היי
התלבטתי אם לענות כי לא רציתי סתם להלחיץ אבל אני רואה שכתבו לך וגם אני ממליצה לשקול יעד אחר.
ב 2010 טיילתי בוויטנאם ונדבקתי בקדחת דנגי. זו מחלה שמועברת מעקיצת יתוש ונכון לאותה תקופה לא היה שום חיסון נגדה (חוסנתי בכל מה שצריך). שבוע שלם הייתי מרותקת למיטה עם כאבים נוראיים וחום מאוד גבוה ואח”כ עוד שבוע של פריחה, חולשה גדולה והתאוששות. ההערכה שלי היא שנדבקתי באחת הערים באיזור החופים (יש תקופת דגירה בגוף אז ההתפרצות היא כמה ימים אחרי). היינו בעיר גדולה שיש בה בית חולים אבל הרמה שלו רחוקה מאוד מבתי חולים בארץ ואף אחד לא ידע אנגלית. לאחר התייעצות עם הביטוח והבנה שבעצם אין טיפול מיוחד בביה”ח חוץ ממעקב והורדת חום, העדפתי להישאר במלון ובעלי היה בקשר עם חברת הביטוח לאורך כל הזמן.
בקיצור, מבינה את הרצון לטוס לוייטנאם ולעשות טיול ארוך אבל אני לא הייתי נוסעת לשם עם ילדים קטנים. במרפאות מטיילים (ולדעתי גם באינטרנט) יש מידע לגבי איזורים בהם קיימת סכנה להידבקות בקדחת דנגי, ממליצה לבדוק.

) סיפורי טיול לגבי איזור זלצבורגלנד. מכיוון שאנחנו נטוס באמצע אוגוסט, אני מעדיפה לבחור יעד שעברית לא תהיה השפה השולטת בכל מקום אליו נגיע…