ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. caporke
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 2
    • פוסטים 3
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

caporke

@caporke

0
    מוניטין
    17
    צפיות בפרופיל
    3
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3304809 גיל 56

caporke הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי caporke

• קנדה וארה"ב כתרמילאי

שלום! פרסמתי כאן בעבר על אלסקה, שכנראה ירדה בינתיים מהפרק. 

אני (אחרי צבא וזה) יוצא באמצע- סוף יולי לטיול של כמעט שלושה חודשים בצפון אמריקה, וכרגע אני חושב על כמה יעדים מרכזיים.

התוכנית הכללית כרגע היא לטייל כחודש ברוקיז הקנדיים, לרדת לונקובר ולטייל באיזור (גריבלדי, ונקובר איילנד), לטוס לסן פרנסיסקו לקראת סוף אוגוסט תחילת ספטמבר ומשם ליוסמיטי, סקויה, קינגס קניון, וגאס, ציון, ברייס, גרנד קניון וכו’. בתחילת אוקטובר לטוס מוגאס לקוסטה ריקה לכשבועיים. 

אופי הטיול תרמילאי במיוחד עקב אילוצי תקציב. התכנית היא לראות הרבה טבע, לצאת לטיולי יום וטרקים של עד שבוע באיזורים אלו. חשבתי על Mt assiniboine וTonquine Valley ברוקיז, high sierra trail בסקויה, zion traverse ועוד. 

כמה שאלות:

א. אופי הטיול תרמילאי כאמור. הבעיה המרכזית היא התניידות. אני חושב כרגע לשכור רכב לתקופה חלקית, או לרוקיז או לארה”ב. והשאלה היוצאת מכאן- איפה אוכל להסתדר יותר בקלות ללא רכב, בהתבסס על תחב”צ וטרמפים? ברוקיז או במערב ארה”ב?

ב. טרקים מומלצים במיוחד באיזורים שהזכרתי? 

ג. קראתי קצת על רכס הרי החוף במערב בריטיש קולומביה, ובעיקר על הפיורדים שם שנראים לי מרשימים ושכוחי אל. אחרי תקופה ארוכה ברוקיז, יש עדיין מה לראות שם? האם שווה את המאמץ והכסף לטייל שם? מישהו מכיר באופן כללי?

ד. הייתי שמח אם הייתי יכול להיות גמיש בטיול, אבל הצורך בפרמיטים לשמורות מעט מלחיץ אותי. מישהו יודע להרחיב מעט על אישורים ברגע האחרון? בנוסף, האם הזמנת הטיסות חייבת להעשות מהארץ, כלומר האם יתנו לי להכנס לקנדה או ארה”ב אם אין לי כרטיס טיסה החוצה?

ה. טיפים כלליים לסוג טיול כזה?

ו. היו לי עוד כמה שאלות בראש. כשאזכר אשאל..

תודה!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      caporke
      caporke
    • RE: שלושה חודשים מאלסקה דרומה

תודה על התגובה המהירה.

אני בן 23, טס לבדי כרגע. אם יצא להכיר מטיילים אחרים בדרך- מעולה. קמפינג בהחלט בא בחשבון, וחשבתי שקל יהיה יותר אם היה לי רכב צמוד שיאפשר גמישות בלינה. נשמע ממך שזה כמעט בלתי אפשרי, כי השכרה לא רלוונטית, ולסוע בלי ביטוח זה לא אופציה. הייתי שמח לשמוע אם יש לך מידע על איך בכל זאת מבטחים, למרות שזה אולי לא לפי הספר.. 

תחבורה ציבורית וטרמפים הם כנראה הפתרון היחידי והלא קורץ במיוחד

פורסם בפורום צפון אמריקה
      caporke
      caporke
    • שלושה חודשים מאלסקה דרומה

שלום!

אני מתכנן הקיץ טיול ארוך בצפון אמריקה. התכנית היא לנחות באלסקה באמצע יולי ולהתגלגל דרומה דרך יוקון והרוקיז לארה״ב ולפארקים- גליישר, ילוסטון, ולהדרים עוד עד אריזונה ואולי אפילו יוסמיטי ולחזור באמצע-סוף אוקטובר. אני ממש בשלבים הראשונים של התכנון.

- האם פרק זמן כזה הוא מספיק?

- מבחינת התניידות. אני קצת מוגבל בתקציב ונראה לי שהשכרה לכל התקופה היא לא רלוונטית. קראתי על קניית רכב וזו נראית לי אופציה טובה, וזה עשוי לעזור לי גם בלינה, בהנחה שיש לי קצת זמן להשקיע בזה. הבעיה היא שאני נהג צעיר עדיין וללא אזרחות אמריקאית. כמה זה יהיה מסובך?

- האם התחבורה הציבורית מספיק טובה כדי להסתמך עליה בטיול כזה?

תודה!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      caporke
      caporke