ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. drporat
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 2
    • עוקבים 2
    • נושאים 11
    • פוסטים 683
    • הגבוה ביותר 119
    • קבוצות 0

drporat

@drporat

142
    מוניטין
    267
    צפיות בפרופיל
    683
    פוסטים
    2
    עוקבים
    2
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3052550 גיל 56

drporat הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי drporat

• RE: לונדון הגעה בשעות הלילה

הפורום הזה מאבד אט אט את הraison d'etre המקורי שלו. נכנס אדם ושאל שאלה טכנית, אשר דרשה תשובה/פתרון טכני גרידא. אם הוא בחר לטוס בשעות הללו, הוא לבטח ידע מה המשמעות ומה החלופות. הוא רק רצה טיפים לגבי שלבי הביניים מכאלה שעשו את זה בעבר.

מעטים טרחו וענו לעניין. במקביל הוא זכה לתובנות לחיים והמלצות כיצד עליו לחיות ולתקן את דרכיו, מתי ואיך לטוס וכו'.

ים הגיגים אישיים מדמויות מוכרות וקבועות בפורום. כולי תקווה שהוא ידע להתעלם ולדלג מעל השורות הארוכות ומלאות החשיבות עצמית ולגחך כמו רובנו כאן שמחפשים תשובות ולא איך להעביר את הזמן.

תהנו בלונדון

פורסם בפורום אירופה
      drporat
      drporat
    • RE: סקי בשנה הבאה 2022 באוסטריה

@ענבל-אין-על-סקי אמר:

@drporat

אין צורך להגיב כך.סתם פוגע ולא מוביל לשום מקום!

לא. נהפוכו. את שוב טועה ומטעה. פוגע לרשום דברים כאלה באינטרנט. כדי לא להעליב לא ציינתי איזה דברים, אציין רק שזה עשה לחלקנו את הבוקר ביום די נטול בשורות.

יש צורך להגיב כך כי מישהו חייב לגרום לך להבין את הנחיצות לחשוב ואז לשקול מה את מפרסמת כאן. מי שמכיר את הזירה המערבית ואת פועלך בפורום יכול אולי להתיחס בביטול לדברים שאת רשמת, אך מי שלא בקיא ו/או הגיע הנה בעקבות חיפוש בגוגל, עלול לקחת אותך ברצינות.

הרי רשמת "התברר לי שלפחות בארבע השנים הבאות אתרי הסקי באירופה לא ייפתחו". לא כתבת "שמעתי ש/ מישהו זרק לי ש..". התברר לך, לא פחות ולא יותר.

יש כאן חבר'ה עם משפחה/חברים באוסטריה. יש כאן חבר'ה שקוראים בגרמנית/תרגום גוגל לאנגלית פוסטים מטירול/ארלברג/אוסטריה בכלל. אם מישהו מאיתנו היה נחשף לידיעה רשמית שכזאת, היה רושם "קראתי ש/נמסר ש". אבל לך פשוט התברר. זאת הרי פסיקה. הודעת לנו כאן. טוב שלא לקחו אותך ברצינות ולא רצו מהר לבטל טיסות/בתי מלון.

Occam's razor הוא מושג ידוע בפילוסופיה ובמחקר המדעי. הפשט שלו ממש פשוט. אם משהו הולך כמו ברווז, משמיע קול של ברווז ונראה כמו ברווז, אז הוא ככל הנראה  ברווז.

אם מישהו היה זורק כזה משפט לרובנו הגדול, היינו לוקחים אותו כרכילות משוללת בסיס ותו לא

פורסם בפורום סקי וסנובורד
      drporat
      drporat
    • RE: הכינו את המטושים- בקרוב-עוד ועוד ועוד-בדיקות קורונה, לטסים השבים מחו"ל.

@Roco

אם אתה בוחר לנסוע לחו"ל, תהיה הגון מספיק לעמוד מאחורי ההוצאות הכספיות הנלוות. איש לא אמור לממן את התחביבים שלך ושלי. בדיקות קורונה בהלוך וחזור הן חלק מהחבילה.

בזמן שטכנית לא ניתן להבין את הבסיס האנטומי מאחורי הטיעון שלך שהמטוש גורם נזק למוח, קל להבין מדוע במהלך שהיה בחלל סגור כמו מטוס כן ניתן להידבק בCovid19. ביצוע בדיקה 72 שעות לפני הטיסה לא אומרת שבאותן 72 שעות אדם לא יכול להחשף ולהידבק. ואז לעלות לטיסה ולהדביק אחר.

רשמית, לא היו case reports מדעיים על פגיעה ממטוש. כן היו אודות מחלה לאחר חזרה לארץ.

חובה להגן על מי שלא טס ונשאר בארץ. גם אם זה אומר שלכל אחד מאיתנו יעלה קצת יותר ויהיה פחות נוח.

החלופה היא לנסוע לאילת. לא תודה.

פורסם בפורום אירופה
      drporat
      drporat
    • RE: חזרנו ביום ה' מסוצ'י

@כהן-מיקי

האינטרנט, בו כל אחד נהיה גיבור מקלדת. עבריינים/פושעים? תסכיר לי מה הרקע שלך באפידמיולוגיה ומחלות זיהומיות?

ידוע לך בכלל מה העמדה הרשמית של ארגון הבריאות העולמי לגבי סגירת גבולות והפסקת טיסות? 

בניגוד לראש הממשלה שלך ולשר הבריאות שלו, ההמלצה הגורפת היתה להמנע מזה.

זאת עמדה מבוססת מחקרים ונסיון עבר.

לדעתי כל מי שתוקף אחרים באינטרנט הוא עבריין ופושע. פושע קטן כזה, דמיקולו. חזק בפורומים ותו לא

drporat
      drporat
    • RE: צרמט - שלושה ימים בסוף נובמבר/תחילת דצמבר

@מטיילבארץובעולם אמר:

@drporat

מה שעושה לך טוב.

לדעתי או שמגיעים בקיץ או בחורף בשלג. . מה שאתה מציע זה לא לפה ולא לשם. לעלות לקליינה מטהורן לראות שלג אפשר גם בקיץ דרך אגב.

הברנינה לא יוצאת מצרמט והגליישר אכן יוצא אבל 8 שעות ארוכות של נסיעה. .

רשמתי אחרי. רכבת הglacier express יוצאת מצרמאט, ואחריה אפשר להמשיך דרומה עם הBernina.

למי שנמצא בחברה טובה, מדובר במסע רגוע עם נוף פנורמי מרהיב וחלונות ענקיים בתקרה שלוקחים אותך לעולם קסום. אה כן, גם אוכל טעים שמוגש תוך כדי. זמן איכות להרגע ולשוחח.

פורסם בפורום אירופה
      drporat
      drporat

@Niv3267314

תשמע, אתה מדבר על דצמבר במחוז Valais. אם אתה רוצה מזג אוויר טוב בסבירות גבוהה, סע למצפה רמון/דרום ספרד ואיטליה וכו' וגם שם ייתכנו סופות גשמים, קור והצפות וכו'.

ואז תוכל להגיע לאלפים בקיץ, לא בתחילת החורף כשיש צפי מובן לראות לקויה, עננים ושלג.

אגב, נסיעה ברכבת מבטלת את הקושי הכרוך בנהיגה במצבי מזג אוויר עוין.

העיירה נמצאת ב1600 מ גובה. במצב קיצון של ביטוי רגעי להתחממות גלובאלית ייתכן כמובן שתפגוש גשם אך רוב הסיכויים שיהיה קר יותר.

תמיד חכם לבדוק מצלמות webcam לפני שעולים לפסגות. ייתכן ערפל בעיירה אך בפסגות הכל יהיה בהיר ושמשי, וגם להיפך. מזג האויר דינאמי ולא צפוי.

הלואי ויירד שלג במהלך הנסיעה ברכבת הglacier express, לקרונות חלונות פנורמיים גם על הגג.

בציריך רוב הסיכויים שיהיה מעונן וגשום

פורסם בפורום אירופה
      drporat
      drporat
    • בהמתנה לחורף...

ימי חופש אחרונים וקצת משעמם, עד שנפלתי על זה:

https://youtu.be/n2ScTzXC-_k

אהבתי את כל התשובות שאנשים נתנו לו.

drporat
      drporat

@מטיילבארץובעולם

כרטיסי טיסה לציריך/ג'נבה ברגע האחרון עולים תמיד הרבה יותר ובחלק גדול מהמקרים אוזלים המקומות לטיסות בשעות הנוחות.

בסוף נובמבר תחילת דצמבר הרכבלים כבר עובדים. הסיכוי לגשם ובוץ ברגע שמתחילים לעלות מעל העיירה הוא אפסי.

אי אפשר לומר לאחרים כמה ימים דרושים להם. כל אחד מאיתנו מחפש משהו אחר ובעל קצב שונה. אולי אתה משתעמם שם 3 ימים, לי שבוע לא מספיק. לעומת זאת, אחרי ערב בציריך בדצמבר אני רוצה לברוח כי אין לי מה לעשות שם. אחרים ייהנו גם ממוזיאון המכוניות וסתם שופינג.

אגב צרמט, יש גם את טיולי הרכבות שיוצאים שם. אפשר לקחת אחרי הglacier express את bernina

פורסם בפורום אירופה
      drporat
      drporat
    • RE: סיכום מהחופשה שלנו בסן מוריץ

אז שוב ראינו שהכל ענין של אופי, מסוגלות וסדרי עדיפויות פיננסיים.

למי שיוצא פעם פעמיים בשנה ולא מתקשה לשלם על קלאב מד, זה עשוי להוות פתרון מושלם.

למי שבטוח בעצמו ואוהב הרפתקאות, מסתדר על ההר ומעדיף לגלוש יותר, אין על תכנון עצמאי ויציאה בהתאם.

יש מקום לכולם על ההר.

drporat
      drporat
    • RE: לאן טיול משפחתי ליומיים וחצי מחוץ לפריז

לא בסביבה הדינמית שלי. אבל מה אני יכול להגיד אם סך 4 שעות נהיגה ביום אחד,לא ברצף אלא ב3 מקטעים שונים כשבכל עצירה אנו משוטטים מעל לשעתיים בכל מקום קטן נחשב למשהו יוצא דופן?ברור לי שיש אנשים שזקוקים לאיטיות. כשאזדקן ואצא לפנסיה אלך בקצב אחר וכולם יאלצו לחכות לי עד שאחזור לאוטובוס ההסעות. בקיץ השמש שוקעת אחרי 20, היה לנו מספיק זמן בכל טיול ליהנות מבלי לקבל כומתת סיום.

פורסם בפורום אירופה
      drporat
      drporat

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי drporat

• RE: תנאי סקי באפריל באתרים הגבוהים

בכל פעם שנתקלתי בתשובת chatgpt בנושא סקי וגלישת שלג, היא היתה מזעזעזת באי דיוקה.

כך גם כאן. כמובן שאיש לא יכול לחזות איזה אפריל מצפה לנו ב2025 מבחינת מזג האוויר, כשזה יכול להיות מלווה בגל קור ושלג טרי שיימשך מספר ימים כמו בפסח 2024 או להיפך, התחממות ושמש כשהמסלולים יהיו קפואים בבוקר עד סביבות 10 וסלאשי מ12, עם שינויים על פי חשיפה לדרום/צפון בכל מסלול כמובן.

העבר שלי או של כל אחד אחר גם לא רלוונטי, כי אין זה מנבא מה יבוא באותו השבוע במדויק. שנים נהניתי בתחילת דצמבר בטין אך באותו השבוע ב2023 במשך יומיים רצופים ירדו גשמים חזקים.

אתרים שיהיו טובים באפריל, כולל למתחילים יחסית: Val thorens Les Arcs 2000 Tignes Val Claret Cervinia בתחילת אפריל אפשר עוד לשקול באוסטריה את Obertauern Solden-Obergurgl ובשוויץ את צרמאט אני פחות מתלהב מקרחונים כי מדובר במרחב מוגבל מדי בגודלו ונושא הראות הוא קריטי לגולשים מתחילים +. במצבי whiteout ורוח חזקה, הם עלולים להרגיש מאוימים ולא ליהנות במהלך הגלישה ו/או מהגלישה עצמה

drporat
      drporat
    • RE: מדריך סקי דובר עברית בזולדן

מניח שכבר בחרת, רצוי כמובן שתתיחס למזג האוויר הקיצוני הצפוי באזור. החורף חזר ובגדול, כמויות השלג והטמפרטורות שצפויות לקרחונים שציינת במקביל לwhiteout המסתמן, מרמזים על תקופה פחות אידאלית למתחילים/ילדים/שילוב.

drporat
      drporat
    • RE: חזרתי השבוע מחופשת סקי בקולורדו- וייל בעיקר וגם קצת ברקנרידג'

הצלחתי לעבור את דצמבר ללא ויכוחים מיותרים (tignes) לא רואה מדוע ינואר יהיה שונה (avoriaz). מהישראלים באוסטריה לא שמעתי תלונות גם, וזה די הגיוני שם.

drporat
      drporat
    • RE: מגלשיים

ענבל, תתחדשי. הטסת ציוד סקי היא בחינם בכרטיסי קלאסיק (כרטיס הכולל מזוודה, לא לייט) באלעל, לופטהנסה, אוסטריאן וסוויס. בכולן מלבד סוויס יש להודיע מראש בטלפון ולמסור משקל וגודל תיק - רצוי כמה שיותר זמן מראש בכדי לוודא שיש מקום.

בסוויס אין צורך בהודעה מראש. רצוי מניסיון לדאוג לתיק מרופד, אחרת ממליץ על צינורות ספוג (כמו של בריכה או בידוד) אותם חותכים לאורך ומשחילים אותם על סכיני המגלשיים. אם המלון/דירה לא קרובים לגונדולה, אפשר לשכור לוקרים. לעתים יש להם דיל שכולל השכרה בחינם/זולה יותר כולל ייבוש נעליים. טיפולים במגלשיים ייעשו בכל חנות, לטוב ולרע - בתשלום כמובן

drporat
      drporat
    • RE: תכנון חופשה שהכל יירגע

הייה שבוע די מוצלח, כי הגעתי לאחר שבוע של שלג חדש ברמה יום יומית, מה שאפשר פתיחת מסלולים נוספים בנרחב ול דיזר האהוב עלי.

אך באמצע השבוע היו יומיים של גשם בכל העמק, גם ב2500 מ גובה, מה שהביא לכך שלאחר 5 שנים באותו השבוע ובאותו המלון סוף סוף ביליתי זמן איכות בסאונה ובבריכה. לא עוד!

בנוסף התקיימו במרחב ול דיזר תחרויות FIS וזה הביא לסגירת 2 מסלולים מאתגרים שאני מאוד אוהב, Face השחור ו OK האדום. כשהשלג חזר קיבלתי מעין פיצוי כי זה נפתח מחדש ובכלל המרחב של ול דיזר לא מושטח בזמן ומתפספס מבחינת הpiste bashers בימים הללו, מה שהפך אותם למגרש מהנה.

אבל מעט מדי מכל מה שהמרחב המדהים הזה יודע להציע היה פתוח, בשנה הבאה אשנה יעד לדצמבר

drporat
      drporat

תמיד באתר זה יעלה יותר, במיוחד בעונה, אבל חנות גדולה ומקצועית ולא סתם עמדת מכירת נעליים מהמלאי הקיים תדע להציע משהו רלוונטי לך באופן אישי. למי שגולש פעם בשנה, אפשר להסתפק בלשכור. אם אתה רוצה להרגיש ולשלוט בכל פניה ולא סתם להחליק מטה, אתה צריך bootfitter עם התאמה מדויקת וזה כלל לא מוגזם. לך לBrundl Sport קרוב לkitzloch' - רצוי לא בסוף יום גלישה כי אז יהיה מפוצץ. תסביר להם מה הניסיון, מה השאיפות ואיזה מסלולים אתה אוהב. תרגיש נוח לחזור אליהם בכל יום ולהצביע היכן כואב לך, הם יתקנו דברים

הנעל הראשונה שקניתי היתה בסקיפס, הייתי עם גרב עבה וחיפשתי נעל שלא תכאיב לי. באופן כלל לא מפתיע כעבור כמה חופשות מאומצות היא היתה רחבה גם כשסגרתי אותה בצורה הכי הדוקה, כזאת שעוצרת את זרימת הדם. הזוגות הבאים היו מידה שלמה קצרים יותר, עם גרב racing דקה

drporat
      drporat

לא בדקתי, לי יצא זול באלעל בשל ההקודות שצברתי. לבטח אפשר להתקשר ולשאול, במידה וזה בתשלום אפשר לוותר על מזוודה ולקחת תיק גדול עם המגלשיים וגם הבגדים.

לנסיעה הקרובה יש לי יותר מדי טיסות והחלפות ברכבת, מאמין שלא אקח איתי שום זוג ואשכור שם.

drporat
      drporat

אני אמור לצאת בעוד 3 שבועות לTignes לחופשה הראשונה בעונה. מכיון שאין טיסות של חברות אירופאיות לארץ, אטוס עם אלעל לאתונה מוקדם בבוקר ובהמשך עם סוויס לג'נבה. טיסת חזרה של אלעל מאתונה לארץ יוצאת ב22:30, אספיק לחזור באותו היום גם עם סוויס - על ידי הגעה לשדה בג'נבה עם Ben's bus ב4 בבוקר. ניצלתי נקודות באלעל, כך זה היה זול בהרבה ביחס לארקיע

drporat
      drporat
    • RE: אתר סקי שיעניין את בת הזוג שלי

ענבל, מתנצל על הבוטות אך פשוט באנסקו מזעזעת ביחס לכל מה שציינתי. הרגשתי מאוד לא בנוח ברחוב הראשי עמוס החנויות עם מוכרות מסכנות שמרוויחות גרושים ומיואשות למכור

drporat
      drporat
    • RE: אתר סקי שיעניין את בת הזוג שלי

באנסקו היא עיירה מזרח אירופאית מסכנה שרלוונטית למכנה המשותף הנמוך ביותר מבחינה סוציו אקונומית. אבל היא נגישה בהרבה מבחינת אופנועי שלג, כרכרות וטיולי ג'יפים. אוסטריה מציעה את Zell am Zee, את קיצביל ואת Lech בסדר עלויות ואסתטיקה עולים. שוויץ עם Zermatt ועם Verbier. החלקה על הקרח יש בObergurgl ובSankt Anton מניסיוני אך לבטח בעוד מקומות.

אבל זה לשעתיים. עיירות אוסטריות רבות מציעות winterweg שזה טיולים בטבע בשבילים מסומנים. חלקם עם גישה לרכבלים.

drporat
      drporat