12/10 - הפסגה החמקמקה
חלק ב' - מטפסים מעלה
לא צילמתי את השילוט ואת שער העץ דרכו נכנסים למסלול, אבל השביל ברור מאוד. כשמגיעים לחניה כבר רואים את השער ממול, מעבר לכביש, למרגלות ההר.
מתחילים בעלייה. השביל מסודר מאוד, סלעים-סלעים כמדרגות, תחילה בתוך היער ולאחר מכן מטפס במעלה מדרון ההר.
(שאפו ענק לאנשי רשות הטבע הסקוטית שעוסקים במלאכת הקודש ומנגישים את הטבע הנפלא למטיילים)

עולים,

עולים,

עולים,

עוד,

ועוד,

ועוד...

בשלב מסוים, אמא מוצאת עצמה מותשת לחלוטין, כנראה הלחץ לבל נתקע שם בחושך משפיע עליה והיא נשברת ומודיעה בתסכול ובדמעות - "אני עוצרת כאן!"
אני מסמן לאחותי להמשיך מעלה לכיוון הפסגה. היא עושה כן ומוצאת סלע ענק ושולחני להתיישב עליו.
בינתיים אני ואמא מעט למטה, עושים הפסקה קצרה, ובדרך נס משכנע אותה להמשיך, אוחז בה ומחזיק קרוב-קרוב אליי, ומושך את שנינו למעלה עד לאותו סלע.
מיד אמא נופלת שדודה על הסלע - וכולנו מתגלגלים מצחוק
נחים קצת, ואני מקבל "מחמאות" שאני משוגע ולמה למען השם הבאתי אותנו לכאן. אני שב ומבהיר שזה שווה את זה. אך לבינתיים הבנות עדיין נראות ספקניות...
ובכן, אנחנו כבר כאן, לא נחזור כלאחר שבאנו. ממשיכים למעלה.
אני עם אמא מעט מאחורה,
ולפתע אחותי, שמתקדמת לפנינו, נדהמת מהנוף שמתחיל להיפתח וזורקת לאוויר קריאות התפעלות (להן חיכיתי
) שמעודדת את הרוח הכללית.
אני מצטרף עם אמא, ומודיע בהתרגשות שלמעלה יהיה אפילו יותר יפה.
(בשלב זה עודני מקווה ומאמין שנספיק לעלות לפסגה המזרחית. אדגיש כי הפסגה המערבית מיועדת למטפסי הרים מקצועיים בלבד, כפי שמפורט בבלוג)
חולפים על פני מטייל שבדיוק יורד באותו שביל (אפשר הלוך-חזור ואפשר מעגלי)
שעת אחה"צ והוא מזהיר אותנו לשים לב לזמנים שמא ניתקע בחושך.
פתאום, המראה אולי היפה ביותר שראיתי בחיי נגלה לעיני כאשר קשת חלקית נוצרת לה מעל האגמים שלמרגלות הר Cùl Mòr.
אני קורא בהתרגשות "!Rainbow! Rainbow over the lake" ותופס את ראשי נדהם למראה הפלא, כאילו הבריאה מתרחשת לנגד עיני.

המטייל, כנראה מקומי, אינו מניד עפעף, כנראה חושב שאני משוגע. כל שנותר הוא לקנא בו שכנראה רגיל למראות כאלה.
יש לציין שזו הייתה הקשת המרשימה הראשונה שראינו בטיול, והראשונה שראיתי אחרי זמן רב שלא ראיתי בישראל. בכל זאת, קשתות לא כל כך נפוצות במחוזותינו.
(זאת אינה הקשת המרהיבה האחרונה שנראה)
בכל אופן, אנחנו ממשיכים למעלה, וכבר שעת אחה"צ מאוחרת. בשלב מסוים מתיישבים לנוח על סלע, אל מול הנוף החלקי:

הר Suilven וקשת חלקית לשמאלו:

אמא מציעה שאנסה להגשים את הפנטזיה ובזריזות אנסה להגיע לפסגה הנישאת ממש מעלינו.
אני פותח בריצה כמו עז הרים מעלה-מעלה (מזל שיש לי נעליים מתאימות), ואני מאוד קרוב לפסגה,
אלא שרואה שלא מגיעים "ישר" אליה, והשלב האחרון הוא למעשה דרך חתחתים טרשית וסלעית מאוד (לחילופין, ניתן להקיף מהצד, אך לא ברור לי כמה זמן זה ייקח). הדרך אמנם קצרה אך אני לא רוצה לעשות שם שטויות ולמהר לבל אפול חלילה, ואם אטפס לאט ובזהירות זה ייקח עוד זמן ואני עלול להדאיג את הבנות שמחכות לי למטה, שהרי צריך לחזור את הדרך לאוטו. לכן, בלב כבד חוזר על עקבותיי מטה מבלי שראיתי דבר...
הירידה למטה לוקחת לנו הרבה פחות זמן - מחצית, אף שליש מזמן העלייה. ייתכן שזה אפקט פסיכולוגי כי עכשיו כבר מכירים את הדרך.

השמש יורדת באופק לאט לאט, כאשר במקביל נכנסים ענני גשם ואני מבחין במסכי גשם מקומיים שמתקרבים אלינו.

הדיכאון שאני חש מפספוס הפסגה נמוג מהר מאוד, כאשר ברד מתחיל לרדת עלינו ברקע השמש הכתומה.
הירידה הופכת לחווייתית, משעשעת ומהנה,
אני מחפש לי קשתות (כן, הפכתי מכור) ואכן לא עובר הרבה זמן עד שמוצא אחת נוספת, שאח"כ מתחזקת:

טיפ: קשת תמיד תופיע בצד הנגדי לשמש.
מגיעים לאוטו עייפים אך מרוצים. מסדירים דופק ונשימה,
ורואים מהכביש שקיעה מקסימה שמסיימת לנו את היום בטעם טוב.

בדירה אנחנו אוכלים, נרגעים ומתקלחים.
לילה טוב,
מחר עוזבים ונוסעים לסקאי!
אחרית דבר
המסלול אינו מסוכן ואינו קשה מדי.
העלייה תלולה ומאתגרת, נכון - אך מסודרת, נגישה ואפשרית לחלוטין! פשוט כדאי לעשות הפסקות מתי שרוצים במהלכה.
מזג האוויר הקודר בבוקר הביא לכך שלא יכולנו להגיע למסלול מוקדם יותר (נאמר לפני הצוהריים), וכפועל יוצא היינו בלחץ שהשפיע עלינו מאוד לבל נתקע בעלטה (יש לנו טראומה מהרי הטטרה הסלובקיים...).
גם כשראינו רק חלק ממנו, אני ממליץ על המסלול בלב שלם ומשוכנע כי הוא מספק נופים מטורפים. הוא אחד היפים שעשיתי בחיי. מתחרה עם האי סקאי ויפה כמוהו, אם לא יותר. יש בו משהו מיוחד.
ומהפסגה עצמה הנוף השלם עוד יותר מטריף, פנורמה משוגעת של 360 מעלות, אותה לצערי פספסנו.
ההר הזה כמובן נוסף לרשימת הסיבות לחזור אל סקוטלנד,
ואין לי ספק שביום מן הימים אחזור לשם לעשות את המסלול המלא.
ומי יודע, אולי אהיה מטפס הרים עד אז ואוכל להגיע לפסגה המערבית
ממליץ בחום להגיע בבוקר, במזג אוויר טוב, ולהקדיש להר לפחות חצי יום נטו (ולא מספר שעות).
ללכת בקצב האישי שלכם, לאט, ליהנות מהנוף ולעצור אם וכמה שצריך.
מצרף תיאור נוסף של המסלול
המסלול ב-AllTrails