אשתי רק תתחיל אז חשוב שיהיה חוף סלחן. תודה רבה, אולי באמת אוסיף את חאקו, למרות שבכל מקום שקראתי קצת קוטלים את המקום. אבל לא מצאתי משהו קצת יותר קוסם כמו סנטה טרזה לצערי
אשתי רק תתחיל אז חשוב שיהיה חוף סלחן. תודה רבה, אולי באמת אוסיף את חאקו, למרות שבכל מקום שקראתי קצת קוטלים את המקום. אבל לא מצאתי משהו קצת יותר קוסם כמו סנטה טרזה לצערי
הכוונה הייתה על סמך המסלול שלך, אבל...
האמת שאחרי עוד קצת מחקר אני מבין כשמגיעים לא בעונת ההטלה של הצבים מדובר בסיבוב מיותר, ואולי כדאי שנדחה את החוויה לפעם הבאה. מה דעתך על לרווח ולהוסיף עיירת גלישה בצד הפאסיפי? בדקתי את סנטה תרזה – על הפנים. דרכי הגעה שיכולות להתחרות בקלות בכאב ראש שבלהגיע לטורטובלו ממש מנותק מכל דבר תיירותי אחר. יש עיירה אחרת שאפשר לבלות בה יומיים באזור ושתצמצם את מרחק הנסיעה בין מנואל אנטוניו למונטה ורדה?
בהשראת המסלול שאתה המלצת עליו, חשבתי להתחיל במנואל אנטוניו ביום הראשון, עיירת גלישה באמצע, מונטהורדה, לה פורטונה, אלחואלה.
יש עיירה מומלצת שיכולה להכנס למסלול הזה ?
תודה רבה גדליהו! אתה ממש עוזר לי. יש לי כמה שאלות
טל
תודה רבה על התגובה המפורטת!
האמת שזה מסלול שתכננתי ממש כשלב ראשוני אחרי שבדקתי מהם האתרים שמעניינים אותנו, הפעילויות שבא לנו לעשות וזמני הנסיעה - כמו שאמרת על סמך גוגל. היה ברור לי שזה לא אופטימלי והיה לי גם חשד שזה קצת עמוס מדי, לכן רציתי לקבל חוות דעת של בעל נסיון.
זמן: אני מגיע ב16 לדצמבר ונשאר עד ה25. ממש לפני הבלאגן (אני מקווה)
הרכב – אכן התכוונתי לקחת 4X4, האם יש המלצות על סוכנות ספציפית? חשוב לי הכיסוי הביטוחי. את הרכב אכן תכננתי לאסוף בשדה כדי שאוכל גם להחזיר בשדה בעזיבה. זו גם הסיבה שתכננתי את טורטוגרו בהתחלה – כדי שאוכל לאסוף את הרכב לאחר מכן למקומות בהם הוא כן שימושי.
טורטוגרו: כשכתבתי שנשארים באזור טורטוגרו זה לא בהכרח להכנס אליה ביום האחרון אלא להנות מהשלווה של המקום עוד לילה אחד וביום למחרת סביב 12 לעזוב (או אולי בשעה מוקדמת יותר). אני יודע שזו לא העונה לצפות בצבי הים אבל קראתי בהרבה חוות דעת שזה אסור שממש מומלץ לא לוותר עליו לא משנה באיזו עונה. הענין שלהגיע לשם רק ללילה אחד זה קצת מתיש (תקן אותי אם אני טועה).
יום 7 – התחלה ביער הגשם ב 8 בבוקר – לקחתי בחשבון 4 שעות עד 12 בצהריים. אחר כך ארוחת צהריים שעה ועוד שעה נסיעה לקנופי והגעה לקנופי ב2. הקנופי שכיוונתי אליו מתחיל בשעה 14:30.
רפטינג - למה יום מלא? כי זה מתיש? אם זה בגלל אורך הפעילות – מעטים האנשים שאני מכיר שרוצים רפטינג ארוך יותר משעה וחצי, וגם זה עם חלקים רגועים וחלקים של רפידים קצת יותר מתאגרים. בכל מקרה אשמח לדעת איזה רפטינג מומלץ וכמה זמן אורכת הפעילות.
יום 4 – תאורטית אפשר להעביר את היום הזה לסוף, לעזוב יותר מוקדם את טורטוגרו (נניח על הבוקר) ולהגיע באותו היום כבר ישר ללה פורטונה. זה פשוט יהפוך ליום שלם שנשרף רק על נסיעות ולא רציתי יום כזה.
האם יש לך רעיון כיצד לשפר את התכנית? מה להוריד היכן לרווח ואיך לחוות כמה שיותר בלי להתיש את עצמינו באופן לא הגיוני? אין לי בעיה להוריד רגל מהגז כדי להנות כמו שצריך.
המון תודה !
אהלן ותודה מראש לעוזרים.
אני מתכנן לנסוע לקוסטה ריקה בדצמבר ל10 ימים ואשמח לשמוע מה דעתכם על הלו”ז הבא:
יום 1 נחיתה בסן חוזה ב7:40 בערב. לינה בסן חוזה.
יום 2 – יציאה מוקדמת לטורטוגרו, לינה בטורטוגרו
יום 3 – טורטוגרו
יום 4 – עזיבה אחה”צ את טורטוגרו, איסוף רכב בסן חוזה ונסיעה ללינה ב Poas volcano lodge
יום 5 – Poas Volcano, La Paz waterfall, נסיעה ללה פורטונה. לינה בלה פורטונה מעיינות חמים בערב.
יום 6 – לה פורטונה – מפל לה פורטונה, תצפית על ההר, רפטינג, נסיעה למונטה ורדה ולינה במונטה ורדה
יום 7 – מונטה ורדה – טיול קנופי (אומגות), סיור ביער העננים. נסיעה למנואל אנטוניו ולינה במלון ליד השמורה.
יום 8 – מנואל אנטוניו
יום 9 – מנואל אנטוניו, יציאה חזרה לסן חוזה בשעות אחה”צ. לינה בסן חוזה
יום 10 – 11:30 בבוקר טיסה משדה התעופה לעוד חמישה ימים בפנמה.
אשמח לשמוע מה דעתכם על התכנון הנ”ל, האם הוא הגיוני מבחינת זמנים (ועומס) והאם כדאי לשנות בו משהו או אפילו את סדר האתרים.
תודה רבה