משתף כאן לשימושכם רשימה שימושית מאוד של ירידים מחוזיים בקליפורניה, ממויינת לפי תאריכים:
http://www.seecalifornia.com/fairs/california-fairs-by-date.html
משתף כאן לשימושכם רשימה שימושית מאוד של ירידים מחוזיים בקליפורניה, ממויינת לפי תאריכים:
http://www.seecalifornia.com/fairs/california-fairs-by-date.html
בשנה שעברה היה לנו טיול משפחתי בצפון אנגליה (פיק דיסטריקט וצפון ויילס). כתבתי על הטיול כשירשור בפורום, ועכשיו ערכתי את הסיכום לבלוג מסודר. מוזמנים לעיין, במיוחד לפני פתיחת מכירת הכרטיסים של איזיג’ט לקיץ 2020.
מי שלא מתאים לו לטוס עם ראיין אייר לא חייב להגיב בפוסט שמיועד לאלה שכן רוצים לטוס איתם.
אחת החברות הגדולות והמוצלחות בעולם.
חזרנו מטיול משפחתי בסוכות וכעת מתפנה לסיים את השירשור הזה ולסכם אותו.
אוליב – מתחבר מאוד למה שכתבת. הויילשים עם חביב וחמים, והיה לנו מעניין לגלות רובד נוסף, קצת יותר עמוק, לגבי התרבות הויילשית, וההרגשה של ויילשים כלפי התרבות האנגלית, שמרגיש שקצת מחבקת (או אולי חונקת) אותם.
זה גם מוביל אותי לחלק הראשון של הסיכום – שלב התודות. זה השלב שאני כל כך חושש ממנו
במהלך ההכנה לטיול קיבלתי הרבה תשובות לשאלות שאני שאלתי, וגם שאחרים שאלו. קראתי הרבה פוסטים ובלוגים של רבים, ולכן יש פחד אמיתי שאשכח מי מכם, האנשים הטובים שתרמו מזמנם למען קהילת המטיילים. אז אני בכל זאת אנסה להזכיר כמה מכם, מבקש מראש סליחה ממי שאשכח
. סדר התודות נכתב באקראי...
אוליב: תודה רבה על כל ההשקעה שלך בתשובות לכל מה שקשור באנגליה בפרט ובבריטניה בכלל. הידע הרב שלך, שמגיע ממקום של טיולים רבים וגם בהקשר משפחתי, תורם רבות לכולם.
עירא: שעוזר לכל מי שמתעניין בטיול באי הבריטי
אפרת, שכתבה את אחד משירשורי התודה הכי יפים שראיתי בפורום:
מיקה: כבר פיתחתי לי מסורת של טיולים בעיקבותייך אל יעדים מעניינים מחוץ למסלול השחוק.
טיול בעקבות אלינור ריגבי, מיסטר דארסי ורובין הוד
גאווה ודיעה קדומה - שבוע משפחתי בפיק דיסטריקט, אנגליה
רובין הוד, שווקים ועתיקות - שווקי פשפשים ובילוי משפחתי באנגליה הכפרית
צפון מרכז אנגליה – פיק דיסטריקט. קישורים
ג’ני, שגם בעיקבותייך אני מטייל, וכמעט גרמת לי לזרוק את כל התוכניות לפח כדי לנסות לבקר ביורק. את יורק אני שומר להזדמנות אחרת: come fly with us לאנגליה: ל York ו Peak District
אלון, זכית לראות את הדובדייל, וגם את שאר האתרים, בירוק אמיתי, ירוק אנגלי:
סיכום הטיול שלנו בפיק ובלייק דיסטריקט - אנגליה
אלעד: הצלחת להלחיץ אותי מפחד של פנצ’ר ברכב הסיטרואן C4 פיקאסו שקיבלנו: הפעם לאנגליה (סיפור)
איריס, בזכותך הגענו אל מקום הלינה המוצלח שלנו בבטסי: טיול משפחתי לצפון וויילס
ג'מוס: אמנם לבקוול שואו לא הגעתי בעקבותיך, אבל בהחלט חיפשתי (וגם מצאתי) ירידים מקומיים שווים: חזרנו משבועיים נפלאים באנגליה
אורנה (אנשי הצפון): אמנם לשיחזור קרב בותוורס לא הגענו, אבל גם הסיפור שלך דירבן אותי לחפש אירועים מעניינים: חזרנו מהפיק תרתי משמע…
ניב: אולי בזכות הנופים היפים בתמונות שפירסמת השתכנעתי להגיע לויילס. אולי אנחנו לא מיטיבי לכת כמוכם, אבל להנות מנופים יפים אנחנו יודעים גם יודעים. לכל מי שמתאכזב מחוסר תמונות הנוף של ויילס בשירשור שלי, אני מציע לפתוח את התמונות היפות של ניב:
טיפים למטיילים - ליברפול, סנודוניה וצפון ווילס
ג’ני (2): בעקבותייך ביקרתי בשלל אתרי ויילס, כמו מכרה הנחושת, גני בודנט והר החשמל:
עמיר: כנראה בזכותך ביקרנו במוזיאון הפתוח וגם בשייט התעלות הסמוך: טיול משפחתי עם ילדים באנגליה
רבקה: על הבלוג היפה והמעוצב: מבעד לערפל בויילס
סימה: הטיול שלנו לאנגליה חגים 2012 - חלג ג: וויילס
הילה: יופי של סירטונים, שהעלו אצלנו את החשק להגיע כבר לאנגליה:
סיכום הטיול שלנו באנגליה - בשני סרטונים
דפנה:
שבועיים באנגליה הכפרית אוגוסט 2010
רעות:
טיול משפחתי לאנגליה וויילס - חלק 2
יגאל מזרחי: טיול משפחתי לאנגליה - 2013 -
רוני: 23 ימים קסומים באנגליה
יניב כספי: טיול משפחתי לצפון אנגליה ווילס
לירמט (?): תודה על התמונות היפות ועל ההמלצות:
ווילס, לא מה שחשבתם - חלק ראשון
ווילס, ארצו של הדרקון האדום - חלק שני
פלקור: טיול לווילס - יוני 2014
רוני, טלי ושרון, אמנם סיפורי טיול לא ראיתי, אבל השאלות שלכם בפורום גרמו למומחים כאן לספק המון מידע חשוב:
מסלול מומלץ באנגליה - תנו עצה קבלו מצה....
מוקד לטיול באנגליה - קוטסוולדס או פיק דיסטריקט?
כמובן גם תודות לצוות אנגליה קיץ 2018, על שיתוף המידע ותמיכה הדדית.
תודה לכל מי שקרא את השירשור, ונשאר עד הסוף…
חיים היקר
- גם לי פסלו פה ושם פוסטים מסיבה כזו או אחרת. לא לקחתי את זה קשה. המשכתי הלאה.
- גם אותי תקפו פה ושם בפורום. לא מתרגש. בחברה הישראלית יש כל מיני סוגים של אנשים. המשכתי הלאה.
- למרות הקשיים הטכניים – הפורום כאן עדיף אלף מונים על קבוצות הפייסבוק. ראשית, הרבה מהקבוצות מנוהלות על ידי בעלי אינטרסים אישיים וכך קשה מאוד לקבל שם המלצות אמיתיות. הרבה מהדיונים בקבוצות האלה שטחיים, המון אנשים מייעצים עצות שלא מגיעות מידע או ניסיון. ואם מדברים על תרבות דיון – הדיונים כאן הם ברמה הרבה יותר גבוהה.
- כותבים באים וכותבים הולכים. אני הצטרפתי לפורום לפני כ5 שנים, ובמהלך הזמן ראיתי עוד ועוד כאלה שמצטרפים וגם כאלה שפורשים. זה נכון בכל פורום שעוסק בתחביב או בעיסוק של שעות הפנאי – זו תחלופה טבעית.
- אם מישהו מעלה שאלה כמו “מהר: תגידו לי מה האטרקציות שיש בלונדון”, למה שמישהו יטרח לענות?
שורה תחתונה: בסה”כ מדובר כאן בפורום לטיולים. צריך לקחת הכל בפרופורציות.
לא חושב שכל העובדות ידועות ומניסיון אישי עם אתרי החדשות שהוזכרו כאן הם לא תמיד מדייקים בפרטים. יכול להיות שהתקרית לא התרחשה בדיוק כמו שדיווחו. מציע קצת פחות לבקר את התייר וקצת פחות להתלוצץ על העניין. המשפחה שלו אולי גם קוראת כאן בפורום, ובטח עכשיו אלו זמנים קשים בשבילם.
על כל אחד שחוזר או לא חוזר להגיד תודה (לי לא אכפת) יש 10 שקוראים ונעזרים בתשובה. דיינו.
אם המלון נמצא קרוב לכיכר סינטגמה, לדעתי ירגיש לך יותר בטוח לנסוע באוטובוס X95 ישירות מהשדה לכיכר ומשם הליכה למלון מאשר לקחת מונית לבד.
הצעות לטיולי יום:
כל כך אוהב את אנגליה! וגם נזכר בהרבה חוויות נהדרות!
לגבי צפון ויילס: מבחינת ההרים, ההרים הרבה יותר נמוכים מאשר האלפים, פחות דרמטיים, וללא שלג בקיץ. מצד שני, לא חייבים להשוות כל הזמן, והנופים יפים מאוד (וגם ירוקים מאוד). אני חושב שהיתרון הגדול זה שילוב של המון טבע (הרים, יערות ונחלים) עם חופים מטורפים, במיוחד באי אנגלזי (anglesey).
מחירי לינה: אנחנו לא התרשמנו שהמחירים גבוהים יותר מאשר מקומות אחרים שהיינו בהם במערב אירופה. לדוגמא דירת אירוח גדולה ומרווחת מאוד למשפחה גדולה סביב 500-600 ש"ח לפי המחירים שהיו לפני הקורונה.
שעות של טיסה למנצ'סטר: כנראה עניין של גישה. לי אלו השעות הכי נוחות שיש. בהלוך הטיסה יוצאת מאוחר אז לא צריך להפסיד יום חופש, אפשר לטוס בערב אחרי יום עבודה. בחזור הטיסה יוצאת בצהריים ונוחתים כאן בערב. גם הטיסות ללוטון רלוונטיות.
אם מצא חן בעיניכם האי הבריטי, מוסיף כאן שיש לי תוכנית מגירה לטוס לטייל בקורנוול. טיסה ללונדון. היו כאן בעבר סיכומי טיול מקסימים משם.
מה יקרה אם וויז ישלחו לכם מייל שהחליטו להקדים את הטיסה בחצי שעה? מותר להם.
בגלל שזה בחצי שעה, הם לא יהיו חייבים לכם כלום. אבל מבחינתכם הלך הכסף ששילמתם על הטיסה (וגם הלך הטיול).
מסלולי טיול יש בשפע, גם למיטיבי לכת וגם מסלולים סלולים לעגלה. לדוגמא כאן:
https://www.visitcarinthia.at/service/barrier-free/
https://www.outdooractive.com/en/accessibility/carinthia/accessible-holidays-in-carinthia/202376721/
העיירות הגדולות בקרינתיה הן קלגנפורט ופילאך, ויש הרבה עיירות קטנות מסביב. אם אהבתם את זלצבורגלנד, אתם תהנו גם בקרינתיה (עם אפשרות לגיחות לסלובניה וצפון איטליה).
שיחות לארץ וגם שיחות מקומיות אני עושה דרך אפליקציית סקייפ.
https://www.skype.com/en/features/call-phones-and-mobiles/
אם נסיעה של 4 שעות באה בחשבון, ממליץ לבדוק גם את אזור קרינתיה - אזור מקסים! היינו שם בקיץ הקודם 10 ימים ולא הספקנו חצי ממה שתכננו... יש בקרינתיה כרטיס אטרקציות דומה לכרטיס זלצבורגלנד. בזכות המיקום הגאוגרפי אפשר לשלב גם יום טיול לאזור בלד בסלובניה (שעה נסיעה) או לצפון איטליה.
לא מומחה אבל נשמע שהטיול שלכם מהיר מאוד ובקושי תספיקו לטעום מכל מקום שתהיו בו.