ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צרמט - שלושה ימים בסוף נובמבר/תחילת דצמבר

פורום אירופה
    שוויץ
    3
    9
    1105
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Niv3267314
      Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי Niv3267314

היי חברים,

שלל סיפורי הטיול הנפלאים שהועלו לכאן לאחרונה גורמים לי להשתעשע עם הרעיון של חופשת טבע קצרה בצרמט במהלך חג חנוכה השנה. מפאת אילוצים שונים משכה האפשרי הוא קצר מאוד, שלושה או ארבעה ימים מלאים.

האם לדעתכם הרעיון בר ביצוע?

אני מודע לכך שמזג האוויר עלול להיות בעייתי…

אשמח לתובנות או עצות מניסיונכם.

(חשבתי על שימוש בתחבורה ציבורית ועל ג'נבה כנקודת מוצא וחזרה)

תודה רבה,

ניב

drporat מטיילבארץובעולם 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • drporat
        drporat @Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי drporat

@Niv3267314

עשיתי את זה לפני שנים בודדות באמצע דצמבר. רצון לשלב סקי אלפיני, נסיעה ברכבת הglacier express והגעה ליעדים מהפרק הרלוונטי בThe Night Manager

טיסה לציריך היתה הגיונית ונגישה יותר. רכבת ישר מהשדה עם החלפה פשוטה קרובה לצרמאט. לינה במלון שחדר האוכל שלו עם נוף ישיר למטרהורן  מופיע בפרק. עליה ברכבת הcogwheel לגורנגראט עם מצפה הכוכבים.

ביום לפני הטיסה חזרה, נסיעה ברכבת הglacier express עד לchur, וחזרה לציריך למלון במרכז העיר לטובת  christmas market שנסגר די מוקדם.

את הרוב ארגנתי לבד אך היו דברים שבגורדון טורס יצאו זול יותר מאשר באינטרנט באופן עצמאי.

Niv3267314 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Niv3267314
          Niv3267314 @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

תודה על תגובתך!

איך היה מזג האוויר? החשש שלי בחופשה כ"כ קצרה בתקופה זו הוא ליפול על סופת שלגים/ערפל כך שאי אפשר לעשות הרבה.

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מטיילבארץובעולם
            מטיילבארץובעולם @Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי

@Niv3267314

כמה נקודות לחשוב עליהן:

א. צרמט מעולה למספר קטן של ימים. יפה בקיץ ובחורף אבל אחרי יומיים מלאים לדעתי ממצה את עצמה (האזור אני מתכוון).

ב. להזמין בשניה האחרונה כשרואים את מצב המזג אויר. היא מתאימה לקיץ וגם לשלג בחורף. עכשיו זה באמצע ובתזמון לא טוב יהיה פשוט גשם ובוץ. בגשם אין מה לעשות שםבכלל וזה לא נקודת מוצא לשום מקום. לכן הייתי מחכה לרגע האחרון.

ג. 3 ימים מלאים זה קצת לא לפה ולא לשם. עד 72 שעות טיול ולא צריך לעשות בדיקת קורונה לפני הטיסה חזרה (חיסכון של זמן, כסף, וסיכון בלצאת חיובי ובידוד). לדעתי או שמנסים שיהיה עד 72 שעות או מוסיפים עוד כמה ימים.

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • drporat
              drporat @Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי

@Niv3267314

תשמע, אתה מדבר על דצמבר במחוז Valais. אם אתה רוצה מזג אוויר טוב בסבירות גבוהה, סע למצפה רמון/דרום ספרד ואיטליה וכו' וגם שם ייתכנו סופות גשמים, קור והצפות וכו'.

ואז תוכל להגיע לאלפים בקיץ, לא בתחילת החורף כשיש צפי מובן לראות לקויה, עננים ושלג.

אגב, נסיעה ברכבת מבטלת את הקושי הכרוך בנהיגה במצבי מזג אוויר עוין.

העיירה נמצאת ב1600 מ גובה. במצב קיצון של ביטוי רגעי להתחממות גלובאלית ייתכן כמובן שתפגוש גשם אך רוב הסיכויים שיהיה קר יותר.

תמיד חכם לבדוק מצלמות webcam לפני שעולים לפסגות. ייתכן ערפל בעיירה אך בפסגות הכל יהיה בהיר ושמשי, וגם להיפך. מזג האויר דינאמי ולא צפוי.

הלואי ויירד שלג במהלך הנסיעה ברכבת הglacier express, לקרונות חלונות פנורמיים גם על הגג.

בציריך רוב הסיכויים שיהיה מעונן וגשום

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • drporat
                drporat @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

כרטיסי טיסה לציריך/ג'נבה ברגע האחרון עולים תמיד הרבה יותר ובחלק גדול מהמקרים אוזלים המקומות לטיסות בשעות הנוחות.

בסוף נובמבר תחילת דצמבר הרכבלים כבר עובדים. הסיכוי לגשם ובוץ ברגע שמתחילים לעלות מעל העיירה הוא אפסי.

אי אפשר לומר לאחרים כמה ימים דרושים להם. כל אחד מאיתנו מחפש משהו אחר ובעל קצב שונה. אולי אתה משתעמם שם 3 ימים, לי שבוע לא מספיק. לעומת זאת, אחרי ערב בציריך בדצמבר אני רוצה לברוח כי אין לי מה לעשות שם. אחרים ייהנו גם ממוזיאון המכוניות וסתם שופינג.

אגב צרמט, יש גם את טיולי הרכבות שיוצאים שם. אפשר לקחת אחרי הglacier express את bernina

מטיילבארץובעולם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • מטיילבארץובעולם
                  מטיילבארץובעולם @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

מה שעושה לך טוב.

לדעתי או שמגיעים בקיץ או בחורף בשלג. . מה שאתה מציע זה לא לפה ולא לשם. לעלות לקליינה מטהורן לראות שלג אפשר גם בקיץ דרך אגב.

גם בקיץ יכולים להיות ימי גשם ואם כל הטיול שלך זה מספר מצומצם של ימים ואת כולם אתה מתכוון להעביר במקום מרוחק כמו צרמט אז אתה לוקח סיכון על כל הטיול כשלעצמו.

הברנינה לא יוצאת מצרמט והגליישר אכן יוצא אבל 8 שעות ארוכות של נסיעה. 

אאם כבר נוסעים בתקופה כזאת אז לא להיסגר על מקום מסויים אלא לפי מזג האויר.

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • Niv3267314
                    Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכם.

כעת נותר לי לחשוב מעט 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • drporat
                      drporat @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם אמר:

@drporat

מה שעושה לך טוב.

לדעתי או שמגיעים בקיץ או בחורף בשלג. . מה שאתה מציע זה לא לפה ולא לשם. לעלות לקליינה מטהורן לראות שלג אפשר גם בקיץ דרך אגב.

הברנינה לא יוצאת מצרמט והגליישר אכן יוצא אבל 8 שעות ארוכות של נסיעה. .

רשמתי אחרי. רכבת הglacier express יוצאת מצרמאט, ואחריה אפשר להמשיך דרומה עם הBernina.

למי שנמצא בחברה טובה, מדובר במסע רגוע עם נוף פנורמי מרהיב וחלונות ענקיים בתקרה שלוקחים אותך לעולם קסום. אה כן, גם אוכל טעים שמוגש תוך כדי. זמן איכות להרגע ולשוחח.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון