היי,
“אנחנו רוצים יותר מ-5 לילות בצפון”- החיים הם פשרה לא חושב שיומיים פחות ישנו יותר מידי, זאת מנקודת הנחה שאתם לא באמת חושבים שניתן לכסות את צפון תאילנד כולה ב-7 לילות. אגב, יש עוד זמן עד מועד הטיסה מה הבעיה לשנות /להקדים ביומיים את ההגעה? אי אפשר משיקולים שונים- אז מוותרים על יומיים בצפון זה הרבה יותר הגיוני מכל אופציה אחרת.
“האם כדאי לנסוע לפאטייה? אם כן, לכמה זמן?” לא הייתי אבל מהידוע לי איננה שונה מהותית מכל אי אחר, למעט סוגייה ספציפית שתוכל לקרוא עליה בגוגל ואם אתה בעניין אז תזדקק ליותר מיומיים..ודי לחכימא ברמיזא.
“האם כדאי ללון בפוקט ולעשות טיול יום אחד לקופיפי או לשהות בקופיפי יומיים?”- כפי שרשמתי בהודעתי הקודמת ניתן כל אחת מהאופציות, ברור שאם רוצים למצות את האי פיפי הרי עדיף לשהות בו יותר מלילה. אציין שאני לא מטייל כנוסע טיול מאורגן שמסמן יעדים אלא באופן אישי (ומבלי לשפוט איש) אוהב לחוות כל אזור שבו אני מטייל מס’ ימים לפחות. כך שרק אתה יודע איזה טיול אתה מעדיף. אישית, הייתי מגיע לפחות ל2 לילות וממשיך ישר לבנגקוק כפי שהצעתי בהודעה הקודמת.
“האם אתה מכיר את “פאי” בצפון ושווה להעביר שם יום?”- לא הייתי בפאי אבל בטוח שלא שווה להעביר שם רק יום.. מציע שתקרא (גוגל/אתר זה ) על הדרך הארוכה שצריך לעבור בכדי להגיע לפאי (שלוש שעות נסיעה לא קלות).
ממליץ לוותר על קוצ’אנג? בזמנים שיש לך- בהחלט כן, שאתה אומר יומיים הכוונה לשתי לילות אך יום ההגעה שלך לאי זה יהיה במקרה הטוב אחר הצהריים המאוחרים כלומר תהיה באי כ-40 שעות נטו בהם כלולים שעות השינה עד שעת העזיבה. מה תספיק? בערב הראשון כלום , עד תתארגנו וכו’ ביום השני רק יום טיול אחד ובערב כבר הרבה פחות פעילות מהאיים האחרים שתהיה בהם..והנה עלה הבוקר ואתה עושה את דרכך חזרה לבנגקוק. אגב להיכנס ולצאת מבנגקוק זה בערך שעתיים עם כל הפקקים מסביב בשעות העומס.
לסיום- קח בחשבון שבטיול ארוך (ולא מאורגן שבו יש לך מדריך ונהג צמוד) יש מקרים שבם לא הכל בדיוק כפי שתכננת..מזג אוויר גשום ולא צפוי, איחור בטיסה, מחלה קטנה ואז כל התכנון הדי מתיש שאתה בונה עליו עלול להיות מאוד מאוד מאכזב ומעיק. שלא לדבר על היסחבות עם מזוודות ממקום למקום ועלויות כספיות שנזרקו. מציע שתהיו יותר ממוקדים ופחות תנסו לקפוץ זה גם יותר בריא לנפש 
בכל מקרה כל חברי הפורום יעידו שלתאילנד (אם באמת אוהבים אותה) לא מגיעים לפעם אחת..
תבלו!