לקט עידכוני קורונה יותר טרי
-
@יונית אמר:
מה שמסתמן מתוך הישיבה
יתווספו לאדומות בריטניה- דנמרק ובלגיה.
המשך יבוא.
השרשור הפך (שוב) מעדכוני קורונה טרי טרי, למקור הגיגים של פילוסופי מקלדת.
Please H-E-L-P

-
@elig99 אמר:
Please H-E-L-P
צודקים, מצטער על חלקי…
אז עדכון- מרפרוף בערוצי החדשות המרכזיים רוה”מ דורש וחלק מבכירי משרד הבריאות, לשנות את הנוהל לקביעת מדינה אדומה. מה שעלול להפוך את מרבית אירופה לאדומה. ובפרט מדינות שלא מרצפות גנטית את הבדיקות.
-
כמו שזה נראה כרגע, כפי שאירופה שוקעת לתוך החורף גם החופשות אליהן הולכות לישון בחודשים הקרובים. נקווה להתעורר לאביב תרתי משמע. -
כבר שקעה לפני חודש רק שכל עוד בישראל לא התעוררו להתייחס לנושא בכלל בגלל סיבות פנימיות של האומיקרון הדבר לא הובן והופנם בארץ.
הערה:
מה שמפליא שפורסם שמדינות הכי מחוסנות יש את ההדבקה הכי קשה כרגע כמו דנמרק ואיטליה, יתכן שזה אומר משהו לגבי יעילות החיסון או אפילו הבעיתיות בהתחסנות לא טבעית שלא על ידי הדבקות בוירוס כך שיתכן שדוןקא מחוסנים פגיעים יותר לוריאנטים החדשים?
מעניין מאוד.
-
בשורה התחתונה לדעתי יש שני דברים שכל מטייל צריך לקחת בחשבון:
- כמו שבתחילת הקורונה נטען, המגיפה הזאת תישאר עוד לשנים ארוכות. מי שמחכה עוד קצת כנראה יתאכזב. שכל מטייל יחליט אם הוא מתנזר עשר שנים נניח מטיולים בחו”ל או שנוקט אסרטגיית סיכונים לשלב טיולים בעידן מגיפה.
- כמו שלמדנו בעבר בעוד שכרגע יש מעט חולים פה ובארופה המון עוד חודש-חודשיים המצב יתהפך. לא משנה הסיבות ולמה וכמה פשוט מהסתכלות אחורה כנראה שזה מה שיקרה. לכן כדאי לחכות חודש ואז להזמין ולנסוע. מה שכן כשהמצב יתהפך מדינות יתחילו לאסור על ישראלים להגיע בגלל התחלואה פה שתעלה. לכן צריך להיות במעקב ולראות מתי מגיעים לשלב שיש מעט יחסית בארופה ושעדיין לא אסרו עלינו להגיע.
-
אולי תפסיק כבר להפיץ את הפרופגנדה המטופשת וחברות הסיבוב של מח”צ ומתנגדי החיסונים?!
מקווה שלפחות חשבון פשוט אתם יודעים לעשות.
-
דיונים על “מה אני חושב על האומיקרון, מחוסנים/לא מחוסנים” וכל יתר המלל- מיותרים
בערך פעם שלישית שאני מבקשת לא להיגרר לשם- הרשת מלאה בהגיגים
בואו לא נוסיף למלל חסר התועלת הזה.
מידע- נתונים-עובדות- לגבי טיסות, מגבלות, אישורים ואיסורים שכדאי להסב את תשומת ליבנו אליו-יתקבלו בברכה.
-
️“החל מיום ראשון ה- 19.12.21, יתווספו לרשימת המדינות האדומות:(איחוד האמירויות), אירלנד, נורבגיה, ספרד, פינלנד, צרפת ושבדיה."סה טוּ.
-
https://news.walla.co.il/item/3477146
הכוונה מינימום חודשיים "ואז ניראה".
אני לא ארחיב מה אני חושב על הפשע הזה כי יונית ביקשה.
-
היכן ראית שמישהו אמר: “הכוונה מינימום חודשיים”?
אולי עדחף לא לקרוא/ להביא כתבות שהכתבים שלהם מפרסמים מפשט כזה?!:"הארכת התקנות להגבלת כניסה ויציאה מישראל בשבוע עד ל-29 בדצמבר ב-2022”.
*נראה לי שעדיף לשלוח דווקא את ה"כתבים” שעובדים בכל מיני אתרים הזויים לעשות הסבה מקצועית:)
-
לגבי מערב אירופה, לעת עתה נותר רק לטוס ולחזור מג'נבה.
אגב בכל המפות האירופאיות, ספרד מופיעה כתומה בדיוק כמו איטליה. היחידות. בחירה מפתיעה מצד משרד הבריאות
-
תבדוק בפרטים הקטנים, אותי מעניין מדוע בלגיה לא נכנסה לרשימה אבל נזכרתי באנטוורפן והבנתי.
*בספרד היתה אינקוויציה(לא שוכחים!) ולא מלכלכים על איטליה בפני:)
סילוופלה:

-
חלק מהנוסחה לחישוב האדמומיות ---הוא לא רק התפשטות הקורונה.
ממה שהבנתי יש מרכיב משמעותי- התפשטות האומיקרון באותה מדינה.
ועוד רכיב- כמות המאומתים (נתב”ג) שהגיעו מאותה מדינה לארץ.
-
-
בנתיים מצאתי במקום אחר----
“הקריטריונים לסיווג מדינות כאדומות:
דיווח מדינתי על 10% שכיחות של אומיקרון על בסיס ריצוף א וSGTF
או שיעור אומיקרון בקרב הנוסעים הנכנסים מעל 5 מאומתים לאומיקרון ל – 10,000 נוסעים נכנסים,וגם שיעור האומיקרון מסך המאומתים ממדינה זו מעל 10%,
או קשר גאוגרפי חזק למדינות עם שכיחות מעל 10”
.
-
הקריטריון שמצאת נראה לי כמו פירוט של “קיים במדינה וריאנט מסוכן שאינו שכיח כבר בישראל”, הקריטריון נוקב במספרים.
נוסעים שמנסים לחשב את הסיכון בנסיעה למדינה מסויימת יכולים לנסות להסתייע בנתונים עולמיים המפורסמים באינטרנט על תחלואה במדינה הזו ובלוח הבקרה של משרד הבריאות שמפרט את כמות המאומתים הנכנסים לישראל מתוך כלל הנוסעים שנכנסו מאותה מדינה,
אבל אין פילוח לפי זן האומיקרון, כך שעדיין חסרה שקיפות כדי להעריך סיכונים לפי הקריטריון:
“או שיעור אומיקרון בקרב הנוסעים הנכנסים מעל 5 מאומתים לאומיקרון ל – 10,000 נוסעים נכנסים,
וגם שיעור האומיקרון מסך המאומתים ממדינה זו מעל 10%,
או קשר גאוגרפי חזק למדינות עם שכיחות מעל 10”
השקיפות השתפרה מאוד בחודשים האחרונים אבל עדיין יש מקום לשיפור.
-
חדשות 13