רעיונות למסלול באזור וינה עבור זוג עם תינוק
-
היי,
חשבנו לנסוע עם הבן שלנו (9 חודשים) לאזור וינה, אוסטריה. בערך לשבוע.
טיול עם רכב, או כוכב או לטייל בין עיירות
הטיול כעקרון בשבילנו ואנחנו מחפשים מקומות מעניינים שהיו נגישים לרכב (כלומר ניתן לחנות בקלות בלי צפיפות או המולה - לא מנהטן או מרכז לונדון) ושהמקום יהיה נגיש לעגלה של תינוק.
נופים, מסלולים קלילים שמתאימים לעגלה (לא 20 ק"מ עם עם לינה באוהל). עיירות קטנות שאפשר להתסדר בהן בלי תחבורה ציבורית כי ניתן לחנות בקלות קרוב לאטרקציה.
אשמח לשמוע רעיונות.
חושבים דווקא על וינה כי יש לשם הרבה טיסות בשעות טובות אבל פתוחים גם למקומות אחרים.
-
לא ברור כל כך למה אתם מתכוונים ב"אזור וינה".
שביל החומוס זה לטוס לוינה, לנסוע משם לאזור זלצבורגלנד (כ4 שעות נסיעה לכל כיוון) ולטייל שם.
אזור אחר זה אזור סטיריה - יותר קרוב (כשעתיים נסיעה). https://bartravel.com/europe2/katavot/styria-travel.html
-
חשבנו לנחות בוינה כי יש לשם טיסות נוחות. באזור זלצבורג כבר היינו.
האזור שהצעת זה בהחלט רעיון. תודה!
-
בלי קשר למסלול, רק לוודא שאתם מודעים למשמעויות של טיול עם תינוק. אני לא יוודע מתי הטיול או בן כמה התינוק היום, אבל בהנחה שהטיול לא מחר בבוקר הרי שהיום הוא קטן יותר. ואם זה גם ילד ראשון שלכם הרי שאולי אתם פחות מודעים למה צופן לכם ההמשך.
קטונתי מלתת עצות על הורות, ובכל מקרה אני לא מאד זוכר פרטים מדוייקים. אבל ככלל הגיל הזה של 9 חודשים זה הגיל שמתחיל להיות בעייתי לטייל עם התינוק. לא בלתי אפשרי, אבל בעייתי וצריך להיות מודעים. זה הגיל שהם מפסיקים להיות תינוקות קטנטנים ומתחילים להיות ילדים קטנטנים. כלומר הם כבר לא ישנים הרבה פחות וערים הרבה יותר, זוחלים, אוכלים מוצקים, ועוד. אני בטוח שקראתם את ספרי ההורות ואתם יודעים יותר טוב ממני שכבר שכח.
אבל בהקשר של טיול, המשמעות היא שהתינוק הוא כבר לא "מטען" שמרוצה להיות רוב היום במנשא חזה או עגלה, ישן חלק ניכר מהזמן, וסתם "גומע את הסביבה" בשאר הזמן. ארוחות כבר מהוות יותר אתגר מרק לחמם בקבוק (או לשלוף ציצי), אבל אוכל רחוב ברוב המקרים פחות מתאים. הוא צריך זמן לפרוק מרץ (זחילה וכדומה) ולא רק לשבת בעגלה, ועוד.
אז למשל בגילאים כאלה אני הייתי שוקל בחיוב דווקא טיול עירוני (בוינה או בכל עיר אחרת). ביתרון בעיר הוא שיש מעט נסיעות (והרבה מה לראות בנסיעה), ומאד קל לקחת הפסקות. בין אם לחזור למקום הלינה לארוחה, ו/או הוצאת מרץ בזחילה, או לגוון עם חנות צעצועים (או חנות של דיסני אם יש), גינה ציבורית (לא משחק לבד, אבל נדנדה עם ההורים), מדשאה לזחילה או כל דבר אחר. דווקא בעיירה קטנה ותיירותית זה עשוי להיות מאתגר יותר.
ובכל מקרה הייתי חושב טוב על איך נראה לנו שהטיול הזה יראה, ומה נכון לכם ולילד. האם רוצים מקלחת בבוקר או בערב? האם רוצים לטייל בערב בתקווה שהוא ישן בעגלה, והאם תתבאסו אם לא תוכלו לטייל (בכל שעה שהיא) כי הוא יהיה "קוטר".
-
אם נסיעה של 4 שעות באה בחשבון, ממליץ לבדוק גם את אזור קרינתיה - אזור מקסים! היינו שם בקיץ הקודם 10 ימים ולא הספקנו חצי ממה שתכננו... יש בקרינתיה כרטיס אטרקציות דומה לכרטיס זלצבורגלנד. בזכות המיקום הגאוגרפי אפשר לשלב גם יום טיול לאזור בלד בסלובניה (שעה נסיעה) או לצפון איטליה.
-
תודה על התגובות, האמת שאנחנו חזרנו בדיוק מטיול עירוני בעיר גדולה באירופה עם התינוק ורוצים טיול עם רכב כי היה מוצלח. לדעתי עיר גדולה דווקא פחות מתאים לטיול עם עגלה כי תחבורה ציבורית לא מספיק נגישה, המון אנשים במיוחד ליד האטרקציות הפופולאריות (תאר לך לקחת תינוק במנשא או עגלה לאזור טרווי ברומא ארמון בקגינגהאם בלונדון או טיים סקוור). בכל מקרה בואו נשמור על זה כפורום וטיולים ולא הורות.
תודה על ההמלצה! לגבי קרניתיה, האם יש שם מסלולים שמתאימים לעגלה ? כלומר סלול בלי עליות וקצר? יש עיירות קטנות שניתן להגיע ולצאת בנוחות ?
-
מסלולי טיול יש בשפע, גם למיטיבי לכת וגם מסלולים סלולים לעגלה. לדוגמא כאן:
https://www.visitcarinthia.at/service/barrier-free/
https://www.outdooractive.com/en/accessibility/carinthia/accessible-holidays-in-carinthia/202376721/
העיירות הגדולות בקרינתיה הן קלגנפורט ופילאך, ויש הרבה עיירות קטנות מסביב. אם אהבתם את זלצבורגלנד, אתם תהנו גם בקרינתיה (עם אפשרות לגיחות לסלובניה וצפון איטליה).
-
התייחסות לגיל התינוק לא אומרת שזה פורום הורים. זה רק אומר שיש כאן אנשים עם הרבה נסיון שטיילו עם תינוקות בכל מיני גילאים , יודעים שתינוק יכול גם לחרב טיול, ורוצים לתת עצות מנסיונם . לא רוצה להקשיב? זכותך.
-
"תאר לך לקחת תינוק במנשא או עגלה לאזור טרווי ברומא ארמון בקגינגהאם בלונדון או טיים סקוור"
אז זהו, שעשיתי את זה. עם בת 9 חודשים במגדל אייפל (סוחב איתי עגלה מקופלת כשהיא במנשא), עם בת שנה בבריסל, וכמה פעמים בשלל גילאים בטיימס סקאור (כולל עגלות, אבל ללא מנשא). ללונדון ולרומא הגעתי כבר בלי עגלות, אבל לשלל ערים גדולות אחרות כן, כולל סן פרנסיסקו על העליות שלה והעומס בטיילת, בריסל, בודפשט ועוד.
כן תחבורה ציבורית עם עגלה זה לא קל. אבל זוג עם ילד אחד זה יחסית פשוט יותר (מאשר כמה ילדים או הורה יחיד).
אבל אני לא מנסה לשכנע. אם לכם זה לא מתאים אז לא.
-
תודה על התגובות, האמת שאנחנו חזרנו בדיוק מטיול עירוני בעיר גדולה באירופה עם התינוק ורוצים טיול עם רכב כי היה מוצלח. לדעתי עיר גדולה דווקא פחות מתאים לטיול עם עגלה כי תחבורה ציבורית לא מספיק נגישה, המון אנשים במיוחד ליד האטרקציות הפופולאריות (תאר לך לקחת תינוק במנשא או עגלה לאזור טרווי ברומא ארמון בקגינגהאם בלונדון או טיים סקוור). בכל מקרה בואו נשמור על זה כפורום וטיולים ולא הורות.
תודה על ההמלצה! לגבי קרניתיה, האם יש שם מסלולים שמתאימים לעגלה ? כלומר סלול בלי עליות וקצר? יש עיירות קטנות שניתן להגיע ולצאת בנוחות ?
אני חושב שזה תלוי באטרקציה הספציפית ולא בפרמטר של עיר/מחוץ לעיר, בהסתייגות שיש ערים כרומא שככלל לא מתאימות להתניידות עם תינוק בעגלה.
למשל הייד פארק יכול להיות מעולה עם תינוק בטיולון.
ולכן בהתאם אני חושב שמחוץ או בתוך העיר (לפי בחירתכם) כדאי לכם לבדוק את הפרמטר של נגישות באתר האינטרנט של כל אטרקציה. באוסטריה לא נתקלתי באתר שאין בו התייחסות.
בתכלס אם האתר נגיש לכיסא גלגלים הוא יהיה נגיש לזוג עם תינוק בטיולון.