חו"ל שאמוני והפעלת ביטוח
-
בעקבות הודעה אחרת, החלטתי לספר קצת על נסיוני בשימוש בביטוח, בסוף הרי לא כל אחד "זוכה" להפעיל ביטוח
ותכלס, זהו יום הדין, שבו נמדד הביטוח.
ביולי 2019 טסתי עם 2 ילדי הגדולים (אז 11 ו 13), לאלפים הצרפתים, ישנו ב Les Houches
ל 9 ימים.
כבר בטיסה בהלוך, ביום ראשון, חשתי שלא בטוב, אך לא ייחסתי לכך חשיבות מרובה,
מנסיוני בעבר, זה קרה מדי שמהלחץ או משהו כזה מרגישים קצת חם או פחות טוב.
לא הפעם.
ככל שעברו הימים, ומשככי הכאבים (פאראצטמול ואיבפרופן לסרוגין, וגם זלדיאר שהיה לי..) לא הועילו, החום עלה והגוף הרגיש תשישות.
בחמישי בערב, כבר קרסתי, 39 מעלות.
כבר קודם התחלתי לבדוק על האופציה של רופא בסביבה, ומחשבות על איך להתארגן אם מאשפזים אותי.
בלילה התקשרתי לביטוח, שאמרו לי משהו כמו "אתה יכול ללכת לרופא, ויש באפליקציה שלנו, רופאים לפי gps וכו"
אז כמה דברים:
1. אם לא הייתי מחפש בעצמי ומגלה שיש מרפאה בלז האוש, הייתי נאלץ לנהוג כשעתיים לרופא הקרוב לפי האפליקציה
2. המקום היחיד שנאלצתי לשלם במזומן היה אצל הרופאה, 25 יורו.
3. מסתבר שבקיץ יש מרפאה-ביתחולים פתוח בשאמוני וחשוב לדעת את זה, כי לשם נשלחתי לעשות בדיקות דם שהעלו שיש לי ebv. שזה בגדול אומר, תסבול, ואין מה לעשות.
מקבלים יוזר וסיסמא ואפשר לבדוק באינטרנט
4. גם לרופאה וגם לבדיקות דם יש השתתפות עצמית, כך שבעצם רק על חלק מסכום הבדיקות קבלתי החזר (142 יורו, ונדמה לי השתתפות עצמית 50)
5. הביטוח קיבל את התביעה וכתב שחסרים מסמכים, וזה לפנים משורת הדין, למרות שבקשתי מכתב מהרופאה.
לסיכום, תסמכו רק על עצמכם. כדאי להבין מראש איך מפעילים את הביטוח ומה צריך לספק, כי בזמן אמת, פחות יהי לכם זמן לקרוא את המילים הקטנות.
והכי חשוב, להיות בריאים.
-
נושא משמעותי וחשוב בשגרה ו...גם בתקופת קורונה.
פעמיים מניסיון שלנו – חברת הראל-שילמנו לרופא/בדיקות/בית חולים במקום
קיבלנו את ההחזר לחשבון הבנק שלנו עוד לפני שחברת האשראי אפילו הורידה את התשלום.
הטיפול נעשה דרך סוכנת הביטוח שלנו ולא ישירות מול הראל.