רק מוסיפה, שכמטיילת די קבוע בתחבורה הציבורית, בודאי שזה דבר ישים וריאלי, בטח במדינה עם תחבורה ציבורית מפותחת כמו שוויץ. בעיני יש דווקא יתרונות רבים בנסיעה בתחבורה הציבורית בארץ לא מוכרת, ובתכנון נכון זה יכול להיות מעולה. ולגבי שעות שמתבזבזות, כי צריך להגיע למלון ואז לצאת ממנו, אפשר לנסוע מיעד ליעד אחרי השקיעה, ולטייל בשעות האור. ככה פתרנו חלקית גם את בעיית הקור.
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי רבקי ש
-
RE: שוייץ בדצמברפורסם בפורום אירופה
-
RE: מסלול בודפשט - שאלותפורסם בפורום אירופה
אנחנו עשינו שיט באחת החברות שמציעות שיט (לא זוכרת אם דוקא בלגנדה), ואחר כך נסענו לצרכי תחבורה בסירה של התחבורה הציבורית. המסקנה שלנו היתה שהשיט של החברה היה מיותר. זה היה בקיץ, והיה מדובר בשיט רגיל עם הדרכה באנגלית, בלי אירועים מיוחדים. -
RE: עזרה בבחירת יעד לחופשהפורסם בפורום אירופה
לי נשמע שרומא עונה על כל הדרישות שלכם.
רחובות עם אוירה, שווקים וסיילים.
-
RE: ונציהפורסם בפורום אירופה
אם אתה כבר נוחת בונציה, אני לא חושבת שכדאי לנסוע למילאנו ולהקדיש לונציה יום אחד מקוצץ. זה חורף, והימים קצרים.
עדיף להקדיש מינימום יומיים לונציה – לא פחות מיום לעיר עצמה ויום לשיט לאיים, אם אתה אוהב מוזיאונים, אז תצטרך בטוח יותר מיומיים.
בזמן הנותר אכן לצאת מחוץ לעיר בהתאם למה שמעניין אותך.
ורונה ופאדובה הן אופציות לכיוון יותר עירוני, ואגם גארדה אם אתה בענין של טבע ונופים, רק קח בחשבון שזה מחוץ לעונה.
מזג האויר דווקא סביר.
-
RE: זלצבורגפורסם בפורום אירופה
לגופה של השאלה-
אנחנו עשינו לפני שנים רבות טיול באזור זלצבורג בתחבורה ציבורית בלבד.
כמובן שאני לא זוכרת פרטים מדוייקים לגבי איך נוסעים, אך המקוחות שהגענו אליהם בסביבה היו-
1. טירת הלבורן
2. האונטרסברג
3. אזור האגמים- נסענו לעיירה סנט גיליגן, משם שייט לעיירה סנט וולפגנג, ומשם יש רכבת קיטור לשפברג.
תוכל למצוא פרטים על המקומות ודרכי ההגעה המדוייקות.
לנו עבד מצוין.
-
RE: זלצבורגפורסם בפורום אירופה
בדקתי, ולעיירה סט. גיליגן היה אפשר להגיע בשעתו עם קו אוטובוס 150, ליד תחנת הרכבת. משהו כמו 40 דקות נסיעה.
משם שיט לסט. וולפגאנג, שממנה יש מספר אפשרויות.
תכתוב- wolfgasee salzkammergut כדי לראות את האפשרויות.
זה לגמרי אפשרי בתחבורה ציבורית ביום טיול, ואם אתה כבר שם, ממש לא כדאי לוותר על זה.
-
RE: ונציה לכמה שעותפורסם בפורום אירופה
את יכולה לקחת ישירות משדה התעופה סירה של חברת אליגונה לכיכר סן מרקו. (15 יורו). זאת הכיכר המרכזית של ונציה, ויש בה את מגדל הפעמון המאפשר תצפית על העיר, ארמון הדוג’ים ובזיליקת סן מרקו. במגבלות הזמן לא הייתי נכנסת לאתרים. לאחר מכן ללכת רגלית או בופורטו קו 1 לגשר ריאלטו, המקום המרכזי השני בעיר. כל מקום שתסתובבי בו יהיה כמו גלויה, פשוט תתמקדי בשני אזורים אלו.אם את רוצה תצפית שווה חינמית על העיר וללא תור, בצד ימן של גשר ריאלטו כשאת עם הגב לכיוון תחנת הרכבת יש קניון, שניתן לעלות למרפסת הגג שלו בקומה הרביעית ולקבל תצפית מרשימה על התעלה הגדולה ועל העיר. צריך להזמין מקום מראש לשעה ספציפית. זה נקרא venice.terrace
-
RE: עזרה בבחירת יעד לחופשהפורסם בפורום אירופה
בגדול כל עיר בירה ארופאית כנראה עונה לצרכים שלכם.
בערים המרכזיות יש גם בדרך כלל אוכל כשר ומניין.
יחד עם זאת, אם את מחפשת מקום שלא יהיה מאוד אפור וקר בחודש דצמבר, אז רומא ברצלונה, ודרום צרפת הן די האפשרויות היחידות.
יונית, מניסיון יש סיילים מעולים ברומא בדצמבר, לפני חג המולד.
-
RE: בקשה לשווקי חג מולד ברומא ועיירות מומלצות באזור (רכבת/רכב)פורסם בפורום אירופה
אם לא הייתם בטיבולי זה טיול היום ‘המקובל’ ביותר מרומא, וכנראה לא לחינם אם להסתמך על חכמת ההמונים..
אפשרי ונח בתחבורה ציבורית.
גם אורבייטו נוחה להגעה בתחבורה ציבורית, וקרובה יחסית.
הייתי בוחרת אחת מהאפשרויות האלה ליום אחד.
אם אתם רוצים לצאת לעוד יום מרומא למקום לא רחוק יחסית, ועם נופים שונים הייתי הולכת על אחת משתי האפשרויות –
אזור קסטל גנדולפו ונמי (יש עוד עיירות באזור), או אזור אגם bracciano , שהוא פחות מתוייר בתיירות חוץ. לעיירה bracciano עצמה נח מאוד להגיע בתחבורה ציבורית, יש שם טירה שמורה מימי הביניים, ונופים יפים לאגם. ליום טיול ניתן להוסיף גם את אנגווילרה שנמצאת גם היא על שפת האגם באותו קו רכבת. אם תשכרו רכב עבור אזור זה שמרוחק רק כ- 30 ק”מ מרומא סביר שתוכלו לשלב את ברצ’אנו, אנגווילרה וכלכלתא שנמצאת באזור באותו יום. זה יום טיול מקסים בעיני, ושונה מאוד מהאדריכלות המסיבית של רומא. אזור קסטל גנדולפו והאזור של אגם ברצ’ינו הם על אותו עיקרון- עיירות לשפת אגמים, כך שתבחרו רק אחת מהאפשרויות.
כנראה שיהיו הרבה שיחלקו עלי אך בשבוע ברומא הייתי מקדישה יומיים לטיולי החוץ האלה.
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי רבקי ש
-
RE: עזרה בתכנון טיול טבע בצפון איטליה בסוף חודש אפרילפורסם בפורום אירופה
זה מסלול שבוודאות אפשר לעשות בתחבורה ציבורית, אבל ייתכן שיהיה נח וגמיש יותר ברכב. זה לשיקולכם. תנסה להסתכל על מסלולי הליכה בסגנון שאתם רוצים בכל אחד מהאיזורים. יש הרבה חומר באינטרנט. ההיגיון במסלול הזה קשור לזה שאתם רוצים לחזור לשישי שבת למילאנו, והאזור גם יפהפה וגם קרוב מאוד למילאנו וגם טוב מבחינת העונה. מציינת שאם תסעו לדולומיטים או לגרדה בתחילת השבוע יש אפשרות להיות בשבת גם בונציה וגם בבית חבד באגם גרדה שנראה לי שכבר יהיה פתוח בסוף אפריל, ולחזור למילאנו רק לטיסה.
-
מתקנת- אפשר להתחיל שם (בגדה המערבית של קומו) להמשיך לכיוון לוגאנו ולסיים בעמק ורזסקה. זה מסלול טוב ומגוון לדעתי לחמישה ימים שעד שבת.
-
וזאת עוד תצפית מומלצת ביותר בין קומו ללוגאנו - https://photos.fife.usercontent.google.com/pw/AP1GczMkYSyBi_JTdCw6r233ishmZgelML0xiHtg36MY57rfZdMmWv4s0hH3=w809-h607-s-no-gm?authuser=0 לכאן קשה להגיע בלי רכב.
-
RE: וויז אייר במילאן מלפנזהפורסם בפורום אירופה
מכיון שאני רואה שיש הרבה צפיות לשאלה אני חוזרת לעדכן שטיסות ויז למילנו נוחתות וממריאות מטרמינל 1 דוקא. בטרמינל 1 עצמו יש רק את מלון שרתון שהוא יקר יחסית. מציינת גם שיש תחבורה ציבורית ממילאנו צ'נטרלה החל משלוש ועשרים לפנות בוקר. הנסיעה לוקחת כשלושת רבעי שעה.
-
הי, אנחנו היינו בשבוע שעבר באגם קומו במזג אוויר מעולה. יום בהיר וטמפרטורה של 12 מעלות. היה שוקק חיים ובכלל לא מנומנם, אבל גם לא צפוף כמו בקיץ. סוף אפריל יכולה להיות תקופה מצויינת לאגמים של צפון איטליה. כמובן שיכולים להיות גם ימי גשם וצריך להתכונן לזה. מסלול יפה של 10 ק"מ בגדה המערבית של אגם קומו יכול להיות הגרינווי. יש בקישור המצורף הסבר https://north-italy.co.il/%D7%90%D7%92%D7%9D-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%95/%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9F-%D7%95%D7%95%D7%99 נגיש גם בתחבורה ציבורית. רק לציין שברכב אתם לא חייבים ללכת על מסלולים מעגליים, גם ממסלול קוי אפשר לחזור בתחבורה ציבורית למקום בו השארתם את הרכב. ספציפית אגם קומו נגיש מאוד בתחבורה ציבורית ממילאנו (ארבעים דקות ברכבת לעיר קומו, בגדה המערבית ממנה יש אוטובוסים ומעבורות, או שעה לגדה המזרחית של האגם - רכבת שנוסעת ממש לכל אורך הגדה). אפשר להתחיל שם ולהמשיך לכיוון לוגאנו דרך עמק ורזסקה. באזור לוגאנו היינו לפני שנים בתצפית מדהימה מראש הר שנקרא מונטה ג'נורוסו.
-
RE: אוסטריה והונגריה באפריל עם ילדיםפורסם בפורום אירופה
ועוד הערה קטנה- טכנית, נכון יותר לנסוע ישר משדה התעופה לזצבורגלנד לשבוע, משם חצי שבוע בוינה, ומשם לבודפשט. אחרת תצטרכו לנסוע מזלצבורג לבודפשט ביום אחד, וזאת עשויה להיות נסיעה של יום שלם.
-
RE: אוסטריה והונגריה באפריל עם ילדיםפורסם בפורום אירופה
אהבתי את התכנית הכללית של יונה וקשת, נראה לי מעולה. בדרך בין וינה לזלצבורג אפשר לעצור בגמונדן, בתחילת אזור האגמים. קצת פחות מוכרת לישראלים, אבל נראה לי שההר הירוק שם יכול להתאים לילדים. הרכבל פתוח מסוף מרץ. יש פרטים בקישור המצורף כאן. https://austriatravel.co.il/upper-austria/gmunden-and-traun-waterfall
בבודפשט, פרט למה שהוצע למעלה יש גם את רכבת הילדים שילדים יכולים להנות ממנה.
אגב, העצה הכי מופרכת של הAI היא לדעתי הנסיעה לאינסברוק, בקצה השני של אוסטריה ובכיוון ההפוך מבודפשט.
-
וויז אייר במילאן מלפנזהפורסם בפורום אירופה
שלום,
האם יש למישהו מושג מאיזה טרמינל וויז אייר ממריאה ממלפנזה?
אני רוצה להזמין מלון ללילה שלפני הטיסה, ונראה לי עדיף לחסוך את השאטל.
תודה מראש
-
מילאנו או טורינופורסם בפורום אירופה
שלום,
יש לי יומיים נטו באמצע מרץ להיות במילאנו או בטורינו.
איזה עיר יפה יותר, כשהכוונה לסיורים בעיר, בלי התייחסות למוזיאונים, קניות וכו'?
תודה
רבקי

ראלו תמונות מרומא בדצמבר 2018, אולי יעזור לכם להחליט