ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Tal3172592
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 2
    • פוסטים 9
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

Tal3172592

@Tal3172592

0
    מוניטין
    10
    צפיות בפרופיל
    9
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3172592 גיל 56

Tal3172592 הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Tal3172592

• RE: עזרה בתכנון טיול לקוסטה ריקה

@גדליהו-מהגרעין

אשתי רק תתחיל אז חשוב שיהיה חוף סלחן. תודה רבה, אולי באמת אוסיף את חאקו, למרות שבכל מקום שקראתי קצת קוטלים את המקום. אבל לא מצאתי משהו קצת יותר קוסם כמו סנטה טרזה לצערי 

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Tal3172592
      Tal3172592

@גדליהו-מהגרעין

הכוונה הייתה על סמך המסלול שלך, אבל...

האמת שאחרי עוד קצת מחקר אני מבין כשמגיעים לא בעונת ההטלה של הצבים מדובר בסיבוב מיותר, ואולי כדאי שנדחה את החוויה לפעם הבאה. מה דעתך על לרווח ולהוסיף עיירת גלישה בצד הפאסיפי? בדקתי את סנטה תרזה – על הפנים. דרכי הגעה שיכולות להתחרות בקלות בכאב ראש שבלהגיע לטורטובלו ממש מנותק מכל דבר תיירותי אחר. יש עיירה אחרת שאפשר לבלות בה יומיים באזור ושתצמצם את מרחק הנסיעה בין מנואל אנטוניו למונטה ורדה?

בהשראת המסלול שאתה המלצת עליו, חשבתי להתחיל במנואל אנטוניו ביום הראשון, עיירת גלישה באמצע, מונטהורדה, לה פורטונה, אלחואלה.

יש עיירה מומלצת שיכולה להכנס למסלול הזה ?

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Tal3172592
      Tal3172592

@גדליהו-מהגרעין

תודה רבה גדליהו! אתה ממש עוזר לי. יש לי כמה שאלות

1. האם אתה חושב ששווה לחתוך יום אחד בטורטוגרו? לסירוגין, האם יש עוד מקום בו אפשר לחוות מקום שהוא יותר ג’ונגל בשונה מהצד המערבי?
      2. אין לי בעיה לחתוך את מפל לה פורטונה ו”להמיר” אותו בפארק לה פאז, הבנתי שהחוויה בפארק יותר טובה. כמו כן – אחתוך את הר הגעש פואס.
      3. זה ישים לצאת מטורטוגרו בבוקר, לאסוף רכב (או לשלם על מסירה במיקום אחר) ולהגיע למנואל אנטוניו באותו יום? כמו כן זה הופך את החוויה במנואל אנטוניו ל”לחוצה” דווקא שם רציתי לא להגיע מאוחר ולצאת מוקדם, אולי שווה לחתוך את הלינה ביום 7 במונטה ורדה ולנסוע בסוף היום לפורטונה, את הלילה הנוסף להוסיף במנואל אנטוניו – אפילו אם בשביל קצת תפיסת שלווה בטבע?

טל

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Tal3172592
      Tal3172592

@גדליהו-מהגרעין

@גדליהו-מהגרעין

תודה רבה על התגובה המפורטת!

האמת שזה מסלול שתכננתי ממש כשלב ראשוני אחרי שבדקתי מהם האתרים שמעניינים אותנו, הפעילויות שבא לנו לעשות וזמני הנסיעה - כמו שאמרת על סמך גוגל. היה ברור לי שזה לא אופטימלי והיה לי גם חשד שזה קצת עמוס מדי, לכן רציתי לקבל חוות דעת של בעל נסיון.

זמן: אני מגיע ב16  לדצמבר ונשאר עד ה25. ממש לפני הבלאגן (אני מקווה)

הרכב – אכן התכוונתי לקחת 4X4, האם יש המלצות על סוכנות ספציפית? חשוב לי הכיסוי הביטוחי. את הרכב אכן תכננתי לאסוף בשדה כדי שאוכל גם להחזיר בשדה בעזיבה. זו גם הסיבה שתכננתי את טורטוגרו בהתחלה – כדי שאוכל לאסוף את הרכב לאחר מכן למקומות בהם הוא כן שימושי.

טורטוגרו: כשכתבתי שנשארים באזור טורטוגרו זה לא בהכרח להכנס אליה ביום האחרון אלא להנות מהשלווה של המקום עוד לילה אחד וביום למחרת סביב 12 לעזוב (או אולי בשעה מוקדמת יותר). אני יודע שזו לא העונה לצפות בצבי הים אבל קראתי בהרבה חוות דעת שזה אסור שממש מומלץ לא לוותר עליו לא משנה באיזו עונה. הענין שלהגיע לשם רק ללילה אחד זה  קצת מתיש (תקן אותי אם אני טועה).

יום 7 – התחלה ביער הגשם ב 8 בבוקר – לקחתי בחשבון 4 שעות עד 12 בצהריים. אחר כך ארוחת צהריים שעה ועוד שעה נסיעה לקנופי והגעה לקנופי ב2. הקנופי שכיוונתי אליו מתחיל בשעה 14:30.

רפטינג - למה יום מלא? כי זה מתיש? אם זה בגלל אורך הפעילות – מעטים האנשים שאני מכיר שרוצים רפטינג ארוך יותר משעה וחצי, וגם זה עם חלקים רגועים וחלקים של רפידים קצת יותר מתאגרים. בכל מקרה אשמח לדעת איזה רפטינג מומלץ וכמה זמן אורכת הפעילות.

יום 4 – תאורטית אפשר להעביר את היום הזה לסוף, לעזוב יותר מוקדם את טורטוגרו (נניח על הבוקר) ולהגיע באותו היום כבר ישר ללה פורטונה. זה פשוט יהפוך ליום שלם שנשרף רק על נסיעות ולא רציתי יום כזה.

האם יש לך רעיון כיצד לשפר את התכנית? מה להוריד היכן לרווח ואיך לחוות כמה שיותר בלי להתיש את עצמינו באופן לא הגיוני? אין לי בעיה להוריד רגל מהגז כדי להנות כמו שצריך.

המון תודה !

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Tal3172592
      Tal3172592
    • עזרה בתכנון טיול לקוסטה ריקה

אהלן ותודה מראש לעוזרים.

אני מתכנן לנסוע לקוסטה ריקה בדצמבר ל10 ימים ואשמח לשמוע מה דעתכם על הלו”ז הבא:

יום 1 נחיתה בסן חוזה ב7:40 בערב. לינה בסן חוזה.

יום 2 – יציאה מוקדמת לטורטוגרו, לינה בטורטוגרו

יום 3 – טורטוגרו

יום 4 – עזיבה אחה”צ את טורטוגרו, איסוף רכב בסן חוזה ונסיעה ללינה ב Poas volcano lodge

יום  5 – Poas Volcano, La Paz waterfall, נסיעה ללה פורטונה. לינה בלה פורטונה מעיינות חמים בערב.

יום 6 – לה פורטונה – מפל לה פורטונה, תצפית על ההר, רפטינג, נסיעה למונטה ורדה ולינה במונטה ורדה

יום 7 – מונטה ורדה – טיול קנופי (אומגות), סיור ביער העננים. נסיעה למנואל אנטוניו ולינה במלון ליד השמורה.

יום 8 – מנואל אנטוניו

יום 9 – מנואל אנטוניו, יציאה חזרה לסן חוזה בשעות אחה”צ. לינה בסן חוזה

יום 10 – 11:30 בבוקר טיסה משדה התעופה לעוד חמישה ימים בפנמה.

אשמח לשמוע מה דעתכם על התכנון הנ”ל, האם הוא הגיוני מבחינת זמנים (ועומס) והאם כדאי לשנות בו משהו או אפילו את סדר האתרים.

תודה רבה

פורסם בפורום מרכז אמריקה
      Tal3172592
      Tal3172592
    • RE: זנזיבר - מספר שאלות
      זנזיבר - מספר שאלות
      היי,
      תודה רבה על התגובות, האמת שהפסקתי לעקוב אחרי שבמשך כמה ימים אף אחד לא ענה והופתעתי ממש כשנכנסתי "סתם לנסות אולי התמזל מזלי בכל זאת".
      בכל אופן לצערי הרב בהיעדר סיוע כלשהו רוב הטיול תוכנן, חלקו אף שולם (טיסה ומלון אחד מתוך 3 אליהם החלטנו להגיע).
      אז בעקבות סקרנותנו לחוות את שני החופים נגיע לזנזיבר ל-10 ימים, 4 ימים ראשונים בחוף המזרחי במלון מפנזי, 3 לילות לאחר מכן כנראה (עדיין לא סגור) במלון לנגי לנגי, ולקינוח 3 לילות במלון רויאל זנזיבר. המלון הראשון והאחרון הם על בסיס הכל כלול. התכנון הוא שבזמן השהייה במלון לנגי נצא בעיקר לאטרקציות המקומיות. ייתכן שיוצא שנשלם יקר אני לא יודע (2400 דולר כולל טיסות לאדם). בכל מקרה אשמח מאוד לקבל כל עצה שהיא בקשר לתכנון כאשר מלון לנגי ומלון רויאל זנזיבר עדיין לא שולמו, אטרקציות מומלצות.
      אריק,
      אני באופן אישי אינני מפחד כלל לאכול במסעדות "המקומיים", זה מה שעשיתי בדרום אמריקה, בתאילנד, בקניה ובכל מקום אחר אליו הגעתי ושבו יש לאנשים נטייה לחשוש. אבל מצד שני זו נסיעה שהיא בגדר בטן גב הפעם עם החברה ולכן לא לקחנו לילה בעיר. עם זאת מכיוון ש-3 לילות המתוכננים למלון לנגי הם ע"ב ארוחת בוקר אם יש מקומות מומלצים באזור החוף לארוחת ערב ו\או צהריים אשמח לשמוע. בחוף המזרחי בחרתי גם להעביר מספר לילות כיוון שהחוף עצמו יפה, רחב וכן מושפע מתופעת הגאות ושפל בצורה שאנשים מתארים קסומה. כמו כן יהיה נחמד לראות זריחה יום אחד ושקיעות בצדו השני של האי.

אופז, האם אתה רואה בבחירה שלי במלון רויאל זנזיבר כ"פינוק" לסוף שגיאה? המלון נראה יפה מאוד, בריכה המשקיפה על הים והשקיעה, משקאות חופשי עם בר בבריכה וכו'... המחיר למלון זה ספציפית הוא 180$ לאדם ללילה, בעוד לנגי עולה 50$ לאדם ללילה. אולי יש מלון אחר בו אתה ממליץ לסיים את הטיול שייתן תמורה טובה יותר לכסף? אשמח לשמוע... אני גם רואה לפי כתובת המייל שאתה עובד (או בעלים?) של חברת טיולים. אם יש לך הצעות כלשהן כמובן שאשמח לשמוע. ייתכן גם שנהיה מעוניינים בצלילה. בכל מקרה שלחתי לך מייל.

רביד, תודה גם לך על המידע. בסטון טאון כנראה כבר לא נין אבל אברר לגבי טיול יום לשם.

המון תודה למייעצים והעוזרים
      פורסם בפורום אפריקה
      Tal3172592
      Tal3172592
    • RE: זנזיבר - מספר שאלות
      זנזיבר - מספר שאלות
      350 צפיות ואף אחד לא יכול לעזור ?

אם באמת אף אחד לא יכול לעזור ולענות על השאלות שנשאלו מעלה, מישהו יכול לסבר את האוזן לגבי טיב החוף המזרחי? הבנתי שהמים בורחים בשפל השאלה היא האם באמת יש המון אצות וקיפודי ים בכל האיזורים כך שבעייתי להכנס שם למים או שיחסית זה בסדר?
      פורסם בפורום אפריקה
      Tal3172592
      Tal3172592
    • זנזיבר - מספר שאלות
      שלום,
      אני וחברתי נוסעים לזנזיבר בספטמבר. התחלנו קצת לבדוק מלונות ולחפש מידע כיוון שההיגיון שלי אמר שככל שנקדים לסגור נשלם פחות מה גם שמדובר בעונת שיא.
      לאחר עיון באתריהם של מלונות רבים בזנזיבר הגעתי למסקנה שאו שאני טועה ומי שמקבל מחיר טוב אלו אותם ישראלים שמדווחים פה בפורום או במדור 1001 טיפים שהגיעו בספונטניות התמקחו וקיבלו מחיר או שפשוט היה גל התייקרות רציני בשנה האחרונה כיוון שכל מלון שלא בדקתי יקר יותר בהשוואה לדיווחיהם של אנשים שכתבו פה בפורום.

מישהו יכול בבקשה לכוון אותי? האם לסגור מראש הכל או לסגור נגיד רק יומיים שלושה ואת שאר הלילות לסגור מזנזיבר (7-9 לילות בסה"כ)?

שאלה נוספת לגבי עלויות של ארוחות:
      כמה עולה ארוחה במסעדה סטנדרטית? האם עדיף ללכת על חצי פנסיון (או אפילו הכל כלול ע"פ המלצה של מישהו פה) או שמחירי המסעדות מחוץ למלונות לא גבוהים במיוחד ועדיף להשאיר את היכולת לגוון (וכמובן גם מבחינת איכות האוכל)?
      חצי פנסיון מקפיץ את המחיר מאוד והכל כלול במלון כמו דאבל טרי מגיע לכדי 350 דולר ללילה לזוג.

אשמח לקבל כל עצה
      פורסם בפורום אפריקה
      Tal3172592
      Tal3172592