברקוד על כרטיס, כך שגם בהלוך וגם בחזור מעבירים במתקן מסתובב את הכרטיס. 
      לצד הקופה משמאל יש מספר דוכנים המוכרים מזכרות ומקלות הליכה, חשוב לציין שכשהגענו ב 830 הם עוד לא היו, אני מניח שזה קשור לעונה.

כמו-כן, חניה בשבעת האגמים עולה 5 לב.

המסלול עצמו מדהים, ולא קשה מדי מבחינת תנאי השטח. יש עליות והפרשי גובה, אבל אין משהו טכני מדי או סכנה משמעותית. ראיתי גם ילדים בני 5 במסלול. 

11 vihren hut → malka todorka.  (פירין)

אנחנו  נסענו מבנסקו לבקתת ויחרן, ועשינו מסלול למלקה טודורקה. מסלול של כ 6.5 קמ לכל כיוון. הפרשי גובה של 750 מטר. אבל חשוב לציין שהחצי הראשון של הפרשי הגובה, הוא בעליה יחסית מתונה ונוחה. המסלול מקסים, נוח ושקט, והוא נמצא ממול להר ויחרן. 
      12 mapy.cz 

אפליקציה שהיתה נוחה לראות בה את השבילים ואת מזג האוויר

13 מבצר belogradchik – יחד עם סלעי הבלוגרדצ׳יק מסביב והמבצר זה בעיני אחד המקומות המדהימים שיש בבולגריה, וככל שמסיירים בו נחשפים עוד ועוד זוויות ומונומנטים. כניסה 6 לב לאחד, חניה 2.4 לב לשעה (אבל אנחנו חנינו קצת לפני הכניסה לחניה, אז בחינם.. 🙂 )
      גם שם יש חנויות עם מזכרות . זמן נסיעה הוא כ 2.45 שעות מסופיה.

14 קניות שגרתיות של אוכל וכדו׳ – ממליץ על billa ו lidl, מאד זול שם יחסית לאופציות האחרות.  וכמובן ניתן לשלם שם באשראי. בהרבה מקומות בבולגריה ניתן לשלם רק ב cash

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil
    • RE: בולגריה, סופיה - טיולי טבע

@hil

בשדור ישיר מ 7 האגמים

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil
    • חו"ל שאמוני והפעלת ביטוח

בעקבות הודעה אחרת, החלטתי לספר קצת על נסיוני בשימוש בביטוח, בסוף הרי לא כל אחד "זוכה" להפעיל ביטוח

ותכלס, זהו יום הדין, שבו נמדד הביטוח.

ביולי 2019 טסתי עם 2 ילדי הגדולים (אז 11 ו 13), לאלפים הצרפתים, ישנו ב Les Houches

ל 9 ימים.

כבר בטיסה בהלוך, ביום ראשון, חשתי שלא בטוב, אך לא ייחסתי לכך חשיבות מרובה, 

מנסיוני בעבר, זה קרה מדי שמהלחץ או משהו כזה מרגישים קצת חם או פחות טוב.

לא הפעם.

ככל שעברו הימים, ומשככי הכאבים (פאראצטמול ואיבפרופן לסרוגין, וגם זלדיאר שהיה לי..) לא הועילו, החום עלה והגוף הרגיש תשישות.

בחמישי בערב, כבר קרסתי,  39 מעלות.

כבר קודם התחלתי לבדוק על האופציה של רופא בסביבה, ומחשבות על איך להתארגן אם מאשפזים אותי.

בלילה התקשרתי לביטוח, שאמרו לי משהו כמו "אתה יכול ללכת לרופא, ויש באפליקציה שלנו, רופאים לפי gps וכו"

אז כמה דברים:

1. אם לא הייתי מחפש בעצמי ומגלה שיש מרפאה בלז האוש, הייתי נאלץ לנהוג כשעתיים לרופא הקרוב לפי האפליקציה

2. המקום היחיד שנאלצתי לשלם במזומן היה אצל הרופאה, 25 יורו.

3. מסתבר שבקיץ יש מרפאה-ביתחולים פתוח בשאמוני וחשוב לדעת את זה, כי לשם נשלחתי לעשות בדיקות דם שהעלו שיש לי ebv. שזה בגדול אומר, תסבול, ואין מה לעשות.

מקבלים יוזר וסיסמא ואפשר לבדוק באינטרנט

4. גם לרופאה וגם לבדיקות דם יש השתתפות עצמית, כך שבעצם רק על חלק מסכום הבדיקות קבלתי החזר (142 יורו, ונדמה לי השתתפות עצמית 50)

5. הביטוח קיבל את התביעה וכתב שחסרים מסמכים, וזה לפנים משורת הדין, למרות שבקשתי מכתב מהרופאה. 

לסיכום, תסמכו רק על עצמכם. כדאי להבין מראש איך מפעילים את הביטוח ומה צריך לספק, כי בזמן אמת, פחות יהי לכם זמן לקרוא את המילים הקטנות.

והכי חשוב, להיות בריאים.

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil

@hil

עוד אחתת ת

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil

@hil
      בלוגרדצ׳יק

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil
    • RE: הגעה מ בודפסט ל סנטנדרה (Szentendre)

@Beez

אוטובוס  לתחנת הרכבת, ומשם אחלה רכבת

https://www.google.com/maps/dir/''/Sentendr%C4%97,+Hungary/@47.5131188,19.0180063,13.21z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x4741dc03edf61f61:0x7506c245f06c3d91!2m2!1d19.03938!2d47.515376!1m5!1m1!1s0x4741d60360a36671:0x400c4290c1e1c20!2m2!1d19.0668602!2d47.6795337!3e3

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil
    • RE: מנסה לבנות מסלול בין בוסטון לנ"י בנובמבר וקצת מתפזרת

(רק לגבי התחשיב, זה בסוף עלות כלכלית - חשבון פשוט, והאם התמורה גדולה מההוצאה או לא. המעבר לאחוזים, בסה״כ מעביר את זה למימד פחות רציונאלי, לא רואה מה השגת בזה, חוץ מלעבוד על עצמך)

ולגבי כמה ימים בניו יורק? זאת כמובן שאלה שרק אתם יכולים לענות, בהתאם למה העוגנים שאתה רוצים לעשות בה.

לגבי שבת לא בקהילה - בתור אחד שהיה נוסע לארה״ב בעבר (הייטק), מהחוויות הכי משמעותיות שלי, היו מפגש עם קהילות יהודיות בכל מיני מקומות בארה״ב. הייתי בד״כ, גם מתארח לסעודות שבת, וזאת היתה חוויה מאד מאד משמעותית ומרתקת.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      hil
      hil
    • RE: שנה עברה שנה חלפה - ארה"ב 2019

@מרסלו-0

זה לא הנקודה של אכילת בשר או לא 

וגן חיות לא אומר בהכרח התעללות, וכן אומר בדרך כלל חיים ארוכים יותר

אבל, בעקבות הסיפורים על התעללויות שונות, לא מעט אנשים בארצות הברית לא הולכים ל sea world 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      hil
      hil
    • RE: הכי הרבה פארקים בשבועיים וחצי :)

אני בעד התכנון שלכם. אם זה הסגנון שלכן, לכו על זה. אני גם אוהב לפעמים לדחוס עשיתי למשל ביום אחד ולבד יציאה מוגאס לברייס, נקודות תצפית כולל מסלול ונסיעה משם אחר כך למואב

לדעתי תצליחו ואתם עשויות להנות לא בטוח שבזאיון אם לא עושים מסלולים יש מה לעשות יותר מיום

פורסם בפורום צפון אמריקה
      hil
      hil
    • RE: מזג אוויר לפעמים מתעתע-שרשור לשבת

@hil

עץ לפני הסערה

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי hil

• RE: רוצים לשכור רכב בחו"ל דרך בוקינג.קום? כדאי לקרוא.

מ 2014 עד 2021 הייתי טס לארה״ב והם תמיד היו חארות שם בדלפקים והיו מוכרים לך כל דבר אפשרי, ועובדים עליך.

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil
    • RE: רוצים לשכור רכב בחו"ל דרך בוקינג.קום? כדאי לקרוא.

מבאס. אם לא הסכימו להשכיר לכם זה באמת שערוריה לגבי כיסויים. הכיסויים באמת לא דרכם כיסויים דרך ברוקרים וצד ג הם בהרבה מקרים עצמאיים והם הבטחה להחזר מבחינת חברת ההשכרה אתם לא מכוסים דרכה

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil
    • RE: מישהו יכול להמליץ על אוטובוס לגראנד קניון מוגס לטיול חד יומי?

יש טיולים מודרכים יומיים ויש גם.. מסוק

פורסם בפורום צפון אמריקה
      hil
      hil
    • RE: עזרה מסלול 4 ימים ברומניה

הערה כללית ממליץ תמיד להשאיר את העיר עצמה ליום האחרון כך שפחות לחוצים ומושפעים מתקלות שלא בשליטתנו

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil
    • RE: טיול מאורגן ל-פרו ארגנטינה וצ'ילה או ארגנטינה ופטגוניה וצ'ילה

מסכים עם דרור ומוסיף מה אופי הטיול? כושר? הרכב? לפי השאלה נשמע ש"שמעת" מפה ומשם ולא התחלת לבדוק לגבי איך הדברים נראים

פורסם בפורום דרום אמריקה
      hil
      hil
    • RE: הכי הרבה פארקים בשבועיים וחצי :)

אני בעד התכנון שלכם. אם זה הסגנון שלכן, לכו על זה. אני גם אוהב לפעמים לדחוס עשיתי למשל ביום אחד ולבד יציאה מוגאס לברייס, נקודות תצפית כולל מסלול ונסיעה משם אחר כך למואב

לדעתי תצליחו ואתם עשויות להנות לא בטוח שבזאיון אם לא עושים מסלולים יש מה לעשות יותר מיום

פורסם בפורום צפון אמריקה
      hil
      hil
    • RE: האלפים הצרפתיים

כמובן תלוי בהעדפות שלכם אבל באופן אישי מסכים עם החלוקה

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil
    • RE: לעשות ביטוח נסיעות בחו"ל

הזכירו כאן בעבר דיוויד שילד

פורסם בפורום ציוד טיולים
      hil
      hil
    • RE: טיול למפלי הניאגרה מניו יורק, לילה אחד

צריך לתת יותר קונטקסט של הטיול (מה קורה לפני ומה קורה אחרי) וההרכב והאם התקציב גמיש והאם ההגעה מניו יורק קשיחה או גמישה ועל איזה חודש אנחנו מדברים?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      hil
      hil
    • RE: חברת נסיעות דיסקברי הגרועה בעולם

בהחלט מבאס וממליץ לצאת רק עם כאלו שהמוניטין שלהם טוב בהחלט יש פער בעלויות

פורסם בפורום אירופה
      hil
      hil